Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. Tulossa luovutukseen

Q, vanhempi saksanpaimenkoira narttu

NIISKU 5v, narttu
Shar Pei, jolle tullaan etsimään lemmikitöntä ja rotutuntemusta omaavaa kotia.

Koiranpennut

Heips!
Olemme kenties söpöimmät siskokset, joita tulet näkemään. Pieniä, pörröisiä ja ääntelemme suloisesti. Meidän äiti on yksi maailman kilteimmistä saksanpaimenista ja antaa hyvää mallia miten käyttäytyä ihmisiä kohtaan. Isästä ei ole varmaa tietoa. Osaamme jo ulista, painia ja roikkua lahkeessa kiinni. Myös hampaat kasvavat jo hyvin, joten pureskelemme paljon saadaksemme tuntumaa maailmasta. Tulemme tarvitsemaan kärsivälliset huoltajat, jotka jaksavat opettaa meitä kunnon koiran tavoille positiivisin keinoin. Meidät luovutetaan ensisijaisesti omakotitaloon.

Moon-Moon
Olen iloinen, reipas ja uskalias neitokainen.
Pidän asioiden jyrsimisestä, siskojeni kiusaamisesta sekä yleisestä säheltämisestä.
k Moon-Moon

Leeloo
Olen meistä rauhallisin. Kun päätän syödä tai nukkua, ei mikään häiritse minua.
k Leeloo

Kay
Olen meistä seikkailuhaluisin ja tutkin kaiken mahdollisen. Olen yleensä ensimmäisenä riehumassa ja puremassa.
Välillä meinaa ruuatkin jäädä kesken, kun pitää tunkea nenää joka paikkaan.
k Kay

Pennun adoptoija sitoutuu leikkuuttamaan pennun määräaikana, Pesun määräämässä paikassa. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Luovutusmaksu: 400€
Sijainti: Valkeakoski

 

Lulu

k lulu3Minä olen Lulu. Olen 4,5-vuotias hyvätapainen neitikoira. Etsin itselle omaa kotia tositarkoituksella. Olisitko sinä minulle tosi ystävä? Minusta saat uskollisen ja tottelevaisen takuukaverin loppuelämäkseni!

Äitini oli suursnautseri ja isäni lapinkoiran ja karhukoiran mixeri. Tämän vuoksi olenkin suurehko koira, mutta halutessani pääsen hyvinkin pienelle kerälle kuin kissa konsanaan. Se onkin yksi lempi nukkumisasennoistani. Nukkumisen lisäksi harrastan ulkoilua ja lenkkeilyä. Jotta linjani pysyvät solakkana ja mieleni vireänä, tarvitsenkin paljon lenkkeilyä päivittäin. Erityisen paljon pidän hölkkäilystä, koska silloin rytmit menevätkin parhaiten yksiin taluttajani kanssa. Toivonkin uudesta kodistani löytyvän liikkuvaisia ihmisiä. Toki päivittäiset kävelylenkitkin riittävät minun aktivoimiseksi.

Näin naispuoliseksi minulla on melkoisen jykevä ääni. En onneksi muuten vaan hauku, mutta varsinkin jotain pelästyessä saatan aloittaa haukkumisen ja olenkin pannut merkille, että minuun tottumattomat kyllä kavahtavat ääntäni. Erityisesti kotini ulkopuolelta tulevia ääniä saatan alkaa haukkua ja tämän vuoksi olisikin kaikkien kannalta parasta, jos minun uusi kotini olisi omakotitalossa. Jostain syystä kerrostaloelämä ei oikein sovi minulle äänineen ja kaikuvine käytävineen. Nyt asustelen rivitalossa, enkä kuulemma häiriöksi asti täällä yksin ollessa haukuskele.k lulu2

Toinen mitä joskus pelästyn helposti ovat toiset koirat. Siksi haluankin päästä rauhassa ja omaan tahtiini tutustumaan toisiin saman lajin edustajiin. Osaa heistä pidänkin sitten lopulta ihan ok tyyppeinä ja tulemme toimeen. Nykyisessä kodissanikin on käynyt kylässä muutamia koirakavereita ja hyvin on lopulta mennyt. Mutta jos esimerkiksi lenkillä vastaan tulee koira, joka minua jännittää, niin selviytymiskeinokseni olen jostain syystä oppinut räyhäämisen. Nyt minulle on kyllä opetettu, että herkuilla ja palkitsemisella voin sivuuttaa pelkoni ja antaa vieraan koiran mennä ohitseni kuin lähes huomaamatta. Olen itsekin itsestäni ylpeä niinä kertoina, kun onnistun tässä mallikkaasti. Herkkujahan on kiva saada kenen mielestä tahansa! Minä ainakin olen valmis tekemään mitä vaan pienestäkin herkkupalasta.

Asun tällä hetkellä aikuistaloudessa, missä on myös kaksi kissaa. Kyllä minä ne karvapallerot siedän ja toimeenkin tulemme, mutten voi väittää, että vielä olisi ihan ystäviksi asti tultu. Välillä kun ne tuppaa tulemaan liian tykö ja se meinaa vähän ärsyttää minua. Parhaimmillani olenkin ihmiseni seurassa silloin, kun saan hänen jakamattoman huomion, eikä minun tarvitse yrittää tulla toimeen muiden koirien tai kissojen kanssa. Olen varmaankin vielä vähän stressaantunut näistä kaikista muutoksista, mitä elämässäni on nyt tapahtunut lyhyellä aikavälillä.

Kkotioloissa pääsääntöisesti olen todella rauhallinen. Ja esimerkiksi ihmiseni annan käsitellä itseäni miten päin vain, koska ihmiseni sana on lakini. Kaikki hoitotoimet harjaamisesta alkaen sujuu ongelmitta. Lisäksi olen saanut paljon kehuja siitä, että olen sisäsiisti enkä aikuisena koirana ole tuhonnut mitään.

Minä olen juuri toipunut steriloinnista ja lisäksi minut on rokotettu, sirutettu ja madotettu. Myös lohjennut hampaani on poistettu. Aika paljon hoitotoimia lyhyellä aikavälillä, mutta nämäkin olen ottanut vastaan koiramaisella kiltteydelläni.

Tulethan tervehtimään minua! Varmasti ihastut avoimeen ja tuttavalliseen luonteeseeni. En näet pelkää yleensä ketään ihmistä, vaan olen kaikkien kaveri.

Luovutusmaksu: 250€
Sijainti: Tampere

 

Nana

k nanaVARATTU

Nana on pieni ja reipas kääpiöpinserimix (kääpiöpinseri/Kleinsptz?), jossa energiaa ja virtaa riittää! Lelujen hakeminen onkin parasta, mitä tämä pieni tyttö tietää. Ikää neidillä on noin viisi vuotta, korkeutta alle polven, mutta vähän on ylipainoa kertynyt, jonka vuoksi Nanan etsii aktiivista kotia, joka jaksaa tehdä iloisia lenkkejä ja vaikkapa samoilla metsissä koiran kanssa. Kodin on hyvä myös sitoutua painon pudotukseen, jotta tuloksia saadaan.


Nana on oppivainen koira, joka nappaa nopeasti uusia juttuja. Mikään ei siis ole mahdoton teppu tälle opettaa, vaatii vain viitseliäisyyttä ja yrittämistä. Niin, ja sopivia nameja :)

Nana on tottunut kissoihin, vaikka niitä ensin vähän varookin. Rauhallisten kissojen kanssa tulee toimeen hyvin, Nana osaa antaa kissoille tilaa. 
Rauhallisesti käyttäytyvät lapset on ok, ihan pienten lasten perheeseen Nana ei välttämättä sovellu.

Hihnassa Nana käyttäytyy hienosti, osaa käskystä odottaa vieressä suojatien kohdalla, ei liikoja vedä ja keskittyy lähinnä omiin tekemisiinsä, muut saavat ohitella rauhassa. Toisten koirien ärhäntelyyn saattaa vastata, mutta lopettaa melko nopeasti. 
Pientä lyhytturkkista koiraa on kylmillä säillä myös vähän puettu ja Nana antaakin pukea itseään kärsivällisesti, niin manttelit kuin pusakatkin. 

Nana etsii kotia, jossa puuhasteltaisiin sen kanssa paljon ja koulutukseen panostettaisiin. Nanalla on ongelmana yksinolo, jonka aikana ulvoo. Nanalla on sattunut myös vahinko muutaman kerran yksin ollessaan, mutta yleisesti on sisäsiisti.  Tästä syystä koira luovutetaan kotiin, jossa on joku koko ajan kotona ja pystyy koiraa hitaasti totuttamaan yksin oloon.

Kaiken kaikkiaaan Nana on mitä loistavin seurakoira, joka on opettettavissa lempeillä koulutusmenetelmillä vielä loistavammaksi!

Nana luovutetaan madotettuna, rokotettuna, sirutettuna sekä steriloituna.

Luovutusmaksu: 250€
Sijainti: Tampere


Hertta

k hertta1Hertta on iloinen ja energinen tyttö, jossa on rotuina mahdollisesti jotain Ajokoiraa  ja ehkä labradorinnoutajaa. Hertan säkä on noin 50cm ja painoa 22kg.  Ikäarvio on noin 7 vuotta.

Tullessaan yhdistykselle, Hertta oli tiine, hyvin huonossa kunnossa, varautunut ja puolustautuva. Lapsiin hän oli valmis iskemään hampaansa ja toisten koirien äänikin sai hänet raivon partaalle. Miehet ja tummiin pukeutuneet henkilöt olivat Hertalle hirviöitä ja kaikki pauke sai hänet kiihtymään voimakkaasti. Hertta pitkälti myös tuhosi kaiken minkä pystyi.
Eipä nykyään uskoisi Herttaa samaksi koiraksi! Hän on pienten lasten asuttamassa tilapäiskodissa ja innoissaan hakee näiltäkin huomiota herkkujen toivossa. Hertta oikeastaan rakastaa lapsia!!!  Hän tulee aina häntä (ja koko takapuoli) heiluen vastaan ja riemuitsee jokaisesta hetkestä ihmisten kanssa. Hertta rakastaa kainalossa oloa ja hellyyttä, eikä miehetkään enää jännitä. Toisten koirien kanssa hän on vielä varautunut, mutta pystyy käymään jo yhteislenkeillä muiden koirien kanssa. Hertasta on tullut mitä ihanin ja rakastavin kotikoira!k hertta5

Hertta on riistaviettinen ja hän ottaa jälkeä niin ilmasta, kuin maastakin. Herkkujen etsintä onkin hänelle suurta huvia! Hertta on myös hyvin ketterä ja edes 120cm korkea aita ei häntä estele, eikä hänen niin halutessaan edes hidasta. Hertta on myös näppärä avaamaan kahvallisia ovia ja on valmis tekemään töitäkin oven aukaisun kanssa, joten kekseliäisyyttä vaidaan tulevalta kodilta vaatia ;)

Hertalle etsitään kotia, jossa hänen ei tarvitsisi enää ikinä pelätä ja hän saisi rakkauden lisäksi paljon monipuolista liikuntaa sekä aivojumppaa. Omakotitalo korkealla aidalla aidatulla pihalla olisi mahtava, mutta tapauskohtaisesti muitakin asumismuotoja voidaan harkita. Hertta luovutetaan mieluiten talouteen, missä yksioloajat eivät olisi koiran kannalta suhteettoman pitkiä.

Koirien kanssa hyvin käyttäytyvien lasten talouteen luovutusta voidaan harkita, mutta lasten tulee todellakin osata kunnioittaa koiraa!  Kissat Hertalle ovat  välipala, eli kissatalouteen luovutusta emme harkitse.
k hertta4
Hertan kaiken kouluttamisen on tapahduttava vain palkitsemisella. Emme todellakaan halua hänen joutuvan kokemaan mitään negatiivista enää kertaakaan hänen elämänsä aikana, vaan hän ansaitsee pelkkää onnea ja riemua.

Hertta on sirutettu, rokotettu, steriloitu sekä madotettu. Hertan etuhampaita on jouduttu poistattamaan pari voimakkaan kulumisen vuoksi ja häneltä on löytynyt sydämmestä pieni sivuääni, jota tulee tulevaisuudessa seurata.

Sijainti: Tampere
Luovutusmaksu
: 250€Hele

k hele7

Hele on arviolta 2014 syntynyt kiltti ja eloisa tyttönen. Hän on mahdollisesti useamman rodun risteytys ja ainakin Pointteria hänestä löytyy suurella varmuudella. Helen säkä on n. 60cm ja painoa n. 25kg. hele on steriloitu, madotettu, sirutettu sekä rokotettu.

Luonteeltaan Hele on iloinen ja innokas. Hän on hyvin älykäs ja oppii palkitsemisen kautta hienosti. Hele on ketterä ja nopea koira, joka käyttää mielellään nenäänsä. Hän rakastaa ihmisiä ja näiden läheisyyttä. Sohvalla hän käpertyy kainaloon pienen sylikoiran lailla ja sängyn tulee varmasti valtaamaan, jos saa siihen mahdollisuuden. Lämpöä hän arvostaa hurjan paljon ja mieluusti nukkuukin peiteltynä pehmoisalla pedillä. Hyvälle ruualle Hele on perso ja hän saattaa varovaisesti käydä kurkkaamassa pöydälle jääneitä herkkuja. Välttämättä hän ei kuitenkaan yritä niitä varastaa. Yhdistykselle tultuaan tilanne oli aivan toinen. Silloin Hele ei edes ymmärtänyt, ettei pöydillä ja tasoilla saa juoksennella ja kaikkea vähäänkään syötäväksi kelpaavaa saanut syödä, joten edistys on ollut mahtavaa! Hele oli tullessaan myös hyvin aliravittu, joten osittain hänen käytöksensä johtui myös siitä.

Helen kanssa on tehty hyvin paljon töitä monien asioiden suhteen. Hänet on saatu mm. rauhoittumaan sisätiloissa ja nykyään neiti lähinnä vain lepäileekin ja ottaa lungisti. Saamansa pehmo- tai purulelut hän yleensä tuhoaa hetkessä, joten niitä on annettu hänelle maltilla. Kaikkea muutenkin kiihdyttävää on vältetty. Äly- ja aktivointipelejä Helellä on yleensä aina saatavilla ja niiden kanssa hän jaksaakin puuhata.

Ulkoilu Helen kanssa on yleensä mukavaa. Metsässä käydään haistelulenkeillä ja siellä Hele saa seurata nenäänsä ja tutustu häntä jännittäviin asioihin omaan tahtiinsa. "Ihmistenilmoilla" nenän käyttö on tietysti myös sallittua, mutta muuten "vaatimustasot" ovat korkeammalla ja makupaloja kuluu!! Hele on hienosti oppinut ottamaan kontaktia ja kulkemaan myös vierellä. Aina Helen korvat eivät kuitenkaan ole toiminnassa, mutta silloinhan hänellä on vain jotain makupaloja palkitsevampaa mielessä ;)k hele4

Tullessaan yhdistykselle Hele oli todella pelokas ja arka koira. Kaikki oli hänelle vierasta ja ulkona taivaskin meinasi tippua niskaan. Joitain pelkotiloja on vielä jäljellä, vaikka suurimmasta osasta ollaankin päästy. Monien muiden koirien tavoin hän pelkää pimeällä tummissa vaatteissa vastaantulevia ihmisiä sekä esimerkiksi omistuisia ääniä pitäviä kulkuneuvoja ( esim. fatbike). Sissäntulijat pelottavat aina ja he otetaan rähinällä vastaan (jos on jaksettu nousta sohvalta). Rähinä kuitenkin muuttuu silmänräpäyksessä innostuneisuudeksi, varsinkin jos saa vielä herkkuja! Aikaisemmin neidille pelottaviin asioihin kuului sienet, linnunsulat, rullautuneet ja maahan tippuneet puunlehdet, epäilyttävät risut ja heinät, kivet, liikennemerkit... yms., mutta rauhassa omaan tahtiin tutustuttuaan Hele on voittanut nämä pelot! Ulkona Hele kokee vieraat koirat uhkana ja jopa sisältä kantautuva haukku saa hänellä reaktion aikaiseksi. Helen reaktiot ulkona vieraisiin koiriin ovat niin voimakkaat, ettei hän ole vielä esimerkiksi valmis ohitustreenien aloittamiseen. Uuden kodin tulee siis jatkaa vastaehdollistamista toisiin koiriin etäisyyksien päästä, ennen ohitustreenien aloittamista. Todella isona plussana sanottakoon, että Hele palautuu tilanteista välittömästi näiden hävittyä näkö- tai kuuloetäisyydeltä. Paljon on kuitenkin uudella kodilla vielä töitä edessä, jos haluaa Helestä hioa virheettömän timantin.

Vaikka Hele onkin jo aikuinen koira, ei hänen pidätyskykynsä ole täydellinen. Heleltä saattaa tulla pissoja sisään, jos hän ei pääse pyytäessään ulos. Hele on ulkoillut nyt tilanteista riippuen n. 5-6 kertaa päivässä. Osa päivittäisistä ulkoiluista on ollut vain nopeita pissatuksia, ei suinkaan kaikki lenkkejä. Vielä on epäselvää, mistä Helen pidätyskyvyn puute johtuu, mutta tulehdukset, kiteet ja kivet ovat poissuljettu. Hele on myös ultrattu ja asiaan ei ole löytynyt sitäkään kautta selitystä. Asiaa tutkitaan.

Helen taustat eivät ole mukavat ja on varmasti sellaista opittua käytöstä, mikä tulee jossain määrin seuraamaan häntä läpi elämän. Hele on kuitenkin ihana ja avoin koira, eikä hän näe käytöksessään väärää. Toimivathan hänen entisessä elämässään olleet laumanjäsenetkin samalla tavalla.

Helelle etsitään koirakokenutta kotia ensisijaisesti omakotitalosta, rauhalliselta alueelta. Tasapainoinen ja rauhallinen koirakaveri voisi olla hänelle mieleinen, mutta nuoren ja villin koiran seuraan emme häntä luovuta. Kissatalous on myös täysin poissuljettu. Helen tilapäiskodissa on pieniä lapsia, mutta toivoisimme kuitenkin Helelle lapsetonta kotia. Syy ei ole siinä, etteikö Hele hyväksyisi lapsia tai vahingossa näitä kaataisi, vaan siinä, että lapset tuovat kavereitaan kylään ja näiden kavereiden käytös voi olla Helestä pelottavaa tai arveluttavaa.

Uudella kodilla tulee olla positiivinen vahvistaminen ja palkitsemisen kautta kouluttaminen oikeasti hallinnassa! Tähän ei riitä se, ettei koira kuriteta voimalla ja että koiralle hoetaan "hyvä", herkkuja syötetään ja silitellään, vaan on oikeasti ymmärrettävä perusteet ja osattava lukea koiraa! Hele on sen verran fiksu koira, että väärin koulutettuna hän oppii väärät tavat ja yleensä koskaan omistaja ei itse ymmärrä käytöksen johtuvan hänestä itsestään. Tarvittaessa on myös osattava kääntyä oikeasti pätevän ja ammattitaitoisen koirakouluttajan puoleen.

Hele on koira, joka tarvitsee häneen sitoutuneen ihmisen ja jolta hän saa pyyteetöntä rakkautta elämänsä loppuun saakka!

Luovutusmaksu: 300€

Sijainti: Nokia