Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. 
Pirkanmaan alueella suosittelemme yhteydenottoa ongelmakoirakouluttaja Jenny Frantsiin.

 k gigi 1Gigi

Gigi on aivan hurmaava 3-vuotias Saksanpaimenkoira tyttö. Hänet on steriloitu, rokotettu, sirutettu ja madotettu sekä tutkittu muutenkin hieman laajemmalti.

Heti alkuun kerrottakoon Gigin ongelmista, koska ne mahdottomiksi kokevat voivat jättää loppu kuvauksen lukematta.

Gigi ei kärsi eroahdistuksesta tai yksinoloongelmasta, mutta hänen oma ihmisensä ei saa kulkea ulko-ovesta ilman häntä. Ulko-ovesta kulkeminen saa Gigin voimakkaasti ahdistumaan ja panikoimaan. Suurella todennäköisyydellä hän myös tuhoaisi asuntoa ahdistuksensa seurauksena ja emme halua todellakaan yhdenkään koiran kokevan sellaista pelkotilaa. Tämä tulee jokaisen hänestä kiinnostuneen oikeasti ymmärtää ja miettiä kuinka elämä käytännössä Gigin kanssa onnistuisi.

Gigi on myös aika laiha ja peräpää lihasköyhä. Gigi on todella nirso koiranruualle, mutta makupalat hänelle kelpaavat. Hänen lonkkansa ja rankansa eivät myöskään ole parhaasta päästä ja fysioterapiaa suositellaan. Koiran voimistusta tulee jatkaa uudessa kodissa ja edetä koiran voimien ja jaksamuksen mukaan.

k gigi 2Jos et säikähtynyt Gigin "huonoja" puolia ja jatkat edelleen lukemista, niin tässä tytön luonteesta.

Gigi on iloinen koira, joka palvoo ihmisiä. Hän on käsittämättömän kiltti ja sisätiloissa hyvin rauhallinen. Gigi rakastaa hellyyttä ja läheisyyttä sekä muiden koirien seuraa. Hän ei sorsi minkään kokoisia tai värisiä koiria vaan näkee kaikki mahdollisina leikkikavereina. Gigissä ei ole ripaustakaan aggressiivisyytta ja lasten riehakkaatkaan puuhat eivät saa häntä kiihtymään. Hihnassa Gigi kulkee ihan kivasti ja vapaana hän pysyy. Hoitotoimenpiteet tämä tyttö antaa tehdä mukisematta, lukuunottamatta korvien tutkimista. Gigi rakastaa autoilua ja mielellään kulkisikin kaikkialla mukana. Gigi osaa vahtia ja käyttää ääntäänkin ihan sopivasti. Gigi on järjettömän mahtava koira ja parempaa kumppania itselleen ei voisi toivoa.

Gigille etsitään ensisijaisesti kotia omakotitalosta, missä hän saisi valvotusti oleskella vapaana. Hän ei etsi itselleen "johtajaa", joka näyttäisi hänelle paikan arvoasteikon alimpana, vaan rakastavaa ihmistä, joka nauttisi Gigin seurasta juuri sellaisena kuin tämä ihana tyttönen on. Gigin koulutuksen tulee tapahtua vain positiivisella vahvistamisella, eikä minkäänlaisella rankaisulla tai muulla negatiivisella toiminnalla. Gigi kuuntelee iloisia komentoja, eikä mitää käskytystä tai turhaa äänen korottamista. Tämä koira ei halua elämäänsä mitään dominointia vaan vain pyyteetöntä rakkautta.


Sijainti: Nokia
Luovutusmaksu: 300€


 

kuvaRisto Reipas

Risto Reipas on 5 vuotias dreeveripoika, hänet on kastroitu, rokotettu, madotettu ja sirutettu. Luonteeltaan Risto on super-kiltti, ihmisrakas ja aktiivinen koira, joka rakastaa käyttää nenäänsä. Helppo käsitellä; hoitotoimet sujuvat vaivatta, ei ole arka, eikä aggressiivinen mitään tai ketään kohtaan. Jos Risto on ainoana koirana niin hän on sisätiloissa hyvin rauhallinen ja hiljainen; nukkuu, puuhastelee lelujen ja puruluiden parissa, tai seurailee ihmisten tekemisiä. Muiden koirakavereiden kanssa tykkää riehua ja ääntäkin lähtee sitten helposti vähän enemmän. Risto ei kärsi eroahdistuksesta; saattaa haukkua vähän aikaa yksin jäädessään, mutta haukkuminen on vähentynyt huomattavasti kun rutiinit ovat tulleet tutuiksi. Ei tuhoa paikkoja! Sisäsiisteyttä on tilapäiskodissa vasta opeteltu ja pissavahinkoja saattaa vielä tulla, mutta ne ovat vähentyneet ja yleensä Risto osuu lattialle laitettujen sanomalehtien päälle. Ristoa ei ole peruskoulutettu, mutta lenkit sujuvat yleensä mukavasti ja vetämättä, ainakin rauhallisessa ympäristössä. Kiinnostavien hajujen perään saattaa toki vetää, ja mielellään myös tervehtisi kaikkia vastaantulijoita.

Risto on hyvin ketterä ja kokoisekseen voimakas koira, josta saa mainion harrastus-, lenkki- ja kainalokaverin. Riistaviettiä on jonkin verran, joten vapaana ulkoilu ei tule kysymykseen. Ristolle etsitään kärsivällistä loppuelämän kotia, jossa Risto saa asustella perheenjäsenenä ihmisten kanssa. Sopivin ainoaksi koiraksi tai kiltin koirakaverin seuraksi (sekä urokset että nartut ok!). Kissoihin Risto ei ole tottunut, ja niistä hän saakin aikamoisen hepulin, joten kissakotiin Ristoa ei suositella. Ristolla saattaa olla ruoka-aine allergia; on nyt syönyt allergisille koirille tarkoitettua kuivamuonaa joka tuntuu sopivan hyvin. Muita tiedossa olevia terveysongelmia Ristolla ei ole.
 
Sijainti: Tampere
Luovutusmaksu: 300 €
 k mokkaMokka

Mokka on 11/2006 syntynyt uros, josta löytyy lk-Collieta, Lapinporokoiraa ja Saksanpaimenkoiraa. Mokka on leikattu, rokotettu, sirutettu sekä madotettu.

Mokka on oikealla omistajalla mahtava koira ja maailman paras lenkkikaveri. Hän kulkee aika nätisti hihnassa ja huomioi taluttajansa tasaisin väliajoin joko katseella tai pienellä käsipusulla. Hän on muut huomioon ottava herrasmies. Mokka on tottunut rauhalliseen ympäristöön ja siksi muut lenkkeilijät, uroskoirat ym saavat hänet haukkumaan, mutta muuten lenkkeily sujuu oikein rauhallisesti. Mokka on mukava ja helppo kaveri tulla toimeen, mutta omistajalla on oltava taitoa lukea Mokkaa. Käytöstavat hänellä ovat hallussa ja uutta on helppo opettaa. Kotona hän on rauhallinen ja tykkää muutenkin rauhallisesta elämänmenosta. Hurmuriluonteensa lisäksi hän on komea poika, kuten kuvasta näkyy!

Mokalle etsitään koirakokenutta kotia, jossa ei olisi ainakaan toisia uroskoiria. Toiset urokset saavat hänet varautuneeksi ja hänellä saattaa olla huonoja kokemuksia edellisestä elämästään toisten urosten suhteen.

Mokka ei ole ollut tekemisissä kissojen tai lasten kanssa joten hän ei osaa niihin suhtautua oikein. Olisi siis suotavaa, ettei uudessa kodissa olisi muun lajin edustajia eikä lapsia. Vieraat asiat saavat Mokan varautuneeksi ja puolustuskannalle. Turhaa stressiähän emme koiralla soisi missään muotoa.

Uusi koti saisi olla rauhallisella alueella omakotitalossa. Mokalle tärkeää olisi varmasti oma piha, jota saisi vahtia ja jossa koiran haukkuminen olisi hyväksyttävää! Mokka tarvitsee myös ihmisen, joka antaisi hänelle paljon rakkautta ja huomiota sekä ymmärtäisi koiran tarpeita. 

Sijainti: Ylöjärvi
Luovutusmaksu: 200€