Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. 
Pirkanmaan alueella suosittelemme yhteydenottoa ongelmakoirakouluttaja Jenny Frantsiin.


 

Luovutukseen tulossa

Aloitamme piakkoin kodin etsimisen 2004 syntyneelle pitkäkarvaiselle kääpiömäyräkoiralle. Koira on uros ja hänet luovutetaan leikattuna, madotettuna, sirutettuna sekä rokotettuna. Koiralla on ylipainoa, mutta oikealla ruokavaliolla paino tippunee itsekseen.

Koiralle etsitään rauhallista ja tasapainoista kotia mieluiten omakotitalosta tai rivitalosta. Lapsi perheeseen emme halua häntä luovuttaa.

Luovutusmaksu: 200€
Sijainti: TampereKolme koiraa

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu ry auttaa poikkeuksellisesti erästä koiranomistajaa etsimään hänen kolmelle koiralleen uudet kodit. Pesu ry ei ole vastuussa koirista tai niiden luovutuksesta. Pesu ry:n luovutusehdot eivät päde näihin koiriin vaan koirien omistaja itse määrittää ehdot.

Koirat ovat isoja ja kilttejä. Kaksi koirista on reilun vuoden ikäisiä isovillakoira-mixejä ja kolmas koirista on näiden vuotta-kahta vanhempi emo, jonka roduista ei ole tietoa. Kaikki koirat ovat kilttejä, mutta peruskoulutus heiltä uupuu. Koirien väritys on mustahko. Koirat ovat tottuneet toisiin koiriin.

Koirista ja luovutusehdoista voi kysellä Pesu ry:n koirakoordinaattorilta 045 1136922.
k ricoRico

Rico on 2012 syntynyt iso uros Dalmatiankoira. Hänet on kastroitu, sirutettu, madotettu sekä rokotettu. Rico on luonteeltaan hyvin kiltti, avoin, energinen ja hellyyttä kaipaava luppakorva. Toisinaan voisi puhua jopa sylikoirasta.

Rico nauttii vapaana juoksemisesta sekä temmeltämisestä ja leikkimisestä muiden koirien kanssa. Rico onkin kestävä ja nopea juoksija, joten pelkät hihnalenkit eivät hänelle riitä. Ricolle on annettava myös aivojumppaa, koska ilman aktivointia hän saattaa tylsistyä ja etsiä itse itselleen tekemistä. Ricosta voisi saada hyvinkin aika mahtavan harrastuskoiran.

Ricoa ei ole pahemmin koulutettu tai opetettu kaikille käytöstavoille, joten uudella omistajalla on vielä työnsarkaa. Fiksuna ja ruokahulluna koirana Ricon motivoiminen onnistunee kuitenkin suhteellisen helposti, mutta koulutuksen on tapahduttava johdonmukaisesti ja koiraa kannustaen. Uudella omistajalla tulisi olla entuudestaan koirakokemusta ja tietoa rodusta. Rotutiedoksi ei todellakaan lasketa 101 Dalmatialaista-elokuvan näkemistä!

Ricolla on ollut ongelmia ihon kanssa ja iho-ongelmaa onkin hoidettu antibiooteilla. On todennäköistä, että kyse on vain ruoka-aineallergiasta ja tästä syystä Ricolle suositellaan raakaruokintaa.

Rico etsii itselleen kotia omakotitalosta ja mieluiten vielä taajaman ulkopuolelta, koska hän ei ole tottunut kaupungin vilinään tai vilkkaaseen liikenteeseen. Lasten kanssa Rico tulee toimeen, mutta luovutusta lapsiperheeseen harkitaan tapauskohtaisesti.

Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Valkeakoski

k assaÄssä

Tämä kaunis ja energinen tyttö on 2013 syntynyt noutaja-mix. Säkä hänellä on noin 45cm ja paino lähes 20kg. Hänet on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu.

Luonteeltaan Ässä on hellyydenkipeä, ihmisrakas, leikkisä ja hyvin fiksu. Hän tarvitsee omistajakseen aktiivisen ihmisen, jolla on koirakokemusta ja joka nauttii koiran kanssa touhuamisesta sekä tämän aktivoimisesta. Ässä rakastaa palloja, vetoleikkejä ja täysillä juoksemista. Hän jäljestää luonnostaan ja työskenteleekin nenänsä kanssa mielellään. Metsälenkit ja kallioilla jyrkkiäkin seiniä pitkin kiipeilyt ovat myös hänen mieleen.

Ässää on hieman peruskoulutettu, mutta hommaa jätetty myös uudelle omistajalle. Ässä nauttii oppimisesta ja pyrkii miellyttämään ihmistään. Lenkeillä hän esimerkiksi saattaa turhautua, jos ei saa tehdä mitään palkitsemisen arvoista ja sisätiloissa hän ilmoittaa ihmiselleen, jos tarvitsee rapsutuksia tai tekemistä.

Ässä on asunut toisen koiran kanssa ja tarvitsee ehdottomasti tulevaisuudessakin koirakontakteja. Hän ei ole kuitenkaan helposti alistuvaa sorttia vaan laittaa liian innokkaat tai dominoivat koirat ojennukseen joten olisi hyvä, että kaikki uudet koirakaverit olisivat tasapainoisia ja kilttejä.

Ässä on nuoresta iästään huolimatta kokenut paljon ja töitä on tehty erinäisten ongelmien kanssa. Tulevassa kodissa onkin ehdottoman tärkeää, että Ässän kanssa edetään johdonmukaisesti ja kouluttaminen tapahtuu vain positiivisellä vahvistamisella!

Ässä etsii liikunnallista kotia mieluiten omakotitalosta, mutta muitakin asumismuoto ja voidaan harkita. Ässälle toivotaan kotia, jossa harrastettaisiin jotain koiran kanssa.
Luovutusta lapsiperheeseen harkitaan tapauskohtaisesti.

Sijainti: Nokia
Luovutusmaksu: 300€