Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. Tulossa luovutukseen

NIISKU 5v, narttu
Shar Pei, jolle tullaan etsimään lemmikitöntä ja rotutuntemusta omaavaa kotia.


Viia

k viia2Viia on todella kaunis, kiltti tyttö ja ikää häneltä löytyy 3-6 vuotta. Viia ei ole alkuelämänsä aikana päässyt nauttimaan kaikista koiran elämään kuuluvista nautinnoista, mutta Viia on tilapäiskodissaan alkanut ymmärtää mitä kaikkea ihanuuksia koiranelämään kuuluu kuten ruoka ja puhdas vesi, ihmisen osoittama rakkaus ja puhdas, lämmin peti (tai sohva) sekä ihmisen lämpimästä kainalosta ja hellittelystä. Viia on useamman rodun risteytys ja hänestä todennäköisesti löytyy ajokoiraa, Dobermannia, vinttikoiraa sekä mahdollisesti Tanskandoggia, yms.

Viian säkä on ehkä noin 70cm ja paino alkaa olla kohdillaan. Viia luovutetaan madotettuna, sirutettuna, rokotettuna sekä steriloituna. Luonteeltaan Viia on lojaali, hellyydenkipeä, ihmisläheinen ja leikkisä. Vieraat ihmiset hän tervehtii varauksellisella haukulla, mutta kilttinä koirana hän ei tarkoita pahaa ja tutustuttuaan uusiin ihmisiin onkin kaikkien kaveri.

Viia on miellyttämishaluinen koira, joka rakastaa hellittelyjä. Hän on fiksu ja oppii nopeasti uusia asioita ja uusia taitoja onkin tilapäiskodissa opittu. Energisenä koirana Viia nauttii pitkistä lenkeistä ja ulkoilusta sekä vapaana juoksemisesta koirapuistossa tai muussa aidatussa paikassa. Varsinkin lenkkien alku on innokkuudesta johtuen hieman haastava, mutta muuten hihnassa kulkemisen sujuu aika mallikkaasti. Toki uusi koti joutuu vielä tätäkin harjoittelemaan. k viia1

Viia on tottunut tilapäiskodissaan kouluikäisiin lapsiin ja hän on osoittanutkin uskomatonta kärsivällisyyttä ja lempeyttä heitä kohtaan. Taaperoikäisiin suhtautumisesta emme kuitenkaan osaa kertoa.

Viia kiintyy omaan aikuiseen/aikuisiin ja kodin tulee varautua Viian itkeskelyyn tämän poistuttua ulko-ovesta. Kotoa poistumista helpottaa, jos kodista löytyy kaksi uloskäyntiä ja myös se, että Viia ei näe oman aikuisen poistuvan ulos.

Viialle etsitään koirakokenutta kotia mieluiten omakotitalosta. Viian kannalta hienointa olisi, jos uudessa kodissa oli vielä piha aidattuna, koska Viia rakastaa juoksemista ja ilman aitaa hän tuskin pysyy vapaana. Viia on kehittynyt huimasti yhdistyksellä ollessaan ja hänestä on tullut mitä mahtavin koira! Viia ansaitsee itselleen rakastavan ja häneen sitoutuneen kodin, joka osaa kouluttaa koiraa ilman rankaisuja, positiivisen vahvistamisen ja palkitsemisen kautta.

Sijainti: Pirkanmaa
Luovutusmaksu: 250€


Hertta

k hertta1Hertta on iloinen ja energinen tyttö, jossa on rotuina mahdollisesti jotain Ajokoiraa (ehkä Beaglea) ja labradorinnoutajaa. Hertan säkä on noin 50cm ja painoa 22kg.  Ikäarvio on noin 7 vuotta.
Hertta on sirutettu, rokotettu, steriloitu sekä madotettu.

Tullessaan yhdistykselle, Hertta oli huonossa kunnossa ja hyvin varautunut, pelokas ja puolustautuva. Lapsiin hän oli valmis iskemään hampaansa ja toisten koirien äänikin sai hänet raivon partaalle. Miehet ja tummiin pukeutuneet henkilöt olivat Hertalle hirviöitä ja kaikki pauke sai hänet kiihtymään voimakkaasti. Hertta pitkälti myös tuhosi kaiken minkä pystyi.
Eipä nykyään uskoisi Herttaa samaksi koiraksi! Hän on pienten lasten asuttamassa tilapäiskodissa ja innoissaan hakee näiltäkin huomiota herkkujen toivossa. Hän tulee aina häntä heiluen vastaan ja riemuitsee jokaisesta hetkestä ihmisten kanssa. Hertta rakastaa kainalossa oloa ja hellyyttä, eikä miehetkään juuri enää jännitä. Toisten koirien kanssa hän on vielä varautunut, mutta päästänyt jo useita kertoja tilapäiskodin oman koiran haistelemaan itseään. Hertasta on tullut mitä ihanin kotikoira!k hertta2

Hertta on riistaviettinen ja hän ottaa jälkeä niin ilmasta, kuin maastakin. Herkkujen etsintä onkin suurta huvia! Hertta on myös hyvin ketterä ja edes 120cm korkea aita ei häntä estele, eikä hänen niin halutessaan edes hidasta. Hertta on näppärä avaamaan kahvallisia ovia ja on valmis tekemään töitäkin oven aukaisun kanssa. Hänen tilaansa ei siis kannata lähteä tulevassakaan kodissa "rajaamaan".

Hertalle etsitään kotia, jossa hänen ei tarvitsisi ikinä pelätä ja hän saisi rakkauden lisäksi paljon monipuolista liikuntaa sekä aivojumppaa. Omakotitalo korkealla aidalla aidatulla pihalla olisi mahtava, mutta tapauskohtaisesti muitakin asumismuotoja voidaan harkita. Yksinolot Hertalla saisi olla aika minimissään, ainakin alkuun, koska seura on hänelle tärkeää.
Koirien kanssa hyvin käyttäytyvien lasten talouteen luovutusta voidaan harkita, mutta ensisijaisesti etsimme hänelle lapsetonta kotia. Koirakaveri olisi Hertalle todella tärkeä, mutta ongelman tekee se, että Hertan tutustuttaminen toiseen koiraan kestää todennäköisesti pitkään. Hertasta voisi olla myös hienoa päästä omaan kotiin yhdessä samassa tilapäiskodissa elävän Surun kanssa. Kissat Hertalle ovat edelleen välipala, eli kissatalouteen luovutusta emme harkitse.
Hertan kaiken kouluttamisen on tapahduttava vain palkitsemisella. Emme todellakaan halua hänen joutuvan kokemaan mitään negatiivista enää kertaakaan hänen elämänsä aikana, vaan hän ansaitsee pelkkää onnea ja riemua.

Sijainti: Nokia
Luovutusmaksu
: 250€


Takku

k takkuTakku on noin 5-vuotias laumanvartija-mix. Tämä ihastuttava tyttö on hoikassa kunnossa oleva reilu 50-kiloinen jässikkä, kuntosalilla voisi vielä lihasmassaa vähän kasvatella. Säkää neidolta löytyy noin 70cm. Takku on elänyt kissojen, lintujen ja Kukka-koiran kanssa, joten toiset eläimet on ihan ok. Takku kaipaisi omia tiluksia tutkailtavaksi ja haukuttavaksi. Kovin terhakkaa vahtikoiraa Takusta ei nykyisillä unen lahjoilla tule, mutta vaikuttava näky hän on haukkuessaan. Jos jaksaa herätä pitämään ääntä. 

Takku on hivenen varautunut, mutta ei missään nimessä aggressiivinen. Ihmiselle lämmetessään Takku nauttii silmät kiinni rapsutuksista. Toisiin koiriin suhtautuu myös varautuneesti, vaikka Kukan kanssa tuleekin erittäin hyvin toimeen. Takulle etsitäänkin kotia perheestä, jossa on koirakokemusta. Laumanvartijoiden sielunelämän tuntemus olisi myös hyödyksi. k takku2

Takkua ei ole juuri totutettu hoitotoimenpiteisiin, joten uudelta omistajalta vaaditaan kärsivällisyyttä ja lempeitä otteita turkin harjaamisen ja kynsien leikkuun opettamiseen. Takun kanssa on ehdottomasti käytettävä positiivista vahvistamista, eikä missään nimessä voimakeinoja. 

Takku etsii uutta kotia omakotitalosta, missä on tiluksia vahdittavaksi ja touhua seurattavaksi. Kokonsa puolesta ihan pienet lapset voivat jäädä jalkoihin, Takku ei ole kaikista sulavin liikkuja. Takku luovutetaan steriloituna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna.

Sijainti: Pirkanmaa
Luovutusmaksu: 250€

Luna

k Luna3Luna on ihana ja iso Tanskandoggimix, joka on noin 5-6 vuotta nuori. Luna on rokotettu, sirutettu, steriloitu sekä madotettu.

Luonteeltaan Luna on aktiivinen koira, joka tarvitsee paljon monipuolista liikuntaa sekä aivojumppaa. Hän osalistuu mieluusti perheen arkipuuhiin ja seuraa omaa ihmistään mielellään kaikkialle. Kotioloissa Luna on rauhalinen ja oikein ihana kullannuppu. Hän rakastaa saamaansa hellyyttä ja yrittääkin käpertyä pienen sylikoiran lailla kainaloon rapsuteltavaksi sekä suukoteltavaksi. Luna on omistajalleen lojaali ja miellyttämishaluinen, mutta vieraisiin hän suhtautuu vielä epäilevästi.

k Luna1Emme tiedä tarkkoja yksityiskohtia Lunan aikaisemman elämän vaiheista, mutta vasta yhdistyksen tilapäiskotiin saavuttuaan, hän on päässyt kokemaan pelotonta elämää perheenjäsenenä. Luna onkin edistynyt huikeasti ja oppinut suullista kommunikointia, järkyttävän kaiken syötäväksi vähänkään kelpaavan ahmimisen sijaan rauhallista ruokailua ja jopa kulkemaan kohtuullisesti hihnassa (okei, okei, ylilyöntejä on ja varsinkin alkumatkan innostus mennä eteenpäin on suurta). Vaikka Lunan elämän alkutaipaleeseen ei kuulunutkaan hellyys, huolenpito tai koulutus (ainakaan oikeanlainen..), on hänellä silti luottoa ihmisiin ja äärettömän fiksuna koirana hän oppii palkitsemisen kautta nopeasti ja on osoittanut kuinka pohjalta ponnistetaan kohti parempaa elämää. Uudella kodilla on kuitenkin Lunan kanssa vielä töitä edessä, koska esimerkiksi joskus nuo päässä olevat lepattavat laput tuntuvat olevan vain koristeena :) Lunan ehkä suurin ongelma on hänen voimakas leimaantumisensa omaan ihmiseen. Eroahdistuksesta hän ei kärsi, mutta hän ahdistuu nähdessään oman ihmisensä poistuvan ulko-ovesta ilman häntä. Itku siinä neidille tulee joskus vieläkin, vaikka asian kanssa onkin edistytty paljon.

Luna etsii itselleen koirakokenutta kotia omakotitalosta. Pienten lasten talouteen emme Lunaa luovuta ja yleisestikkin lapsiperheeseen luovutusta harkitaan tapauskohtaisesti.

Luna on aikaisemmassa elämässään elänyt isossa koiralaumassa ilman ihmisen valvontaa, joten hänellä on valitettavasti joitain opittuja tapoja, jotka ovat olleet selviämisen edellytys. Luna esimerkiksi puolustaa joitain resursseja toisilta koirilta. Tästä syystä Luna luovutetaan mieluusti ainoaksi koiraksi, mutta joissain tapauksissa voimme harkita myös luovutusta kivan poikakoiran seuraan.

Lunan koulutuksen on ehdottomasti tapahduttava vain positiivisen vahvistamisen ja palkitsemisen kautta. Hän ei tarvitse elämäänsään enää mitään negatiivista vaan pelkkää iloa ja tasapainoa.

Luna etsii itselleen rakastavaa ihmistä, keneen hän voi luottaa ja pyyteettömästi rakastaa.

Lunasta pääset ihailemaan myös videoita! Käyhän kliksutellen: täältä ja täältä.

Sijainti: Pirkkala
Luovutusmaksu: 250€Hele

k hele6

Olen Hele ja asun edelleen tilapäiskodissa, mutta hakusessa olisi oma ihana perhe. Ikää minulla on kuulemma 1-2 vuotta, täällä puhuvat, että olen ”ihan teini” - tarkoittaa ilmeisesti koiraa parhaassa iässä! Olen monipuolisen monirotuinen (mahdollisesti ajokoiraa, saksanseisojaa, vinttikoiraa, liito-oravaa…). Kohdatessamme saatan olla hieman varauksellinen, mutta pian varauksellisuus vaihtuu innokkuudeksi (muutama makupala helpottaa kummasti tutustumista, nam!). Luonteeltani olen aktiivinen ja leikkisä. Olen kiinnostunut kaikesta mitä tapahtuu ja mielelläni kaikessa toiminnassa mukana, yksin ei ole kiva olla. Tilapäiskodissa olen opetellut monia uusia juttuja, joita toiset koirat ovat opetelleet jo pennusta lähtien. Ja olen muuten oppinut aika paljon lyhyessä ajassa! Ihan isoimmat autot ovat edelleen aika pelottavia, jos menevät lujaa läheltäni, mutta niitähän on hyvä varoa ymmärtääkseni. Ulkoiluttajani mielestä kyllä liioittelen turvavälin kanssa, mutta viisaampi väistyy ja se olen minä! Ruokahalu ongelmia minulla ei ole. Olen tarvittaessa ruoan suhteen hyvinkin omatoiminen, mutta tämä minun huoltoporukka ei oikein arvosta omatoimisuutta tässä asiassa. Yritänkin opetella odottamaan ja olemaan ottamatta itse suoraan pöydästä, (Mielestäni olen jo siinäkin taitava, mutta tämä porukka täällä on vaan välillä toivottoman hidasta!) Toisten koirien kanssa tulen toimeen hyvin, on ihanaa juosta vauhdilla kaverin kanssa ja ottaa pieni paini. Alkuelämäni ei ollut paras mahdollinen ja nautin nyt täysin rinnoin säännöllisestä ruokailusta, lähestyvästä kesästä, kärpäsistä, linnuista, kestävistä leluista, puruluista, pehmeästä makuualustasta, lenkkeilystä, mutta ennen kaikkea ihmisten läheisyydestä, rapsutuksista ja huomiosta. Olisiko sinulla tarjota minulle hellivä käsi, lenkkeilevät jalat, suukoteltavat kasvot, lämmin kainalo jak hele4… mitäs tuolla huudellaan…? Ai kuulemma kärsivällistä mieltäkin tarvitaan!?!

Hele on ihana ja energinen tyttö, jota ei vihaisena näe. Hän on fiksu koira ja makupaloilla motivointi onnistuu helposti. Toisinaan ulkona kuitenkin pelko/kiihtymys ylittää herkkujen voiman. Pelkotilojen kanssa tehdäänkin jatkuvasti töitä ja Hele on mennyt todella paljon eteenpäin. Helellä on myöskin massakausi päällä ja ruokintatiheydet sen mukaiset. Helen säkä on arviolta noin 65cm ja paino ehkä jo päälle 20kg.

Hele etsii kotia ensisijaisesti omakotitalosta.  Luovutusta lapsiperheeseen harkitaan tapauskohtaisesti, mutta lasten on oltava ennestään koiriin tottuneita ja käytökseltään rauhallisia. Helellä on etutassussa vanha puremavamma, joka saattaa vaatia jatkossa säännöllistä lääkitystä/pistoksia. Vamma ei tällä hetkellä  aiheuta kipua Helelle tai haittaa hänen elämäänsä.
Hele luovutetaan madotettuna, sirutettuna, rokotettuna sekä steriloituna.

Luovutusmaksu: 350€
Sijainti: Pirkanmaa