Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. 
Pirkanmaan alueella suosittelemme yhteydenottoa ongelmakoirakouluttaja Jenny Frantsiin.k keke1Keke

Tämä komea herra on Keke ja hän on 2004 syntynyt pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira, joka etsii itselleen rauhallista ja tasapainoista eläkekotia. Keke on sirutettu, leikattu, rokotettu sekä madotettu.

Keke on luonteeltaan rauhallinen ja arvonsa tunteva koira, mutta vahtiviettiäkin häneltä löytyy. Kekestä löytyy myös itsepäisyyttä ja vieraita kohtaan hän saattaa käyttäytyä alkuun epäluuloisesti. Keke on koira, joka tarvitsee rakkautta ja ymmärrystä, mutta myös älyllistä aktivointia.

Keke on ollut ikänsä yhden ihmisen omistuksessa ja kärsii hivenen muutoksen tuomasta ahdistuksesta. Päivittäiset rutiinit lievittäisivät varmasti Keken äkisti muuttuneen elämäntilanteen tuomaa ahdistusta ja olisi olisi muutenkin suotavaa, että uudella omistajalla olisi taitoa lukea koiria ja tuntea rotua.

Kekellä on ylipainoa, mutta oikealla ravinnolla ja sopivilla annoksilla paino laskee, kuin itsestään. Makupaloja antaessa täytyy siis muistaa vähentää vastaava määrä ruoka-annoksista.

k keke2Liikunnan ja lenkkeilyn riemusta Keke ei tunnu ymmärtävän mitään vaan käyskentelee mieluiten vain pihapiirissä. Keke onkin viettänyt aikaisemman elämänsä rivitalossa, missä päässyt omaan aidattuun pihaan ulkoleilemaan. Toiveena olisi myös vastaava mahdollisuus uudessa kodissa. Kerrostaloon Kekeä ei luovuteta jo pelkästään syystä, että hän pelkää kulkea rappuja.

Keken suhtautumistaan kissoihin tai muihin lemmikkeihin ei tiedetä ja lapsiperheeseen luovutus ei ole vaihtoehto.

Keken hampaita on muinoin poistettu ja hampaiden kuntoa on hyvä tarkkailla tulevaisuudessakin. Kekeä tulisi käyttää säännöllisesti hammastarkastuksissa pätevällä eläinlääkärillä.

Luovutusmaksu: 200€
Sijainti: Tampere

 


Emma, Kaarlo ja Bebe

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu ry auttaa poikkeuksellisesti erästä koiranomistajaa etsimään hänen kolmelle koiralleen uudet kodit. Koirat ovat Emma, Kaarlo ja Bebe. Pesu ry ei ole vastuussa koirista tai niiden luovutuksesta. Pesu ry:n luovutusehdot eivät päde näihin koiriin vaan koirien omistaja itse määrittää ehdot.

k ricoRico

Rico on 2012 syntynyt iso uros Dalmatiankoira. Hänet on kastroitu, sirutettu, madotettu sekä rokotettu. Rico on luonteeltaan hyvin kiltti, avoin, energinen ja hellyyttä kaipaava luppakorva. Toisinaan voisi puhua jopa sylikoirasta.

Rico nauttii vapaana juoksemisesta sekä temmeltämisestä ja leikkimisestä muiden koirien kanssa. Rico onkin kestävä ja nopea juoksija, joten pelkät hihnalenkit eivät hänelle riitä. Ricolle on annettava myös aivojumppaa, koska ilman aktivointia hän saattaa tylsistyä ja etsiä itse itselleen tekemistä. Ricosta voisi saada hyvinkin aika mahtavan harrastuskoiran.

Ricoa ei ole pahemmin koulutettu tai opetettu kaikille käytöstavoille, joten uudella omistajalla on vielä työnsarkaa. Fiksuna ja ruokahulluna koirana Ricon motivoiminen onnistunee kuitenkin suhteellisen helposti, mutta koulutuksen on tapahduttava johdonmukaisesti ja koiraa kannustaen. Uudella omistajalla tulisi olla entuudestaan koirakokemusta ja tietoa rodusta. Rotutiedoksi ei todellakaan lasketa 101 Dalmatialaista-elokuvan näkemistä!

Ricolla on ollut ongelmia ihon kanssa ja iho-ongelmaa onkin hoidettu antibiooteilla. On todennäköistä, että kyse on vain ruoka-aineallergiasta ja tästä syystä Ricolle suositellaan raakaruokintaa.

Rico etsii itselleen kotia omakotitalosta ja mieluiten vielä taajaman ulkopuolelta, koska hän ei ole tottunut kaupungin vilinään tai vilkkaaseen liikenteeseen. Lasten kanssa Rico tulee toimeen, mutta luovutusta lapsiperheeseen harkitaan tapauskohtaisesti.

Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Valkeakoski

k assaÄssä

Tämä kaunis ja energinen tyttö on 2013 syntynyt noutaja-mix. Säkä hänellä on noin 45cm ja paino lähes 20kg. Hänet on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu.

Luonteeltaan Ässä on hellyydenkipeä, ihmisrakas, leikkisä ja hyvin fiksu. Hän tarvitsee omistajakseen aktiivisen ihmisen, jolla on koirakokemusta ja joka nauttii koiran kanssa touhuamisesta sekä tämän aktivoimisesta. Ässä rakastaa palloja, vetoleikkejä ja täysillä juoksemista. Hän jäljestää luonnostaan ja työskenteleekin nenänsä kanssa mielellään. Metsälenkit ja kallioilla jyrkkiäkin seiniä pitkin kiipeilyt ovat myös hänen mieleen.

Ässää on hieman peruskoulutettu, mutta hommaa jätetty myös uudelle omistajalle. Ässä nauttii oppimisesta ja pyrkii miellyttämään ihmistään. Lenkeillä hän esimerkiksi saattaa turhautua, jos ei saa tehdä mitään palkitsemisen arvoista ja sisätiloissa hän ilmoittaa ihmiselleen, jos tarvitsee rapsutuksia tai tekemistä.

Ässä on asunut toisen koiran kanssa ja tarvitsee ehdottomasti tulevaisuudessakin koirakontakteja. Hän ei ole kuitenkaan helposti alistuvaa sorttia vaan laittaa liian innokkaat tai dominoivat koirat ojennukseen joten olisi hyvä, että kaikki uudet koirakaverit olisivat tasapainoisia ja kilttejä.

Ässä on nuoresta iästään huolimatta kokenut paljon ja töitä on tehty erinäisten ongelmien kanssa. Tulevassa kodissa onkin ehdottoman tärkeää, että Ässän kanssa edetään johdonmukaisesti ja kouluttaminen tapahtuu vain positiivisellä vahvistamisella!

Ässä etsii liikunnallista kotia mieluiten omakotitalosta, mutta muitakin asumismuoto ja voidaan harkita. Ässälle toivotaan kotia, jossa harrastettaisiin jotain koiran kanssa.
Luovutusta lapsiperheeseen harkitaan tapauskohtaisesti.

Sijainti: Nokia
Luovutusmaksu: 300€