Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. 
Pirkanmaan alueella suosittelemme yhteydenottoa ongelmakoirakouluttaja Jenny Frantsiin.
k yodaYoda

Yoda on 1-vuotias pojankloppi ja painoa häneltä löytyy hieman päälle 4kg. Hänestä löytyy Kiinanharjakoiraa ja Tiibetinspanielia. Hänet on kastroitu, madotettu, sirutettu ja rokotettu.

k yoda

Luonteeltaan Yoda on eloisa, leikkisä, hellyydenkipeä ja ihmisrakas. Hän viihtyy sylissä ja mieluusti olisikin aina kiinni ihmisessään. Lenkkeilystä Yoda on alkanut myös nauttimaan ja varsinkin vapaana aidatulla pihalla hän kirmaa mielellään. Yodalla ei ole karkaamisen tarvetta, mutta on silti hyvä huomioida, että poju mahtuu pienistäkin raoista ja hyppää helposti metrisen aidan yli. 100% sisäsiisti Yoda ei vielä ole, mutta suunta on oikea.

Yoda muistuttaa "karvoitukseltaan" harjakoiraa (nakua) ja uuden omistajan tulisikin ymmärtää mitä tämän pikkupiipertäjän ihonhoito vaatii sekä mitä muita asioita karvattomuus saattaa tuoda tullessaan.

Yodalle etsitään kotia, missä hän saisi elää ainoana lemmikkinä. Hänen tulee saada tehdä kaikkia koiramaisia juttuja kuoppien kaivamisesta lähtien, eikä vain päätyä söpössä laukussa kannettavaksi somisteeksi. Yoda pitää lapsista ja hänen luovutustaan lapsiperheeseen voidaan harkita. Lasten on kuitenkin osattava kunnioittaa eläimiä ja käyttäytyä oikein näiden kanssa. Toisista koirista Yoda ei pidä ja hän tekee sen kyllä hyvin selväksi kaikille. Ainoastaan sellaiset koirat, jotka eivät osoita Yodaa kohtaan mitään mielenkiintoa, saattaa hän päästää lähelleen. Yoda on oikein kiva sekä fiksu koira ja hänestä saa joku mahdottoman ihanan kumppanin!

Luovutusmaksu: 350€
Sijainti: Nokia


k wilmaWilma

Wilma on perusluonteeltaan reipas, utelias ja määrätietoinen n.7-vuotias venäjäntoy(?) tyttö, joka etsii itselleen sitä omaa palvelusväkeä.  Wilmalla on painoa 3,3 kg ja säkä hänellä on n.28 cm.
Wilma on rokotettu, sirutettu, madotettu sekä steriloitu.

Luonteeltaan Wilma on hyvin valpas, terhakka ja erittäin hitaasti lämpiävä, mutta syliriippuvainen pakkaus. Wilma tarvitsee paljon aikaa tutustuakseen, mutta kun ihminen vihdoin kelpaa viihtyisi se sylissä loputtomiin. Vieraille Wilma ei lämpene ollenkaan, vaan saattaa varomatonta napata sormesta.

Toisten koirien kanssa tulee toimeen, kunhan paikalla ei ole mitään resurssia jota puolustaa. Mieluiten Wilma nauttisi omasta väestä ilman toisia koiria ja liikoja ihmisiä. Lasten kanssa ei ole luotettava, joten lapsiperheeseen ei luovutusta harkita.

Uudella kodilla on oltava koirakokemusta ja määrätietoinen, mutta lempeä ote. Yksin jäädessään Wilma on äänekäs, joten kerrostaloon luovutusta harkitaan tapauskohtaisesti.

Wilman toinen polvi kaipaa operointia ja uuden omistajan tulee sitoutua hoidattamaan jalka alusta loppuun.

Luovutusmaksu: 250€

Sijainti: Akaa

k mokkaMokka

Mokka on 11/2006 syntynyt uros, josta löytyy lk-Collieta, Lapinporokoiraa ja Saksanpaimenkoiraa. Mokka on leikattu, rokotettu, sirutettu sekä madotettu.

Mokka on oikealla omistajalla mahtava koira ja maailman paras lenkkikaveri. Hän kulkee aika nätisti hihnassa ja huomioi taluttajansa tasaisin väliajoin joko katseella tai pienellä käsipusulla. Hän on muut huomioon ottava herrasmies. Mokka on tottunut rauhalliseen ympäristöön ja siksi muut lenkkeilijät, uroskoirat ym saavat hänet haukkumaan, mutta muuten lenkkeily sujuu oikein rauhallisesti. Mokka on mukava ja helppo kaveri tulla toimeen, mutta omistajalla on oltava taitoa lukea Mokkaa. Käytöstavat hänellä ovat hallussa ja uutta on helppo opettaa. Kotona hän on rauhallinen ja tykkää muutenkin rauhallisesta elämänmenosta. Hurmuriluonteensa lisäksi hän on komea poika, kuten kuvasta näkyy!

Mokalle etsitään koirakokenutta kotia, jossa ei olisi ainakaan toisia uroskoiria. Toiset urokset saavat hänet varautuneeksi ja hänellä saattaa olla huonoja kokemuksia edellisestä elämästään toisten urosten suhteen.

Mokka ei ole ollut tekemisissä kissojen tai lasten kanssa joten hän ei osaa niihin suhtautua oikein. Olisi siis suotavaa, ettei uudessa kodissa olisi muun lajin edustajia eikä lapsia. Vieraat asiat saavat Mokan varautuneeksi ja puolustuskannalle. Turhaa stressiähän emme koiralla soisi missään muotoa.

Uusi koti saisi olla rauhallisella alueella omakotitalossa. Mokalle tärkeää olisi varmasti oma piha, jota saisi vahtia ja jossa koiran haukkuminen olisi hyväksyttävää! Mokka tarvitsee myös ihmisen, joka antaisi hänelle paljon rakkautta ja huomiota sekä ymmärtäisi koiran tarpeita. 

Sijainti: Valkeakoski
Luovutusmaksu: 200€