Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. Tulossa luovutukseen

NIISKU 5v, narttu
Shar Pei, jolle tullaan etsimään lemmikitöntä ja rotutuntemusta omaavaa kotia.


Hertta

k hertta1Hertta on iloinen ja energinen tyttö, jossa on rotuina mahdollisesti jotain Ajokoiraa (ehkä Beaglea) ja labradorinnoutajaa. Hertan säkä on noin 50cm ja painoa 22kg.  Ikäarvio on noin 7 vuotta.
Hertta on sirutettu, rokotettu, steriloitu sekä madotettu.

Tullessaan yhdistykselle, Hertta oli huonossa kunnossa ja hyvin varautunut, pelokas ja puolustautuva. Lapsiin hän oli valmis iskemään hampaansa ja toisten koirien äänikin sai hänet raivon partaalle. Miehet ja tummiin pukeutuneet henkilöt olivat Hertalle hirviöitä ja kaikki pauke sai hänet kiihtymään voimakkaasti. Hertta pitkälti myös tuhosi kaiken minkä pystyi.
Eipä nykyään uskoisi Herttaa samaksi koiraksi! Hän on pienten lasten asuttamassa tilapäiskodissa ja innoissaan hakee näiltäkin huomiota herkkujen toivossa. Hän tulee aina häntä heiluen vastaan ja riemuitsee jokaisesta hetkestä ihmisten kanssa. Hertta rakastaa kainalossa oloa ja hellyyttä, eikä miehetkään juuri enää jännitä. Toisten koirien kanssa hän on vielä varautunut, mutta päästänyt jo useita kertoja tilapäiskodin oman koiran haistelemaan itseään. Hertasta on tullut mitä ihanin kotikoira!k hertta2

Hertta on riistaviettinen ja hän ottaa jälkeä niin ilmasta, kuin maastakin. Herkkujen etsintä onkin suurta huvia! Hertta on myös hyvin ketterä ja edes 120cm korkea aita ei häntä estele, eikä hänen niin halutessaan edes hidasta. Hertta on näppärä avaamaan kahvallisia ovia ja on valmis tekemään töitäkin oven aukaisun kanssa. Hänen tilaansa ei siis kannata lähteä tulevassakaan kodissa "rajaamaan".

Hertalle etsitään kotia, jossa hänen ei tarvitsisi ikinä pelätä ja hän saisi rakkauden lisäksi paljon monipuolista liikuntaa sekä aivojumppaa. Omakotitalo korkealla aidalla aidatulla pihalla olisi mahtava, mutta tapauskohtaisesti muitakin asumismuotoja voidaan harkita. Yksinolot Hertalla saisi olla aika minimissään, ainakin alkuun, koska seura on hänelle tärkeää.
Koirien kanssa hyvin käyttäytyvien lasten talouteen luovutusta voidaan harkita, mutta ensisijaisesti etsimme hänelle lapsetonta kotia. Koirakaveri olisi Hertalle todella tärkeä, mutta ongelman tekee se, että Hertan tutustuttaminen toiseen koiraan kestää todennäköisesti pitkään. Hertasta voisi olla myös hienoa päästä omaan kotiin yhdessä samassa tilapäiskodissa elävän Surun kanssa. Kissat Hertalle ovat edelleen välipala, eli kissatalouteen luovutusta emme harkitse.
Hertan kaiken kouluttamisen on tapahduttava vain palkitsemisella. Emme todellakaan halua hänen joutuvan kokemaan mitään negatiivista enää kertaakaan hänen elämänsä aikana, vaan hän ansaitsee pelkkää onnea ja riemua.

Sijainti: Nokia
Luovutusmaksu: 250€


Kukka

k kukkaKukka on noin 8-vuotias laumanvartija-mix. Tässä tytössä on luultavasti saksanpaimenkoiraa lisämausteena. Painoa Kukalta löytyy noin 40 kiloa ja säkää noin 55 cm. Kukka on sosiaalinen, helposti lähestyttävä ja erittäin hellyydenkipeä neitonen. Hänelle on opetettu temppuja nuoruudessa ja hoitotoimenpiteet sujuvat helposti. Kukka on elänyt kissojen, lintujen ja Takku-koiran kanssa, joten toiset eläimet tuskin tuottavat ongelmia. Kukan turkki on todella muhkea ja kaipaakin säännöllistä harjausta etenkin karvanlähtöaikaan. 

Kukka viihtyy mainiosti tarhassa ja tiluksia vahtien, mutta kaipaa myös ihmisen seuraa. Pelkäksi tarhakoiraksi Kukkaa ei luovuteta. Lenkillä Kukka käyttäytyy hyvin, tosin lenkkien pituutta on alkuun rajoitettava huonon lihaskunnon vuoksi. Kunnosta ja iästä huolimatta Kukka on edelleen leikkisä ja iloinen koira. ​​Kukka kaipaa omistajaa, jolla on paljon aikaa koiralle ja joka haluaa yhdessä touhuta. Kukan kouluttamisen tulee tapahtua positiivisilla menetelmillä, vaikka paljoa koulutettavaa ei olekaan. 

Kukka etsii uutta kotia omakotitalosta, missä on tiluksia vahdittavaksi ja touhua seurattavaksi. Kokonsa puolesta ihan pienet lapset voivat jäädä jalkoihin, Kukka ei ole kaikista sulavin liikkuja. Kukka luovutetaan steriloituna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna. Voidaan luovutaa myös Takun kanssa samaan kotiin.

Sijainti: Pirkanmaa
Luovutusmaksu: 250€


Takku

k takkuTakku on noin 5-vuotias laumanvartija-mix. Tämä ihastuttava tyttö on hoikassa kunnossa oleva reilu 50-kiloinen jässikkä, kuntosalilla voisi vielä lihasmassaa vähän kasvatella. Säkää neidolta löytyy noin 70cm. Takku on elänyt kissojen, lintujen ja Kukka-koiran kanssa, joten toiset eläimet on ihan ok. Takku kaipaisi omia tiluksia tutkailtavaksi ja haukuttavaksi. Kovin terhakkaa vahtikoiraa Takusta ei nykyisillä unen lahjoilla tule, mutta vaikuttava näky hän on haukkuessaan. Jos jaksaa herätä pitämään ääntä. 

Takku on hivenen varautunut, mutta ei missään nimessä aggressiivinen. Ihmiselle lämmetessään Takku nauttii silmät kiinni rapsutuksista. Toisiin koiriin suhtautuu myös varautuneesti, vaikka Kukan kanssa tuleekin erittäin hyvin toimeen. Takulle etsitäänkin kotia perheestä, jossa on koirakokemusta. Laumanvartijoiden sielunelämän tuntemus olisi myös hyödyksi. 

Takkua ei ole juuri totutettu hoitotoimenpiteisiin, joten uudelta omistajalta vaaditaan kärsivällisyyttä ja lempeitä otteita turkin harjaamisen ja kynsien leikkuun opettamiseen. Takun kanssa on ehdottomasti käytettävä positiivista vahvistamista, eikä missään nimessä voimakeinoja. 

Takku etsii uutta kotia omakotitalosta, missä on tiluksia vahdittavaksi ja touhua seurattavaksi. Kokonsa puolesta ihan pienet lapset voivat jäädä jalkoihin, Takku ei ole kaikista sulavin liikkuja. Takku luovutetaan steriloituna, madotettuna, rokotettuna ja sirutettuna. Voidaan luovuttaa myös Kukan kanssa samaan kotiin.

Sijainti: Pirkanmaa
Luovutusmaksu: 250€

Suru

k suru1Suru on ihana ja hellyyttä rakastava rouva, joka on arvioitu 9-vuotiaaksi Bordercollien ja Staffin yhdistelmäksi. Säkä Surulla on n.45cm ja painoa lähes 20kg.
Suru on madotettu, rokotettu, sirutettu sekä steriloitu.

Tullessaan yhdistykselle Suru oli laiha, varautunut ja arka. Häntä ei heilunut iloisesti, eikä elämässä tuntunut olevan juuri mitään ilonaiheita. Monet asiat pelottivat ja luotto ihmisiin puuttui. Nälässä eläneelle Surulle ruoka oli tietenkin mahtava motivaattori ja palkitsemisella edistyttiinkin hurjaa vauhtia! Eipä nykypäivänä Surun tapaavat ihmiset tahdo uskoa, että hän ei ole aina ollut energinen, iloinen ja innokas koira, jonka miellyttämisenhalu on mieletön. Toisinaan tosin Surunkin korvat kuitenkin katoavat jonkin kiinnostavan asian takia, mutta loppujen lopuksi huomion saaminen takaisin on helppoa. Joitain haamuja Suru edelleen kantaa mielessään, joten uudelta kodilta vaaditaan koirakokemusta ja osaamista lukea koiraa ja ennakoida tilanteita.k suru2

Suru etsii itselleen ihmistä, joka haluaa vain rakastaa ja helliä häntä. Ihmistä, joka päästää sohvalla kainaloon ja joka huolehtii laadukkaan ravinnon antamisesta sekä aktivoinnista myös sisätiloissa. Suru käyttää mielellään nenäänsä ja etsintäleikit ovatkin hänelle kovin mieleisiä. Metsäretket ovat ehkä myös parasta hänen mielestään :)
Surulla ei ole tilapäiskodissaan ollut mitään tuhoamisen tarvetta, mutta ihmisen seura on hänelle niin arvokasta, että emme toivoisi hänen joutuvan viettämään pitkiä aikoja yksikseen. Suru ei ole sopiva koira lapsiperheeseen tai muiden lemmikkien talouteen, mutta luovutusta yhdistyksellämme olevan Hertta-koiran kanssa samaan kotiin voimme kuitenkin harkita.

Surun kaiken opettamisen on tapahduttava vain palkitsemisella ja äänen korottamistakin katsomme pahalla!
Suru on ihmiselleen uskollinen ja rakastaa tätä pyyteettömästi. Hän etsii itselleen kumppania, ei "laumanjohtajaa"!

Sijainti: Nokia
Luovutusmaksu: 200€


Luna

k Luna3Luna on ihana ja iso Tanskandoggimix, joka on noin 5-6 vuotta nuori. Luna on rokotettu, sirutettu, steriloitu sekä madotettu.

Luonteeltaan Luna on aktiivinen koira, joka tarvitsee paljon monipuolista liikuntaa sekä aivojumppaa. Hän osalistuu mieluusti perheen arkipuuhiin ja seuraa omaa ihmistään mielellään kaikkialle. Kotioloissa Luna on rauhalinen ja oikein ihana kullannuppu. Hän rakastaa saamaansa hellyyttä ja yrittääkin käpertyä pienen sylikoiran lailla kainaloon rapsuteltavaksi sekä suukoteltavaksi. Luna on omistajalleen lojaali ja miellyttämishaluinen, mutta vieraisiin hän suhtautuu vielä epäilevästi.

k Luna1Emme tiedä tarkkoja yksityiskohtia Lunan aikaisemman elämän vaiheista, mutta vasta yhdistyksen tilapäiskotiin saavuttuaan, hän on päässyt kokemaan pelotonta elämää perheenjäsenenä. Luna onkin edistynyt huikeasti ja oppinut suullista kommunikointia, järkyttävän kaiken syötäväksi vähänkään kelpaavan ahmimisen sijaan rauhallista ruokailua ja jopa kulkemaan kohtuullisesti hihnassa (okei, okei, ylilyöntejä on ja varsinkin alkumatkan innostus mennä eteenpäin on suurta). Vaikka Lunan elämän alkutaipaleeseen ei kuulunutkaan hellyys, huolenpito tai koulutus (ainakaan oikeanlainen..), on hänellä silti luottoa ihmisiin ja äärettömän fiksuna koirana hän oppii palkitsemisen kautta nopeasti ja on osoittanut kuinka pohjalta ponnistetaan kohti parempaa elämää. Uudella kodilla on kuitenkin Lunan kanssa vielä töitä edessä, koska esimerkiksi joskus nuo päässä olevat lepattavat laput tuntuvat olevan vain koristeena :) Lunan ehkä suurin ongelma on hänen voimakas leimaantumisensa omaan ihmiseen. Eroahdistuksesta hän ei kärsi, mutta hän ahdistuu nähdessään oman ihmisensä poistuvan ulko-ovesta ilman häntä. Itku siinä neidille tulee joskus vieläkin, vaikka asian kanssa onkin edistytty paljon.

Luna etsii itselleen koirakokenutta kotia omakotitalosta. Pienten lasten talouteen emme Lunaa luovuta ja yleisestikkin lapsiperheeseen luovutusta harkitaan tapauskohtaisesti.

Luna on aikaisemmassa elämässään elänyt isossa koiralaumassa ilman ihmisen valvontaa, joten hänellä on valitettavasti joitain opittuja tapoja, jotka ovat olleet selviämisen edellytys. Luna esimerkiksi puolustaa joitain resursseja toisilta koirilta. Tästä syystä Luna luovutetaan mieluusti ainoaksi koiraksi, mutta joissain tapauksissa voimme harkita myös luovutusta kivan poikakoiran seuraan.

Lunan koulutuksen on ehdottomasti tapahduttava vain positiivisen vahvistamisen ja palkitsemisen kautta. Hän ei tarvitse elämäänsään enää mitään negatiivista vaan pelkkää iloa ja tasapainoa.

Luna etsii itselleen rakastavaa ihmistä, keneen hän voi luottaa ja pyyteettömästi rakastaa.

Lunasta pääset ihailemaan myös videoita! Käyhän kliksutellen: täältä ja täältä.

Sijainti: Pirkkala
Luovutusmaksu: 250€Roosa

k Roosa3Roosa on arviolta noin kuusivuotias, ihana Tanskandoggi-mix. Roosa on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu.
Roosan säkä on noin 75+cm ja paino vielä aivan liian alhainen.

Luonteeltaan Roosa on vahvasti ihmiseensä leimaantuva ja rakastava sylikoira. Hän on kiltti ja rauhallinen, mutta kaikkeen uuteen ja vieraaseen hän suhtautuu hieman pelokkaasti, hakien turvaa ihmisestään. Äkkinäiset liikkeetkin saattavat Roosaa pelottaa, joten uudella kodilla tulisi olla kokemusta ja ymmärrystä arkaa koiraa kohtaan. Pelokkuudestaan huolimatta Roosa ei ole kuitenkaan kertaakaan näyttänyt merkkejä agressiivisuudesta. Roosalla ei ole taipumusta tuhota paikkoja, mutta oman ihmisen poistuminen asunnosta saa hänet vielä ahdistumaan, mikä purkautuu haukkumisena ja ulvomisena. Uudella kodilla tulee siis olla aikaa ja kärsivällisyyttä yksinolon harjoittelulle, ja taitoa kouluttaa koiraa vain palkitsemisen kautta.k Roosa4
Roosa on elänyt elämää, mitä yhdenkään koiran ei pitäisi kokea, ja jonka muistona Roosalla on vartalossaan lukuisia arpia. Arpien kohdalla karva kasvaa valkeana, mikä saa Roosan näyttämään huomattavasti iäkkäämmältä. Roosan toinen korva on useammasta kohdasta revennyt ja arpeutunut, joten korva saattaa repeytyä helposti uudelleen. Roosalla oli tullessaan myös vanha kivulias vamma hännässään, ja hännän amputaatio oli ainoa vaihtoehto.

Roosa on todella ihana koira ja etsimme hänelle kärsivällistä ja rakastavaa loppuelämän kotia ensisijaisesti omakotitalosta, rauhalliselta alueelta. Pienten tai villien lasten talouteen Roosan luovutusta emme harkitse. Uudessa kodissa voisi myös mielellään olla Roosalle kiltti koirakaveri.

Luovutusmaksu:
250€
Sijainti: Pirkanmaa
VARATTU


Hele

k hele6

Olen Hele ja asun edelleen tilapäiskodissa, mutta hakusessa olisi oma ihana perhe. Ikää minulla on kuulemma 1-2 vuotta, täällä puhuvat, että olen ”ihan teini” - tarkoittaa ilmeisesti koiraa parhaassa iässä! Olen monipuolisen monirotuinen (mahdollisesti ajokoiraa, saksanseisojaa, vinttikoiraa, liito-oravaa…). Kohdatessamme saatan olla hieman varauksellinen, mutta pian varauksellisuus vaihtuu innokkuudeksi (muutama makupala helpottaa kummasti tutustumista, nam!). Luonteeltani olen aktiivinen ja leikkisä. Olen kiinnostunut kaikesta mitä tapahtuu ja mielelläni kaikessa toiminnassa mukana, yksin ei ole kiva olla. Tilapäiskodissa olen opetellut monia uusia juttuja, joita toiset koirat ovat opetelleet jo pennusta lähtien. Ja olen muuten oppinut aika paljon lyhyessä ajassa! Ihan isoimmat autot ovat edelleen aika pelottavia, jos menevät lujaa läheltäni, mutta niitähän on hyvä varoa ymmärtääkseni. Ulkoiluttajani mielestä kyllä liioittelen turvavälin kanssa, mutta viisaampi väistyy ja se olen minä! Ruokahalu ongelmia minulla ei ole. Olen tarvittaessa ruoan suhteen hyvinkin omatoiminen, mutta tämä minun huoltoporukka ei oikein arvosta omatoimisuutta tässä asiassa. Yritänkin opetella odottamaan ja olemaan ottamatta itse suoraan pöydästä, (Mielestäni olen jo siinäkin taitava, mutta tämä porukka täällä on vaan välillä toivottoman hidasta!) Toisten koirien kanssa tulen toimeen hyvin, on ihanaa juosta vauhdilla kaverin kanssa ja ottaa pieni paini. Alkuelämäni ei ollut paras mahdollinen ja nautin nyt täysin rinnoin säännöllisestä ruokailusta, lähestyvästä kesästä, kärpäsistä, linnuista, kestävistä leluista, puruluista, pehmeästä makuualustasta, lenkkeilystä, mutta ennen kaikkea ihmisten läheisyydestä, rapsutuksista ja huomiosta. Olisiko sinulla tarjota minulle hellivä käsi, lenkkeilevät jalat, suukoteltavat kasvot, lämmin kainalo jak hele4… mitäs tuolla huudellaan…? Ai kuulemma kärsivällistä mieltäkin tarvitaan!?!

Hele on ihana ja energinen tyttö, jota ei vihaisena näe. Hän on fiksu koira ja makupaloilla motivointi onnistuu helposti. Toisinaan ulkona kuitenkin pelko/kiihtymys ylittää herkkujen voiman. Pelkotilojen kanssa tehdäänkin jatkuvasti töitä ja Hele on mennyt todella paljon eteenpäin. Helellä on myöskin massakausi päällä ja ruokintatiheydet sen mukaiset. Helen säkä on arviolta noin 65cm ja paino ehkä jo päälle 20kg.

Hele etsii kotia ensisijaisesti omakotitalosta.  Luovutusta lapsiperheeseen harkitaan tapauskohtaisesti, mutta lasten on oltava ennestään koiriin tottuneita ja käytökseltään rauhallisia. Helellä on etutassussa vanha puremavamma, joka saattaa vaatia jatkossa säännöllistä lääkitystä/pistoksia. Vamma ei tällä hetkellä  aiheuta kipua Helelle tai haittaa hänen elämäänsä.
Hele luovutetaan madotettuna, sirutettuna, rokotettuna sekä steriloituna.

Luovutusmaksu: 350€
Sijainti: Pirkanmaa

Viia

k viia4Viia on todella kaunis, kiltti tyttö ja ikää häneltä löytyy 3-6 vuotta. Hänet on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu. Viia on useamman rodun risteytys ja villinä veikkauksena arvelemme hänestä löytyvän Bordercollieta, Staffia sekä Tanskandoggia, mutta voi hänesstä olla ajokoiraa tai dobermanniakin. Viian säkä on noin 70cm ja paino alkaa olla kohdillaan.

Viia ei ole alkuelämänsä aikana päässyt nauttimaan koiran elämään kuuluvista nautinnoista, mutta tilapäiskodissaan hän on alkanut ymmärtää mitä kaikkea ihanaa koiranelämään kuuluu, kuten ruoka, puhdas vesi ja puhdas sekä lämmin peti (tai sohva) sekä tietysti ihmisen rakkaus ja läheisyys.

Luonteeltaan Viia on lojaali, hellyydenkipeä, ihmisläheinen ja leikkisä. Vieraat ihmiset hän tervehtii hieman varauksellisella haukulla, mutta kilttinä koirana hän ei tarkoita pahaa ja tutustuttuaan uusiin ihmisiin onkin kaikkien kaveri.

Viia on miellyttämishaluinen koira, joka rakastaa hellittelyjä. Hän on fiksu ja oppii nopeasti uusia asioita ja uusia taitoja onkin tilapäiskodissa opittu. Energisenä koirana Viia nauttii pitkistä lenkeistä ja ulkoilusta sekä vapaana juoksemisesta koirapuistossa tai muussa aidatussa paikassa. Varsinkin lenkkien alku on innokkuudesta johtuen hieman haastava, mutta muuten hihnassa kulkemisen sujuu aika mallikkaasti. Toki uusi koti joutuu vielä tätäkin harjoittelemaan.

Viia on tottunut tilapäiskodissaan kouluikäisiin lapsiin ja hän on osoittanutkin uskomatonta kärsivällisyyttä ja lempeyttä heitä kohtaan. Taaperoikäisiin suhtautumisesta emme kuitenkaan osaa kertoa.
k viia3
Viia kiintyy omiin aikuisiinsa ja tulevan kodin tulee varautua Viian itkeskelyyn näiden poistuessa ulko-ovesta. Kotoa poistumista helpottaa, jos kodista löytyy kaksi uloskäyntiä ja myös se, että Viia ei näe oman aikuisen poistuvan ulos. Eroahdistuksesta ei kuitenkaan ole kyse. Kiva koirakaveri voisi olla myös oiva ratkaisu Viian itkeskelyyn.

Viialle etsitään koirakokenutta kotia mieluiten omakotitalosta. Viian kannalta hienointa olisi, jos uudessa kodissa oli vielä piha aidattuna, koska Viia rakastaa juoksemista ja ilman aitaa hän tuskin pysyy vapaana.

Viia on kehittynyt huimasti yhdistyksellä ollessaan ja hänestä on tullut mitä mahtavin koira! Viia ansaitsee itselleen rakastavan ja häneen sitoutuneen kodin, joka osaa kouluttaa koiraa ilman rankaisuja, positiivisen vahvistamisen ja palkitsemisen kautta. Viia on menneisyydessään kokenut tarpeeksi pelkoa, joten hänen tulevaisuutensa tulee olla täynnä pelkkää pyyteetöntä rakkautta!

Luovutusmaksu: 250€
Sijainti: Pirkkala


Ada

k Ada3      
"Moi! Mun nimi on Ada ja mää oon kolmen vanha shetlanninlammaskoira/kultainen noutaja - mix. Ei kuitenkaan kannata antaa ulkomuodon hämätä, oon aika räväkkä pakkaus.

Mulla on vähän huonoja kokemuksia toisista koirista, pysyvänä muistona on korvan halkeama ja väittävät, että käytöstavoissa olisi kohentamista. Lenkillä tykkäsin mennä omaa vauhtia, narun toisen pään mielestä mulla on koko ajan kaasu pohjassa. Mun mielestä, jos kerta lenkille on lähdetty, niin mennään sitten kanssa. Mä varmuuden vuoksi myös huutelen törkeyksiä vastaantulijoille, jotta ne ei varmasti tuu mun iholle. En tykkää lähentelijöistä. k ada4

Pienet ihmiset saa mut vähän varautuneeksi, enkä välitä liian innokkaista lähestymisyrityksistä. Kissat on mun mielestä aika yhdentekeviä, kunhan ne ei liikaa tee tuttavuutta. Parasta elämässä mun mielestä on, kun pääsee sohvalle kylkeen kiinni ja rapsuteltavaksi. Pihassa vähän juoksentelen, mutta kuka sitä nyt yksinään ulkona olis, jos voi olla sohvalla kainalossa. Jos mut päästettäis vapaaksi, niin varmasti tutkisin kaikkien eläinten jäljet ja jahtaisinkin niitä, jos tilaisuus tulisi. 

Oon mä täällä väliaikaisessa kodissa jo vähän uusia temppujakin oppinut, erityisen esimerkillisesti kuulemma odotan ruokakuppia ja ulospääsyä. Mussa on ilmeisesti paljon potentiaalia, mitä ikinä se tarkoittaakin."

Ada luovutetaan madotettuna, steriloituna, sirutettuna ja rokotettuna. Omakotitaloon tai vastaavaan rauhalliseen ympäristöön. Ainoaksi koiraksi, eikä pienten lasten kanssa samaan talouteen. Uudella omistajalla tulee olla kiinnostusta, halua ja aikaa Adan kouluttamiseen. 

Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Pirkanmaa