Kodittomat eläimet

Viereisestä valikosta pääset katselemaan yhdistyksen tilapäiskodissa olevien, uutta kotia etsivien eläinten kuvauksia (kissat, koirat, muut lemmikit sekä yksityiset kotia etsivät). Eläimiä luovutetaan koteihin, jotka arvioidaan niille sopiviksi, huolehtiviksi ja pysyviksi.Mistä eläimet tulevat?

Varsinaisista löytöeläimistä huolehtivat kaupunkien ja kuntien löytöeläintalot, joissa löydettyjä lemmikkejä hoidetaan kunnan kustannuksella eläinsuojelulain säätämät 15 vuorokautta niiden oikeiden omistajien löytymiseksi. Eläinsuojelutyössä tulee kuitenkin vastaan eläimiä, jotka eivät kuulu löytöeläinhoitolaan, mutta jotka eri syistä täytyisi saada sijoitettua uuteen hoitopaikkaan jo ennen kuin niille on tiedossa pysyvä koti. Syynä voi olla esimerkiksi omistajan allergisoituminen, vakava sairaus tai muu väistämätön elämänmuutos.  Mahdollisuuksien mukaan yhdistys auttaa myös löytöeläimiä, joiden omistajaa ei ole löytynyt löytöeläintalossa säilyttämisen aikana.

Yhdistys ei toimi paikkana, jonne voi lykätä lemmikkinsä mistä syystä tahansa. Yhdistyksessä suhtaudutaan kriittisesti vastuuttomuuteen ja toimintaan kuuluu tärkeänä osana huolehtiminen siitä, ettei vastaavaa tilannetta enää pääse vastaanotettavan eläimen omistajalla tapahtumaan. Omistajalta edellytetään myös osallistumista eläimen hoidon kustannuksiin.


Kodin valinta

Tärkeintä on, että eläin saa juuri sille parhaan mahdollisen, pysyvän kodin. Tämä pyritään varmistamaan kotiehdokkaiden haastattelulla ja tapaamisella, jossa kotiehdokas tutustuu eläimeen tilapäiskodissa. Eläintä ei luovuteta ensimmäisellä tapaamiskerralla, vaan miettimisaikaa annetaan molemmin puolin. Jos samalla eläimellä on useita kotiehdokkaita, myös heidät haastatellaan ennen päätöksen tekoa.


Luovutussopimus

Jokaisesta luovutetusta eläimestä tehdään uuden kodin kanssa luovutussopimus. Luovutussopimuksen tarkoituksena on varmistaa eläimelle jatkossa hyvä hoito ja elämä sekä ehkäistä sen joutumista uudelleen kodittomaksi.

Tutustu luovutussopimukseen»
 

Luovutusmaksu

Eläimestä perittävä luovutusmaksu riippuu eläimen tilanteesta ja sen saamasta hoidosta.
 
Kissa
Leikatun, rokotetun, sirutetun sekä FIV- ja FeLV testatun kissan luovutusmaksu on 130 e. Kaksi kissaa adoptoidessa luovutusmaksu on yhteensä 230 e.

Kissanpentu
Rokotetun, sirutetun sekä FIV- ja FeLV testatun kissanpennun luovutusmaksu on 130 e. Kaksi kissaa adoptoidessa luovutusmaksu on yhteensä 230 e.
Pennun luovutusmaksu sisältää steriloinnin/kastroinnin määräaikana Pesun määräämässä paikassa.

Koira
Leikatun, rokotetun ja sirutetun koiran luovutusmaksu on alkaen 200 e.

Koiranpentu
Rokotetun ja sirutetun koiranpennun luovutusmaksu on 400 e.
Pennun luovutusmaksu sisältää steriloinnin/kastroinnin määräaikana Pesun määräämässä paikassa.

Kani
Leikatun tai eläinlääkärillä muussa toimenpiteessä käyneen kanin luovutusmaksu on 80 euroa.

Luovutusmaksu maksetaan käteisellä luovutuksen yhteydessä. Luovutusmaksun voi maksaa myös etukäteen Pesun tilille, jolloin kuitti suoritetusta maksusta tuodaan luovutustilaisuuteen.
 
 

Yhteydenotto

Kodittomien toimintaa organisoivat eläinkoordinaattorit, joista kukin hoitaa tietyn eläinryhmän asioita (kissat, koirat ja muut lemmikit). Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, ota yhteyttä kyseisen eläinryhmän koordinaattoriin.

Lue tilapäiskotitoiminnasta »