Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. Tulossa luovutukseen

SURU n. 9v, narttu
Bordercollie/staffimix, jolle tullaan etsimään lemmikitöntä ja mahdollisesti lapsetonta kotia.

SULO 7v. uros
Suomenlapinkoira, jolle tullaan etsimään lapsetonta kotia omakotitalosta.

HERTTA n. 7v. narttu
Ajokoira/labradorinnoutajamix, jolle tullaan etsimään lemmikitöntä kotia.

NIISKU 5v, narttu
Shar Pei, jolle tullaan etsimään lemmikitöntä ja rotutuntemusta omaavaa kotia.


Pyry

k pyryMä olen ihana suomenlapinkoira uros nimeltäni Pyry!
Olen kuulemma noin 7-vuotias, mutta vauhdikkaan ja elämäniloisen asenteeni takia minua luullaan usein paljon nuoremmaksi!
Rakastan huomiota ja olen todella hellyydenkipeä! Kiipeän syliinkin tai tulen vähintään ihan viereen istumaan, jos en saa mielestäni kaipaamaan huomiota.
Käyn mielelläni pitkillä lenkeillä ja tutkimassa hajuja järven rannalla. Koirapuistot ovat myös hauskoja ja tulen mukavasti kivojen koiratuttavuuksien kanssa toimeen!
Olen fiksu ja kiltti kaveri sekä opin uutta nopeasti, vaikka tilapäiskoti iskä välillä sanookin , että minulla on korvat vain koristeena :) Hän tosin ei ymmärrä, ettei sitä nyt aina ehdi ihmisiä kuuntelemaan!

Toivoisin löytäväni aktiivisen kodin, joka olisi valmis touhuamaan kanssani!  Olisi todella mahtavaa, jos siellä olisi vaikkapa vielä koirakaveri! Voisin myös lähteä samaan kotiin veljeni Sulon kanssa, joka on myös yhdistyksen tilapäiskodissa.

Ensisijaisesti etsin kotia lapsettomasta aikuisesta perheestä. Uudessa kodissa hyväksyisin myös koiriin tottuneet kissat kanssaeläjiksi.
No, tietysti omakotitalo olisi hienoin vaihtoehto, samoin kuin aidattu pihakin, johon pääsisisin lenkkeilyn ohella välillä nuuskimaan! Saattaisin harkita joissain tapauksissa muuttoa myös rivitaloonkin, mutta sitähän pohditaan sitten myöhemmin.
Voisitko sinä tarjota minulle turvallisen ja rakastavan loppuelämän kodin? Jos ihastuit minuun , tule ihmeessä moikaamaan minua! Nähdään pian!

Pyry luovutetaan madotettuna, sirutettuja, kastroituna sekä rokotettuna.
Pyry on mukava koira, mutta säikkyy vielä esimerkiksi nopeita käsien liikkeitä.

Sijainti: Nokia
Luovutusmaksu: 250€


Luna

k Luna3Luna on ihana ja iso Tanskandoggimix, joka on noin 5-6 vuotta nuori. Luna on rokotettu, sirutettu, steriloitu sekä madotettu.

Luonteeltaan Luna on aktiivinen koira, joka tarvitsee paljon monipuolista liikuntaa sekä aivojumppaa. Hän osalistuu mieluusti perheen arkipuuhiin ja seuraa omaa ihmistään mielellään kaikkialle. Kotioloissa Luna on rauhalinen ja oikein ihana kullannuppu. Hän rakastaa saamaansa hellyyttä ja yrittääkin käpertyä pienen sylikoiran lailla kainaloon rapsuteltavaksi sekä suukoteltavaksi. Luna on omistajalleen lojaali ja miellyttämishaluinen, mutta vieraisiin hän suhtautuu vielä epäilevästi.

k Luna1Emme tiedä tarkkoja yksityiskohtia Lunan aikaisemman elämän vaiheista, mutta vasta yhdistyksen tilapäiskotiin saavuttuaan, hän on päässyt kokemaan pelotonta elämää perheenjäsenenä. Luna onkin edistynyt huikeasti ja oppinut suullista kommunikointia, järkyttävän kaiken syötäväksi vähänkään kelpaavan ahmimisen sijaan rauhallista ruokailua ja jopa kulkemaan kohtuullisesti hihnassa (okei, okei, ylilyöntejä on ja varsinkin alkumatkan innostus mennä eteenpäin on suurta). Vaikka Lunan elämän alkutaipaleeseen ei kuulunutkaan hellyys, huolenpito tai koulutus (ainakaan oikeanlainen..), on hänellä silti luottoa ihmisiin ja äärettömän fiksuna koirana hän oppii palkitsemisen kautta nopeasti ja on osoittanut kuinka pohjalta ponnistetaan kohti parempaa elämää. Uudella kodilla on kuitenkin Lunan kanssa vielä töitä edessä, koska esimerkiksi joskus nuo päässä olevat lepattavat laput tuntuvat olevan vain koristeena :) Lunan ehkä suurin ongelma on hänen voimakas leimaantumisensa omaan ihmiseen. Eroahdistuksesta hän ei kärsi, mutta hän ahdistuu nähdessään oman ihmisensä poistuvan ulko-ovesta ilman häntä. Itku siinä neidille tulee joskus vieläkin, vaikka asian kanssa onkin edistytty paljon.

Luna etsii itselleen koirakokenutta kotia omakotitalosta. Pienten lasten talouteen emme Lunaa luovuta ja yleisestikkin lapsiperheeseen luovutusta harkitaan tapauskohtaisesti.

Luna on aikaisemmassa elämässään elänyt isossa koiralaumassa ilman ihmisen valvontaa, joten hänellä on valitettavasti joitain opittuja tapoja, jotka ovat olleet selviämisen edellytys. Luna esimerkiksi puolustaa joitain resursseja toisilta koirilta. Tästä syystä Luna luovutetaan mieluusti ainoaksi koiraksi, mutta joissain tapauksissa voimme harkita myös luovutusta kivan poikakoiran seuraan.

Lunan koulutuksen on ehdottomasti tapahduttava vain positiivisen vahvistamisen ja palkitsemisen kautta. Hän ei tarvitse elämäänsään enää mitään negatiivista vaan pelkkää iloa ja tasapainoa.

Luna etsii itselleen rakastavaa ihmistä, keneen hän voi luottaa ja pyyteettömästi rakastaa.

Lunasta pääset ihailemaan myös videoita! Käyhän kliksutellen: täältä ja täältä.

Sijainti: Pirkkala
Luovutusmaksu: 250€Roosa

k Roosa3Roosa on arviolta noin kuusivuotias, ihana Tanskandoggi-mix. Roosa on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu.
Roosan säkä on noin 75+cm ja paino vielä aivan liian alhainen.

Luonteeltaan Roosa on vahvasti ihmiseensä leimaantuva ja rakastava sylikoira. Hän on kiltti ja rauhallinen, mutta kaikkeen uuteen ja vieraaseen hän suhtautuu hieman pelokkaasti, hakien turvaa ihmisestään. Äkkinäiset liikkeetkin saattavat Roosaa pelottaa, joten uudella kodilla tulisi olla kokemusta ja ymmärrystä arkaa koiraa kohtaan. Pelokkuudestaan huolimatta Roosa ei ole kuitenkaan kertaakaan näyttänyt merkkejä agressiivisuudesta. Roosalla ei ole taipumusta tuhota paikkoja, mutta oman ihmisen poistuminen asunnosta saa hänet vielä ahdistumaan, mikä purkautuu haukkumisena ja ulvomisena. Uudella kodilla tulee siis olla aikaa ja kärsivällisyyttä yksinolon harjoittelulle, ja taitoa kouluttaa koiraa vain palkitsemisen kautta.k Roosa4
Roosa on elänyt elämää, mitä yhdenkään koiran ei pitäisi kokea, ja jonka muistona Roosalla on vartalossaan lukuisia arpia. Arpien kohdalla karva kasvaa valkeana, mikä saa Roosan näyttämään huomattavasti iäkkäämmältä. Roosan toinen korva on useammasta kohdasta revennyt ja arpeutunut, joten korva saattaa repeytyä helposti uudelleen. Roosalla oli tullessaan myös vanha kivulias vamma hännässään, ja hännän amputaatio oli ainoa vaihtoehto.

Roosa on todella ihana koira ja etsimme hänelle kärsivällistä ja rakastavaa loppuelämän kotia ensisijaisesti omakotitalosta, rauhalliselta alueelta. Pienten tai villien lasten talouteen Roosan luovutusta emme harkitse. Uudessa kodissa voisi myös mielellään olla Roosalle kiltti koirakaveri.

Luovutusmaksu:
250€
Sijainti: Pirkanmaa


Hele

k hele6

Olen Hele ja asun edelleen tilapäiskodissa, mutta hakusessa olisi oma ihana perhe. Ikää minulla on kuulemma 1-2 vuotta, täällä puhuvat, että olen ”ihan teini” - tarkoittaa ilmeisesti koiraa parhaassa iässä! Olen monipuolisen monirotuinen (mahdollisesti ajokoiraa, saksanseisojaa, vinttikoiraa, liito-oravaa…). Kohdatessamme saatan olla hieman varauksellinen, mutta pian varauksellisuus vaihtuu innokkuudeksi (muutama makupala helpottaa kummasti tutustumista, nam!). Luonteeltani olen aktiivinen ja leikkisä. Olen kiinnostunut kaikesta mitä tapahtuu ja mielelläni kaikessa toiminnassa mukana, yksin ei ole kiva olla. Tilapäiskodissa olen opetellut monia uusia juttuja, joita toiset koirat ovat opetelleet jo pennusta lähtien. Ja olen muuten oppinut aika paljon lyhyessä ajassa! Ihan isoimmat autot ovat edelleen aika pelottavia, jos menevät lujaa läheltäni, mutta niitähän on hyvä varoa ymmärtääkseni. Ulkoiluttajani mielestä kyllä liioittelen turvavälin kanssa, mutta viisaampi väistyy ja se olen minä! Ruokahalu ongelmia minulla ei ole. Olen tarvittaessa ruoan suhteen hyvinkin omatoiminen, mutta tämä minun huoltoporukka ei oikein arvosta omatoimisuutta tässä asiassa. Yritänkin opetella odottamaan ja olemaan ottamatta itse suoraan pöydästä, (Mielestäni olen jo siinäkin taitava, mutta tämä porukka täällä on vaan välillä toivottoman hidasta!) Toisten koirien kanssa tulen toimeen hyvin, on ihanaa juosta vauhdilla kaverin kanssa ja ottaa pieni paini. Alkuelämäni ei ollut paras mahdollinen ja nautin nyt täysin rinnoin säännöllisestä ruokailusta, lähestyvästä kesästä, kärpäsistä, linnuista, kestävistä leluista, puruluista, pehmeästä makuualustasta, lenkkeilystä, mutta ennen kaikkea ihmisten läheisyydestä, rapsutuksista ja huomiosta. Olisiko sinulla tarjota minulle hellivä käsi, lenkkeilevät jalat, suukoteltavat kasvot, lämmin kainalo jak hele4… mitäs tuolla huudellaan…? Ai kuulemma kärsivällistä mieltäkin tarvitaan!?!

Hele on ihana ja energinen tyttö, jota ei vihaisena näe. Hän on fiksu koira ja makupaloilla motivointi onnistuu helposti. Toisinaan ulkona kuitenkin pelko/kiihtymys ylittää herkkujen voiman. Pelkotilojen kanssa tehdäänkin jatkuvasti töitä ja Hele on mennyt todella paljon eteenpäin. Helellä on myöskin massakausi päällä ja ruokintatiheydet sen mukaiset. Helen säkä on arviolta noin 65cm ja paino ehkä jo päälle 20kg.

Hele etsii kotia ensisijaisesti omakotitalosta.  Luovutusta lapsiperheeseen harkitaan tapauskohtaisesti, mutta lasten on oltava ennestään koiriin tottuneita ja käytökseltään rauhallisia. Helellä on etutassussa vanha puremavamma, joka saattaa vaatia jatkossa säännöllistä lääkitystä/pistoksia. Vamma ei tällä hetkellä  aiheuta kipua Helelle tai haittaa hänen elämäänsä.
Hele luovutetaan madotettuna, sirutettuna, rokotettuna sekä steriloituna.

Luovutusmaksu: 350€
Sijainti: Pirkanmaa

Viia

k Viia2Viia on todella kaunis tyttö ja ikää häneltä löytyy 3-6 vuotta. Viia ei heti saanut jakajalta niitä parhaita kortteja elämään, mutta on kuitenkin nyt saanut uuden mahdollisuuden onnelliseen elämään ja hiljalleen alkaa päästä jyvälle koiranelämän kaikista hienouksista, kuten ruuasta, vedestä, rakkaudesta sekä puhtaasta lämpimästä pedistä. Viia on useamman rodun risteytys ja hänestä saattaa löytyä ajokoiraa, Dobermannia, Tansksndoggia, vinttikoiraa yms.
Viian säkä on ehkä noin 70cm ja paino vasta nousussa.
Viia on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu.

Luonteeltaan Viia on lojaali, hellyydenkipeä, ihmisläheinen ja leikkisä. Vieraat ihmiset hän tervehtii varauksellisella murinalla, mutta kilttinä koirana hän ei tarkoita pahaa. Viia on helppo tutustuttaa kaikkeen uuteen namien avulla.k Viia1

Viia on miellyttämishaluinen koira, joka rakastaa hellittelyjä. Hän on fiksu ja oppii nopeasti uusia asioita. Energisenä koirana Viia nauttii pitkistä lenkeistä, mutta hihnassa kulkemisen kanssa myös uusi koti joutuu vielä tekemään töitä.  Viia on tottunut tilapäiskidissaan kouluikäisiin lapsiin ja hän on osoittanutkin uskomatonta kärsivällisyyttä ja lempeyttä heitä kohtaan. Taaperoikäisiin suhtautumista emme kuitenkaan tiedä.
Viia kiintyy voimakkaasti naisiin ja jos uudesta kodista löytyy naispuolista aikuista, tulee varautua Viian itkeskelyyn tämän poistuttua ulko-ovesta.

Viialle etsitään koirakokenutta kotia mieluiten omakotitalosta. Viian kannalta hienointa olisi, jos uudessa kodissa oli vielä piha aidattuna, koska Viia rakastaa juoksemista ja ilman aitaa hän tuskin pysyy vapaana.
Viia on kehittynyt huimasti yhdistyksellä ollessaan ja hänestä on tullut mitä mahtavin koira! Viia ansaitsee itselleen rakastavan ja häneen sitoutuneen kodin, joka osaa kouluttaa koiraa ilman rankaisuja, positiivisen vahvistamisen ja palkitsemisen kautta.
Viian luottamustaan ei saa pettää!

Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Pirkanmaa


Ada

k Ada3      
"Moi! Mun nimi on Ada ja mää oon kolmen vanha shetlanninlammaskoira/kultainen noutaja - mix. Ei kuitenkaan kannata antaa ulkomuodon hämätä, oon aika räväkkä pakkaus.

Mulla on vähän huonoja kokemuksia toisista koirista, pysyvänä muistona on korvan halkeama ja väittävät, että käytöstavoissa olisi kohentamista. Lenkillä tykkäsin mennä omaa vauhtia, narun toisen pään mielestä mulla on koko ajan kaasu pohjassa. Mun mielestä, jos kerta lenkille on lähdetty, niin mennään sitten kanssa. Mä varmuuden vuoksi myös huutelen törkeyksiä vastaantulijoille, jotta ne ei varmasti tuu mun iholle. En tykkää lähentelijöistä. k ada4

Pienet ihmiset saa mut vähän varautuneeksi, enkä välitä liian innokkaista lähestymisyrityksistä. Kissat on mun mielestä aika yhdentekeviä, kunhan ne ei liikaa tee tuttavuutta. Parasta elämässä mun mielestä on, kun pääsee sohvalle kylkeen kiinni ja rapsuteltavaksi. Pihassa vähän juoksentelen, mutta kuka sitä nyt yksinään ulkona olis, jos voi olla sohvalla kainalossa. Jos mut päästettäis vapaaksi, niin varmasti tutkisin kaikkien eläinten jäljet ja jahtaisinkin niitä, jos tilaisuus tulisi. 

Oon mä täällä väliaikaisessa kodissa jo vähän uusia temppujakin oppinut, erityisen esimerkillisesti kuulemma odotan ruokakuppia ja ulospääsyä. Mussa on ilmeisesti paljon potentiaalia, mitä ikinä se tarkoittaakin."

Ada luovutetaan madotettuna, steriloituna, sirutettuna ja rokotettuna. Omakotitaloon tai vastaavaan rauhalliseen ympäristöön. Ainoaksi koiraksi, eikä pienten lasten kanssa samaan talouteen. Uudella omistajalla tulee olla kiinnostusta, halua ja aikaa Adan kouluttamiseen. 

Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Pirkanmaa