Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta.

 

 

Nova (pentu)

k anu2Heips! Olen puolivuotias huskyn ja karhukoiran sekoitus. (muitakin rotuja saattaa olla) Säkäkorkeutta minulle on kertynyt 50cm ja painan 17kg, siis hyvin solakka tapaus. Olen oikea ikiliikkuja ja muutenkin oikea energiapakkaus! Koirakavereiden kanssa tykkään leikkiä ja heistä otan mallia. Jos he ovat rauhallisia, en minäkään turhia hötkyile. Rakastan olla rapsutettavana, kunhan ensin saan tutustua rapsuttajiin. Hihnassa saatan vielä välillä hieman vetää, mutta opin varmasti kulkemaan nätisti, kunhan minua kärsivällisesti opetat. Ja k anu1olenhan vasta pentu! Minusta saa mukavan kaverin, vaikka pitkille metsäretkille. Yksinoloa vasta harjoittelen, mutta koirakaverin kanssa pärjään kyllä jo ilman ihmisiäkin. Kissoihin olen tottunut ja tulen juttuun myös rauhallisten lasten kanssa.

Nova etsii kotia ensisijaisesti omakotitalosta toisen koiran kaverina, ei kuitenkaan ulkokoiraksi.

Koulutuksen tapahduttava ainoastaan positiivisen vahvistamisen kautta.

 Nova luovutetaan rokotettuna, madotettuna steriloituna ja sirutettuna.

Sijainti: Tampere
Luovutusmaksu: 400€

Hele

k hele9

Hele on arviolta 2014 syntynyt äärettömän kaunis tyttönen. Hän on mahdollisesti useamman rodun risteytys ja ainakin Pointteria hänestä löytyy suurella varmuudella. Helen säkä on n. 65cm ja painoa n. 25kg. Hele on steriloitu, madotettu, sirutettu sekä rokotettu.

Hele on iloinen, avoin, utelias ja erittäin ihmisrakas. Hän on hyvin älykäs ja oppii palkitsemisen kautta hienosti. Hele on ketterä ja nopea koira, joka käyttää mielellään nenäänsä. Hän rakastaa ihmisiä ja näiden läheisyyttä. Sohvalla hän käpertyy kainaloon pienen sylikoiran lailla ja sängyn tulee varmasti valtaamaan, jos saa siihen mahdollisuuden. Lämpöä hän arvostaa hurjan paljon ja mieluusti nukkuukin peiteltynä pehmoisalla pedillä.


Metsässä Helen kanssa käydään haistelulenkeillä ja siellä hän saa seurata nenäänsä ja tutustu häntä mahdollisesti jännittäviin asioihin omaan tahtiinsa. "Ihmistenilmoilla" nenän käyttö on tietysti myös sallittua, mutta muuten "vaatimustasot" ovat korkeammalla ja tarkkaan valikoituja makupaloja kuluu kivasti, kun neitiä saa palkita halutusta käytöksestä. Aina Helen korvat eivät kuitenkaan ole toiminnassa, mutta silloinhan hänellä on vain jotain makupaloja palkitsevampaa
k hele10mielessä tai nenässä ;) Syksyllä Helen mielipuuhaa oli metsässä hengailu ja mustikoiden syönti. Hele rakastaa mustikoita, joten jos itse aikoo marjastaa, niin kannattaa miettiä kahteen kertaan ottaako tämän neitokaisen mukaan! Toisaalta Hele löytää ne parhaat mättäät :D Kylmää ja sadetta Hele inhoaa ja silloin hän ei millään haluaisi lähteä lenkille, vaan jäisi enemmin nukkumaan. Onneksi Helen pukeminen, kuten kaikki muukin käsittey on helppoa ja lämpimät vaatteet auttavat ulos lähdön kanssa. Sisätiloissa Helen ehdotonta mielipuuhaa on yksinkertaisesti nukkuminen. Ruoka-aikaan hän on paikalla, mutta muuten oikeastaan jalkeilla vain vaihtaessaan makuupaikkaa. Heleä ei häiritse edes vieressä jumppaavat lapset tai näiden hierveitä ääniä pitävät lelut. Hele monesti ihan hakeutuu lepäämään leikkivien lasten läheisyyteen. Löytyy Helestä tosin vielä se leikkisäkin puoli ja lelujen lisäksi älypelit häntä kiinnostavat. Hän myös ajoittain intoutuu leikkimään tilapäiskodin oman koiran kanssa, mutta aika maltillisesti.

Tullessaan yhdistykselle Hele oli todella pelokas ja arka koira. Kaikki oli hänelle vierasta ja ulkona taivaskin meinasi tippua niskaan. Hämärällä edelleen hän saattaa haukkua vieraita ihmisiä ja läheltä ohi ajavat outoa ääntä pitävät kummallisuudet (mm. fatbike) saattaa pelottaa. Ulkona Hele reagoi myös vastaantuleviin koiriin ja koiran haukuntaan. Lenkillä toisten koirien kohtaamistilanteissa on osattava siis ennakoida. Yleisesti Hele tulee kivojen koirakavereiden kanssa toimeen, kunhan saa rauhassa näihin tutustua.

k hele8
Helelle etsitään koirakokenutta kotia ensisijaisesti omakotitalosta. Ehdoton plussa olisi tasapainoinen koirakaveri, joka ei käy ylikierroksilla! Kissatalous on täysin poissuljettu. Helen tilapäiskodissa on pieniä lapsia, mutta lapsiperheeseen luovutusta harkitsemme tapauskohtaisesti. Lasten tulee ehdottomasti osata käyttyäytyä koirien kanssa ja kunnioittaa näitä. Samat vaatimukset koskevat myös lasten kylään tulevia kavereita! Hele ilmoittaa vieraiden tulosta komealla haukulla jarimmista tämä saattaa kuulostaa pelottavalta.


Helen uudella kodilla olisi hyvä olla positiivinen vahvistaminen ja palkitsemisen kautta kouluttaminen hallinnassa. Hele on sen verran fiksu koira, että väärin palkittuna hän oppii myös ne väärät tavat. Helen kanssa on tehty hyvin paljon töitä monien asioiden suhteen ja uuden kodin tulisi pystyä pitämään yllä myös jo opittua! Helen kanssa on treenattu myös hieman kosketuskeppiä, joten pohjaa sillekkin löytyy.

Hele ansaitsee itselleen oman häneen sitoutuneen ihmisen, ketä  rakastaa ja keneen luottaa. Hänen luottamustaan ei saa pettää.

Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Ylöjärvi

 k hele12