Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta.

 

Nike

k nikeNike on arviolta 8-vuotias, sekarotuinen uros. Hän painaa noin 18 kiloa. Rotuina saattaisi olla labradorinnoutajaa, saksanseisojaa, sekä pystykorvaa melko varmasti löytyy.

Nike on aiemmin asunut maalla omakotitalossa, mutta kerrostaloelämä vaikuttaa sopivan tälle hurmurille mainiosti. Herra ei ole yhtään häiriintynyt kerrostalon äänistä, eikä ole haukahtanut kertaakaan sisällä ollessaan. Ulkoilu onkin sitten toinen juttu. Ulos päästessään Niken sisäinen pystykorva herää. Nike kulkee nätisti hihnassa, mutta kunnon pystykorvan lailla kaikki liikkuva pitää haukkua. Muiden koirien ohittaminen on haasteellista, mutta koulutuksessa edistytään koko ajan.

Tästä herrasmiehestä löytyy iän tuomaa arvokkuutta ja rauhallisuutta. Iän tuomia vaivoja Nikellä on toistaiseksi vähän. Nike ei ole tottunut lapsiin.

Luovutetaan ensisijaisesti lapsettomaan ja rauhalliseen ympäristöön omakotitaloon taajaman ulkopuolelle.

Luovutetaan madotettuna, rokotettuna, sirutettuna ja kastroituna.

Sijainti: Tampere
Luovutusmaksu: 200€

 

 

Nova

k anu2Pentumaista elämäniloa täynnä oleva ikiliikkuja. Ikää löytyy vasta noin 9 kk ja tiedossa olevat rodut ovat husky ja karjalankarhukoira, joiden luonteenpiirteet Novassa tulevat esiin vahvasti. Säkäkorkeutta löytyy noin 56 cm ja painoa miltei 19 kg. 

Koirakavereiden kanssa Nova tulee hyvin juttuun, ja siksi etsiikin kotia ensisijaisesti vanhemman koiran kaveriksi. Nova ottaa hurjasti mallia vanhemmasta rauhallisesta koirasta, ja sen avulla uskaltaa mennä ja rauhoittua helpommin. k nova

Kerrostalossa asuminen ei ole ollut ongelma. Rapun ja naapureiden äänet eivät ole häntä häirinneet.

Nova rakastaa huomion keskipisteenä olemista, rapsutuksia ja leikkiä. Suurin nautinto on metsässä lenkkeily, riistaviettisenä koirana kun rakastaa mennä nenä kiinni maassa hajujen perässä. Hihnassa Nova osaa kävellä vetämättä (myös samaan aikaan koirakaverin kanssa), mutta toisinaan hihnakäytöstavoista täytyy vielä muistuttaa hajujen viedessä ajatukset mukanaan. Yksin ollessa osaa olla nätisti, eikä ole kovin haukkuherkkä koira.

Koirien, koiriin tottuneiden kissojen ja lasten kanssa Nova on tottunut olemaan ja osaakin olla nätisti. 

Nova oppii nopeasti uusia asioita, kunhan koulutus sujuu rauhallisesti ja positiivisen vahvistamisen kautta. 

Luovutetaan rokotettuna, madotettuna, steriloituna ja sirutettuna.


Sijainti: Tampere
Luovutusmaksu: 400€


Varpu

VARATTU
Varpu on sympaattinen ja suloinen noin 8-10-vuotiaaksi arvioitu monirotuinen koiramummeli. Varpu on noin 30 cm korkea ja painoa hänellä on hiukkasen vajaat 10 kiloa. Hän on hieno rotuyhdistelmä, ratkaisematon arvoitus. Tilapäiskodissa on kyllä selattu ahkerasti koirarotukirjaa, mutta mikään rotukoira ei näytä lähellekään yhtä veikeältä kuin Varpu!


 Varpu suhtautuu tasapuolisen ystävällisesti kaikkiin ihmisiin ja tykkää myös lapsista. Muiden koirien kanssa Varpu tulee yleensä mukavasti toimeen. Myös elämä kanin kanssa on sujunut tilapäiskodissa sopuisasti.

 Vaikka Varpu ei enää ihan nuori koira olekaan, on hän silti hyvin leikkisä ja reipas lenkkikaveri, joka nauttii erityisesti metsälenkeistä ja vapaana kirmaamisesta aidatulla pihalla. Toisaalta Varpu tykkää myös leppoisasta loikoilusta omien ihmisten kanssa. Varsinkaan aamuisin hänellä ei tunnu olevan mitään kiirettä nousta pehkuista.

 Kynsienleikkuuseen ja muihin hoitotoimenpiteisiin Varpu suhtautuu suopeasti. Autossa Varpu matkustaa mielellään ja yksinolot työpäivän ajan sujuvat ongelmitta. Kerrostalossa Varpu haukahtelee rapun äänille, mutta omakotitalossa hän ei ole haukkunut juuri lainkaan.  

Varpu luovutetaan sirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja steriloituna

Sijainti: Tampere
Luovutusmaksu: 300 €
Hele

k hele9

VARATTU
Hele on arviolta 2014 syntynyt äärettömän kaunis tyttönen. Hän on mahdollisesti useamman rodun risteytys ja ainakin Pointteria hänestä löytyy suurella varmuudella. Helen säkä on n. 65cm ja painoa n. 25kg. Hele on steriloitu, madotettu, sirutettu sekä rokotettu.

Hele on iloinen, avoin, utelias ja erittäin ihmisrakas. Hän on hyvin älykäs ja oppii palkitsemisen kautta hienosti. Hele on ketterä ja nopea koira, joka käyttää mielellään nenäänsä. Hän rakastaa ihmisiä ja näiden läheisyyttä. Sohvalla hän käpertyy kainaloon pienen sylikoiran lailla ja sängyn tulee varmasti valtaamaan, jos saa siihen mahdollisuuden. Lämpöä hän arvostaa hurjan paljon ja mieluusti nukkuukin peiteltynä pehmoisalla pedillä.


Metsässä Helen kanssa käydään haistelulenkeillä ja siellä hän saa seurata nenäänsä ja tutustu häntä mahdollisesti jännittäviin asioihin omaan tahtiinsa. "Ihmistenilmoilla" nenän käyttö on tietysti myös sallittua, mutta muuten "vaatimustasot" ovat korkeammalla ja tarkkaan valikoituja makupaloja kuluu kivasti, kun neitiä saa palkita halutusta käytöksestä. Aina Helen korvat eivät kuitenkaan ole toiminnassa, mutta silloinhan hänellä on vain jotain makupaloja palkitsevampaa
k hele10mielessä tai nenässä ;) Syksyllä Helen mielipuuhaa oli metsässä hengailu ja mustikoiden syönti. Hele rakastaa mustikoita, joten jos itse aikoo marjastaa, niin kannattaa miettiä kahteen kertaan ottaako tämän neitokaisen mukaan! Toisaalta Hele löytää ne parhaat mättäät :D Kylmää ja sadetta Hele inhoaa ja silloin hän ei millään haluaisi lähteä lenkille, vaan jäisi enemmin nukkumaan. Onneksi Helen pukeminen, kuten kaikki muukin käsittey on helppoa ja lämpimät vaatteet auttavat ulos lähdön kanssa. Sisätiloissa Helen ehdotonta mielipuuhaa on yksinkertaisesti nukkuminen. Ruoka-aikaan hän on paikalla, mutta muuten oikeastaan jalkeilla vain vaihtaessaan makuupaikkaa. Heleä ei häiritse edes vieressä jumppaavat lapset tai näiden hierveitä ääniä pitävät lelut. Hele monesti ihan hakeutuu lepäämään leikkivien lasten läheisyyteen. Löytyy Helestä tosin vielä se leikkisäkin puoli ja lelujen lisäksi älypelit häntä kiinnostavat. Hän myös ajoittain intoutuu leikkimään tilapäiskodin oman koiran kanssa, mutta aika maltillisesti.

Tullessaan yhdistykselle Hele oli todella pelokas ja arka koira. Kaikki oli hänelle vierasta ja ulkona taivaskin meinasi tippua niskaan. Hämärällä edelleen hän saattaa haukkua vieraita ihmisiä ja läheltä ohi ajavat outoa ääntä pitävät kummallisuudet (mm. fatbike) saattaa pelottaa. Ulkona Hele reagoi myös vastaantuleviin koiriin ja koiran haukuntaan. Lenkillä toisten koirien kohtaamistilanteissa on osattava siis ennakoida. Yleisesti Hele tulee kivojen koirakavereiden kanssa toimeen, kunhan saa rauhassa näihin tutustua.

k hele8
Helelle etsitään koirakokenutta kotia ensisijaisesti omakotitalosta. Ehdoton plussa olisi tasapainoinen koirakaveri, joka ei käy ylikierroksilla! Kissatalous on täysin poissuljettu. Helen tilapäiskodissa on pieniä lapsia, mutta lapsiperheeseen luovutusta harkitsemme tapauskohtaisesti. Lasten tulee ehdottomasti osata käyttyäytyä koirien kanssa ja kunnioittaa näitä. Samat vaatimukset koskevat myös lasten kylään tulevia kavereita! Hele ilmoittaa vieraiden tulosta komealla haukulla jarimmista tämä saattaa kuulostaa pelottavalta.


Helen uudella kodilla olisi hyvä olla positiivinen vahvistaminen ja palkitsemisen kautta kouluttaminen hallinnassa. Hele on sen verran fiksu koira, että väärin palkittuna hän oppii myös ne väärät tavat. Helen kanssa on tehty hyvin paljon töitä monien asioiden suhteen ja uuden kodin tulisi pystyä pitämään yllä myös jo opittua! Helen kanssa on treenattu myös hieman kosketuskeppiä, joten pohjaa sillekkin löytyy.

Hele ansaitsee itselleen oman häneen sitoutuneen ihmisen, ketä  rakastaa ja keneen luottaa. Hänen luottamustaan ei saa pettää.

Luovutusmaksu: 300 €
Sijainti: Ylöjärvi

 k hele12