Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. Tulossa luovutukseen

NIISKU 5v, narttu
Shar Pei, jolle tullaan etsimään lemmikitöntä ja rotutuntemusta omaavaa kotia.

 

Karma (pentu)

k leeloo4Moi! Olen muutaman kuukauden ikäinen tyttö ja minua kutsutaan Karmaksi. Varma en ole roduistani, mutta ainakin Saksanpaimenkoiraa minusta löytyy, mahdollisesti saksanseisojaa ja ehkäpä vielä jotain muutakin.

Hoitotäti kehuu mua oikein fiksuksi lapseksi. Kuljen jo hienosti hinhassa koirakaverini kanssa ja rakastan pellolla sekä metsässä kirmaamista. Luonteeltani olen rohkea ja haluaisinkin käydä moikkaamassa kaikki vastaantulijat, varsinkin ihmiset! Hoitotäti vaan on sitä mieltä, ettei joka kerta voi pyyhältää ihmisten eteen rapsutuksia pyytelemään :/ Silloin se aina kaivaa herkkua taskusta ja silloin kaikki muu unohtuu. Nenääni tykkään kovasti käyttää ja lenkkipolulla haistelenkin tarkasti joka metrin! Sisälläkin tarkistan aina nurkat, jos joitakin uusia hajuja olisi ilmaantunut tai jäänyt joku piilotettu herkkupala löytämättä. k leeloo3

Omaan normaalin pennun tuntomerkit, eli syön, nukun ja leikin vuoronperään. Hampaat minulla kutisee kovasti ja sitä helpottaakseni koitan pureskella kaikkea, ja onhan tuo järsiminen muutenkin kovin kivaa!  Kovasti tuo hoitotäti kyllä yrittää saada minut pureskelemaan vain hänelle sopivia juttuja, mutta minkäs se sille voi, että minäkin tykkään samoista kengistä :D

Karma etsii ensisijaisesti koirakonettu kotia omakotitalosta, mutta esimerkiksi rivitaloa voidaan harkita tapauskohtaisesti. Lapsiperheeseen luovutusta harkitaan vain, jos lapset (ja heidän kaverinsa) osaavat käyttäytyä koiria kunnioittaen. Myös uudessa kodissa Karman kaiken kouluttamisen on tapahduttava positiivisella vahvistamisella palkitsemisen kautta.

Uusi koti sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan tämän määräaikana Pesun määräämässä paikassa. Pesu ry kustantaa toimenpiteen.

Sijainti: Ylöjärvi
Luovutusmaksu: 400 €

 

Rontti

k rontti1Rontti on vajaan vuoden ikäinen mainio uroskoira. Rontin rotuperimästä löytynee noutajaa, ajokoiraa ja pointteria. Rontin säkäkorkeus on hiukkasen yli 65 cm ja painoa tällä sporttisella pojulla on noin 27 kg.

Rontti on luonteeltaan hyväntahtoinen ja kiltti koheltaja. Uusia ihmisiä Rontti jännittää ja haukkuu heille aluksi. Herkkuja tarjoamalla ruokaa rakastavasta Rontista saa onneksi helposti kaverin. Ja Ronttiin tutustuminen kyllä kannattaa, sillä uskollisempaa ystävää saa hakea! Rontti on leikkisä ja energinen nuori koira, joka vaatii riittävästi liikuntaa ja töitä myös aivoilleen. Älykäs ja oppivainen kaveri selvästi nauttii yhteisestä puuhailusta ja opetustuokioista omien ihmistensä kanssa. Rontti on myös huippuhyvä ratkomaan erilaisia aktivointi- ja älypelejä.

Rontti on sisäsiisti ja osaa pissihädän yllättäessä pyytää myös itse ulos. Vetämättä lenkillä kulkemisen harjoittelu on Rontin kanssa tilapäiskodissa jo hyvässä vauhdissa. Muiden koirien ohitukset lenkillä sujuvat yleensä ok. Rontille oma perhe on kaikki kaikessa. Hän haluaa osallistua kaikenlaiseen arkiseen tekemiseen ja nukkuukin mieluiten ihan ihmisen kyljessä kiinni. Yksinolot tai oikeamminkin kaksinolot tilapäiskodin koirakaverin kanssa ovat sujuneet ihan hyvin. Jotain mielekästä tekemistä Rontille kannattaa kuitenkin ihmisten poissaolon ajaksi järjestää.k rontti3

Rontti haukkuu jonkin verran, joten hänen unelmakotinsa on omakotitalossa. Muiden koirien kanssa Rontti tulee yleensä hyvin toimeen. Uudessa kodissa voisikin siis odottaa ystävällinen ja hyvähermoinen koirakaveri. Kissojen asuttama koti ei ole Rontille sopiva. Myöskään perhe, jossa on kovin pieniä lapsia, ei ehkä ole tahattoman tohelolle Rontille paras mahdollinen. Rontin uudella omistajalla tulee olla aikaisempaa koirakokemusta ja taitoa ja tahtoa kouluttaa ja rohkaista Ronttia lempeästi positiivisesti vahvistamalla.  Myös kärsivällisestä luonteesta ja huumorintajusta on tämän Hessu Hopon kanssa varmasti hyötyä!

Sijainti: Akaa
Luovutusmaksu: 350€

 

Pyry (pentu)

k pyryHei!

Olen Pyry ja kohta 20-kiloinen, muutama kuukausi sitten syntynyt "pieni" poika. Kasvan hurjaa vauhtia ja minusta tulee todella iso. Olenhan hurja kaukaasiankoira(mix). Söpöydestäni ja iästäni huolimatta minulta löytyy jo luonnetta. Tarvitsenkin osaavan kodin, jossa sitoudutaan johdonmukaiseen koulutukseen vain positiivisen vahvistamisen ja palkitsemisen kautta. En sovi ensimmäiseksi koiraksi, enkä muuta kerrostaloon. Haluan ja tarvitsen oman pihan, jota vahtia.

Luonteeltani olen iloinen ja riehakas riiviö, joka nauttii pureskelusta! Housun puntissa roikkuminenkin on hurjan kivaa :D Käsiäkin järsisin, mutta tylsät ihmiset ei anna :( Osaan jo vahtia ja haukunkin hienosti! Toisinaan saan täällä asuvat muutkin lajitoverini iloiseen kuoroon mukaan! Me kuulostetaan yhdessä tosi hyviltä! Hellyyttä minä rakastan ja maharapsut on ihan parasta mitä tiedän!!

Elämäni alkutaival ei ollut kovinkaan ruusuinen ja jäin usein vaille ruokaa. Nykyään minulle annetaan oikein laadukasta syömistä, mutta ihan varuiksi kuitenkin yritän kertoa muulle laumalle, että mun safkat ja muilla ei ole kupilleni asiaa! Fiksusti ovat nuo ihmisetkin huomanneet, että minut kannattaa ruokkia ihan yksikseni kaukana muista. Silloin ei tarvitse pelätä jonkun vievän minun ravintoani!

Ulkoilusta minä tykkään ja pääsenkin kavereideni kanssa usein metsään! Joskus olen kyllä vähän vielä hämilläni, kun tuo ihminen laittaa itsessään kiinni olevan hihnan minuun kiinni! Mukavampi se on liikkua ilman riippakiveä. Ehkä se pelkää eksyvänsä?

Minulle on kerrottu, että nykyinen asuinpaikkani ei ole lopullinen, vaan joudun jossain vaiheessa eroon myös siskostani. Etsin siis sitä omaa kotia ja omaa rakastavaa ja minulle täydellistä perhettä. Uudessa kodissani saa olla kissojakin, koska olen niihin jo tottunut.

Pyry luovutetaan madotettuna, sirutettuna ja rokotettuna. Uusi koti sitoutuu pennun adoptoidessaan kastroimaan hänet määräaikana, Pesu ry:n määräämässä paikassa. Pesu ry kustantaa toimenpiteen.

Luovutusmaksu: 400€
Sijainti: Ylöjärvi

 

Lulu

k lulu3Minä olen Lulu. Olen 4,5-vuotias hyvätapainen neitikoira. Etsin itselle omaa kotia tositarkoituksella. Olisitko sinä minulle tosi ystävä? Minusta saat uskollisen ja tottelevaisen takuukaverin loppuelämäkseni!

Äitini oli suursnautseri ja isäni lapinkoiran ja karhukoiran mixeri. Tämän vuoksi olenkin suurehko koira, mutta halutessani pääsen hyvinkin pienelle kerälle kuin kissa konsanaan. Se onkin yksi lempi nukkumisasennoistani. Nukkumisen lisäksi harrastan ulkoilua ja lenkkeilyä. Jotta linjani pysyvät solakkana ja mieleni vireänä, tarvitsenkin paljon lenkkeilyä päivittäin. Erityisen paljon pidän hölkkäilystä, koska silloin rytmit menevätkin parhaiten yksiin taluttajani kanssa. Toivonkin uudesta kodistani löytyvän liikkuvaisia ihmisiä. Toki päivittäiset kävelylenkitkin riittävät minun aktivoimiseksi.

Näin naispuoliseksi minulla on melkoisen jykevä ääni. En onneksi muuten vaan hauku, mutta varsinkin jotain pelästyessä saatan aloittaa haukkumisen ja olenkin pannut merkille, että minuun tottumattomat kyllä kavahtavat ääntäni. Erityisesti kotini ulkopuolelta tulevia ääniä saatan alkaa haukkua ja tämän vuoksi olisikin kaikkien kannalta parasta, jos minun uusi kotini olisi omakotitalossa. Jostain syystä kerrostaloelämä ei oikein sovi minulle äänineen ja kaikuvine käytävineen. Nyt asustelen rivitalossa, enkä kuulemma häiriöksi asti täällä yksin ollessa haukuskele.k lulu2

Toinen mitä joskus pelästyn helposti ovat toiset koirat. Siksi haluankin päästä rauhassa ja omaan tahtiini tutustumaan toisiin saman lajin edustajiin. Osaa heistä pidänkin sitten lopulta ihan ok tyyppeinä ja tulemme toimeen. Nykyisessä kodissanikin on käynyt kylässä muutamia koirakavereita ja hyvin on lopulta mennyt. Mutta jos esimerkiksi lenkillä vastaan tulee koira, joka minua jännittää, niin selviytymiskeinokseni olen jostain syystä oppinut räyhäämisen. Nyt minulle on kyllä opetettu, että herkuilla ja palkitsemisella voin sivuuttaa pelkoni ja antaa vieraan koiran mennä ohitseni kuin lähes huomaamatta. Olen itsekin itsestäni ylpeä niinä kertoina, kun onnistun tässä mallikkaasti. Herkkujahan on kiva saada kenen mielestä tahansa! Minä ainakin olen valmis tekemään mitä vaan pienestäkin herkkupalasta.

Asun tällä hetkellä aikuistaloudessa, missä on myös kaksi kissaa. Kyllä minä ne karvapallerot siedän ja toimeenkin tulemme, mutten voi väittää, että vielä olisi ihan ystäviksi asti tultu. Välillä kun ne tuppaa tulemaan liian tykö ja se meinaa vähän ärsyttää minua. Parhaimmillani olenkin ihmiseni seurassa silloin, kun saan hänen jakamattoman huomion, eikä minun tarvitse yrittää tulla toimeen muiden koirien tai kissojen kanssa. Olen varmaankin vielä vähän stressaantunut näistä kaikista muutoksista, mitä elämässäni on nyt tapahtunut lyhyellä aikavälillä.

Kkotioloissa pääsääntöisesti olen todella rauhallinen. Ja esimerkiksi ihmiseni annan käsitellä itseäni miten päin vain, koska ihmiseni sana on lakini. Kaikki hoitotoimet harjaamisesta alkaen sujuu ongelmitta. Lisäksi olen saanut paljon kehuja siitä, että olen sisäsiisti enkä aikuisena koirana ole tuhonnut mitään.

Minä olen juuri toipunut steriloinnista ja lisäksi minut on rokotettu, sirutettu ja madotettu. Myös lohjennut hampaani on poistettu. Aika paljon hoitotoimia lyhyellä aikavälillä, mutta nämäkin olen ottanut vastaan koiramaisella kiltteydelläni.

Tulethan tervehtimään minua! Varmasti ihastut avoimeen ja tuttavalliseen luonteeseeni. En näet pelkää yleensä ketään ihmistä, vaan olen kaikkien kaveri.

Luovutusmaksu: 250€
Sijainti: Tampere


Hertta

k hertta1Hertta on hieman vanhempi elämäniloinen rouva, joka on arvioitu noin 7-8 vuotta nuoreksi. Hertta on mahdollisesti ajokoiran ja labradorin sekoitus. Hänet on rokotettu, sirutettu, madotettu sekä steriloitu. Painoa Hertalta löytyy n. 22kg ja säkä n. 50cm.

Luonne Hertalla on mitä mahtavin! Hän on rauhallinen, iloinen ja hellyyttä rakastava hännänheiluttaja, jota on helppo motivoida ruualla. Hertassa on hieman ehkä sylikoirankin vikaa, vaikkei hän taukoamatta ihmisessä kiinni nyhjääkkään. Lenkkeilystä Hertta nauttii ja hän viettää mielellään luonnossa aikaa tutkien ja haistellen. Hertalla on loistava hajuasiti ja ottaa jälkeä niin ilmasta, kuin maastakin. Herkkujen etsintä onkin hänelle suurta huvia! Vaikka Hertta ei olekkaan mikään kovin kookas koira, niin ketteryyttä löytyy, sekä pentumaisen iloista käytöstä. Ovelakin Hertta osaa olla ja hän hoksaa helposti asioita myös sellaisia, mitä ei välttämättä tarvitsisi. Hertta on oppivainen ja miellyttämishaluinen koira, jonka kouluttamisen on tietenkin tapahduttava vain positiivisellä vahvistamisella. Liikunnan olisi hyvä olla myös monipuolista, aivojumppaa unohtamatta.k hertta5

Hertalle etsitään koirakokenutta kotia mieluiten omakotitalosta. Kissatalouteen emme häntä luovuta, emmekä todennäköisesti toisen koiran seuraankaan. Hertan kokemukset toisista koirista eivät ole aina olleet ne parhaimmat, joten kodin jakaminen toisen koiran kanssa voisi saada vanhoja pelkotiloja esiin. Remmirähjä Hertta ei kuitenkaan ole ja ohitukset sujuvat hyvin. Herttan kanssa onkin hyvä vain ohittaa toiset koirat, ei jäädä tutustumaan näihin.

Lapsiperheeseen luovutusta harkitaan tapauskohtaisesti, mutta ensisijaisesti Hertalle etsitään aikuisten asuttamaa taloutta. Hertta luovutetaan mieluiten talouteen, missä yksioloajat eivät olisi koiran kannalta suhteettoman pitkiä. Hertta ei ole joutunut tilapäiskodissaan olemaan lainkaan yksin, joten uudessa kodissa yksinoloon tulee totuttaa taas hiljalleen. Autossa Hertta matkustaa mielellään ja muutenkin lähtee iloissaan ihmisensä matkaan.k hertta4

Hertalla on todettu sivuääni sydämmessä ja sydän on perusteellisesti tutkittu. Lääkärin mukaan vika on niin lievä, etteivät omistajat yleensä edes tiedä koirallaan sivuääntä olevan. Hertta ei siis tarvitse mitään lääkitystä ja hän saa elää aivan normaalia elämää, mutta tilannetta tulee seurailla.

Hertta on todella hurmaava koira ja häneen ei voi vaan olla rakastumatta!

Sijainti: Tampere
Luovutusmaksu
: 250€
Hele

k hele9

Hele on arviolta 2014 syntynyt äärettömän kaunis tyttönen. Hän on mahdollisesti useamman rodun risteytys ja ainakin Pointteria hänestä löytyy suurella varmuudella. Helen säkä on n. 65cm ja painoa n. 25kg. Hele on steriloitu, madotettu, sirutettu sekä rokotettu.

Hele on iloinen, avoin, utelias ja erittäin ihmisrakas. Hän on hyvin älykäs ja oppii palkitsemisen kautta hienosti. Hele on ketterä ja nopea koira, joka käyttää mielellään nenäänsä. Hän rakastaa ihmisiä ja näiden läheisyyttä. Sohvalla hän käpertyy kainaloon pienen sylikoiran lailla ja sängyn tulee varmasti valtaamaan, jos saa siihen mahdollisuuden. Lämpöä hän arvostaa hurjan paljon ja mieluusti nukkuukin peiteltynä pehmoisalla pedillä.

Metsässä Helen kanssa käydään haistelulenkeillä ja siellä hän saa seurata nenäänsä ja tutustu häntä mahdollisesti jännittäviin asioihin omaan tahtiinsa. "Ihmistenilmoilla" nenän käyttö on tietysti myös sallittua, mutta muuten "vaatimustasot" ovat korkeammalla ja tarkkaan valikoituja makupaloja kuluu kivasti, kun neitiä saa palkita halutusta käytöksestä. Aina Helen korvat eivät kuitenkaan ole toiminnassa, mutta silloinhan hänellä on vain jotain makupaloja palkitsevampaa mielessä tai nenässä ;) Syksyllä Helen mielipuuhaa oli metsässä hengailu ja mustikoiden syönti. Hele rakastaa mustikoita, joten jos itse aikoo marjastaa, niin kannattaa miettiä kahteen kertaan ottaako tämän neitokaisen mukaan! Toisaalta Hele löytää ne parhaat mättäät :D Kylmää ja sadetta Hele inhoaa ja silloin hän ei millään haluaisi lähteä lenkille, vaan jäisi enemmin nukkumaan. Onneksi Helen pukeminen, kuten kaikki muukin käsittey on helppoa ja lämpimät vaatteet auttavat ulos lähdön kanssa. Sisätiloissa Helen ehdotonta mielipuuhaa on yksinkertaisesti nukkuminen. Ruoka-aikaan hän on paikalla, mutta muuten oikeastaan jalkeilla vain vaihtaessaan makuupaikkaa. Heleä ei häiritse edes vieressä jumppaavat lapset tai näiden hierveitä ääniä pitävät lelut. Hele monesti ihan hakeutuu lepäämään leikkivien lasten läheisyyteen. Löytyy Helestä tosin vielä se leikkisäkin puoli ja lelujen lisäksi älypelit häntä kiinnostavat. Hän myös ajoittain intoutuu leikkimään tilapäiskodin oman koiran kanssa, mutta aika maltillisesti.k hele10

Tullessaan yhdistykselle Hele oli todella pelokas ja arka koira. Kaikki oli hänelle vierasta ja ulkona taivaskin meinasi tippua niskaan. Hämärällä edelleen hän saattaa haukkua vieraita ihmisiä ja läheltä ohi ajavat outoa ääntä pitävät kummallisuudet (mm. fatbike) saattaa pelottaa. Ulkona Hele reagoi myös vastaantuleviin koiriin ja koiran haukuntaan. Lenkillä toisten koirien kohtaamistilanteissa on osattava siis ennakoida. Yleisesti Hele tulee kivojen koirakavereiden kanssa toimeen, kunhan saa rauhassa näihin tutustua.

Helelle etsitään koirakokenutta kotia ensisijaisesti omakotitalosta. Ehdoton plussa olisi tasapainoinen koirakaveri, joka ei käy ylikierroksilla! Kissatalous on täysin poissuljettu. Helen tilapäiskodissa on pieniä lapsia, mutta lapsiperheeseen luovutusta harkitsemme tapauskohtaisesti. Lasten tulee ehdottomasti osata käyttyäytyä koirien kanssa ja kunnioittaa näitä. Samat vaatimukset koskevat myös lasten kylään tulevia kavereita! Hele ilmoittaa vieraiden tulosta komealla haukulla jarimmista tämä saattaa kuulostaa pelottavalta.

Helen uudella kodilla olisi hyvä olla positiivinen vahvistaminen ja palkitsemisen kautta kouluttaminen hallinnassa. Hele on sen verran fiksu koira, että väärin palkittuna hän oppii myös ne väärät tavat. Helen kanssa on tehty hyvin paljon töitä monien asioiden suhteen ja uuden kodin tulisi pystyä pitämään yllä myös jo opittua! Helen kanssa on treenattu myös hieman kosketuskeppiä, joten pohjaa sillekkin löytyy.k hele8

Hele ansaitsee itselleen oman häneen sitoutuneen ihmisen, ketä  rakastaa ja keneen luottaa. Hänen luottamustaan ei saa pettää.

Luovutusmaksu: 300€

Sijainti: Nokia