Kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat, yli 5kk ikäiset kissat on sirutettu, rokotettu, FIV- ja FeLV testattu, sekä steriloitu/kastroitu. Alle 5kk ikäiset pennut on sirutettu, rokotettu sekä FIV- ja FeLV testattu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan kissan Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Useimmat kissat etsivät kotia, jossa olisi niille kissaseuraa, koska sisäkissa vaatii paljon aktivointia. Jotkut kissoista ovat jo kiintyneet niin toisiinsa, että ne etsivät yhteistä kotia. Osa kissoista luovutetaan ainoaksi kissaksi, jos hoitopaikassa on havaittu, että se viihtyisi parhaiten yksin. Tämä lukee usein kissan kuvauksessa. Pentuja ei luovuteta oletusarvoisesti ainoiksi kissoiksi, vaan ne tarvitsevat usein lajitoverin seuraa. 

FIV (kissan immuunikato) »

Huom! Otamme kissoista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 657 2148 (soittaa voi myös päivisin ja ilta-aikoihin vaihtelevien työvuorojen vuoksi). Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme. Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!


Tulossa luovutukseen

PESUlla on nyt runsas määrä kodittomia kissoja, joista suuri osa ei ole vielä luovutusvalmiita. Tilapäiskodeissa on myös pentuja ja ne tulevat luovutukseen, kun ovat luovutusvalmiita ja -ikäisiä. Emme kuitenkaan ota ihmisiä pentujonoon, vaan jokainen eläin PESUlla etsii oman kodin yksilöllisen ilmoituksen kautta. Seurailethan siis sivujamme – päivitämme niille lähes viikoittain uusia kissoja.

Viimeksi päivitetty 16.8.2017


Holger (pentu)

Koditon kissa

Buongiorno! Miksi tämmöinen tervehdys? No kun tuo emoni räpättää jatkuvasti korvaani, että ne on ne italialaiset pojanalut, jotka elää mamman parissa aikuisiksi, EI kissanpennut. Ehkä siis on paikallaan esitellä hieman enemmän itseäni, kun häätö uhkaa täältä täyden palvelun lukaalista.

Synnyin tänne tilapäiskotiini toukokuun puolivälissä kahden siskoni kanssa. Siinä, missä nuo siskoni lähtivät Julius Caesarin tapaan valloittamaan maailmaa, minä jäin hipsuttelemaan Madren eli äitimme luokse. Minä vähän paheksunkin noita siskojeni elkeitä, kun ei mitään estoja, ei mitään rajoja, eteenpäin vaan pitää mennä, vaikka mikä olisi.

Minä valitsin hillitymmän linjan. Joku tietämätön ehkä haukkuisi minua mammanpojaksi, mutta semmoinen en ole. Haluan vaan katsella siskojeni touhuja ajan kanssa ja sitten valita, kannattaako minun lähteä moiseen touhuun. Suinpäin en lähde mihinkään huteraan ja huojuvaan. Mietin ensin ja sitten lähden. Ja kun lähden, niin menenkin viivasuorana lelujen perässä, kiipeän kissapuuta ylös ja alas ja hetkellisesti oloni on, kuin italialaisella jalkapalloilijalla, Francesco Totilla...pystyn ihan mihin vaan. Kunnes Madren kainalo kutsuu.

Olen siis ehkä vähän varautunut. En ehkä ole joka paikassa heti ensimmäisenä. Siltikin minua saa paijata, en pure, en raavi ja kun vaan jaksat minua leikittää, sytyn elämälle. Myönnän, että ehkä suurin syy käytökselleni on tuo emoni. Kunhan näiden pitopöytien äärestä pääsen sinne omaan kotiin, unohtuu tuo all inclusive ja voin keskittyä täysin siihen tärkeimpään eli katkaisemaan välini Madreen.

Kaikkein mukavinta olisi päästä kotiin, jossa on jo toinen futari. Semmonen italiaano-kissa, joka ymmärtää tämmösen, ajoittain rämäpäisen maalintekijän perään. Yksin en lähde täältä, sen sanoin jo äidillenikin.

Pistähän viestiä, niin ruvetaan keittelemään Sinun perheessäsi pastaa ja juostaan viehelelun perässä yhdessä.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Ninni (pentu)

Koditon kissa

Hei! Olen pikkuinen Ninni, syntynyt syksyllä 2016, ja etsin rauhallista mutta huomioivaa kotia. Minulla on kuulemma itseäni suurempi ego, hyvä itsetunto, katukissan ulkonäkö ja pikkuruinen koko. Olen kuitenkin hurmaava ja hellyydenkipeä tyttö! Olen pieni ikäisekseni, ja syynä saattaa olla allergia, jota ei ole hoidettu. Synnyin ulos ilman välittävää ihmistä, joka olisi minua hoitanut. Nyt minulle on löydetty sopivia ruokia, jotka eivät aiheuta kovaa kutinaa ja ripulia. Markettiruoat eivät siis käy, mutta muuten sopivia ruokia on useita ja helposti saatavissa; eläinkaupoista ja netistä. Turkki on nyt oikealla hoidolla kasvanut kauniiksi, ja energiaa riittää leikkiin ja muiden pomotteluun. Olen väritykseltäni tumman ruskea, viirusilmäinen ja korvasta puuttuu palanen, eli ulkonäkö ja Texasin kokoinen ego korvaa puutteen koossa.

Olen tottunut täällä tilapäiskodissa olemaan osa viiden kissan laumaa. Olen kuitenkin luonteeltani enempi oman tien kulkija eli en välttämättä vaadi itselleni kissakaveria, jos vain ihmiset pitävät minulle riittävästi seuraa. Tai en välttämättä niin kaveeraa muiden kissojen kanssa; tuppaan pomotteleen nytkin lauman johtajaa, kolme kertaa suurempaa kissaa. Täällä tilapäiskodissa homma toimii, koska johtaja ei huomioi eikä provosoidu lilliputin komennoista. Olen muutenkin rohkea ja minua pystyy käsittelemään, eli tykkään rapsutteluista ja voi nostella tarvittaessa. Ja olen utelias: vietän päivän istuen keittiön ikkunalla kuin hyväkin naapuritutka!

Etsinnässä on siis koti, jossa on vain aikuinen/aikuisia tai lapset jo isompia. Allergia vaivaa lopun elämän mutta oireet pysyvät poissa ja voin erinomaisesti oikeanlaisella ruualla.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Mini ja Max (pennut)

Koditon kissaKoditon kissa

Täällä olisi sisko ja sen veli odottelemassa pääsyä ihka omaan kotiin! Kaksikko kantaa nimiä Mini ja Max. Olemma alle vuoden ikäisiä (s. 8/2016), joten leikki on välillä päätä huimaavaa ja koomista. Ja kun nälkä yllättää, niin siitä ilmoitamme mahdollisimman säälittävällä naukumisella. Ruoka onneksi maistuukin hyvin ja painoa pikkuruisiin vartaloihin on alkanut kertyä hienosti. Elämämme alku lähti käyntiin hieman surkeissa oloissa ja luottamus meihin valloittaviin pakkauksiin täytyy ansaita. Ihmisiltä vaadimme siis hieman kärsivällisyyttä, reilusti sopivaa ruokaa, mukava syli rapsuttelupaikaksi ja turvallinen paikka, jossa telmiä ja leikkiä.

Minä Max olen kaksikosta rohkeampi ja uteliaampi, kuvissa mustavalkoinen poika. Tarkastan kodistani joka paikan, nuolen kaiken tielleni tulevan puhtaaksi, menen pienimpäänkin koloseen pyyhkimään pölyt, järjestän pöydillä tavarat uuteen järjestykseen ja pöllytän matot. Todellinen joka kodin tehopakkaus siis! Olen myös sitä mieltä, että juoksemista ei voi harrastaa liikaa, varsinkaan kun kyseessä on takaa-ajo siskon kanssa.

Mini on musta, hoikka ja kaino kissaneiti. Ulkonäkö ja liikehdintä viittaisivat tyylikkääseen pariisittareen; kaunis, elegantti ja varustettu hyvällä ruokahalulla. Vielä ei olla heittäydytty niin tuttavalliseksi, että Mini antaisi rapsutella. Leikkiin kyllä hän tulee mukaan ja viereen nukkumaankin, joten tuntee jo olonsa turvalliseksi ihmisten kanssa. Saamme yhdessä aikaan todella villit remuamisleikit ja välillä nujakointi on sitä luokkaa, että puhuttelu on paikallaan. Tällöin Mini katsoo viattomana suurilla, pyöreillä silmillään, joista on luettavissa ”en se minä ollut, taaskaan”.

Täällä tilapäiskodissa olemme tottuneet muihinkin kissoihin. Sen verran ujoja olemme vielä, ettei meitä suositella ihan pienten lasten leikkikaveriksi, koska voimme ymmärtää leikin väärin ja suojautua kynsillä. Hieman isommat lapset sopivat hyvin leikittäjiksi, kunhan ymmärtävät meidän varautuneisuuden. Sisaruksina saamme kyllä leikin aikaiseksi ihan kahdestaankin, joten tuomme vilkasta elämää aikuiseenkin talouteen.

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Tampere


Silvia, Victoria ja Madeleine (pennut)

Koditon kissa

Koditon kissa

Koditon kissa

Kuninkaallinen tervehdys just sulle! Me ollaan Silvia, Victoria ja Madeleine ja me etsitään nyt ihan vakituista palvelusväkee! Me tiedetään että kaikkihan sen homman haluais, mutta jotta sää tietäisit olisitko sää kaikkein sopivin, niin lukases tää:

Mun sisko Silvia ja mää, Victoria, ollaan parhaita kavereita ja me haluttaiskin muuttaa yhteiseen kotiin. Me ollaan molemmat uteliaita ja leikkisiä, tykätään riehua yhdessä ja nukutaankin usein yhdessä. Välillä Silvia kiipee ton meidän määräaikaispalvelijan viereen pötkölleen - kuhan se ei vaan yritä lääppiä tai mitään semmosta... Sen sijaan mää, Victoria, tykkään silittelystä ja oon ihan mielelläni sylissäkin kehräämässä. Ainakin vähän aikaa. Mää en kauaa nääs kerkee oleen kun mulla on yleensä niin paljon tekemistä. Me tullaan Silvian kans siksikin hyvin juttuun, kun se ei tykkää nameista ja mää tykkään, niin mää saan senkin namit!

Mun toinen sisko, Madeleine, on meistä se oikee rinsessa: kaunis kun karkki, mutta aavistuksen vaikeesti lähestyttävä. Se nääs tykkää pitää alamaisiin semmotteen riittävän hajuraon. Madeleine on kyllä touhuissa mukana, leikkii mielellään sulkaleluilla ja on suostunut jopa ottaan herkkunameja palvelijan kädestä. Mutta koskee se ei vielä anna ja ilmottaa sopimattomista lähestymisyrityksistä topakasti sähisemällä. Madeleine ihailee tota meidän vanhempaa kämppiskissaa ja leikkii se meidänkin kans välillä. Sekin siis haluaisi että sen tulevan vakipalvelijan kotona olis kiva kissakaveri odottamassa.

Synnyimme kesäkuussa 2016. Me ollaan totuttu isoihin rauhallisiin koiriin, mutta lapsia me ei olla koskaan nähty. Meidän uuden henkilökunnan pitää antaa meille aikaa, koska me ollaan kaikki kumminkin vähän ujoja - varsinkin ens alkuun - eikä oikein kunnolla vielä luoteta ihmisiin. Me jutellaan keskenämme välillä kovastikin ja se on kuulemma hauskan kuulosta ton meidän palvelijan mielestä.

Jos sää ettit kuninkaallista säihkettä elämääs ja oot valmis sitoutuun elämänmittaiseen suhteeseen, niin älä ny vaan hukkaa tätä tilaisuutta! Katso vielä video meidän leikeistä!

P.S. Jos sää et millään pysty valitteen niin ei hätää, koska me voidaan muuttaa teille myös kaikki kolme.

Luovutusmaksu: 130 € yksi tai 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Tampere


Bunji ja Choki (pennut)

koditon kissakoditon kissa


koditon kissa

 

Äänekäs mau! Olen atleettinen kollipoika Choki ja haaveilen matkasta, kuten kuvasta näkyy. Matkakohteeksi toivon tietenkin ikiomaa kotia. Olisiko sinulla tarjota sellainen?

Olen kaikilla tavoilla hyvin cool sekä ihmisten että itseni mielestä! Tosin omalla tavallani olen hyvinkin sosiaalinen. Moniin askareisiin osallistun kuitenkin mieluiten pienen välimatkan päästä, eli mikään sylikissa en ainakaan vielä ole. Silityksistäkään en niin piittaa, mutta tykkään kyllä ihmisistä – ja välillä suorastaan rakastan ihmisiä, ainakin silloin kun saan leikkikaverin tai ruokaa, heh heh... Ja jos palvelu ei pelaa, niin minulla on kyllä keinot huomauttaa asiasta.

Miu vaan minultakin! Olen Bunji, Chokin veli – kuvissa tuo vaaleahipiäisempi kaveri, jolla on valkoinen hännänpää. Minä olen Chokin matkaseura eli etsimme yhdessä loppuelämän kotia, jossa voisimme viettää kissanpäiviä kahdestaan. Kotioloissa minua sanotaan myös Bumtsibumiksi ja tilapäiskodin ihmiset ovat sanoneet, että harvoin tapaa näin suloista kissaa.

Olen veljeäni kesympi ja todella hellyydenkipeä katti. Kaikki tykkää minusta ja minä tykkään kaikesta ja kaikista: muista kissoista, ihmisistä, rapsutuksista, leikkimisestä, nukkumisesta... Käperryn mielelläni oman ihmisen kainaloon köllöttelemään, mutta toivon pääseväni kotiin, jossa saamme Chokin kanssa juosta matot rullalle jahdatessamme toisiamme tai punaista pistettä!

Me synnyimme kesällä 2016 ja etsimme nyt siis yhteistä loppuelämän kotia. Meitä kutsuttiin aiemmin Alisaksi ja Juhaniksi. Vietimme elämämme alkukuukaudet ilman ihmiskontaktia, mutta olemme oppineet jo aika lailla luottamaan ihmisiin. Vaikka olemme aktiivisia kavereita, kaipaamme kuitenkin kärsivällistä kotia, jossa meitä jaksetaan rohkaista palkitsemalla ja rauhassa edeten. Tulemme hyvin toimeen tilapäiskodin omien kissojen kanssa, mutta lapsia ja koiria emme ole tavanneet. Todennäköisesti ainakin alle kouluikäiset lapset jännittäisivät meitä liikaa eli toivomme määränpäätä, jossa ei ole ihan pieniä kaksijalkaisia.

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Tampere


Thorne, Ridge, Brooke ja Taylor (pennut)

Koditon kissaKoditon kissaKoditon kissa


Koditon kissa

VARATTU: RIDGE ja THORNE
Miau, me ollaan kissamaailman Forresterit – tarkemmin sanottuna Thorne, Ridge, Brooke ja Taylor. Olemme toukokuun 2017 alussa syntynyt sisarusparvi ja me etsitään nyt sitä ihan omaa kotia. Niin kivaa kuin täällä hoitotädin ja äidin luona olisikin, on meidän aika levittää siipemme ja lentää pois pesästä.

Mun nimi on Thorne ja mä ajattelin kertoa teille meistä vähän lisää, aloittaen tietysti itsestäni. Mä oon vähän sellanen filosofi, rauhallinen ja omaan seuraani hakeutuva poitsu. Mulla on päässä paljon suuria ajatuksia ja seuraan mielellään ihmisten touhua hieman etäämmältä. Syvällisten pohdintojen välissä mulla on kuitenkin melko usein aikaa myös kunnon painileikkeihin tai rallitteluihin sisarusten kanssa, etenkin Ridgen. Ihmisten seura kyllä kiinnostaisi, mutta ne on niin kovin isoja, että käyn yleensä vain ihan vähän nuuhkaisemassa – varovasti. Kaikki uusi on mulle tosi jännää, olen siis porukan ujopiimä.

Mun velipoika Ridge taas ei arastele ketään tai mitään, se on sellanen rämäpää, joka ryntää yhtään sen enempää ajattelematta uusiin seikkailuihin. Ridgen lempipuuhaa on ihmisten sukissa ja housunpunteissa roikkuminen, roskisten kaataminen, hiekkalapion varastaminen ja mitä näitä nyt on... Yleensä se houkuttelee tytötkin mukaan siihen armottomaan touhuamiseen. Kuten sanottua Ridgen kanssa saa kuitenkin parhaat rallit ja painit aikaiseksi, sillä onhan noi tytöt aika säälittäviä painikavereita meihin kollinrötjäkkeisiin verrattuna. Jos ihan vähän saisin toivoa, niin meillä saattaisi olla ihan kivaa Ridgen kanssa jos saataisiin ihan oma yhteinen koti.

Taylor on meidän sisarusparven tytöistä se meneväisempi, se on aina työntämässä nokkaansa joka paikkaan ja kokeilemassa ensimmäisenä kaikkea uutta – kuten vaikka isojen kissojen kiipeilypuuta, joka tässä hiljattain saatiin. Taylor on myös kovasti ihmisten jalkojen kimpussa kun mahdollisuus siihen tarjoutuu, sekä pyrkii mahdollisuuksien mukaan ”auttamaan” ihmistä kaikissa askareissa. Taylor ei paljon ujostele, mutta jännän paikan tullen osaa sekin pörhistää karvat.

Brooke on meistä se prinsessa ja ajoittain hiljainen sivustaseuraaja, joka kiipeää ensimmäisenä ihmisen syliin unille – tuijottaa suoraan silmiin vaatien rakkautta. Osaa Brookekin kiivetä lahjetta pitkin, ihan ylös asti tai kaataa tavaroita, mutta yleensä se villiintyy vain ihmisten loistaessa poissaolollaan – kun ihminen saapuu tutkailemaan tuhotyön tulosta, tuijottelee Brooke sulosilmillään kuin sanoen ”en se minä ollut, se oli noi muut”. Brooke ja Taylor vietävät pääasiassa aikaa kahdestaan, leikkivät samoilla leluilla ja nukkuvat päiväunet yhdessä. Tytöt olisivat varmasti onnellisia jos heille tarjoutuisi mahdollisuus yhteiseen kotiin!

Vaikka olemmekin erittäin tiivis nelikko ja muuttaisimme mieluusti pareittain uusiin koteihin – saattaisi kyseeseen tulla myös leikkisä kissakaveri uuden kodin puolesta. Joka tapauksessa uudessa kodissamme pitää olla lajitoverin seuraa, kodin ainoaksi kissaksi emme muuta. Meihin ja meidän tempauksiin voit tulla tutustumaan paremmin tänne Pälkäneelle. Olemme valmiit muuttamaan omiin koteihin aikaisintaan 27.7.

Luovutusmaksu:130 € yksi tai 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Pälkäne


Ville, Valo, Väinö ja Veena (pennut)

Koditon kissaKoditon kissaKoditon kissaKoditon kissa


VARATTU: Veena, Ville ja Valo

Meidän äiskä on villikissa ja viikko ennen meidän syntymää se pääsi tilapäiskotiin. Olipa onni sillä muuten olisimme syntyneet luontoon ja meistäkin olisi tullut villejä. Mutta meistä tulikin valloittavia kotikissoja! Meitä on neljä sisarusta ja minä Ville, olen suurin ja pörröisin. Rakastan leikkimistä, kiipeilyä ja lelujen metsästämistä. Rakastan varsinkin kaikkea mikä liikkuu ja rapisee.

Sitten on toi mun veljeni Valo. Me ollaan vähän kuin kaksosia mutta Valon turkki ei ole yhtä pörröinen kuin minun. Valo rakastaa painia, mutta onneksi se ei ole tosissaan. Valo tykkää myös sylitellä ihmisten kanssa. Se saattaa kiivetä vaatteita pitkin syliin kun mieli tekee.

Toinen velipoika Väinö on vähän sellanen ujo. Väinö rakastaa myös kaikkia leikkejä ja juosta taloa ympäri, mutta tilaisuuden tullen se menee äiskän tissille kun me muut vielä leikitään. Väinö on meistä se rauhallisin, mutta osaa kyllä pistää ranttaliksi välillä.

Ja sitten meidän sisko, Veena. Hän on perheen prinsessa ja tekee kuten tahtoo. Pärjää meille pojille painissa ja osaa metsästää ja jahdata leluja yhtä hyvin. Veenakin kiipeää vaatteita pitkin, mutta ei siksi että tahtoisi syliin, vaan siksi että se on lyhin matka sinne minne on menossa.

Tässä me ollaan, etsimässä sitä omaa rakastavat perhettä. Äiskä alkaa olla jo vähän kiukkuinen meille, kun kiusataan sitä vaikkakin leikillään. Ota yhteyttä, sillä me halutaan päästä juuri oikeaan kotiin meille. Mieluiten lähdetään pareittain tai jonkun nuoren kissan kaveriksi, yksin ei osattaisi olla. Ja muistathan että meistäkin kasvaa aikuisia kissoja vaikkakin nyt ollaan ihan syötävän söpöjä. Terkuin: Ville, Valo, Väinö ja Veena

Luovutusmaksu: 130 € yksi tai 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Kangasala


Weber, Becquerel ja Sievert (pennut)

Koditon kissa

Moi! Minä olen pikkuruinen Weber ja tässä ovat kaksi söpöä sisarustani, Becquerel eli Bekku ja Sievert eli Sibbe. Olemme joutuneet orvoiksi ja eroon äidistämme aivan kauhean aikaisin. Onneksi meillä on toisemme sekä aikuista kissaseuraa, joten emme ole kasvaneet aivan erossa kissojen maailmasta ja olemme siksi oppineet myös kissojen tapoja kohtuullisesti. Osaamme käydä hiekkalaatikolla, syödä nirsoilematta ja leikkiä innolla. Kuitenkin kieltämättä äidin hoivan puutteen myötä kissakielen taitomme voi olla joiltain osin puutteellinen, joten suhtautumisemme aikuisiin kissoihin saattaa herättää närää ja hämmennystä jatkossa – saatamme lähestyä äkkiväärästi ja välittämättä toisen arastelusta.

Minä, Weber, olen meistä rohkein ja seikkailunhimoisin. Olen aina ensimmäisenä kirmaamassa vieraisiin paikkoihin ja tilanteisiin. Olen muutenkin tarmokas ja toimeen tarttuva, mutta en mikään öykkäri.

Sievert, meidän musta ori, on meistä suurin ja selvästi alfa-ainesta. Sibbe syö ensin, eniten ja äänekkäimmin ja osaa suojella itseään ja muita. Sibbe on kuitenkin tosi ystävällinen tapaus kaiken kaikkiaan, mitä nyt osaa hiukan koomisesti ison pojan elkeitä.

Becquerel, meidän amatsoniprinsessa, on vilkas ja energinen ja aina valmis leikkiin. Bekku osaa kuitenkin myös rauhoittua ja tutkiskella maailmaa sivuraiteelta jos se sille mielelle sattuu. Bekku on meistä pienin ja hentoisin, ja me pojat ehkä hiukan sen tähden varotaan sen kanssa painiessamme, mutta Bekku itse kyllä painisi täysillä vaikka vanhemmankin kissan kanssa.

Tykkäämme kaikki tulla syliin kun asetut aloillesi ja kaipaamme läheisyyttä. Lupsuttelemme ruoan päälle oikein joukolla kaikkia karvapeitteitä ja vilttejä, ne on sellaisia meidän emonmuistelukokouksia. Jahtailemme yhdessä kaikkia leluja ja toisiamme, mutta kaikkein mahtavinta on kun ihminen meille liikuttaa viehelelua oikein vauhdilla ja esteistä välittämättä.

Me ei olla vielä luovutusiässä, arvioitiin että oltaisiin synnytty noin 22.5., joten uuteen kotiin oltaisiin siis valmiita aikaisintaan elokuun puolivälistä lähtien. Olisi hauskaa, jos voitaisiin päästä kolmistaan tai pareittain uuteen kotiin, mutta oikein hyvin voimme muuttaa myös erillemme, jos uudessa kodissa on aikuista, mutta nuorekasta, kissaseuraa jolta saa kissan mallia ja leikkiseuraa. Aikuisempaa kissakaveria kaipaamme kyllä siinäkin tapauksessa, että kaikki kolme tai kaksi meistä pääsisi samaan paikkaan. Emme ole tavanneet lapsia emmekä koiria, mutta koska olemme pieniä ja rohkeita niin sopeutunemme oikein hyvin rauhallisiin koiriin ja hyväkäytöksisiin lapsiin.

Luovutusmaksu: 130 € yksi tai 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Ylöjärvi


Iltu ja Lallu (pennut)

Koditon kissaKoditon kissa


Kaipaatko seuraa WC-käyntiesi ajaksi? Onko tylsää lakaista tai mopata lattioita yksin? Haluatko asiantuntevaa tarkastajaa kissanhiekkalaatikoiden siivoamiseen? Oletko samaa mieltä kanssamme, että juomaveden on parempi olla lattialla kuin kupissa? Puuttuuko elämästäsi edestakaisin säntäileviä ja ympäriinsä hyppiviä kissanpentuja?

Mitä useampaan kysymykseen vastaat myöntävästi, sen suositeltavampaa on että jatkat lukemista.

Saammeko esittäytyä: pikkumurut, tunnetaan myös nimellä mukkupirut. Olemme valmiina auttamaan yllämainittujen kysymysten kanssa, kokemusta em. asioista on jo monen viikon ajalta ja tilapäiskotipalvelijamme voi antaa suositukset ja vahvistaa että mainitut asiat onnistuvat meiltä molemmilta mukkupiruilta.

Olemme siis aivan hurmaava kaksikko, synnyimme 16.5.2017. Pentueessa meitä on yhteensä neljä, mutta kaksi sisarustamme saivat jo kodin. Tilapäiskotipalvelijamme kertoi meille että ennen kuin synnyimme, meidän äidin ruokinta oli ollut haastavaa, mikään tarjottu kissanruoka ei hälle kuulemma kelvannut. Niimpä hää sitten rupesi tarjoamaan raakaruokaa, ja sekös maistui Tella-äidillemme. Ja toki me mukkupirut otimme syömisen mallia äiteestämme. Syömme siis erittäin mielellämme raakaa lihaa, tai kelpaa meille myös jos siihen on joukkoon sotkettu kissanruokaa, mutta ihan pelkkää kissanruokaa emme oikein suostu syömään. Niimpä uusilla kodeillamme on syytä olla valmius ja tietotaito ruokkia meitä samalla tavalla. Mikäli raakaruokinta ei ole entuudestaan tuttua, tilapäiskotipalvelijamme on luvannut opastaa asiassa. Se ei kuulemma ole ollenkaan vaikeaa, mutta siihen liittyy muutama asia jotka on tiedettävä ja otettava huomioon.

Tässä tärkeimmät yleiset asiat, nyt pieni henkilökohtainen esittely meistä.

Iltu: olen mamman tyttö, joukon rämäpää ja arkajalka samassa ihastuttavassa paketissa. Suhtaudun varauksella ihmisiin, ellei niillä ole jotain lelua mukanaan. Olen aina valmis leikkimään, joko sisarusteni tai ihmisten kanssa. En kauheasti välitä nyt ihmisen kosketteluista, vaan juoksen mieluummin hieman etäämmälle, jos yrität lääppiä. Olin poppoon ensimmäinen, joka pikkiriikkisenä pentuna uskalsi kiivetä raapimatolpan huipulle ja olen muutenkin joukon rämäpäisin kiipeilijä. Painin ja juoksen lujaa tasavertaisena kaverina veljieni kanssa.

Lallu: olen mamman poika, jonka sydän on puhdasta kultaa. Pidin hyvää huolta toisesta siskostani, kun tämä oli kipeä, pesin sen korvat ja otin kainalooni nukkumaan. Kahden muun sisarukseni kanssa leikin välillä rajustikin. Olen ainut porukasta, joka on nähty esittävän kissojen tanssia "häntä-pörhöllä-ja-sivuaskelhyppyjä". Alun hienoinen varautuneisuus ihmisiä kohtaan on iän karttuessa muuttunut rapsutuksista ja sylittelyhetkistä nauttimiseksi.

Tämmöisiä me olemme, vauhdikkaita mukkupiruja. Ainoaksi kissaksi emme muuta, eli kaipaamme uudessa kodissa joko toistemme seuraa tai muuta nuorta/nuorekasta leikkisää kissaseuraa. Iltu myös tarvitsee kodin, jossa osataan ottaa huomioon hieman arahkon kissanpennun tarpeet ja erityispiirteet, esim. lapsiperhe ei ole Iltulle paras mahdollinen koti.

Luovutusmaksu: 130 € yksi tai 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Tampere


Toffo (pentu)

Koditon kissa

Olen veljeskuntani pomo, rohkea poikakissa, joka johtaa pentujen valtakuntaa rautaisella otteella. Olen AINA ensimmäisenä ruokapöydässä, leikkimässä, tutkimassa ja villitsemässä muita leikkiin. Jos meille tarjotaan suurinta herkkua, eli kinkkua, kiipeän sinun syliisi, jotta ymmärrät antaa minulle ensimmäisenä kinkkua. Monet sanoisivat, että olen röyhkeä tyrkyttäessäni itseäni aina ensimmäisenä apajille, mutta omasta mielestäni teen muille palveluksen ja heitän itseni mahdolliseen vaaraan ensimmäisenä.

Olen todella rohkea ja pidän siitä, että saan olla kanssasi erilaisissa puuhasteluissa mukana. Varsinkin vessojen siivouksessa tulen hiekkalaatikkoon makaamaan ja katsomaan, että saat varmasti kaikki jätökset poimittua pois. Väritykseltäni olen puna-valkoinen, puolipitkäkarvainen.

Rakastan kissaystäviäni ja uudessa kodissani pitääkin olla nuori kissakaveri, jonka kanssa leikkiä. Sinun olisi hyvä varata minulle leikkelettä, lämmin syli, paljon rapsutuksia ja rakkautta. Minusta on kasvamassa rohkea kissamies, ja minusta tulee varmasti uskollinen kumppani sinun elämääsi. Minut luovutetaan aikaisintaan viikolla 34 kun olen 12 viikkoa. Silloin olen madotettu, rokotettu ja sirutettu.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Pirkkala


Buffone (pentu)

Koditon kissa

Minä olen hieman höpsö ihmettelijä, mutta innostuessani paahdan ympäri kämppää yhtä lujaa kuin muutkin veljeni. Maailmassa on niin paljon uutta, että monesti jään katsomaan tarkkaan mitä tapahtuu, ennekuin uskallan lähestyä tilannetta. Silmistäni kuulemma oikein näkee kuinka rattaat pyörivät päässä, ja välistä minulle nauretaan, että pyöriikö siellä mitään. Olen vielä hieman jännittäjä ja ujo, mutta rohkaistun koko ajan lisää, olenhan vasta pikkuinen poikakissa. Vaikkakin ujostelen vielä varsinkin vieraita ihmisiä, osaan rentoutua sylissä hienosti enkä pyristele pois, sillä rapsutukset, silitys ja rakkaus kelpaavat minulle aina. Väritykseltäni olen valkoinen, harmailla merkeillä varustettuna, puolipitkäkarvainen.

Olen vielä hieman mammanpoika ja käyn yhä imemässä maitoa emolta ja muutenkin kaipaan hänen lämpöä ja rakkautta. Haluaisin ehdottomasti, että uudessa kodissani olisi minulle mukava leikkikaveri jonka kanssa painia. Sinulta toivoisin turvallisuutta, lämpöä, rakkautta ja aikaa viettää minun kanssani. Minut luovutetaan aikaisintaan viikolla 34 kun ole 12 viikkoa. Olen silloin madotettu, rokotettu ja sirutettu.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Pirkkala


Tarzan (pentu)

Koditon kissa

Kyllä! Minä sain nimeni juuri siitä syystä että olen mestari kiipeämään korkealle ja pidänkin mahdollisimman korkeista kiipeilypuista. Rakastan riehumista kissakavereiden kanssa ja olen sellainen luonnonlapsi, höpsön lempeä ja kauniisti sanottuna, aktiivinen. Mutta vaikka olen oikea riehupelle, niin ujostelen vieraita ihmisiä ja minulla menee hetki, kun totun heidän läsnäoloon.

Minua sanotaan myös mustikkasuuksi, sillä huuleni ovat mustat ja kipitän lujaa ruokakupille kun on ruoka-aika. Pidän sylirapsutuksista ja paijaamisesta, mutta jos silmäkulmassa vilahtaa jokin mielenkiintoisempi, olen jälleen vauhdissa. Tarvitsen uudessakin kodissa kissakaverin, jonka kanssa voisin purkaa loputonta energiaani. Myös sinun aika, rakkaus, ja huolenpito on minulle tärkeää, koska viihdyn myös hyvin ihmisten kanssa leikkimässä. Väritykseltäni olen harmaa-valkoinen ja minulla on selässäni hieman pidempää karvaa, aika näyttää pysyykö se aikuisuuteen asti.

Minut luovutetaan aikaisintaan viikolla 34 kun olen 12 viikkoa. Tällöin minut on rokotettu, madotettu ja sirutettu.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Pirkkala


Jack (pentu)

Koditon kissa

Ha haaa! Olen osoittanut useaan otteeseen että vaikka olen pienikokoinen, olen äärettömän fiksu ja älykäs kissanpoika. Kun meitä loukutettiin kiinni, niin minä onnistuin piilottelemaan viimeiseen asti ja laitoinkin etsijät todella koville parhaalla piilopaikallani. Edelleen yllätän ihmiset päivittäin. Minusta on kuulemma kasvamassa todella fiksu kissa, ja olisikin hienoa, jos sinä jaksaisit treenata älykkyyttäni erilaisin pelein ja leikein. Sylissä painaudun sinuun tiukasti kiinni, ja tutkailen sinun aikeitasi todella tarkkaavaisesti. Rakastan kun rapsutat ja pussailet minua, vaikkakaan se ei vielä voita emon hellittelyitä. Väritykseltäni olen puna-valkoraitainen.

Omalta kodilta toivoisin aktiivisuutta ja aikaa kanssani. Siellä pitää tietysti olla minulle leikkisä painikaveri – olenhan itsekin vielä pentunen, joten leikki toisen kissan kanssa on parasta mitä tiedän. Minut luovutetaan aikaisintaan viikolla 34, kun olen 12 viikkoa. Silloin olen madotettu, rokotettu ja sirutettu.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Pirkkala


Leidi (pentu)

Koditon kissa

Synnyin kesäkuussa ja saavuin tänne tilapäiskotiin noin neliviikkoisena. Minulle nimi keksittiin heti, koska olin – ja olen edelleen – hyvin sulavaliikkeinen, siro ja elegantisti liikkuva leidi. Olin alkuun hyvin ujo, mutta pikkuhiljaa minusta on kehittynyt oikea kissanainen. Rakastan jahdata leluja ja hyppiä piiiitkiä hyppyjä tasolta toiselle.

Välillä olen hieman diivailija, kun jotakin oikein kivaa tapahtuu, saatan katsella sitä ensin kauempaa, koska en halua lähteä massan mukaan kaikenmaailman perusvillityksiin... kunnes tavispuoleni voittaa ja hihhuloin yhtä hulluna esimerkiksi huiskan perässä, niin kuin muutkin. Koska olen itsenäinen naisenalku, kuljen omia polkujani, mutta osaan myös rauhoittua syliin, kunhan hetki on minun valitsemani ja oikea. Rakastan rapsutuksia ja sitä, että joku silittää pitkää, solakkaa vartaloani. Väritykseltäni olen valkoinen ja minulla on kilppariväriä päässä, läiskä selässä ja koko häntäni on kirjava.

Omaan kotiini tarvitsen kaverin, jonka kanssa voin pönkittää omaa egoani, hellästi. Pidän kissapainista, vaikkakin pidän sitä kovin rahvaanomaisena, mutta minkä sitä leidikään todelliselle luonnolleen voi. Toivoisin sinulta aikaa, rakkautta, rapsutuksia, iloisia leikkihetkiä ja ymmärrystä tällaisen leidin kesyttämisiin. Uskon että kun ymmärrät minun olevan maailmannapa, liittomme on täydellinen. Minut luovutetaan viikolla 34 kun olen 12 viikkoinen. Minut on silloin rokotettu, madotettu ja sirutettu.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Pirkkala


Marilyn (pentu)

Koditon kissa

Olen pieni Marilyn-tyttö. Nimeni sain tietysti tuon kauneuspilkun mukaan, mutta myös siksi että olen herkkä, lämmin, hieman ujo, mutta varmasti kaikkien sydämen sulattava kissa. Olen kissapesueesta pienin ja jään mieluusti sivummalle katsomaan, kun veljeni paahtavat menemään häntä suorana. Minä rakastan myös leikkiä, mutta toistaiseksi leikin vielä todella rauhallisesti ja katson aina tarkkaan mihin syöksyn, toisin kuin nuo vallattomat veljeni. Mutta en minä ihan pullataikinaa ole, on minussa villimpikin puoli ja mieluusti otan painimatsia jonkun veljistäni kanssa. Väritykseltäni olen kilppari.

Omaan uuteen kotiini tarvitsen kissakaverin, lisäksi paljon rakkautta ja aikaa tällaiselle herkälle tytölle. Leikkisin mieluusti sinun kanssasi ja opettelisin luottamusta ihmiseen. Maailmamme kohtaavat varmasti, jos sinäkin etsit rauhallisempaa kissaa itsellesi, ja olet valmis panostamaan suhteeseemme. Minut luovutetaan aikaisintaan viikolla 34, kun olen 12 viikkoinen. Tällöin minut on madotettu, rokotettu ja sirutettu.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Pirkkala


James (pentu)

Koditon kissa

Olen rohkea ja tavattoman kiltti kesäkuussa syntynyt pikkumies. Tykkään puuhailla mukana kaikessa uudessa ja jännittävässä, mitä ikinä sitten oletkin tekemässä. Ihmiset täällä miettivät, että olisiko minussa pikkuisen "koiraa". Olen hyvin utelias ja rohkea, joten minulle tulee järjestää turvalliset olot ja pitää silmällä, sillä saatan itseni helposti vaikeuksiin. Pidän rapsuttelusta ja silittämisestä, ja nukahdan helposti syliin.

Toivon että sinulla olisi aikaa leikkiä kanssani, sillä pidän leikeistä paljon. Paras leikki minusta on, kun harjaa lattiaa ja saan roikkua harjassa kiinni. Vaikka pidänkin ihmisten kanssa elosta todella paljon, tarvitsen ehdottomasti uuteen kotiini toisesta nuoresta kissasta leikkikaverin, sillä olen nopea juoksija ja tykkään hyökkäillä sisarusteni päälle. Mikään ei voita kunnon painimatsia, missä puren vastustajaa niskaan ja annan takajaloillani hänelle kyytiä! Väritykseltäni olen lyhytkarvainen harmaaraidallinen.

Minut luovutetaan aikaisintaan viikolla 34 kun olen 12 viikkoa vanha. Olen silloin rokotettu, sirutettu ja madotettu. Löytyisikö sinulta minulle oma, rakastava koti?

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Pirkkala


Gunvor (pentu)

Koditon kissa

VARATTU
Sataa, sataa ropisee, pili pili pom. Tilapäiskotini manailee, että huonoin kesä ikinä. Minulla taas on hauskaa AINA, satoi tai paistoi. Josko vähän kertoisin itsestäni enemmän ja ehkä sen jälkeen ymmärrät, miksi elämä on minusta ihanaa, vaikka taivaalta sataisi pikku-ukkoja.

Synnyin tänne tilapäiskotiini ääri-huolehtivan emoni lämpimään huomaan toukokuun puolivälissä. Meitä syntyi yhteensä kolme pentua. Jahka olin itseäni saanut hautoa tarpeeksi emoni rinnuksilla, lähdin heti soitellen sotaan eli ympäristöäni tarkkailemaan pesästämme. Huterin askelin mutta määrätietoisesti poistuin ensimmäisenä pesästä katsomaan, miltä se ruoho aidan toisella puolella näyttää. Ja näyttihän se hyvältä, sieltä löysin ihmisen lämpöisen käden ja sylin. Tuohon lämpöön oli hyvä ottaa pikkutirsat ja ehkä myös... maistella varpaita. Tämähän ei minulle riittänyt vaan piti tutkia lisää, vaikka emoni koetti huudella minua takaisin pesälle. Totesin, että sori emo, ei auta mouruaminen, tämä elämä on tehty elämistä varten.

Tästä alkoi minun elämäntaipaleeni ja voi pojat, että tämä elämä on metkaa! Olisi niin paljon tutkittavaa, katsottavaa, haisteltavaa, tehtävää, kiivettävää, leikittävää ja niin juu, se paijauskin on ihan todella muikeeta, tuntuu hyvältä. Tilapäiskotini on sanonut, että olen jokapaikanhöylä, rohkea, utelias, aina siellä, missä tapahtuu. No tottakai näin, olenhan elämäniloa täynnä ja luottavainen, kuka minulle pahaa tahtoisi?

Mutta. Ymmärsin tilapäiskotini emännän puheista, että edessä olisi vielä jotain mielenkiintoisempaa, nimittäin se ihan oma koti. Loistokasta, aina vaan parempaa luvassa, sanon minä. Minulta kysyttiin, mitä tahtoisin siltä tulevaisuuden kodilta ja kerroin, että nuori kissakaveri olisi ihan todella hyvä juttu mulle, yksin olisi kovin kurja elellä. Vanhempikin kissakaveri kelpaisi toki jos tämmöisen kanssa ei harmaita karvoja tulee enempää, mitä ikä tuottaa. Lapset on mulle ookoo, olen täällä elänyt kouluikäisten tekniikkatyyppien kanssa mutta pehmoleluksi en taivu. Koiriakin olen tavannut ja olen hengissä eli sydäriä en ole saanut.

Pistä rimpauttaen ja haetaan Sullekin sitä elämäniloa!

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Etsu ja Fuji

Koditon kissaKoditon kissa

Miau! Minä olen Etsu. Olen erittäin hyvä – ellen suorastaan täydellinen – kissa juuri sinulle, jos etsit sosiaalista ja ihmisrakasta sylikissaa. Mikään ei ole niin ihanaa kuin maata ihmiskaverin kainalossa! Tykkään kovasti rapsuttelusta ja kiitän poikkeuksellisen voimakkaalla kehräykselläni.

Lempiharrastukseni on leikkiminen ja ikkunasta ulos katseleminen. Ja tietenkin syöminen! Olen reipas tyttö syömään, joten uudessa kodissani pitää hiukan vahtia, etten menetä nyt niin sorjia linjojani. En nirsoile ruoan kanssa, vaan minulle on kelvannut kaikki, mitä eteeni on annettu. Hoidan kaunista turkkiani hyvin, mutta erityisen paljon pidän siitä, että minua autetaan upean turkkini säilyttämisessä harjaamalla säännöllisesti. Turha varmaan mainitakaan, että hiekkalaatikkoasiat hoidan mallikkaasti.

Iäkseni on arvioitu 7-12 vuotta. mutta olen tietysti hyvin nuorekas. Ainoa, missä ikäni näkyy, on hampaat, ja tarvitsenkin hammashuoltoa niin kuin Fujikin. Jaksan juosta ja kisailla kissakavereiden kanssa, mutta aamupäivä-, päivä-, iltapäivä- ja alkuiltanokoset kuuluvat tietysti asiaan ennen kunnon yöunia. Nukun mielelläni vieressäsi, jos vain sen sallit, mutta tyydyn viettämään yöni myös erossa sinusta, joten osaan viettää yöni hiljaa ja nukkumalla.

Tykkään kovasti kissaseurasta. Täällä tilapäiskodissa on myös Fuji, joka mahdollisesti on minun tyttäreni. Fuji on arvioitu 5-10 -vuotiaaksi, en enää muista noin vanhoja asioita. Me etsimme yhdessä uutta kotia eikä yhtään haittaisi, vaikka kodissa olisi kissakavereita jo ennestään. En tiedä, miten suhtaudun koiriin tai pieniin lapsiin, mutta Fuji ei varmaankaan tykkää ainakaan kovin pienistä lapsista.

Koska Fuji ensin kovasti ujostelee vieraita, kerron vähän, millainen ihana pakkaus hän on. Alkuun Fujia pelottaa vieraat ihmiset ja paikat, joten olisi hyvä, jos uudella kodilla riittäisi kärsivällisyyttä aran kissan luottamuksen rakentamisessa. Tilapäiskotiin tultuaan hän vietti sohvan takana toista viikkoa, ennen kuin rohkaistui tulemaan alakertaan tutustumaan. Fuji on taustaltaan kyllä kotikissa ja luottamus ihmiseen on vahvistunut, joten ihan mukavan kaverin Fujistakin saa, kunhan vaan antaa aikaa. Fuji pyörii jaloissa, tulee sohvalle meidän viereemme nukkumaan, antaa silittää silloin, kun itse sitä haluaa ja kiittää kovaäänisellä kehräyksellä. Fuji haluaa omaa myös rauhaa, joten pitäisikin löytyä jokin rauhallinen paikka, jossa se saisi olla ihan omissa oloissaan.

Fuji on kovin leikkisä ja iloinen kissa, joten älä anna hiukan myrtsin ulkomuodon hämätä. Hänellä on erityisen vahvat ja isot etutassut, joita hän osaa käyttää taitavasti pallojen, leikkihiirien ja herkkupalojen metsästykseen. Fuji harrastaa pikajuoksua ja mattojen kasaamista. Fuji on kaikkiruokainen ja tarkka hiekkalaatikkoasioissa. Täällä me odotamme sinua ja yhteisiä onnellisia aikoja!

Meistä löytyy kuvia Instagramissa #etsujafuji

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Akaa, Viiala


Tilli ja Tirri

Koditon kissaKoditon kissa

Moikka! Me ollaan kunnon energiakaksikko Tilli, se valkonokkainen, ja Tirri. Ollaan 1-vuotiaita, synnyimme keskikesällä 2016. Etsimme yhteistä kotia, koska olemme parhaat kaverit, toistemme tuki ja turva.

Rakastamme painia, jahdata leluhiiriä ja suosikkileikkimme on laserosoitimen jahtaaminen. Se saa meihin kunnolla vauhtia! Osaamme myös ottaa rennosti ja meidät löytääkin aina hauskoista asennoista nukkumasta.

Me vähän jännitämme ihmisiä, koska meillä ei ole paljoa kokemusta niistä. Olemme oppineet sen verran, että ihminen ruokkii meitä, antaa herkkuja ja leikkii meidän kanssa, mutta emme tiedä onko niistä muuta iloa vielä. Opimme varmaan vielä paljon ihmisistä, jos vain saamme sinulta kärsivällistä rakkautta.

Toiset kissat ovat vähän siinä ja siinä, että tullaanko toimeen vai ei. Emme ole nähneet koiria tai pikkulapsia. Etsimme siis kotia, jossa ihmiset jaksavat antaa meille aikaa – ja jossa leikitään tosi paljon!

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Tampere


Figaro

Koditon kissa

Kurnauuu! Nimeni on Figaro ja olen jo 10 ikävuoteen ehtinyt herrasmies! Etsin itselleni uutta palvelusväkeä, joko kissakaverilla tai ilman.

Olen hyvin reipas ja erittäin aktiivinenkin herra, älkää siis antako iän hämätä. Jos minulta kysytään, olen juuri nyt parhaassa iässä! Rakastan leikkiä huiskuilla ja palloilla, kunhan olet vain seuranani. Olen hyvin hellä, rakastan tulla lähelle rapsutettavaksi ja kehrään oikein kovaa palkinnoksi. Tässä videonäyte leikeistäni!

Ruuan kanssa olen vähän kärsimätön, joten komennan laittamaan sen suhteen vauhtia töppösiin! Olen ollut aiemmin elämässäni huonolla ruualla, joten toivoisin jatkossa saavani parempilaatuista ruokaa, jotta turkkini ei kärsi. Vaikka olenkin näin komea, on minussa yksi hassu ulkonäöllinen seikka: vasen korvani on hieman rypistyneen näköinen. Tämä ei vaikuts elooni mitenkään ja minusta se tuo vaan karsimaa!

Tulen toimeen toisten kissojen kanssa, kunhan ne on rauhallisia. Jos kissakaverini on kolli, saatan vähän merkkailla, mutta tyttöjen kanssa niin ei sovi tehdä!

Olen kuitenkin hyvin vahvasti ihmisseuran perään, joten jos muita kissoja ei ole, oletan sinulta irtoavan minulle rutkasti aikaa ja viihdykettä. Olen myös hurja juttelemaan, joten toivittavasti sinäkin olisit, ettei mene keskustelut yksipuoliseksi. Ihan pieniä lapsia en ole tavannut, joten toivoisin mahdollisen jälkikasvun olevan vähän varttuneempaa. Koirista ei myöskään ole kokemusta, mutta kaneista on! Ne näyttää maukkaille, joten en kuulema saa muuttaa kani-kotiin.

Kaikki minut tavanneet ihmiset ovat minua kehuneet ystävälliseksi ja oikein rakastavaksi kissaksi, mutta se oma koti olisi ihana löytää. Oletko sinä kenties se, jonka vieressä minun on ilo loikoilla?

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Perla ja Tommi

koditon kissakoditon kissa


koditon kissa

Hei! Me olemme kissapariskunta Perla ja Tommi, omaa kotia vailla. Minä Perla-rouva en olekaan ihan tavallinen katti, sillä minulla on vain 3 jalkaa, yksi on amputoitu. Olen elänyt näin jo pitkään, ja tulen vaivan kanssa toimeen. Kuten kuvasta näkyy, pääsen jopa kiipeilypuuhun, mutta totta kai liikkumiseni ei ole aivan sitä mitä nelijalkaisilla. Pystyn kyllä juoksemaan, leikkimään, kiipeämään pahvilaatikkoon ja kissavessaan.

Olen syntynyt 2007 ja siippani Tommi 2009 – vaikutamme kuulemma paljon nuoremmilta kuin mitä numerot näyttää. Olemme perusrauhallisia, mutta silti kissamaisen leikkisiä ja uteliaita.

Minä varsinkin tykkään paljon silittelystä, sylissäolosta ja halailusta, ja kiitollisena hurisen takaisin. Olen meistä rohkeampi ja kaipaaan paljon huomiota ihmisiltä. Olen siis oikea sylikissa! Tommi lämpenee hieman hitaammin, mutta on jo kovasti kiintynyt hoitajiimme ja hurisee heille. Uudessa kodissa Tommi tarvitsee siis enemmän aikaa tottua, mutta olenhan minä tukena.

Asumme nyt useamman kissan kodissa, ja pärjäämme, kunhan toiset eivät ole liian rajuja tai hyökkääviä. Olemme myös tottuneet rauhallisiin koiriin. Olemme asustaneet melko tilavalla reviirillä, joten mihinkään yksiöön emme ainakaan muuta, ettei käy liian ahtaaksi. Varsinkin Tommille lasitettu parveke on ollut rakas, että joku turvallinen paikka nuuskia ulkoilmaa tekisi hyvää. Rauhallinen ja suht tilava koti olisi siis meillä toiveissa, ja tietysti ihania ihmisiä huolehtimaan meistä loppuelämäksi! Hoitajamme mielestä olemme aivan ihastuttava pariskunta ja ansaitsemme vain parasta!

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Pirkkala


Tellervo ja Unelma

Koditon kissaKoditon kissa


Heissan, täällä olisi kaksi kaunista kissaneitiä kotia vailla! Mä oon Tellervo, meistä se vähän rohkeempi ja viisaampi – olenhan meistä vanhempi, joskus siinä arviolta 2007 syntynyt. Toi mun kaveri on Unelma, se on vähän nuorempi pimu, syntynyt 2013 paikkeilla.

Me ollaan silleen aika samanlaisia, että molemmat tykkää leikkiä, namit on ihan parhaita ja nukkuminen on ihanaa. Me ei tykätä oikein muista eläimistä, koirat on ehdoton nou nou, ei tykätä myöskään oikein koskettelusta. Ollaan siis aika ujoja vielä ihmisiä kohtaan, koska emme ole niin tottuneet teihin, mutta ajan kanssa tutustutaan. Olemme toistemme tuki ja turva ja leikkikaverit, joten etsimme kotia tietenkin yhdessä.

Uuden kodin pitäisi ymmärtää meidän tarpeemme ja antaa meille paljon aikaa. Olemme jokseenkin herkkiä stressille, joten rauhallinen ympäristö tekisi meille hyvää. Olemme kuitenkin erittäin suloisia ja leikkisiä kisuja, jotka kaipaavat omaa kotia!

Katso video meistä touhuamassa

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Tampere


Unna

Koditon kissa

Unna tässä hei! Olen kissalady syntynyt arviolta 2009. Olen oman arvoni tunteva rouva ja etsin mukavaa loppuelämän kotia, jossa minua osataan arvostaa ja huolehtia minusta hyvin. Rakastan rapsutuksia, joten niitä toivon saavani uudelta palvelusväeltäni paljon!

Olen ollut ainoana lemmikkinä ja nauttisin varmasti jatkossakin, kun saisin ihmisten jakamattoman huomion itselleni. En oikein usko, että osaisin enää asua toisen kissan kanssa. Ihmiset ovat kodissani tietysti vain minua varten. Nukun sängyssä usein ihmiseni jalkojen päällä, pidän siis huolen, että ihmisen jalat pysyvät lämpiminä. Aamuisin vaadin tietysti vastapalvelukseksi kunnon rapsutukset :)

Olisiko sinulla mukavan rauhallinen koti vailla lämmintä kissaseuraa? Tule käymään, niin tutustutaan!

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Valkeakoski


Spotti ja Tossavainen

Koditon kissa

Moi! Olemme toukokuussa ja kesäkuussa 2016 syntyneet leikkisät kissaneidit Spotti ja Tossavainen, ja etsimme yhdessä loppuelämän kotia, jossa ei ole muita kissoja.

Minä, Tossavainen (vasemmassa kuvassa), olen kasvoista hieman tummempi ja luonteeltani rohkeampi. Seurailen kiinnostuneena ihmisten puuhia ja tervehdin jo reippaasti ihmisen saapuessa kotiin. Välillä myös oikein kaipaan rapsutuksia kehräysten ja puskujen kanssa. Tykkään paljon leikkimisestä, varsinkin laserkynän pistettä jahdaten, mutta Spotin ja minun leikkeihini kelpaa lähes mikä tahansa, kuten leikkihiiret, narunpätkät ja ponnarit. Olen luonteeltani melko seurallinen, ja mestari etsimään uusia aivan pikkuriikkisiä piilopaikkoja, eli olen aikas fiksu kissa! En kuitenkaan linnoittaudu piiloon pitkiksi ajoiksi, mutta tykkään kartoittaa ympäristöäni tarkasti, koska olen kovin utelias. Olen myöskin suojeleva kaveriani Spottia kohtaan, ja pidän tästä hyvää huolta. Oikean silmän pupillini on vähän hassu puolikuu päiväsaikaan, kuten kuvasta ehkä juuri ja juuri näkyy, mutta siitä ei ole haittaa minulle.

Minut, eli Spotin (oikeassa kuvassa), erottaa oikean silmän kohdalla olevasta erillisestä mustasta väriläiskästä, ja olen väritykseltäni täplikkäämpi, mistä olen varmaan saanut nimenikin. Olen hieman ujompi kuin Tossavainen, mutta rohkaistun hurjasti leikkihetkinä ja arvelen että Tossavaisen avulla minustakin tulee vielä paljon seurallisempi. Minulla, kuten Tossavaisellakin, on hyvä ruokahalu, enkä arastele tulla lähelle ihmistä ruoka-aikana, mutta en anna ihan vielä silittää itseäni.

Olemme molemmat reippaita ja sisäsiistejä nuoria neitejä, ja etsimme ensisijaisesti kissatonta kotia, josta löytyy ymmärrystä sille, että olemme vielä hieman ujoja ihmisten seurassa, vaikka olemmekin rohkaistuneet viime aikoina todella paljon!

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Tampere


Mooses ja Enna

Koditon kissa

Heippa! Me ollaan Mooses ja Enna. Enna on noin kaksivuotias raitapaitainen mamma-kissa ja minä Mooses oon toukokuussa 2015 syntynyt mustavalkoinen komea poika. Meidät on tuotu PESUn hoiviin turvaan talvipakkasilta.

Tykätään olla yhdessä ja monesti makoillaan vierekkäin. Ja sitten välillä taas riehutaan tosi lujaa! Mun lempileikkejä on jahtaamisleikit ja kiipeily keittiönkaappien päälle, tai johonkin muualle tosi korkeelle. Vaikka Enna on äiti, niin se ei ota yhtään sen rauhallisemmin! Ihan sylikissoja ei vielä olla, mutta katsotaan ajan kanssa, kyllä me ihmisistä tykätään. Huristaan ja pusketaan jalkaa. Innoissaan myös leikitään ihmisten kanssa, esimerkiksi naruleikit on ihan suosikkeja. Oon silti hiukan mamman poika, siis vähän ujo varsinkin vieraille, mutta ollaan tosi kivoja molemmat!

Ollaan täysin sisäsiistejä, ja meistä tulee vielä hyvät kotikissat! Etenkin minä Mooses tarvin vähän kärsivällisen kodin, jotta voin rauhassa tutustua, kun uudet ihmiset on hiukan jännittäviä. Mut sitten kun leikitään, niin jännitys unohtuu äkkiä! Tule katsomaan meitä!

Luovutusmaksu yhteensä: 230 €
Sijainti: Nokia


Melli

Koditon kissa

Hei! Olen Melli, prinsessa. Etsin omaa palvelualtista hoviväkeä tositarkoituksella. Haluan olla edelleenkin talouden ainoa eläin. Siis olenhan prinsessa, tai oikeastaan olen kuningatar! Ikäni on arvaus, mutta olen päättänyt olla 4-vuotias neito.

Tarvitsen seuraa silloin kun se minulle sopii. Haluan nukkua päälläsi silloin kun se minulle sopii. Mielelläni leikin kanssasi muutaman kerran päivässä. Ja muistathan, että joka ilta tarjoilet minulle iltanamit! En pidä siitä, että minuun kosketaan ilman lupaa. Sallin sen silloin, kun tulen pyytämään hyväilyjä. Monta kertaa päivässä. Jos häiritset lepoani, niin voin olla aika ärhäkkä, niinhän kuuluu ollakin.

Etsin kotia, jossa on rauhallista ja aikuisia ihmisiä. Lapset ja muut eläimet eivät sovi minulle. Täällä tilapäiskodissa olen asunut tosi aikuisen ihmisen kanssa. Täytyy myöntää, että välillä voin olla vaikea, mutta vain silloin kun minua häiritään. Tai minun ei ole muuten vaan hyvä olla. Kun pyydän hellyyttä, niin ensi alkuun sopii silittää vain päästä. Sitten kun tutustumme kunnolla voin sallia enemmänkin. Kun olen tyytyväinen, kehrään tosi kovalla äänellä!

Prinsessamaisesti olen vähän valikoiva ruokani suhteen, mutta hoitotäti osaa kertoa tarkemmin, niin homma sujuu. Kaikki vessa-asiat yms. hoidan tyylikkäästi ja siististi kuten prinsessan tuleekin tehdä. Olen ilmeisesti ollut onnettomuudessa, koska jalastani on löytynyt vikoja. Pahin vika, rikkinäinen eturistiside, on korjattu. Voin tarvita aika ajoin kipulääkitystä nivelrikon vuoksi. Muut viat eivät todennäköisesti vaivaa minua ollenkaan.

Oletko Sinä minulle sopiva palvelija? Jos tunnet olevasi, niin ota yhteyttä. Tutustutaan.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Kiki

Koditon kissa

Miu! Olen suloinen Kiki-tyttö vailla omaa kotia! Olen syntynyt 2013, nuori neiti siis vielä, ainakin omasta mielestäni. Etsin kotia ensisijaisesti ainoana kissana, koska en ole ilmeisesti ollut paljoa muiden kissojen kanssa tekemisissä, enkä tiedä kuinka suhtautuisin tilanteeseen.

Tulen jo ovelle vastaan, kun saavut kotiin – niin ikävä minulla on ollut sinua. Olen aina valmis painiin ja leikkiin, keksithän jotain kivaa puuhaa meille! Olen hieman hitaasti lämpiävää tyyppiä, ja rohkaistunut siis kovasti ajan kanssa. Tarvitsen kärsivällisen omistajan, koska muuttaessa uuteen paikkaan menee varmaan aluksi pupu pöksyyn, ja voin piilotella teiltä jonkin aikaa, kunnes totean uuden kodin ja teidät turvalliseksi. Tykkään kuitenkin paljon olla tuttujen ihmisten lähellä!

Muuten olen mieluusti kodin askareissa mukana, mutta imuri on pelottava, tosin niin se kuulemma on useimmille kissoista. Olen kissamaisen utelias, mutta kotini ulkoa tulevat äänet saavat minut jännittymään. Toivon siis suht rauhallista kotia, eli pikkulapset olisivat ehkä liikaa. Kuitenkin seuraa ja tekemistä pitää olla!

Tulethan katsomaan minua, ja koita olla ymmärtäväinen jos en näytä ekalla vierailulla ihan parhaita puoliani, koska voin jännittää vieraita. Jos pidät minusta hyvää huolta ja rakastat paljon, niin saat minusta ihanan pikku-ystävän!

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Theodore

Koditon kissa

VARATTU
Murnau! Olen komea nuorimies Theodore tai lyhyemmin Theo, syntynyt alkuvuodesta 2015. Toi palvelija kutsuu mua välillä sanalla ”Katti”. En kyllä ymmärrä, miksi. Minähän vain tutkin kaappeja, availen ovia ja juoksentelen pimeän tultua pitkin asuntoa. Sehän on ihan normaalia? Kun olen sillä tuulella, puhelen hyvin paljon ja toi palvelija tuntuu vastailevan, tosin en kyllä ymmärrä yhtään mitä se sanoo. Olenhan minä aika vauhdikas kaveri, mutta en minä pahojani vaan tee.

Nautin sylissä olosta ja silloin tällöin saatan nuolla käsiäsi tai jalkojasi. Ja myönnän, onhan se hauskaa myös pureskella hiuksiasi. Saatan myös joskus tulla viereesi makaamaan sänkyyn, jos olen sillä tuulella ja haluan antaa sinulle hellyyttä. Tykkään myös tosi paljon nukkua kantokopassani, jota palvelijani ihmettelee suuresti (ja tätä en myöskään ymmärrä). Sehä on ihan normaalia nukkua omassa kopassaan?

En oikein tiedä mitä sanoisin toisesta kissasta, kun en ole hetkeen sellaisen kanssa asunut, mutta leikkikavereita kyllä kaipaan – koirat on ok. Olenhan niin leikkisä kaveri, joten mielelläni haluaisin kotiin, jossa olisi mukavaa seuraa. Rakastan leluja, joita voi tassuilla läpsiä ja saada näin aikaan liikettä. Se on tosi hauskaa juosta sellasen kilisevän pallon perässä, kun toi palvelija sen aina jostain löytää ja heittää sitä, jos availen ovia liikaa hänen mielestään. Toivottavasti sinulla on tarjota minulle koti, jossa voin telmiä ja pitää hauskaa!

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Netta ja Toffee

Koditon kissaKoditon kissaKoditon kissa


Meitä seurallisempia kissapersoonia saa etsiä! Erikoisuutemme on kävellä vierekkäin hännät yhteen kietoutuneena vastaan ovelle ihmisten tullessa kotiin. Tämän kuvion olemme itse kehittäneet ja todenneet sen toimivaksi rapsutuksien saantikeinoksi. Tykkäämme huomioida lämpimästi tuttuja ja vieraitakin ihmisiä ja tietysti toivomme tulevamme myös heidän huomioimakseen. Viihdymme myös nätisti käyttäytyvien lasten seurassa.

Olemme Netta ja Toffee – kissapariskunta vuosimallia arviolta 2010. Olemme persooniemme suhteen kuin ying ja yang – toisiamme mahtavasti täydentäen. Toffee on määrätietoinen ja nautiskeleva, sangen lihaksikas kolli. Netta on siro ja Toffeesta huolehtivainen, mutta viekaalla tuulella perin leikkisä yksilö. Nettaa voisi yhdellä sanalla kuvailla aktiiviseksi ja Toffeeta halipalloksi. Siinä missä Toffeen lempipaikka on yleensä siellä, mistä voi seurailla parhaiten ihmisten touhuja niin Netta taas tykkää uteliaasti tutkailla ympäristöä, leikkiä pallolla, ottaa kunnon spurtteja, hyökätä maton kimppuun ja jutella omiaan siinä samalla. Kurr, kurr, kurr! Usein huikkaamme jotain tuontapaista, kun ihmisiä liikkuu lähistöllämme.

Netta pitää silittelyistä ja sylissä olemisesta, kun taas Toffee suorastaan rakastaa näitä molempia. Huomiota tykkäämme saada oikeastaan koko ajan, mutta emme suinkaan ole sitä jatkuvasti vaatimassa. Me vain siirrymme vaivihkaa ihmisten perässä aina siihen huoneeseen, missä hekin ovat tai sohvan selkänojalle olkasi taakse, kun katsot telkkaria. Nukkuminen on meille mieluisinta lähekkäin – kaksistaan tai ihmisten kera.

Me molemmat pidämme syömisestä: Netta samalla haaveillen ja Toffee hotkien. Tästä syystä meille on useimmiten ruokatarjoilu eri huoneissa. Ruokailun jälkeen pidämme keskenämme aina herkän putsausperformanssin, jossa nuolemme toistemme naamaa monta minuuttia kerrallaan. Vessaa osasimme käyttää heti alusta asti, koska olemme siistejä ja fiksuja kissoja. Olemme päässet siis jo hyvän aikaa totuttelemaan sisäkissan makoisaan elämään. Entisestä elämästä on jäljellä FIV-positiivisuutemme, vaikkei se ei näy meidän arjessa oikeastaan mitenkään.

Etsimme yhdessä kotia, jossa pääsisimme valloittamaan ihanilla persoonillamme, ja jossa saisimme olla ihmisten lähellä. Mainittakoon muutaman vannoutuneen koiraihmisenkin ihastuneen meihin täysin, vaikkei meillä ole mitään omaa kokemusta koirista tai niiden käyttämistä hurmauskeinoista. Tervetuloa tutustumaan meihin lähemmin!

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Pirkkala


Merri ja Aragorn

Koditon kissa

Hei! Olen kissajannu Merri ja etsin isukkini Aragornin kanssa loppuelämän kotia. Minä olen noin 1-vuotias ja Arska noin 2-vuotias. Olemme kilttejä poikia, vaikka aiemmin elimme villissä luonnossa ja oli vähän kokemusta ihmisistä. Vielä toistaiseksi saatamme suhista ja murista uusille tuttavuuksille, mutta olemme ihan liian kilttejä raapimaan tai pureskelemaan ketään. Alamme jo pikkuhiljaa tottua ihmisten läsnäoloon ja meitä saakin jo rapsuttaa ja silitellä (katso video linkistä alta!). Ruoka-aikaan tulemme jo jalkoihin pökkimään ja huutelemaan, olemme siis myös todella persoja ruualle!

Minä Merri olen jo melko rohkea ja uskallan liikuskella ihmisten läsnäollessa, tosin pikaiset liikkeet ja kovat äänet saattavat vielä säikäyttää. Leikkiminen kiinnostaa, erityisesti viehelelujen seuraaminen ja nappailu, mutta kovin vauhdikkaat leikit ovat vielä liian jänniä. Arska ei ole vielä ihan yhtä uskalias kuin minä ja tykkää lähinnä kölliä päivät pitkät, yleensä jossain rauhallisessa turvapaikassa. Saamme turvaa toistemme läsnäolosta ja makoilemmekin usein kyljet vastakkain.

Etsimme rauhallista kotia meille molemmille, en usko että tuo isukki oikein pärjäisi ilman minua. Meistä huolehtivien ihmisten tulisi olla kärsivällistä sorttia, tarvitsemme vielä aikaa tottuaksemme ihmisten kanssa elämiseen. Tulevassa kodissamme voi olla lisääkin tahdikkaita kissakavereita, toki sellaisiinkin haluamme tutustua askel kerrallaan. Lapsien kanssa emme varmaan tulisi toimeen kovin hyvin, voivat olla hieman liian villejä meillekin villeille. Koiria tai muita eläimiä emme ole tavanneet, en oikein tiedä miten sellaisiin suhtautuisimme.

Katso video meistä! Tervetuloa tutustumaan!

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Ylöjärvi


Dai

Koditon kissa

Hur-rur-rur-rur-rur… Saisinko kehrätä sinulle? Etsin uutta palvelijaa tositarkoituksella. Toiveenani on, että jaksat silitellä ja rapsutella minua. Olen ihmisrakas sylikissa ja valmis palkitsemaan palvelijani loputtomilla rakkaudenosoituksilla.

Olen hieno neiti, joten tarkkaa ikääni en tule kertomaan, mutta sanotaan näin, että eläinlääkärin arvion mukaan olen 5-10 vuotta. Olen ikäisekseni leikkisä ja kerrassaan ketterä. Tämänhetkisiin harrastuksiini kuuluu esimerkiksi leikkitunneliin syöksyminen.

Tulevaisuudessa tarvitsen hammashoitoa, nimittäin suustani pitää poistaa useampikin hammas. Muuten kaipaan vain niitä hellyydenosoituksia, sekä pitkien karvojeni huoltoa esimerkiksi harjaamalla. Upean turkkini alla minulla on oikein sirot linjat, ja olen hyvin vähäruokainen – saatat jopa joutua hieman katsomaan perääni, että muistaisin syödä tarpeeksi.

Tulen oikein hyvin toimeen muiden kissojen kanssa. Lähdenkin ainoastaan sellaiseen kotiin, jossa minua jo odottaa kissaseura tai uusi koti voi adoptoida Pesulta myös toisen tai useamman kissan kaverikseni. Esimerkiksi Bunji ja Choki, tai Etsu ja Fuji, ovat nelijalkaisia ystäviäni, jotka myös etsivät sitä loppuelämän kotia. Tervetuloa tutustumaan minuun! Lupaan, ettet voi olla ihastumatta.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Totti

Koditon kissa

Kurnauskis, Totti täällä! Olen noin kolmevuotias poikeliini ja kissan elämähän mulle maittaa. Aeimmin mulla oli elämä vähän hunningolla, mutta alan jo ymmärtää tätä kotikissana olon ihanuutta. Turkki oli päässyt hieman huonoon kuntoon ja hammas jäänyt matkan varrelle, mutta nyt alkaa tuntua taas kissamaisen hienolta.

Kuten näkyy, niin osaan jo ottaa rennosti ja paikan haltuun. Varsinkin ruoka-aikaan olen kovin eläväinen ja alan puskemaan, kun sillä tuntuu viimeistään saavan varmistettua tuon huoltopuolen. Ruuasta nuo ihmeiset käski kertoa, että vaikka syönkin kaikenlaista, niin kuulemma mulle ei käy kala, vilja tai joku muu allergisoiva muona. Nyt kun tarkemmin ajattelen, niin se selittääkin nuo karvattomat kohdat turkissa sen jälkeen kun popsin kalaraksuja muutaman päivän. Tai siis oli karvaton, kun nyt on jo mukavasti uutta kasvanut tilalle.

Rapsutuksista tykkään ja kehräilenkin, mutta sylihommeleista en ole vielä päässyt paljoa jyvälle. Olen kyllä aika hellyydenkipeä, joten kaipa sitä syliinkin voi joskus kiipeillä. Pidän kovasti leikeistä kissakavereiden kanssa, joten olisikin kiva jos uudessa kodissa olisi kaveri tai parikin. Koska olen nuori, niin leikki maittaa, ja kaveritkin voi hyvin olla nuorehkoja. Tulen toimeen myös lasten kanssa – etenkin sellaisten, jotka osaa silitellä ja leikitellä, kun sellaisesta niin tykkään.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Möfö

Koditon kissa

Hellurei! Mun nimi on Möfö, olen 2014 syntynyt tyttökissa, ja haluaisin päästä tutustuun just suhun mukava ihminen. Tulin tänne mun tilapäiskotiin jo ennen joulua, ja jouduin heti saunan puolelle karanteeniin, missä mun lempimakuupaikka oli tietty kiuaskivet. Nää ihmiset kehtaskin luulla, että oon viimesilläni tiineenä. Pyh! Matokuurilla lähti (omasta mielestäni olematon) pömppömaha pois.

En ole vielä ihan varma luotanko vielä tuohon tilapäiskotimammaani. Ruokaa siltä saa, mutta muuten tarkkailen sitä etäältä sohvan takaa – ihan varmuuden vuoksi. Mulla on täällä myös kissakaveri, mutta viihdyn omissa oloissani. Tarvitsen siis tulevassa kodissani rauhaa ja paljon omistautumista oman rohkeuteni kehittämiseen. Toivoisin sinulla olevan sen verran kissakokemusta ja kärsivällisyyttä, että pääsen ujoudestani pikkuhiljaa, luottamukseni voittaminen vaatii panostusta. Tulethan siis varoen lähelleni, niin lupaan, että pääset lopulta sydämeeni.

Harmiksi tässä talossa asui ennen mua eräs kissa, jolla olikin FiP, jonka vuoksi olen altistunut FiPv muuntuneelle virukselle. Sinänsä se on harmiton, eikä johda kuolemaan, mutta se voi aiheuttaa FiP:in. Virus voi tarttua, mutta siitä ei ole takeita, joten suosittelen itseäni kodin ainoaksi kissaksi tai jonkun FiP-kissan kaveriksi.

Rakkaudella, Möfö

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Orvokki

Koditon kissa

Kurrrrrmiaaau! Täällä Orvokki, vuonna 2005 syntynyt erittäin kaunis, pikkuruinen kissarouva. Olen omanarvontuntoinen kuningatar ja tyypillinen kilppariluonne (kilpikonna-värinen): lempeä ja sosiaalinenkin, mutta tietyt toimenpiteet saavat minusta toisenlaisen puolen esiin. Esimerkiksi minun laittamiseni kuljetuskoppaan on todettu verrattain haastavaksi ja siihen vaaditaan omat niksinsä. Kipakka puoli minusta siis löytyy, kun arjen rauhaani tulee sekoittamaan joku mielestäni epämukava juttu.

Rakastan ihmisen läheisyyttä ja valittuani oman ihmisen, seuraankin häntä mielelläni ympäri huushollia. Tulen myös aina tervehtimään kotiintullessa. Sylikissa en ole, mutta nautin kun hellästi silitellään, tarmokas rapsutus ei ole mieleeni yhtään ja sen myös kyllä näytän. Kissoihin tottunut, jo kokeneempi ihminen osaa minua kyllä lukea ja saa nauttia kehräyksestäni, joka usein alkaa jo kun tuttu ihminen minua katsoo.

Tilapäiskotini mammaa naurattaa joka päivä pentumaiset leikkitapani. Sillä tuulella ollessani pörhistän itseni hurjan isoksi ja pingon häntä putkella karkuun. Tähän lempileikkiini kuuluu se, että ihminen hiippailee perääni katsomaan ja kun "väijyn" esteen takana, pomppaan sieltä hassun sivuttaisen valepompun ihmistä kohti. Ja sitten taas karkuun. Tätä valepomppuleikkiä rakastan, en niinkään mitään kiliseviä leluja.

PESUlle tullessani pitkä turkkini oli melkoisessa takussa ja se parturoitiinkin lähes kokonaan pois. Harjausta on opeteltu ja nykyään nautin siitä – tiettyyn rajaan asti. Tässäkin vaaditaan hieman pelisilmää kanssani. Hampaitani on myös hoidettu ja pari huonokuntoista vaativat poistoa. Minulla myös todettiin varttuneilla kissoilla melko yleinen kilpirauhasen liikatoiminta ja siihen sain lääkityksen. Hyvä hoitotasapaino löytynee pian. Syön lääkkeet mukisematta ruuan mukana, mutta vaivani vaatii säännöllisiä eläinlääkärikontrolleja. Nyt kun lääkitys on alkanut tehoamaan, painoni on alkanut hitaasti mutta varmasti nousta.

Etsin kotia rauhallisesta aikuistaloudesta tai perheestä, jossa on jo isompia lapsia. Minut luovutetaan kotiin, jolla on jo kissakokemusta. Kun tunnen oloni turvalliseksi ja arki soljuu eteenpäin rauhallisesti, ilahdutan tulevaa kotiani kehräykselläni, vähäeleisellä lähelle tulemisella ja hassulla pomppuleikilläni.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Töpö ja Höpö

Koditon kissaKoditon kissa

Olemme reilu 1-vuotiaat kissaveljekset ja etsimme loppuelämäksemme yhteistä kotia. Olemme oikeasti veljekset ja leikimme aina kaksin siksi haluaisimme yhteiseen kotiin. Olemme erittäin leikkisiä ja tykkäämme leikkiä toistemme kanssa, niin että matot saattavat mennä rullallle.

”Olin pieni kissanpentu hei, kun joku minun häntäni vei. En tiedä mitä tapahtui, kunnes se vain tipahti. Olen silti todella söpö ja siksi sainkin nimekseni Töpö.”

Vasemmalla kuvassa olen minä eli Töpö. Minut erottaa muista kissakavereistani 10 cm pitkästä hännästä, joka on katkennut aikaisemmin. Touhujani se ei haittaa. Olen erittäin leikkisä ja utelias kissa. Tykkään leikkiä muiden kissojen kanssa, mutta ihmistenkin touhut kiinnostavat. Jännitän hieman uusia ihmisiä, mutta kun huomaan että heihin voi luottaa, niin saa minua silitellä.

Kuvassa oikealla olen minä siis Höpö. Olen vähän ujo vielä, mutta päivä päivältä alan luottaa ihmisiin enemmän. Herkuilla minut saa luokseen ja syön jopa kädestä. Äkkinäiset liikkeet sekä kosketus minua arvelluttaa. Ehkä siksi en muuttaisi pikkulapsi-perheeseen. Tahtoisin itselleni oman ihmisen, johon voisin luottaa. Tykkään myös leikkiä leluilla sekä kissakavereiden kanssa. Rakastan sohvalla nukkumista sekä kissojen pedeissä makoilua. Oikein unessa ollessani saatan jopa hieman kuorsata. Paras koti olisi sellainen, joka on rauhallinen ympäristö, sekä paljon leluja ja mukavia nukkumispaikkoja.

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Kangasala


Vili ja Sissi

Koditon kissa

Koditon kissa


Miumau! Me ollaan parhaimmat kaverukset Vili ja Sissi. Haluamme ehdottomasti samaan kotiin, koska olemme kuin paita ja peppu. Tukeudumme toisiimme tosipaikan tullen, mutta meillä on kaikki edellytykset luottaa myös ihmiseen – tällä hetkellä luotamme täysin meidän omaan hoitomammaan... Olemme poikia vuosimallia 2014, joten virtaa vielä riittää. Välillä kuitenkin käperrymme yhdessä ihmisen viereen makoilemaan.

Meistä selkeästi rasavilli ja leikkisämpi olen minä, Sissi. Omaan ihanan rusehtavan värin. Rakastan leikkiä ja jahdata naruja. Kellonajasta riippumatta olen aina valmis jahtiin! Osaan myös rauhoittua; tykkään nukkua ihmisen vieressä ja tulenkin yleensä iltaisin nukkumaan mennessä kerjäämään rapsutuksia. Rapsutuksien saannin aikana on mukava nukahtaa.

Jos toinen meistä on leikkisä, niin mikäs toinen sitten olisi? Vili on ehdottomasti rauhallisempi. Vili on varmasti ruoka-aikaan paikalla ja söisi kaverinsa ruuatkin mikäli ihmiset vain antaisivat luvan. Kyllä Vilikin osaa leikkiä ja jahdata leluja kun sille päälle sattuu. Oikea valkoinen hurmuripoika tummilla täplillä! Vili on huomionhakuinen, joka tykkää seurata ihmisten tekemisiä.

Olemme uusille tuttavuuksille ujoja, jos näin voi asian ilmaista ihmisen kiellellä. Jos vieraita tuleen piiloudumme mieluusti sängyn alle ja tutkailemme tilannetta. Välillä olemme uskaltaneet tulla moikkaamaan uusia tuttavuuksia, mutta tarvitsemme aikaa. Heti kun vieraat ovat lähteneet voimme käpertyä rauhassa tutun ja turvallisen hoitomamman viereen.

Toivomme uudelta kodilta rauhallisuutta. Lapsikotiin emme lähde, mutta esimerkiksi koiran tai muiden kissojen kanssa yhteiselo voisi sujua. Jos kotonasi on vapaa paikka sydämen sulattaville herroille, niin otathan yhteyttä ja sovitaan tapaaminen. Tilapäiskotihoitajallamme on paljon videoita ja kuvia meistä arkirutiineissa näyttääkseen, että olemme ihan kelpo kissoja oman ihmisen seurassa, vaikkakin ujostelemme uusia ihmisiä. Katso tästä videonäyte kuinka ihania olemme!

Välillä pohdimme, missä ja milloin on meidän aikamme löytää se oma koti, joka ymmärtäisi meidän hienouden sen kaiken ulkopuolisille näkyvän ”ujouden” takaa. Haluaisitko juuri sinä voittaa luottamuksemme ja tarjota meille loppuelämän kodin?

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Tampere


Harmis

Koditon kissa

Pur, minä olen Harmis, pieni neiti vailla loppuelämän kotia. Arvioitu syntymävuoteni on 2015, joten olen vielä nuori neitokainen. Uudet ihmiset ovat minusta vähän pelottavia, joten näen parhaaksi tarkkailla heitä aluksi sängyn alta piilostani. Minusta ei vierailun aikana saata näkyä häntääkään. Vaadin siis hieman aikaa tutustuakseni uusiin ihmisiin. Tosin tykkään puskea vähän vieraampiakin ihmisiä, jos he menevät herkkukaapin lähettyville. Ei kukaan voi olla antamatta nameja näin söpölle puskijalle!

Kaipaan silti aikaa rauhassa piilossa löjymiseen. Kuka nyt jaksaisi olla koko ajan riehumasssa, minä ainakin pidän huolen kauneusunistani. Yöllä nukun mieluiten sängyssä, arvoisellani paikalla. Asustelen täällä tilapäiskodissa toisen kissan kanssa ja tulemme nykyään ihan kivasti juttuun. Toinen kissa, Boromir, on kyllä hitusen riehakas minun menooni, mutta toisaalta olen rohkaistunut kovasti hänen myötä. On tosi mukavaa, etten ole enää yksin, sillä stressasin ainoana kissana oloa ja minulla oli sen vuoksi terveysongelmia. Olen myös FIV-positiivinen, joka tarkoittaa siis sitä, etten voi muuttaa kotiin, missä olisi FIV-negatiivisia kissoja. Voisinkin siis lähteä tuon komean Boromirin, joka on myös fiv-pos., kanssa samaan kotiin. Sairaus ei ole erityisemmin vaikuttanut terveydentilaani.

Tykkään puskea ihmisiä kovaan ja saatanpa kehrätäkin, nautin kun minua lellitään ja huomioidaan. Leikkiminen on myös mieluisaa, vaikka välillä kesken leikin saatan pelästyä ja mennä edemmäksi tarkkailemaan tilannetta. En erityisemmin innostu kiinniotosta tai nostelusta. Jos kuitenkin onnistut nappaamaan minut kiinni, annan sinun kiltisti käsitellä minua. Aina pienen vastarinnan jälkeen tietenkin.

Kerran jouduin täällä tilapäiskodissa viettämään kokonaisen viikonlopun koiran kanssa. Voitteko kuvitella moista? Minä en pikkukoirasta innostunut, se pelotti minua kovasti ja näin parhaaksi pysytellä sängyn alla turvapaikassani. Toivon, ettei loppuelämän kodissa olisi muita eläimiä kuin rauhallinen ja mukava kissakaveri. Rakastan omaa rauhaani, mutta toivon silti sinulla olevan aikaa kanssani kotona oleiluun. On niin kurjaa olla yksin kotona, kaipaan kovasti seuraa!

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Boromir

Koditon kissa

Kurr, minä olen Boromir, varsinainen hurjapää Hervannasta. Olen 2013 syntynyt kollipoika. Matot ja huonekalut saavat väistyä tieltäni! Rakastan ottaa spurtteja ympäri asuntoa ja leikkiä hurjia jahtileikkejä leluilla. Yksin leikkiminen käy tosin välillä kovin tylsäksi, joten kaipaisin kanssani leikkivää ihmistä. Täällä tilapäiskodissa on toinenkin kissa, mutta hän ei ole vielä erityisemmin innostunut rajuista leikeistäni, taitaa olla liian neitimäinen minun menoihini. Olisin kuitenkin mahtavaa, jos uudessa kodissani olisi kissakaveri. Haastetta tuo toki se, että olen FIV-positiivinen, jolloin kanssani elävän kissan tulee olla myös positiivinen. Enhän toki halua tartuttaa ketään. Koirakaveri voisi olla ihan kiva, vaikka en ole koiria nähnyt kuin kantokopan kaltereiden takaa. Ne eivät kuitenkaan pelottaneet minua yhtään. Tai jos löytyy oikein sitoutunut ihminen viihdyttämään minua, niin voisin harkita jopa eloa talon ainoana kissana.

Olen reipas vieraita ihmisiä kohtaan, mutta kovassa hälinässä hämmennyn ja saatan tarkkailla tilannetta hieman taka-alalta. Vaikka olenkin seurallinen, en silti ole mikään sylikissa. Rapsutuksissakin minua kiinnostaa lähinnä ihmisten sormet, niillähän olisi aivan mahtavaa leikkiä! Harmi ettei se ole kuulemma kovin suotavaa käytöstä.

Minulle on tehty hammasremppa, joten nyt suuni on terve eikä puuttuvat hampaat haittaa syömistä. Olen hieman stressaantuvaa sorttia ja pissavaivojakin on siitä johtuen ollut, joten tulevalta kodilta vaaditaan perehtymistä stressinhallintakeinoihin. Minulla on myös herkkä vatsa, ja tarvitsen hyvinvointiani edistävää laadukasta ruokaa.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Ida-i, Olbos ja Mehiko

Koditon kissa

Koditon kissa

Koditon kissaKoditon kissa

Hola! Olemme mainio kollikolmikko, Ida-i, Olbos ja Mehiko. Etsimme tositarkoituksella omaa kotiamme. Ihan kaikista hienointa olisi, jos voisimme kaikki muuttaa samaan kotiin. Olemmehan koko elämämme viettäneet yhdessä (ehkä 5 vuotta, ehkä vähän enemmänkin: eläinlääkäri sanoi että ikäämme on hankala/mahdoton arvioida ja mehän emme ikäämme kenelläkään kerro). Jos muutamme kahteen kotiin, niin sillain olemme miettineet että minä, Ida-i, muutan yhdessä Olbosin kanssa samaan kotiin ja Mehikolle etsimme kodin jossa hälle on kiva kissakaveri, tai miksei useampikin.

Me kaikki olemme hyvin ihmisrakkaita ja sosiaalisia, leikkisiä kavereita. Mikä on tavallaan ihme, sillä elämämme oli vähän heikolla tolalla aiemmin. Huonojen olojen takia meillä oli hieman terveysvaivoja. Mehikolla on todettu sydämessä sivuääni ja munuaisten vajaatoimintaa, hällä on päivittäin lääkitys noihin vaivoihin sekä hää on munuaisruokavaliolla. Lääkkeen antaminen onnistuu onneksi helposti ja vaivatta ja erityisruokakin maistuu. Minulla ja Olbosilla on myös riski munuaisjutuista, tilannetta on seurattava ja tarvittaessa tsekattava tilanne verikokein. Terveydentilamme vaatii siis eläinlääkärin säännöllistä seurantaa.

Näistä hankaluuksista huolimatta tulemme silti hyvin juttuun ihmisten kanssa. Emme ole sylikissoja sanan varsinaisessa merkityksessä (ehkä meitä ei ole koskaan pidetty sylissä?), mutta rapsuttaa ja silittää meitä kyllä saa. Ja pitää! Minä tykkään silittämisestä niin paljon että menen ihan mutkalle, tai ainakin selälleni, Olbos kehrää kuin pieni leijona kun sitä silitetään ja Mehikon bravuuri on nukkua ihmisen päällä. Me kaikki kehräämme kovasti, puskemme sinua ja kaikin tavoin näytämme että tykkäämme sinusta.

Pidämme leikkimisestä sekä ihmisten kanssa että keskenämme, erilaiset höyhenhuiskalelut ja laservalo ovat ehdottomia suosikeitamme, mutta leikimme myös yksiksemme vaikkapa kissanmintulla hajustetuilla leluilla. Ymmärsimme salamana kiipeily-raapimapuun tarkoituksen. Tai no, Olbos ehkä ei. Raapimisen lisäksi hää nimittäin myös tykkää nuolla raapimapuuta. Mutta kelläpä meistä ei olisi jotain omituista tapaa.

Olemme olleet tekemisissä ongelmitta muiden kissojen kanssa. Tapauskohtaisesti voimme harkita muuttoa myös koira- ja/tai lapsiperheeseen. Olisiko sinun kodissasi tilaa hurmaavalle kollikolmikolle tai edes parille – tule tutustumaan meihin! Tässä vielä Ida-i videolla!

Luovutusmaksu:130 € yksi tai 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Tampere


Gitta

Koditon kissa

Olen n. 3-vuotias kaunotar Gitta hienoine "Bresnev-kulmakarvoineni", aika persoonallista siis. Olen terve ja siltä osin kaikki kunnossa.

Tykkään valtavasti silityksistä, rapsutuksista, sitä voisi jatkaa miten pitkään vaan ihmiseni jaksaa. Pikkuhiljaa ajan kanssa olen alkanut luottaa tuohon tilapäispalvelijaani. Olen vielä aika ujo, enkä uskalla tulla näkösälle vieraiden läsnäollessa.

Täällä asuu muitakin kissoja, mutta en välitä niiden seurasta yhtään. Siihen vastaan painokkaasti, älä tule lähemmäs. Iltaisn kun on rauhallista tässä omassa huoneessa palvelijan kanssa, eikä talouden muut kissat tule häiriköimään, lähden oitis turvahyllyköstäni alas. Pelailen palloa ja leikin itsekseni, teen spurtteja, kiipeilen kynsien teroitukseen sopivassa kiipeilytelineessä.

Toivoisin jo saavani oman rauhallisen kodin, jossa ei olisi muita eläimiä tai lapsia, ne vain häiritsee minua. Vaikka olen ujo ja pidättyväinen, en ole koskaan osoittanut vihamielisyyttä tätä tilapäisihmistä kohtaan, mutta on mentävä hissuksiin ehdoillani, ei pakolla. Jos sinulla on kärsivällisyyttä ja haluat meistä ystävät, niin saat kaiken rakkauteni, sitä minulla riittää, kunhan voin luottaa ja kemiat pelaa yhteen!

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Wiljami ja Esteri

koditon kissakoditon kissa

Mou! Mä oon Wiljami, vuonna 2014 syntynyt vaaleaturkkinen kollipoika. Toi mustavalkoinen pikkutyttö on mun sisko Esteri. Me etsitään tositarkoituksella yhteistä kotia koko loppuelämäksi!

Me ollaan reippaita nuoria kissoja, ja meidän päivät kuluu yleensä leikkiessä ja nokkaunia ottaessa. Laservalon saalistus on kivaa, ja kuivanamuja me jaksettais tietenkin jahdata vaikka koko ajan. Juoksukisat muiden kissojen järjestetään tietenkin päivittäin, ja silloin juostaan matot rullalle!

Mä, Wiljami, oon sille päälle sattuessani aikamoinen halipallero, ja yleensä herätän sut aamulla kuuluvin kehräyksin ja hellin puskuin. Jos et huomioi mua, tuun tallomaan päällesi ja teen vaikka pari näyttävää hyppyäkin niskaasi. Huolehdin siis kyllä siitä, ettei aamiainen myöhästy liikaa! Joskus taas haluan olla omissa oloissani, enkä halua että mua silloin häiritään. Sellaisessa tilanteessa voin livahtaa vaikka sängyn alle. Toi Esteri on vielä vähän mua ujompi, mutta kyllä sekin antaa sopivassa tilanteessa ihmisen kuopsutella itseään. Vieraita ihmisiä kohtaan ollaan vielä aika varautuneita, ja kun ovikello soi, painutaan kyllä piiloon. Mut hei, koko ajan me tässä rohkaistutaan!

Toi tilapäiskotimamma sanoo, että meissä on vähän voron vikaa: joskus yön pimeydessä ollaan käyty kaivelemassa keittiön hyllyistä meille sopimattomia elintarvikkeita kuten leipää. Hups! Mutta sellaisia me nuoret aktiiviset kissat ollaan.

Me ollaan tavattu paljon muita kissoja, ja ollaan tultu kaikkien kanssa toimeen hyvin. Etsitään siis yhteistä kotia, mutta eihän se haitaksi olisi, jos siellä kodissa olisi ennestään jo joku kiva kissakaveri! Koirista ja pienistä lapsista meillä ei ole kokemusta, mutta kyllä me lapsiperheeseenkin voitaisiin muuttaa, jos lapset osaa kohdella meitä asianmukaisesti. Soittelehan siis kissakoordinaattorille ja tuu tutustumaan meihin tarkemmin!

Luovutusmaksu yhteensä: 230 €
Sijainti: Valkeakoski


Jaime ja Cersei

Koditon kissa

Olemme Jaime ja Cersei, rauhallinen sisaruskaksikko, synnyimme 2006. Tykkäämme kiipeillä ja tarkkailla ikkunasta pihan tapahtumia. Me molemmat tykkäämme myös silityksistä ja rapsutuksista, välillä änkeämme jopa samaan aikaan kainaloon. Hiekkalaatikolla asioiminen sujuu ja olemme kaikkiruokaisia, kana on ollut molempien herkkua!

Cersei on meistä kaunis pieni kilpikonna värinen tytteli. Hän aina ilmoittaa naukumisellaan, jos hän on epätyytäväinen palvelusväen hitauteen. Cersein saattakin löytää hyvin erikoisista paikoista tarkkailemassa. Cersei viihtyy sylissä ja on oikea hurmuri. Eläinlääkärikin kehui olevan ikäisekseen todella hyvässä kunnossa.

Jaime on rohkein meistä ja tuleekin heti vieraiden silitteväksi. Ulkomuodoltaan hän on komea harmaa-valkoinen kollipoika. Hän tykkää tarkkailla sohvalla valtakuntaansa ja löytääkin asunnosta aina pehmeimän paikan, missä hän tykkää tyytyväisenä kehräillä.

Olemme tottuneet toisiin kissoihin ja koiriin. Toisten eläinten olisi suotava olla suht rauhallisia, kun emme enään niin jaksa melua ja hirveää vimmeltämistä. Vaikka kyllä mekin tykätään antaa leluhiirille kyytiä. Lapsiin emme ole tottuneet ja pikkulapsiperheen elämä olisi meille ehkä liian rauhatonta. Eli rauhallinen koti, jossa on pehmeitä tyynyjä, olisi meille ensisijainen koti. Katso videolta kuinka ihania me ollaan!

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Tampere


Casanova ja Sicily

koditon kissakoditon kissakoditon kissa

 

Olemme Casanova ja Sicily, eli tuttavallisemmin Kassu ja Sisi, kissapariskuntien George Clooney ja Catherine Zeta-Jones. Minä Sisi, tuo mustavalkea kuvissa, olen syntynyt ehkä siinä 2014 paikkeilla ja Kassu pari kolme vuotta aiemmin. Me molemmat olemme ehkä alkuun hieman ujoja kissoja, mutta kärsivällisyydellä ja totuttamisella meistä kuoriutuu esiin täydellinen parivaljakko. Siinä missä minä olen utelias ja keskitän energiani leikkimiseen, ihmisten välttelyyn ja ikkunasta tuijottamiseen, syöksyy Kassu paikasta toiseen ruuan perässä kuin väliaikaisesti varjonsa menettänyt kissamies.

Menneisyyden haamut eivät kuitenkaan palaa, sillä ajan myötä meistä on kuoriutunut esiin valloittavia piirteitä, joista pistää esiin minun aina häntä uljaasti pystyssä kulkeminen ja pohjaton uteliaisuuteni. Olen selvästi kiinnostunut ympäröivästä maailmasta (ja ruuasta, sillä muutoin Kassu söisi kaiken), mutta vielä rohkeus ei ole riittänyt siihen, että antautuisin palvelijan silitettäväksi. Harmaiden kissojen "perinteitä" kunnioittava Kassu sen sijaan viihtyy toisinaan sylissä ja herran suurta herkkua ovat balkanin makkaroiden lisäksi kissanruoka, kissan kuivaruoka, sekä silitykset, joita saa antaa välillä niin aikuinen kuin myös nuorempi palvelija.

Me olemme FIV-positiivisia kissoja, mutta sehän ei tahtiamme nyt hidasta. Lähdemme pysyvään kotiin vain parivaljakkona.

Luovutusmaksu yhteensä: 230 €
Sijainti: Tampere


Morticia

Koditon kissa

Hei ihmiset! Tässä olisi jollekin onnekkaalle ohittamaton työtarjous – mahdollisuus päästä osaksi kuusivuotiaan neiti Mortician palvelusväkeä.

Palvelukseen etsitään rapsutustaitoista, mutta samalla myös minulle omaa tilaa antavaa ihmistä. Rakastan rapsutuksia, minua saa sylitellä ja minä annan siitä palkaksi puskuja, mutta välillä haluan olla omissa oloissani ja muistutan sinua tästä kevyellä tassuläpsäisyllä. Tästä syystä en tahtoisi muuttaa pikkulapsitalouteen, koska mini-ihmiset eivät aina ymmärrä vihjailujani.

Palvelusväen tulisi sitoutua palvelemaan vain minua, ei muita kissoja. Haluan olla kodin ainoa kissa, enkä jakaa ihmisiäni tai ruokakuppiani kenenkään muun kanssa. Minulla ei ole kokemusta niistä koiriksi kutsutuista otuksista, mutta mikäli koira antaa minun olla rauhassa, en usko meillä tulevan ongelmia tämän asian suhteen.

Ruoka-asioissa olen hivenen hemmoteltu, ainakin jos tilapäiskotiemäntääni uskotaan. Saatan yhtenä hetkenä rakastaa jotain ruokaa, ja seuraavassa hetkessä yritän peitellä sitä nyrpeä ilme naamallani. Tilapäiskotiemäntäni onkin alkanut laittamaan jokaiseen ruoka-annokseeni muutaman kuivatun kana- tai kalapalasen mausteeksi, jolloin kelpuutan annoksen mukisematta. Hyvin koulutettu ihminen vai mitä? Joten uuden kotini kokin tulee osata ruokieni maustaminen, tai meille tulee hyvin nopeasti riitaa ruokailuasioista. Ainiin, ja syön siis lähinnä vain hyvälaatuista, lihapitoista märkäruokaa, raksuja nautin ainoastaan älypeleistä esiinkaivettuina herkkupaloina. Minulta nähkääs puuttuu useita hampaita, enkä pysty pelkkiä kuivia raksuja syömään kunnolla. Muutoin hampaiden vähyys ei elämääni haittaa, kunhan palvelusväkeni muistaa säännöllisesti kurkata suuhuni, ettei siellä ole mitään yllätyksiä.

Vaikka saatan ulkomuodoltani muistuttaa laiskanpulskeaa sohvatyynyä, ei siihen uskomukseen kannata tuudittautua! Täällä tilapäiskodissani vierailee säännöllisesti sellainen punainen piste, olen kuullut sen tekevän visiittejä myös muissa kissatalouksissa, joten on hyvät mahdollisuudet, että se tulisi vierailemaan myös sinne teidän luoksenne. Tai siis minun luokseni. Ja jos näin käy, olkaa huoleti, teen kaikkeni suojellakseni teitä tuolta punaiselta säteeltä!  Tästä löydätte videomateriaalia minusta tekemässä arvokasta suojelutyötäni.

Tässä oli vaatimukseni uutta palvelusväkeä koskien, palkkaus on kissaTESsin mukainen, eli rajattomasti rakkauskehräystä, puskuja ja nauttimista ihastuttavasta seurastani. Työsuhde on vakituinen ja loppuelämäni kestävä. Mikäli koette olevanne etsimäni ihminen, ottakaa rohkeasti yhteyttä, niin sovitaan aika työhaastattelulle!

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Bevi ja Benja

koditon kissa

koditon kissa

Terveppä terve! Täällä sinua morottelee reipas neitikissan alku Bevi! Olen tämmöinen harmaa-raidallinen vihersilmä ja etsin yhteistä kotia siskoni Benjan kanssa. Ollaan eletty alkuun lähes kirjaimellisesti pellossa ja nyt totutellaan tämmöiseen mukavaan elämään. Ollaan synnytty 2016 tienoilla.

No, höpistään ensin vähän minusta. Olen siskoani Benjaa rohkeampi, mitä tulee ihmisiin. Tulen ihan viereen ja syliinkin rapsuteltavaksi koska ah, se on niin mukavaa!!! Jopa niin mukavaa, että saatan vähän näykkiä. Mulla on muutenkin kuulema vielä opeteltavaa sen suhteen mitä te ihmiset kestätte, minä kun olen tottunut vaan kissojen kanssa touhuamaan. Purra ja raapia ei vissiin saisi, mutta kun innostun niin herkästi! Leikin ja touhuan kovasti ja tulee siinä silloin tömisteltyä. Olen nokkela likka, ja tällä hetkellä opettelen pallon tuontia. Välillä on vaikea hoksata lähteä pallon perään, mutta pyydettäessä tuon sen kyllä sinulle!

Siskoni Benja on vähän minua arempi, se mielellään vaan tarkkailee ihmisten tekemisiä. Kyllä se uskaltaa liikkua ja touhuta kuten normi kissat, uskaltaa jopa käydä haistelemassa, mutta kosketus on vielä työn takana. Ei sitä turhaan lääpitä! Benja on tuommoinen ruskeatabby-kuvioinen, ei sovi turkin kuvioita käsin mennä vielä sotkemaan.

Ollaan alkuun kumpikin tosi arkoja, mutta nameilla, rapsuilla ja ruualla ollaan opittu luottamaan ihmisiin jo näinkin paljon! Emme lähde lapsiperheeseen, missä lapset on kovin pieniä, lähes aikuiset lapset ok. Koiria vedetään kuonoon ja kaneja pidämme paisteina, joten niitä ei mieluusti olisi uudessa kodissa. Uudet kissaystävät on jees!

Etsimme sellaista kotia, missä meitä kissoja ymmärretään ja jaksetaan keskittyä tekemään meistä hyvinkäyttäytyviä leidejä. Olemme sisäsiistejä ja ruoka maistuu.

No, miltäs kuulostettiin? Melkoiselta seikkailulta, eikös vaan? Ota yhteyttä niin katsotaan, olisiko meistä seikkailemaan yhdessä!

Tässäpä vielä videoo mun puskemistaidoista.

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Tampere


Supi ja Haamu

Koditon kissa

Koditon kissa

Koditon kissa

Olen loppuvuodesta 2010 syntynyt tyttönen Supi ja etsin yhteistä loppuelämän kotia saman ikäisen kaverini Haamun kanssa. Ollaan molemmat synnytty ulkona, mutta onneksi päästiin alle vuoden ikäisenä ihmisten ruokittaviksi sisätiloihin. Ihmiset onkin vähän jännä juttu. Niiden nopeat liikkeet on pelottavia, ja sellaisessa tilanteessa täytyy ehkä vähän sähistä tai mennä sängyn alle piiloon. Mutta toisaalta kun huomaan tyypit varattomiksi on rapsutusten saaminen ihan parasta!

Olenkin todellisuudessa hyvin hellyydenkipeä ja ilmoitan tästä istumalla palvelijani eteen ja tuijottamalla häntä kunnes hän ymmärtää minua silittää. Oikein akuutissa rapsutusvajeessa tulen kiehnäämään jalkoihin, koska silloinhan minua ei voi olla huomaamatta kun olen niin söpö.

Minä mustavalkoinen kaunokainen olen Haamu, myöskin 2010 syntynyt tyttö. Olen luonteeltani utelias ja ehkä vähän leikkisämpi kuin kaverini Supi. Ihmiset ovat mielestäni mielenkiintoisia ja niiden touhuja on kiva seurata, mutta en kuitenkaan ymmärrä Supin innostusta rapsutuksiin. Minä voin kyllä käydä ihmisiä nuuhkimassa ja varsinkin niiden varpaat on hauska juttu, mutta lähden kyllä nopeasti karkuun jos alkavat liian tuttavallisiksi. Ruuasta tykkään ja nappuloita onkin hauska metsästää kun niitä heitellään. Ihmisten kädestäkin syön, jos on jotain oikein herkkua tarjolla.

Etsimme rauhallista kotia, jossa olisi kärsivällisyyttä ja rakkautta meille molemmille. Lapset ja koirat saattaisivat olla liian pelottavia, mutta mukava kissakaveri ei varmaan haittaisi. Olisitko sinulla tarjota meille oma loppuelämän koti?

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Tampere


Tirlittan

Koditon kissa

Eläminen tässä hektisessä elämässä, kylläpä näyttää raskaalta. Näin mietiskelen Minä eli Tirlittan. Täynnä aina erilaisia projekteja. On työprojektia, laihdutusprojektia, taloprojektia, matkaprojektia. Mites olis näiden ohella myös kissaprojekti? Minun kanssani.

Wikipedia kertoi tilapäiskodilleni projekteista näillä sanoilla; projekteihin liittyy usein jotain monimutkaista, esimerkiksi vaikeasti ennakoitavia riskejä tai erityistä luovuutta ja erikoisosaamista vaativia tehtäviä. Kas, kun ihan yhteistuumin tsekattiin vähän tarkemmin tätä nykyajan meininkiä. Osan allekirjoitan, suurinta osaa taas en. En koe itseäni monimutkaiseksi enkä vaikeasti ennakoivaksi riskientekijäksi. Kas, osaan kyllä kertoa, kun mennään mukavuusalueeltani pois eikä sitä ihmisen tarvitse arvuutella. Niitä projekteja olen tässä elämäni varrella jo toteutellutkin. Olen selvinnyt hetkittäin vaikeistakin olosuhteista hengissä ja pitkään projektinani on ollut alkaa luottamaan ihmiseen. Minut on arvioitu 3-8-vuotiaaksi tyttökissaksi.

Tilapäiskodissa ensimmäisen vuoden toteutin projektejani täysin ihmiseltä piilossa, yöaikaan, pitkään myös vaatekaappi täytti minulle sen rauhan suunnitella projektejani. Nyttemmin olen alkanut jo näyttämään paperilla hahmotelmiani jo ihmisen läheisyydessä, parhaimmillaan hajatelmien keskellä voin ottaa herkkupalan kädestäkin ja jatkaa toimiani. Liikesalaisuudet minulla vielä kovin piiloteltuja eli 100%:sti en luota ihmiseen, ettei paljasta niitä kilpailijalle.

Hyvällä tiellä kuitenkin koen olevamme siinä, että nuo ihmiset ei halua pahaa minun suunnitelmille. Täällä tilapäiskodissa olen elänyt kouluikäisten lasten perheessä ja kissakaverin kanssa. Kissakaverille olen ollut myötämielinen projektieni jakamisessa eli kissakaveri on ookoo muttei täysin välttämätön. Pupujenkin kanssa olen supsuttanut ajatuksiani eli yhteiselo sujuu. Mutta pitkää pinnaa vaadin vielä uudelta omistajaltani ja sitoutumista. Kenenkään syliin en tule juoksemaan ihan hetkeen ja luottamus täytyy ansaita, ajan kanssa. Eli tässäpä Sinulle kiva, ehkä haastavakin mutta lopussa palkitseva kissaprojekti kanssani. Jahka luottamusta saadaan kanssasi, voin ehkä näitä projektijuttujani paljastaa Sulle.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Velmu (2)

Koditon kissa

Purpur kaikki! Saanen esittäytyä hyvät ihmiset! Minä olen Velmu ja voisin vaatimattomasti sanoa, että olen painoni verran lempeyttä ja rakkautta. Enkä edes liioittele vaan olen poikkeuksetta aiheuttanut ihastelua missä kuljenkin! Tulen toimeen kaikkien ihmisten kanssa ja suhtaudun uusiin tuttavuuksiin hyväksyvästi: kaikki ovat tervetulleita rapsuttamaan minua! Toivoisin löytäväni loppuelämän kodin ja oman ihmisen kenen kainaloon käpertyä kehräämään.

Minulle on kertynyt elämänkokemusta jo kokonaiset 17-vuotta. Täysin vaivoitta en ole selvinnyt, vaan kärsin sydänviasta, johon minulla on päivittäinen pysyvä lääkitys. Lempiruokaani kissan tonnikalaan sekoitettuna kuitenkin suostun syömään lääkkeeni näppärästi. Sydänvika vaatii tietenkin jatkossa säännöllistä seurantaa, kuten senioiri-ikäisten lemmikkien kunto muutoinkin.

Ikäisekseni olen kuitenkin varsin vetreä neito ja innostun päivittäin leikkimään. Mikä tahansa ei kuitenkaan kelpaa huvituksekseni: rakastan leikkiä nimenomaan omalla kuminauhallani. Hiiret ja pallot eivät erityisen sytytä minua, mutta kuminauhaa en voi vastustaa. Tulet varmasti yllättymään kuinka leppoisasta rouvasta kuoriutuu aikamoinen kuminauhan metsästäjä!

Olen täydellisen tottunut kotielämään ihmisen kanssa, olen leppoisa seuralainen. En erityisemmin välitä muista aktiviteeteista, kiipeily ei ole minun juttuni, eikä lapsellinen riehuminen. Olisin mieluiten ainoa kissa talossa ja saisin siten jakamattoman huomiosi, kun en ole tottunut elämään lajitoverien kanssa. Minun mielenkiinnonkohteenani ovat ennen kaikkea ihmiset. Rakastan ihmisiä, eikä mikään vedä vertoja kunnon rapsutuksille. Vietän päiväni mieluusti leppoisasti hyggeillen, mutta osaan tarvittaessa myös vaatia huomiota. Silloin minua voi rapsuttaa, harjata, leikkiä tai ruokkia. Ihan miten vain haluat ;)

Jos siis haluat elämääsi lempeän ja hellän kumppanin, kenen kanssa loikoilla ja ihastella elämän kauneutta, taidan olla se, jota olet aina etsinyt! Tervetuloa tutustumaan minuun paremmin!

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Mimmu ja Stella

koditon kissa

koditon kissa

koditon kissa

 

Miu, me etsitään yhteistä kotia! Olen Mimmu, joulukuussa 2015 syntynyt suloinen nuori neiti. Olen todella utelias ja tykkään seurata ihmisten puuhia. Olen myös erittäin perso herkuille, niillä voit lahjoa minua luoksesi. Olen ensimmäisenä paikalla, kun on kyse ruuasta tai uudesta lelusta.

Minulla on ollut aina kissakavereita ja tulenkin hyvin toimeen muiden kissojen kanssa. Paras kaverini on Stella ja haluaisimme jatkaa yhteisiä leikkejä yhteisessä uudessa kodissa. Olen siis hyvin leikkisä tapaus ja kaipaan seuraa. Ihmiset kiinnostavat, mutta silityksistä en niin vielä välitä. Minuun saa kyllä koskea, mutta olen vielä aika varuillani, rohkaistun pikkuhiljaa. En ole aikaisemmin ollut kauheasti ihmisten kanssa tekemisissä ja siksi minua vielä hieman jännittää.

Minä taas olen Stella, arvioilta 3-vuotias tyttökisu. Minulla oli pennut kun tulin PESU:n hoiviin, mutta ne ovat jo muuttaneet omiin koteihinsa. Tulessani pelkäsin pentujeni puolesta ja puolustin perhettäni, mutta nyt olen jo sosiaalisempi. En anna vielä silittää, mutta syön jo kädestä. Tykkään leikkiä kissakavereideni kanssa, mutta leluista en oikein ymmärrä, hmm, ehkä niiden tarkoitus vielä aukeaa minulle. Tarvitsen ehdottomasti kissakaverin, koska olen vielä aika ujo. Mimmusta tykkään kovasti, hän on tuki ja turva! Semmoinen pieni juttu, että en voi syödä raksuja, koska minulle jäi vain 3 hammasta suuhun huonojen hampaiden poiston jälkeen. Mutta laadukas märkäruoka kyllä passaa, että hampaiden puuttuminen ei haittaa syömistä.

Toivomme loppuelämän kodilta kärsivällisyyttä, rakkautta ja ymmärtäväisyyttä, sillä tavalla meistä tulee parhaat kaverit myös ihmisten kanssa!

Luovutusmaksu yhteensä: 230 €
Sijainti: Kangasala


Patu ja Pablo

Koditon kissa

Koditon kissa

 

Olemme kissaveljekset, jotka sattuman kaupalla löysivät jälleen toisensa vaihtaessamme tilapäiskotia. Nyt olemme erottomattomia! Me teemme aina kaiken yhdessä. Me nukumme, syömme ja leikimme yhdessä, joten haemme yhdessä loppuelämämme kotia. Olemme arvion mukaan syntyneet vuonna 2013.

Tulemme hyvin toimeen muiden kissojen kanssa. Pablo (musta laikku valkoisessa nenässä) rakastaa silityksiä ja on perso herkuille. Patu ei niin kauheasti piittaa silityksistä, mutta tykkää leikkiä ihmisten kanssa, se on parasta mitä voi tehdä. Etsimme rakastavaa ja hellivää loppuelämämme kotia, tule katsomaan meitä, saat meistä hauskat kaverit!

Luovutusmaksu: 230 € kaksi yhteensä
Sijainti: Kangasala


Lumo

Koditon kissa

VARATTU
Heippis, mun nimi on Lumo. Olen tämmöinen hassun hauska kissan kutale ja majailen tällä hetkellä Tampereella sitä omaa kotia odottamassa.

Jaa että mimmonen katti mää olen? No, muodollisesti pätevä mustanpuhuva neito, oon syntynyt arviolta 2014. Mää rakastan leikkiä, se on ihan parasta! Saa kuulkaa lelut ja hiekanjyvät semmosta kyytiä että heikompia hirvittää! Mää myäs juttelen melkosesti, etenkin leikkiessäni, täytyyhän mun muille ilmottaa, että mitä mää teen!

Olen ihmisiä kohtaan välillä melko vetäytyvä – siis saa mua rapsuttaa ja sillai, mutta tykkään lepäillä rauhassa. Tästä syystä etsinkin kypsää ja kissakokenutta kotia. Ja muiden kissojen seura on mulle ehdotonta, ainoaksi kissaksi en rupee!

Sekin täytyy mainita, että nuoresta oletetusta iästäni huolimatta purukalustoni on puutteellinen, joten suutani tulisi tarkkailla. Mutta hei, pikkujuttuja, koska muuten oon ihan huippu mimmi!

Tulethan mua katsomaan, mää tuskin maltan odottaa! Ohessa vielä videoo, missä löysin häntäni! Nääs!

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Leonardo ja Rita

Koditon kissa

Koditon kissa

Koditon kissa

Kurrnau! Mun nimi on Leonardo. Olen tällainen komea ja raamikas herraskissa. Iältäni olen noin 10-vuotias, ehkä 2007 syntynyt, joten omaan varttuneemman kissan viisautta ja arvokkuutta, krhm. Täytynee mainita, että olen menettänyt näkökykyni melkolailla kokonaan. En anna sen kuitenkaan haitata elämääni juurikaan. Navigoin sujuvasti tutussa ympäristössä erinomaisen suuntavaistoni sekä hajuaistini avulla. Välillä toki on viiksikarvan varassa, etten törmäile yllättäviin esteisiin reitilläni. Ihmisten kanssa olen tullut sinuiksi täällä tilapäiskodissani. Annan silittää jonkin verran ja kovasti juttelen ihmisille. Suhtaudun kuitenkin vähän varauksella varsinkin vieraisiin ihmisiin. Syöminen on yksi lempiharrastuksistani. Leikin myös mielelläni leluilla, kunhan niistä lähtee kilinää tai rapinaa. Ritan kanssa myös tykkään välillä leikkipainia.

Ritasta on tullut mun paras ystävä täällä tilapäiskodissa. Siksi me haluttaisiin päästä yhteiseen kotiin. Me leikitään ja nukutaankin usein yhdessä. Rita on noin 2-vuotias tyttökissa. Rita ei ole ollut ihmisten kanssa tekemisissä elämänsä alussa, joten häntä vielä jännittää esimerkiksi silittäminen. Rita kyllä tykkää kissannameista niin paljon, että niitä hän syö ihmisen kädestäkin jo. Rita rakastaa myös leikkimistä, ja esimerkiksi kaikenlaisia aivopähkinäleluja, missä täytyy olla nokkela.

Hakusessa olisi meille oma koti, jossa olisi rauhallista ja meille annettaisiin aikaa sopeutua kaikessa rauhassa. Lapsiperheen hulina olisi varmaankin meille liian stressaavaa. Koiraan olemme kyllä tilapäiskodissa tottuneet, mutta jos uudessa kodissamme olisi koira, tulisi tämän olla varsin kissaystävällinen ja rauhallinen kaveri. Leonardo varsinkin voi helposti säikähtää koiran säntäilyä, kun ei näe missä ja mitä tapahtuu. Vaikka meillä onkin omat haasteemme, me ollaan kyllä tosi hurmaava kissakaksikko. Olisiko sinulla tarjota meille se ikioma koti?

Katso vielä videoita meistä: Leonardo leikkiiRita leikkii  ja  me hellimme yhdessä!

Luovutusmaksu yhteensä: 230 €
Sijainti: Pirkkala


Merlin

Koditon kissa

VARATTU
Kurr! Minä olen isokokoinen kollipoika Merlin. Olen tämmöinen kolmivuotias innokas tyyppi (s. 2014), ja olen tässä nyt jonkin aikaa opetellut elämää ihmisten kanssa samassa kodissa. Aivan alussa mua jännitti ihan hurjasti, mutta nykyään musta jo tuntuu, että ihmisten seurassa on hyvä olla!

Olen kiinnostunut kaikesta mitä ympärillä tapahtuu, ja aina menossa tutkimaan – en voi itselleni mitään! Nyt kun olen päässyt hyvän elämän makuun, niin kaikki on niin kiehtovaa! Pidän kuitenkin vielä varani kaikessa, mua et pääse yllättämään ennen kuin ampaisen karkuun. Olen jo oppinut tykkäämään ihmisen kosketuksestakin, mutta sen tulee tapahtua aina mun omasta aloitteesta. Ihan täysin en näet arvaa ihmiseen vielä luottaa...

Olen kova juttelemaan ja mut saa innostuun myös leikkiin helposti. Varsinkin sen laserpisteen perässä on ihan parasta juosta ja pingispallo on todella viihdyttävä!!

Mielelläni lähtisin Mufasan kanssa yhteiseen kotiin, mutta voin lähteä yksinkin. Saattaisin tulla toimeen kiltin koirankin kanssa, jos vaan saisin tutustua rauhassa omaan tahtiin. Aivan pienistä lapsista en ainakaan tässä vaiheessa ole kovin innoissani, kun nopeat liikkeet kun vielä vähän järkyttävät mua.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Mufasa

Koditon kissa

VARATTU
Täällä lymyää Mufasa, kolmivuotias komea ja myös komean kokoinen kolli (s. 2014)! Tykkään seurailla tapahtumia mieluummin alkuun vähän matkan päästä, mutta aivan alun jälkeen kämppikseni johdolla opin nauttimaan ihmisistä! :) Nykyään vaikka aloitankin aina taustalta niin olen lopulta jopa rohkeampi kuin kaverini Merlin! Yleisin metsästysuhrini on toistaiseksi ollut pingispallo, kun se niin kivasti kopisee lattialla.

Kämppikseni Merlin-kissa on mua auttanut esimerkillä eteenpäin, ja voisin sen kanssa jatkaa yhteiseen omaan kotiin. Tullaan hyvin toimeen ja tykätään leikkiä yhdessä. Luulen että toisen kissan seura tekisi tosi hyvää, kun yritän kaivautua täältä kuorestani ulos.

Tulevalta kodiltani vaadin ennen kaikkea kärsivällisyyttä, kun en ole mikään sylikissa ainakaan vielä. Mutta koko ajan edistyn ja rentoudun enemmän.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Tampere


Mars ja Elga

Koditon kissa

KurrMIII! Me ollaan paljon rakastava ja touhuava kaksikko Mars ja Elga. Elga-neiti on arvioitu neljävuotiaaksi ja minut viisivuotiaaksi. Me toivottais yhteistä kotia, jossa ois tilaa touhuta ja ihmisiä joilla ois meille aikaa. Tykätään kummatkin leikkiä tosi paljon niin leluilla kuin pienten spontaanien vessapyrähdyksien innoittamina. Elga on sen verta viisas, että se tykkää itsekseen touhuta myös erilaisten aktivointilelujen kanssa. Suurin osa päivästä menee kuitenkin nukkuessa ihmisten päällä tai vieressä. Erityisesti minun, Marsin, bravuuri on taidokas pyllynlaskeminen ja kiepsahdus ihmisten rinnan päälle syvän hurinan saattelemana. Nukun siis monesti ison osan yöstä (ja päivästä jos mahdollista) päälläsi tai vieressäsi. Elga taas odottaa lähistöllä innokkaasti milloin palvelijat heräävät. Äänestä ei voi erehtyä, jos Elga on huomannut palvelijoiden silmäluomien aukeavan.

Elga juttelee paljon kun sille jutellaan. Toinen tilapäiskotipalvelijoista on huomauttanut äänen vastaavan joutsenen kauneutta suhteessa sen ei-niin-ihastuttavaan ääneen. Noh, kyllä minustakin vähän ääntä lähtee kun ilmoitan epäonnistuneesta suunnitelmastani avata jokin kaapinovi. Me aina melkein jaksetaan tulla ovelle vastaan kun tuut kotiin, ja mä Mars tykkään heittäytyä heti selälleni, niin sanotusti mulle "tulee kaatumatauti". Tätä tapahtuu useasti kun satut menemään ohitseni, ja sillon mua pitää silittää ja rapsutella mahasta. Elga tykkää taas tulla syliin istumaan, tai no etutassuilla nojaamaan pylly ylhäällä, jollon se haluu silityksiä.

Mulla on vähän ongelmia korvien, silmien ja sydämen kanssa, mutta ei onneks mitään vakavaa. Ja oon kuulemma tosi helppo kissa lääkitä ja käsitellä muutenkin. Multa siis putsataan korvat viikoittain, laitellaan silmätippoja ja toistaseks syön verenpainelääkettä. Kunhan mun linjat on saatu vähän solakammiksi, voidaan varmaan toi lääkitys jättää pois. Meidän linjoista tulisikin pitää huolta ja tarjota laadukasta ruokaa!

Lapsiperheeseen ei ehkä sovelluta, koska mä saatan hätkähdellä kovia ääniä ja uusia asioita lattioilla. Elga myös saattaa osoittaa rakkauttaan koittamalla purra palvelijoiden käsistä takkuja auki, harmi vaan ettei niillä oo kauheesti karvoitusta. Muista eläimistä meillä ei oo kokemuksia. Rauhallisempi koti olisi siis meidän mieleen, mutta kaivattais kuitenkin myös riehumishetkiä ja tilaa niille. Vaikka ollaan upeita ilmestyksiä, ethän anna sen sokaista vaan rakastat myös sisintämme. Toivottavasti ollaan pian yhteyksissä ja päästään rakastamaan toisiamme!

Luovutusmaksu yhteensä: 230 €
Sijainti: Tampere


Manta

Koditon kissa


Hei, olen Manta-kissa. Olen syntynyt ehkä vuonna 2009, mutta voin olla nuorempikin. Vaikka olen vähän ujo tyttö, olen kuitenkin hyvin utelias ja kaipaan kissamaista viihdykettä!

Leikin mielelläni kaikenlaisilla rapisevilla jutuilla, kuten paperitolloilla tai leluhiirillä, mutta olen perusluonteeltani rauhallinen ja rauhaa rakastava kissa. Vaikka en niin pidäkään kosketuksesta, tulen usein jalkoihin nukkumaan ja mahdutaan varmasti myös samalle sohvalle, kunhan vaan opin luottamaan. Tulen myös välillä puskemaan kun haluaisin ruokaa.

Olen nyt elänyt yksikseni ainoana kissana ja tykästynyt siihen. Toisen kissan pitäisi ainakin olla rauhallinen ja antaa tilaa minulle, ja tutustuttaminen tehdä hitaasti. Muuttaisin mielelläni kotiin, missä ei ole lapsia tai koiria ja omistajani ymmärtäisi, että tarvitsen aikaa luottamuksen saamiseksi – minusta tuskin sylikissaa tuleekaan, mutta kivan ja persoonallisen kaverin minusta kyllä saa!

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Pirkkala


Nappi

Koditon kissa

Moi, mä olen Nappi! Oon syntynyt vuonna 2010, eli olen kissaneiti parhaassa iässä! Pentuajan hölmöilyt on jo jääneet taakse, mutta leikkisyyttä ja aktiivisuutta musta silti löytyy aimo annos.

Mä osaan arvostaa elämän pieniä iloja! Parasta, mitä tiedän, on piiitkät päiväunet pehmoisen tyynyn tai viltin päällä. Päiväunien jälkeen käyn katsastamassa, josko ruokakuppiin ois ilmestynyt jotain sapuskaa. Sitten voisikin jo vähän leikkiä! Kyllä mulle lelutkin kelpaa, mutta mieluisinta on silti leikkiä hippaa tai painia kissakaverin kanssa. Oon siisti ja aika vaatimaton neiti. Huomaat kyllä, kun oon tyytyväinen olooni: silloin kellahdan matolle selälleni ja makailen siinä hetken tassut sievästi vatsan päälle asetettuina. Syvänvihreine silmineni olen maailman suloisin kissa, sanoo toi mun tilapäiskotimammani.

Ihmisen kosketuksesta en välitä, mutta muuten olen kyllä kodin touhuissa mukana koko ajan. Etsin kotia, jossa mun erityislaatuisuuteni ymmärrettäisiin, ja saisin olla sellainen kuin olen. Sitten täytyy mainita, että mä kertakaikkisesti RAKASTAN komeita kolleja, ja oisin ikionnellinen, jos löytäisin itselleni oman poikaystävän. Voisin muuttaa myös samaan kotiin Murun kanssa, me tunnetaan toisemme ja ollaan hyvät kaverit. Miau, soitellaan!

Tässä vielä pieni video minusta pelaamassa!

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Valkeakoski


Muru

Koditon kissa

Kurrpurr! Mä oon nuori kissaneiti Muru (s. kesällä 2012) ja etsin itselleni tositarkoituksella omaa loppuelämän kotia.

Mä synnyin aikanaan ulkokissaksi, mutta oon jo kauan sitten huomannut, että tää sisäkissan elämä on paljon mukavampaa, kun pöytääntarjoilu toimii! Mä oon niin leikkisä tyttö, että ruokailuhetkestäkin tulee joskus leikkihetki, kuten voit tosta allaolevasta videosta nähdä. Mä tykkään hirveästi kaikenmoisista aktiviteeteista, kuten leluista ja kuivanamien saalistamisesta, sekä tietysti takaa-ajoleikeistä ja painihetkistä kivojen kissakamujen kanssa.

Ihmisiä kohtaan mä oon hirvittävän utelias, mutta en ihan vielä anna sun silittää. Pikkasen mua vielä epäilyttää, mitä te ihmiset tahdotte musta. Oon kuitenkin koko ajan kodin touhuissa mukana ja pidän sua silmällä, josko sulta vaikka liikenisi jokin namipala (leikkeleet on mun suurta herkkua), tai jos leikittäisit mua vähän. Yöt nukun hipihiljaa oman peittoni päällä. Eihän sitä enää jaksa yöllä riekkua, kun päivät touhuilee kaikenlaista.

Mä etsin kärsivällistä ja rauhallista kotia, jossa mua arvostettais juuri sellaisena kuin olen. Aktiivinen mutta lempeä ja lunki kissakaveri ois mun toiveissa. Oon joskus joutunut toisen kissan kiusaamaksi, joten kissakaverin pitää tosiaankin olla juuri mulle sopiva! Toisaalta, jos mun oma ihminen on todella valmis panostamaan mun aktivointiin, voidaan mun luovuttamista ainoaksikin kissaksi harkita. Luulen, että en panis pahakseni vaikka mun uudessa kodissa ois joku rauhallinen ihmislapsikin, jonka leluilla saisin joskus vähän leikkiä. :) Koiria oon kauhistunut aina kun oon niitä sattumalta nähnyt.

Kaiken kaikkiaan olen tosi mukava typy, joka jaksaisi rakastaa ja olla vierelläsi näin ilmojen kylmetessä. Olisitko sinä minulle se Oikea ihminen?

Tässä näette videolla minut saalistamassa ruokaa ja pyörähtelemässä kameralle täpläturkissani.

Luovutusmaksu: 130 €
Sijainti: Valkeakoski