Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. Tulossa luovutukseen

NIISKU 5v, narttu
Shar Pei, jolle tullaan etsimään lemmikitöntä ja rotutuntemusta omaavaa kotia.


Esa

k esa1Esa on iso, n. 32kg, n. 70cm n. kolmivuotias saksanseisojamix täynnä hellyyttä. Suuresta koostaan huolimatta sylivauva. Sisällä Esa lähinnä nukkuu, loikoilee tai röhnöttää. Varsin rento jäbä. Esa on sisäsiisti. Vieraissa paikoissa yrittää merkata, mutta ymmärtää kyllä puhetta ja merkkailun tarvekin varmasti loppuu tyystin kastroinnin ansiosta. Esa on asunut tilapäiskodissa kerrostalossa eikä ole välittänyt ekojen päivien jälkeen käytävästä kuuluvista äänistä.

Poika on perso ruualle, joten varsin helppo koulutettava. Tekee innolla töitä namin eteen. Pari kertaa päässyt hömpöttelyjäljestämään ja erittäin lupaava siihen touhuun.

Lähestyy itse häntä heiluen ihmisiä, mutta on kuitenkin hieman varautunut, mikä näkyy mm. siinä, ettei heti suostu vieraalta namia ottamaan. Hetken tuumailtuaan varautuneisuus kaikkoaa ja koira olisi kovasti pusuja jakamassa. Ei pelkää miehiä, mutta huppupäiset, viittaan pukeutuneet eli koiran silmin erittäin epämääräiset hahmot ja äkkinäiset tilanteet jännittävät selvästi.k esa3

Luonteeltaan Esa on aika pehmeä, herkkä, seurallinen ja uskomattoman kiltti. Pitkän pinnan lisäksi löytyy suuri sydän. Pehmeyden vuoksi Esa tarvitsee itsevarman ja lehmän hermoisen johtajan, joka ei turhia jännitä tai hötkyä. Kovat äänet ja äkkinäiset liikkeet aiheuttivat aluksi paniikkipissailua, mutta rauhallisessa ja myönteisessä ympäristössä ei paniikkipissoja satu. Aggressiivisuutta ei koirassa ole ilmennyt lainkaan.

Hihnassa kulkee suhteellisen nätisti, mitä nyt välillä täytyy muistuttaa, ettei vetäminen ole sallittua. Omistajan pysyessä rauhallisena, ei Esalla ole tarvetta hötkytä toisia koiria, pyöriä tai mitään muutakaan. Esalla ei ole ilmennyt eroahdistusta.

Esa on asunut aina koirakaverin kanssa, joten suositeltavaa olisikin, että uudessa kodissa olisi rauhallinen tyttökaveri odottamassa.. Pienet lapset koiraa jännittävät, joten ei perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Isosta koostaan huolimatta Esa on lauhkea kuin lammas eikä se maailman aktiivisin koira.  Todella ihana tavalliseksi rakastettavaksi kotikoiraksi.

Esa luovutetaan madotettuna, sirutettuna, rokotettuna sekä kastroituna.

Sijainti: Pirkanmaa
Luovutusmaksu: 300 €Hertta

k hertta1Hertta on iloinen ja energinen tyttö, jossa on rotuina mahdollisesti jotain Ajokoiraa  ja ehkä labradorinnoutajaa. Hertan säkä on noin 50cm ja painoa 22kg.  Ikäarvio on noin 7 vuotta.

Tullessaan yhdistykselle, Hertta oli tiine, hyvin huonossa kunnossa, varautunut ja puolustautuva. Lapsiin hän oli valmis iskemään hampaansa ja toisten koirien äänikin sai hänet raivon partaalle. Miehet ja tummiin pukeutuneet henkilöt olivat Hertalle hirviöitä ja kaikki pauke sai hänet kiihtymään voimakkaasti. Hertta pitkälti myös tuhosi kaiken minkä pystyi.
Eipä nykyään uskoisi Herttaa samaksi koiraksi! Hän on pienten lasten asuttamassa tilapäiskodissa ja innoissaan hakee näiltäkin huomiota herkkujen toivossa. Hertta oikeastaan rakastaa lapsia!!!  Hän tulee aina häntä (ja koko takapuoli) heiluen vastaan ja riemuitsee jokaisesta hetkestä ihmisten kanssa. Hertta rakastaa kainalossa oloa ja hellyyttä, eikä miehetkään enää jännitä. Toisten koirien kanssa hän on vielä varautunut, mutta pystyy käymään jo yhteislenkeillä muiden koirien kanssa. Hertasta on tullut mitä ihanin ja rakastavin kotikoira!

Hertta on riistaviettinen ja hän ottaa jälkeä niin ilmasta, kuin maastakin. Herkkujen etsintä onkin hänelle suurta huvia! Hertta on myös hyvin ketterä ja edes 120cm korkea aita ei häntä estele, eikä hänen niin halutessaan edes hidasta. Hertta on myös näppärä avaamaan kahvallisia ovia ja on valmis tekemään töitäkin oven aukaisun kanssa, joten kekseliäisyyttä vaidaan tulevalta kodilta vaatia ;)k hertta4

Hertalle etsitään kotia, jossa hänen ei tarvitsisi enää ikinä pelätä ja hän saisi rakkauden lisäksi paljon monipuolista liikuntaa sekä aivojumppaa. Omakotitalo korkealla aidalla aidatulla pihalla olisi mahtava, mutta tapauskohtaisesti muitakin asumismuotoja voidaan harkita. Hertta luovutetaan mieluiten talouteen, missä yksioloajat eivät olisi koiran kannalta suhteettoman pitkiä.

Koirien kanssa hyvin käyttäytyvien lasten talouteen luovutusta voidaan harkita, mutta lasten tulee todellakin osata kunnioittaa koiraa!  Kissat Hertalle ovat  välipala, eli kissatalouteen luovutusta emme harkitse.

Hertan kaiken kouluttamisen on tapahduttava vain palkitsemisella. Emme todellakaan halua hänen joutuvan kokemaan mitään negatiivista enää kertaakaan hänen elämänsä aikana, vaan hän ansaitsee pelkkää onnea ja riemua.

Hertta on sirutettu, rokotettu, steriloitu sekä madotettu. Hertan etuhampaita on jouduttu poistattamaan pari voimakkaan kulumisen vuoksi ja häneltä on löytynyt sydämmestä pieni sivuääni, jota tulee tulevaisuudessa seurata.

Sijainti: Tampere
Luovutusmaksu
: 250€


Takku

k takku3

Takku on iso ihana tyttökoira, jonka rotuperimästä löytynee ainakin jotakin hienoa laumanvartijakoiraa. Tämä viisivuotias sympaattinen neitokainen painaa suunnilleen 50 kiloa ja hänen säkäkorkeutensa on noin 70 cm.

Takku on luonteeltaan lempeä ja aavistuksen ujo. Ihmisiä kohtaan Takku on ystävällinen ja pitää myös lapsista. Toisiin koiriin Takku on vähän hidas tutustumaan, mutta tutustuttuaan tulee kyllä hyvin toimeen. Omille ihmis- ja koiraystävilleen Takku on reilu ja uskollinen kaveri, joka ei hermostu pikku asioista tai pidä kovin tarkkaa lukua omista eväistään. Takun nykyinen bestis tilapäiskodin vanhempi tyttökoira saa esimerkiksi vapaasti kulkea Takun mahan alta tai käyttää Takkua tyynynään. Aiemmassa elämässään Takku on elänyt muiden koirien lisäksi myös kissojen ja lintujen kanssa.


Takku on innokas lenkkeilijä, joka rakastaa varsinkin metsässä samoilua. Muiden koirien ohitustilanteet ovat Takun kanssa haastavia, koska Takku on niin iso ja innokas. Muutoin Takku ei kuitenkaan vedä hihnassa. Takkua ei ole juuri totutettu hoitotoimenpiteisiin, mutta hän suhtautuu turkin harjaamiseen silti yllättävän suopeasti. Kynsien leikkaaminen Takkua vielä jännittää. Takun uudella perheellä olisi hyvä olla aiempaa kokemusta isoista koirista. Laumanvartijoiden sielunelämän tuntemus tai kiinnostus perehtyä siihen olisi myös hyödyksi. Takun kanssa on ehdottomasti käytettävä positiivista vahvistamista, eikä missään nimessä voimakeinoja. 
k takku4

Takku etsii uutta kotia rauhalliselta alueelta omakotitalosta, missä olisi tiluksia vahdittavaksi ja touhua seurattavaksi. Takku varmasti arvostaisi aidattua pihaa, jossa hän saisi vapaasti käyskennellä. Haukkuessaan hän on varsin vaikuttava näky, mutta ei missään nimessä mikään turhan räksyttäjä. Takku viihtyy ihmisten seurassa ja hengailee mieluiten siellä, missä muukin perhe. Pelkästään ulkokoiraksi häntä ei siis luovuteta. Sisätiloissa Takku on rauhallinen ja koostaan huolimatta suorastaan huomaamaton kaveri. Takku on sisäsiisti ja pärjää hienosti työpäivän ajan itsekseen. Takku luovutetaan uuteen kotiin steriloituna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna.

VARATTU

Sijainti
: Pirkanmaa
Luovutusmaksu: 250€Hele

k hele7

Moooro, olen noin 2-vuotias elämäniloinen energiapakkaus!  Rotujakin minusta löytyy ja vieläpä useita! Säkä minulla on siellä 60cm hujakoilla ja painoakin kertynyt jo noin 25kg! Se on paljon se, kun tietää mistä kiloista lähdettiin :/

Lintuja minusta olisi kiva jahdata, mutta niiden sulat pelottavat :/
Juoksutaidoiltani olen kuin vinttikoira ja vapaana minä menen, enkä meinaa! Menen ihan tuhat lasissa ja korvat lukossa :D
Monet jutut ovat minusta edelleen jänniä ja noiden mainitsemieni sulkien lisäksi liikkuva puunlehti tai vaikka hyppäävä heinäsirkka saa minutkin pompahtamaan. Hui! Onhan katsos monet jutut minulle edelleen uusia ja jänniä, koska vasta helmikuussa aloitin tutustumisen ympäröivään maailmaan ja sen kaikkiin kummallisuuksiin!
...Jännintä oli kyllä se, kun minua talutettiin ekoja kertoja pilvien alla! Se oli niin kamalaa, ettei jalat meinanneet kantaa ja tärisin, kuin horkassa! En silloin ihan tajunnut koko juttua, mutta nyt en palaisi mistään hinnasta menneeseen ja niihin kurjiin oloihin! Nykyään minä ihan tykkään ulkoiluttaa ihmistä ja joskus se vielä syöttääkin minua samalla :D Aika huikeaa!! Hieman sen käytöksessä on kuitenkin hiottavaa koska se menee vain suoraan ihan laidassa ja turhan hitaasti! Ehkä se oppii?

k hele4
Joskus silloin ennen asuin tosi monen tutun koissun kanssa samassa tilassa, mutta nyt vasta minulla on oikeita koirakavereita! Ihan sellaisia, joiden kanssa voi leikkiä ilman pelkoa! Kaikkien kanssa en kuitenkaan tule juttuun, eikä minun tarvitsekkaan! Kerron, jos en tykkää ja hienosti minua on kuunneltukkin :) Nykyisessä paikassani minulla on tosi kiva kaveri! Se on sellainen sähäkkä säntäilijä ja sen kanssa on ihanaa riehua! Joskus joudutaan leikki kyllä lopettamaan ennen aikojaan, kun tuntuu tuolla emännällä jotenkin olevan pinna kireällä! Silloin me hypätään aina yhdessä sen viekkuun tai syliin ja yritetään ottaa se mukaan hauskanpitoon, mutta ei se tule :/ Pöh!
Minä olen myös loistava haistelija sekä tiedonhaluinen tutkija. Emäntäni vain ei tajua potenttiaaliani ja pyrkii mitä kummallisin konstein estämään pääsyni herkun tuoksuisille aarteille (=ruokapöydälle/tiskipöydälle). Itsekin ottaa sieltä hyvää ja minä en saa? Ei mene tässäkään nallekarkit tasan! Onneksi se saa minut hyvälle mielelle rapsutuksilla ja kaissuun ottamisella. Minä niin tykkään olla lähellä :) Tykkään kyllä syödäkkin ja onhan se huikeaa, kun saa ruokaa nälkäänsä!
Mitähän vielä? Osaan leikkiä vahtikoiraa! Ja osaan pomppia ihania tulijoita vastaan! Osaan paljon juttuja, koska olen niin fiksu!

Minä asun nyt tilapäiskodissa, koska minä ole koditon. Minä siis etsin omaa kotia ja haluaisin mielellään myös painikaverin, jolla on kunto kohdillaan! Tylsäähän se on, jos toinen heti väsähtää.
Tuo emäntäni on myös luvannut, että minun uusi koti saa minusta elämäänsä iloa ja pieniä harmaita hiuksia :)
Tule siis tutustumaan ja rakastumaan.

Helellä on kropassaan joitain vanhoja ruhjeita/arpia sekä etujalassaan muinoin hoitamatta jätetty puremavamma. Jalka on tällä hetkellä oireeton/kivuton, eikä haittaa Heleä tippaakaan, mutta saattaa tulevaisuudessa vaatia pistoksia/lääkitystä.
Heleä on jouduttu myös ulkoiluttamaan normaalia useammin, koska vahinkoja on tullut vielä joskus sisälle/parvekkeelle.
Helen koulutuksen on tapahduttava vain palkitsemisen kautta ja hänellä ei ole haussa "johtajaa", vaan luotettava kumppani!
Hele luovutetaan rokotettuna, sirutettuna, steriloituna sekä madotettuna.

Päivitys syyskuulta:
Hele on edistynyt huimasti tilapäiskodissaan. Ulkoilut eivät ole lainkaan kaoottisia ja Hele ottaa hienosti kontaktia ohjaajaansa. Hänen kanssaan ollaan myös harjoiteltu rauhoittumista sisätiloissa ja nykyään Hele ottaakin sisällä omassa tilassaan ollessa hyvin rennosti pötkötellen. Toisten koirien näkeminen/kuuleminen saa Helessä edelleen voimakkaan reaktion aikaiseksi ja tätä vielä treenaataan. Pelkotilat ovat vähentyneet, mutta edelleen jotkut asiat, kuten sienet jännittävät. Hele kuitenkin on utelias koira ja selkeästi pyrkii voittamaan pelkonsa. 

Hele on edistynyt huimasti ja oppinut loppujen lopuksi aika helposti uudet käytösmallit palkitsemisen kautta. Uuden kodin tulee ehdottomasti jatkaa Helen treenaamista ja pysyä johdonmukaisena! Helelle tulee myös tarjota älyllisiä haasteita.

Luovutusmaksu: 350€
Sijainti: Nokia