Koirat

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. 
Pirkanmaan alueella suosittelemme yhteydenottoa ongelmakoirakouluttaja Jenny Frantsiin.

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »k beaBea

Bea on 2007 syntynyt tyttö Hovawart, jolle etsitään nyt liikunnallista kotia. Bea on leikattu, rokotettu, sirutettu sekä madotettu.

Bea on luonteeltaan hyvin tasapainoinen, ihmisrakas, lojaali ja aurinkoinen leidi. Hän on pehmeä yksilö ja helposti jopa perheen pienimpien hallittavissa. Bea on lempeä koira, joka seuraa uskollisena ihmistään. Hänellä ei ole tarvetta karkailla tai käyttäytyä sopimattomasti. Vieraisiin ihmisiin tai koiriin Bea suhtautuu välinpitämättömästi, mutta tulee kaikkien kanssa kuitenkin hyvin juttuun. Bealla ei tuntuisi olevan myöskään voimakasta suojeluviettiä. Hän on mitä mahtavin kotikoira. Bea on pitkäkarvainen koira ja hänen turkkinsa vaatii säännöllistä harjaamista. Turkin hoitamatta jättäminen saattaa aiheuttaa koiralle kiristäviä takkuja.

k bea2Bea oli tullessaan vaarallisen ylipainoinen, mutta liikunnalla häneltä on saatu mukavasti kiloja karisemaan. Painon kanssa on kuitenkin tehtävä töitä vielä pitkään, koska neidissä on vielä liikaa rakastettavaa.
Bealla pelättiin diabetestä ylipainon takia, mutta sitä ei tutkimuksissa onneksi löytynyt. Bealla oli myös korvissa ongelmaa, mutta nekin on saatu hoidettua.

Bea luovutetaan rakastavaan ja tasapainoiseen kotiin, jossa ulkoillaan paljon ja jaksetaan antaa myös Bealle aivojumppaa.
Toivomme Bean löytävän kodin omakoti- tai rivitalosta.

Luovutusmaksu: 200€
Sijainti: Tamperek maxMax

- VARATTU -  Max on Silkkiterrieri uros ja hänet on arvioitu syntyneeksi noin 2010.

Tullessaan Max oli sulkeutunut ja liiaksikin sylissä viihtyvä koira, joka aristeli vähän kaikkea. Syykin löytyi herran käytökseen nopeasti ja hammasoperaation jälkeen Max muuttui kuin toiseksi koiraksi.
Nykyään Max on hyvin iloinen ja leikkisä pikkukoira, joka tulee toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa, vaikka isoja koiria vielä hieman karttaakin. Ihmisiä hän rakastaa ja haluaisi olla alati huomion keskipisteenä. Max saattaa pienen koiran tavoin vielä merkkailla, mutta kastroinnin jälkeen vaippa on pysynyt todella hyvin kuivana. Todennäköisesti Max siis oppii täysin sisäsiistiksi.

Max on helppo koira ja sopii aivan hyvin myös kerrostaloon. Uuden kodin tulisi kuitenkin olla tietoinen rodusta sekä silkkien turkin hoidosta. Myös Maxin hammashuoltoon on jaksettava panostaa ja hampaat onkin hyvä käydä tarkistuttamassa säännöllisesti.

Maxille etsitään sellaista kotia, missä hän saisi olla koira, eikä somiste! Hänen on siis päästävä mm riehumaan ulkosalla ja toteuttamaan itseään.

Max luovutetaan kastroituna, rokotettuna, madotettuna sekä sirutettuna.
 
Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Orivesi

 

 

KodaKoda

"Moi! Mun nimi on Koda. Mä oon 5-vuotias herrasmies. Säkää mulla on noin 60 cm ja painoa vajaat 30 kiloa. Ihan en oo misterin mitoissa, mutta tykkään kovasti lenkkeillä, että eiköhän pari kiloa tipahda lähes itsestään.

Haen kumppania tositarkoituksella, olisitko sinä juuri oikea minulle? Tykkään lenkkeillä, leikkiä ja erityisesti kaipaan rapsutuksia. Olen toisinaan hieman itsepäinen, vaikka kuuntelen kyllä jos on tärkeetä asiaa. Tykkään ruuasta ja säännölliset ruoka-ajatkin alkaa pikkuhiljaa tuntua mukavilta. Lenkkeilyssä mukavinta on haistella ja siirtyä vauhdikkaasti hajujen välit. Oon mä joskus käynyt juoksulenkeilläkin ja ihmisen pyörän vierelläkin kulkenut. Välillä sijaisemäntä huomauttelee mun vauhdista ja kyllä mä sen mieliksi aina löntystänkin jonkun aikaa.

Mulla oli aikaisemmin kissakaveri ja kivasta sellaisesta voisin tykätä uudessakin kodissa. Tykkään keskustella kavereiden kanssa silloin kun ihmiset ei oo paikalla, eihän niiden nyt kuulu kaikkia hienon koiran salaisuuksia kuulla. Väittävät minua vähän äänekkääksi, mutta luulen että ovat vain kateellisia komeasta kaikukopastani. Toiset koirat mua kauheesti kiinnostaa ja ilmaisen sen aika äänekkäästi. Kyllä mä kuitenkin vilkuilen emäntääkin, että olinko senkin mielestä reipas.

KodaAinoo mistä mä en oikein välitä on pienet ihmiset. Ne liikkuu vähän omituisesti ja mun mielestä niitä pitäis paimentaa kasaan. Niin no oikeastaan vaan, jos ne on mun kodissa. Ulkona mua kiinnostaa lähinnä myyräjahti ja oravien kyttäys. Näkyillään!"

Kodalle etsitään kotia mieluusti omakotitalosta ja lapsettomasta tai isompien lasten taloudesta. Kissoihin Koda on tottunut ja tulee toisten koirien kanssa toimeen. Koda tarvitsee jämäkän ja johdonmukaisen omistajan. Peruskäskyjä Koda hallitsee jonkun verran ja on erittäin perso nameille, joten koulutuksen eteenpäin vieminen onnistunee helposti. Koda luovutetaan leikattuna, rokotettuna ja sirutettuna.

Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Akaa

 


k moksaMöksä

Möksä on 2010 syntynyt uros Rottweiler, joka etsii itselleen omaa rakastavaa kotia. Uudella kodilla tulisi ehdottomasti olla koirakokemusta ja mielellään kokemusta myös kyseisestä rodusta. Möksä on saanut edellisessä elämässään peruskoulutuksen, mutta ongelmia saattaa ilmetä mahdollisen "kielimuurin" takia. Hänen koulutuksensa yksityiskohdista ei ole myöskään tietoa.

Luonteeltaan Möksä on rauhallinen, perhekeskeinen, oppivainen ja valpas. Suojeluvaistoja häneltä löytyy ja aikaisemmin aika suljetun elämän takia hän suhtautuu hieman varauksellisesti uusiin ihmisiin. Onneksi kuitenkin Möksä on hyvin perso kaikelle syötävälle ja koiran motivoiminen sekä luottamuksen saaminen onnistuu suhteellisen nopeasti herkuilla. Möksä on omistajalleen äärettömän lojaali ja uskollisen kumppani, mutta väärällä kohtelulla hänestä voi helposti saada hyvinkin arvaamattoman.

Hänen uuden kotinsa toivotaan löytyvän omakotitalosta hyvin tasapainoisten ja rauhallisten ihmisten luota, jotka jaksavat panostaa koiran hyvinvointiin ja aktivoimiseen.
Möksä ei osaa välttämättä suhtautua toisiin koiriin aivan oikealla tavalla ja kissojen kanssa hän ei ole ollut tekemisissä. Lapsiperheeseen häntä ei luovuteta.
Möksä luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna sekä sirutettuna.

Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Lempäälä