Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta.Tuiccu

k tuiccu01Tuiccu on pian 9-vuotta täyttävä walesinspringerspanieli narttu, jolla korkeutta noin 45cm ja painoa 20 kiloa.

Tuiccu on iästään huolimatta vielä virkeä ja pirteä, mutta pahimmat kohnotukset ovat jo takanapäin ja muori osaakin arvostaa myös köllöttelyhetkiä sohvalla.

Toki lelut saavat välillä kyytiä ja herkullinen nami hännän vispaamaan.

Lenkillä Tuicun meno on välillä hyvinkin vauhdikasta ja hyvät tuoksut kiinnostavat.
Vastaan tuleviin koiriin Tuiccu suhtautuu yleensä melko välinpitämättömästi, mutta innoikkaimmille tapauksille pitää sitten jo haukkuakin.

Tuicun tilapäiskodissa asustelee toinen koira jonka kanssa tulee juttuun, muttei muori varmasti pistäisi lainkaan pahakseen ainoana koirana oloa.k tuiccu02

"Oma ihminen" on Tuiculle selvästi tärkeä, ja rapsutuksia ei voi saada liikaa. Muori ei kuitenkaan ole mikään sylissä kyhnääjä, vaan osaa nauttia myös oman pedin rauhasta.

Tuicun turkki tulee vaatimaan ajoittain trimmausta ja hoitoa.
Muori antaa tehdä hoitotoimenpiteet hyvin.

Tuiccu on asunut koko ikänsä kerrostalossa eikä juuri reagoi ympäriltä kuuluviin ääniin, MUTTA yksinolot ovat muorille hankalia ja Tuiccu saattaa ulvoa kaipuutaan.
Tilapäiskodissa onkin aloitettu yksinoloharjoitukset.
Tuiculle etsitään kotia, jossa oltaisiin paljon kotona tai mahdollisuudet yksinoloharjoitusten jatkamiseen olisi hyvät.

Tuiccu luovutetaan rokotettuna, madotettuna, steriloituna ja sirutettuna.

Sijainti: Nokia
Luovutusmaksu: 200€


Esa

k esaEsa on noin 4-vuotias saksanseisoja-mix, jolla on korkeutta n. 60cm ja painoa n. 30kg.

Esa on sympaattinen herrasmies, joka on nopeasti sopeutunut väliaikaiskotiinsa. 
Kotioloissa Esa on kiltti ja helppo käsitellä. Kotiintulosta hän innostuu kovasti, mutta rauhallisin ottein kohellus pysyy kyllä kurissa. 

Esan hoitopaikka sijaitsee kerrostalossa, ja yksin ollessaan poika reagoi talon ääniin kumealla haukunnalla. Koska naapurit eivät yleensä moista piirrettä arvosta, tulisi Esan tulevan kodin sijaita omakotitalossa, mielellään rauhallisella alueella.

Ulkoilussa on Esalla vielä opeteltavaa. Toisten koirien ohittaminen läheltä on välillä hankalaa ja erityisesti toiset uroskoirat ovat Esalle ärsyke. Tietyille koirille remmissä rähjätään ihan huolella, mutta Esan vaste nameilla kouluttamiseen ja hyvästä käytöksestä kehumiseen on hyvä. Positiivisen vahvistamisen kautta kouluttamisella remmirähjäys saadaan kuriin. Myös nopeat lenkkeilijät ja pyöräilijät täytyy haukkua, jos menevät liian läheltä ohi, mutta nämä häiritsevät vähemmän kuin toiset koirat.

Esa luovutetaan ensisijaisesti ainoaksi koiraksi kotiin, jossa on jo koirakokemusta. Suuren kokonsa ja innostumisherkkyytensä vuoksi Esaa ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Esa luovutetaan rokotettuna, madotettuna kastroituna ja sirutettuna.

Sijainti: Tampere
Luovutusmaksu: 300€


 

Nike

k nikeNike on arviolta 8-vuotias, sekarotuinen uros. Hän painaa noin 18 kiloa. Rotuina saattaisi olla labradorinnoutajaa, saksanseisojaa, sekä pystykorvaa melko varmasti löytyy.

Nike on aiemmin asunut maalla omakotitalossa, mutta kerrostaloelämä vaikuttaa sopivan tälle hurmurille mainiosti. Herra ei ole yhtään häiriintynyt kerrostalon äänistä, eikä ole haukahtanut kertaakaan sisällä ollessaan. Ulkoilu onkin sitten toinen juttu. Ulos päästessään Niken sisäinen pystykorva herää. Nike kulkee nätisti hihnassa, mutta kunnon pystykorvan lailla kaikki liikkuva pitää haukkua. Muiden koirien ohittaminen on haasteellista, mutta koulutuksessa edistytään koko ajan.

Tästä herrasmiehestä löytyy iän tuomaa arvokkuutta ja rauhallisuutta. Iän tuomia vaivoja Nikellä on toistaiseksi vähän. Nike ei ole tottunut lapsiin.

Luovutetaan ensisijaisesti lapsettomaan ja rauhalliseen ympäristöön omakotitaloon taajaman ulkopuolelle.

Luovutetaan madotettuna, rokotettuna, sirutettuna ja kastroituna.

Sijainti: Tampere
Luovutusmaksu: 200 €