Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. 
Pirkanmaan alueella suosittelemme yhteydenottoa ongelmakoirakouluttaja Jenny Frantsiin.
k hunni 1k hunni 2

Hunni

Hunni on kiltti ja aktiivinen noin 4-vuotias jämtlanninpystykorva neitokainen. Hänet on sirutettu, madotettu, rokotettu ja leikattu.

Hunni on aivan ihana koira ja hän on  erittäin hellyydenkaipuinen ja jopa "tunkeileva", joten hän ei todellakaan sovellu tarhakoiraksi. Hunni osaa olla yksikseen, mutta on halutessaan äänekäs. Hihnakäytös on hieman vallatonta, mutta suhteellisen hyvää. Toisille koirille hän haukkuu hihnassa ja on vähän epävarma, mutta tulee kyllä toimeen tutustuttuaan. Ulkona ei juuri reagoi kissoihin, mutta ei ole tottunut kissoihin sisätiloissa.

Hunni kaipaa paljon liikuntaa ja tietysti myös rapsutuksia ja hellyyttä. Häntä voisi jopa kutsua sylikoiraksi.

Hunnin huono tapa on ihmistä vasten hyppiminen, joka on jo vähän rauhoittunut, mutta lasten kanssa samaan talouteen luovutusta pitää harkita tarkkaan. Hän on kyllä kehityskelpoinen yksilö, joka halutessaan oppii nopeasti. Metsästyskäyttöön Hunni ei sovellu, koska sydämessä on sivuääni. Sivuääntä tulee seurata, mutta toistaiseksi se on oireeton, eikä vaadi lääkitystä.

Hunni luovutetaan mieluiten omakotitaloon, aktiivisten ja ulkoilua rakastavien ihmisten koiraksi. Koirakokemusta on hyvä löytyä ennestään ja rotutuntemus on eduksi.

Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Akaak ricoRico

Rico on 2012 syntynyt iso uros Dalmatiankoira. Hänet on kastroitu, sirutettu, madotettu sekä rokotettu. Rico on luonteeltaan hyvin kiltti, avoin, energinen ja hellyyttä kaipaava luppakorva. Toisinaan voisi puhua jopa sylikoirasta.

Rico nauttii vapaana juoksemisesta sekä temmeltämisestä ja leikkimisestä muiden koirien kanssa. Rico onkin kestävä ja nopea juoksija, joten pelkät hihnalenkit eivät hänelle riitä. Ricolle on annettava myös aivojumppaa, koska ilman aktivointia hän saattaa tylsistyä ja etsiä itse itselleen tekemistä. Ricosta voisi saada hyvinkin aika mahtavan harrastuskoiran.

Ricoa ei ole pahemmin koulutettu tai opetettu kaikille käytöstavoille, joten uudella omistajalla on vielä työnsarkaa. Fiksuna ja ruokahulluna koirana Ricon motivoiminen onnistunee kuitenkin suhteellisen helposti, mutta koulutuksen on tapahduttava johdonmukaisesti ja koiraa kannustaen. Uudella omistajalla tulisi olla entuudestaan koirakokemusta ja tietoa rodusta. Rotutiedoksi ei todellakaan lasketa 101 Dalmatialaista-elokuvan näkemistä!

Ricolla on ollut ongelmia ihon kanssa ja iho-ongelmaa onkin hoidettu antibiooteilla. On todennäköistä, että kyse on vain ruoka-aineallergiasta ja tästä syystä Ricolle suositellaan raakaruokintaa.

Rico etsii itselleen kotia omakotitalosta ja mieluiten vielä taajaman ulkopuolelta, koska hän ei ole tottunut kaupungin vilinään tai vilkkaaseen liikenteeseen. Lasten kanssa Rico tulee toimeen, mutta luovutusta lapsiperheeseen harkitaan tapauskohtaisesti.

Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Valkeakoski