Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta.


Esa

k esaEsa on noin 4-vuotias saksanseisoja-mix, jolla on korkeutta n. 60cm ja painoa n. 30kg.

Esa on sympaattinen herrasmies, joka on nopeasti sopeutunut väliaikaiskotiinsa. 
Kotioloissa Esa on kiltti ja helppo käsitellä. Kotiintulosta hän innostuu kovasti, mutta rauhallisin ottein kohellus pysyy kyllä kurissa. 

Esan hoitopaikka sijaitsee kerrostalossa, ja yksin ollessaan poika reagoi talon ääniin kumealla haukunnalla. Koska naapurit eivät yleensä moista piirrettä arvosta, tulisi Esan tulevan kodin sijaita omakotitalossa, mielellään rauhallisella alueella.

Ulkoilussa on Esalla vielä opeteltavaa. Toisten koirien ohittaminen läheltä on välillä hankalaa ja erityisesti toiset uroskoirat ovat Esalle ärsyke. Tietyille koirille remmissä rähjätään ihan huolella, mutta Esan vaste nameilla kouluttamiseen ja hyvästä käytöksestä kehumiseen on hyvä. Positiivisen vahvistamisen kautta kouluttamisella remmirähjäys saadaan kuriin. Myös nopeat lenkkeilijät ja pyöräilijät täytyy haukkua, jos menevät liian läheltä ohi, mutta nämä häiritsevät vähemmän kuin toiset koirat.

Esa luovutetaan ensisijaisesti ainoaksi koiraksi kotiin, jossa on jo koirakokemusta. Suuren kokonsa ja innostumisherkkyytensä vuoksi Esaa ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Esa luovutetaan rokotettuna, madotettuna kastroituna ja sirutettuna.

Sijainti: Tampere
Luovutusmaksu: 300€


 

Nike

k nikeNike on arviolta 8-vuotias, sekarotuinen uros. Hän painaa noin 18 kiloa. Rotuina saattaisi olla labradorinnoutajaa, saksanseisojaa, sekä pystykorvaa melko varmasti löytyy.

Nike on aiemmin asunut maalla omakotitalossa, mutta kerrostaloelämä vaikuttaa sopivan tälle hurmurille mainiosti. Herra ei ole yhtään häiriintynyt kerrostalon äänistä, eikä ole haukahtanut kertaakaan sisällä ollessaan. Ulkoilu onkin sitten toinen juttu. Ulos päästessään Niken sisäinen pystykorva herää. Nike kulkee nätisti hihnassa, mutta kunnon pystykorvan lailla kaikki liikkuva pitää haukkua. Muiden koirien ohittaminen on haasteellista, mutta koulutuksessa edistytään koko ajan.

Tästä herrasmiehestä löytyy iän tuomaa arvokkuutta ja rauhallisuutta. Iän tuomia vaivoja Nikellä on toistaiseksi vähän. Nike ei ole tottunut lapsiin.

Luovutetaan ensisijaisesti lapsettomaan ja rauhalliseen ympäristöön omakotitaloon taajaman ulkopuolelle.

Luovutetaan madotettuna, rokotettuna, sirutettuna ja kastroituna.

Sijainti: Tampere
Luovutusmaksu: 200€

 

 

Nova

k anu2Pentumaista elämäniloa täynnä oleva ikiliikkuja. Ikää löytyy vasta noin 9 kk ja tiedossa olevat rodut ovat husky ja karjalankarhukoira, joiden luonteenpiirteet Novassa tulevat esiin vahvasti. Säkäkorkeutta löytyy noin 56 cm ja painoa miltei 19 kg.

Koirakavereiden kanssa Nova tulee hyvin juttuun, mutta toinen koira ei ole välttämätön tulevassa kodissa, sillä hän rakastaa huomion keskipisteenä olemista, rapsutuksia ja leikkiä. Suurin nautinto on metsässä lenkkeily, riistaviettisenä koirana kun rakastaa mennä nenä kiinni maassa hajujen perässä. Hihnassa Nova osaa kävellä vetämättä (myös samaan aikaan koirakaverin kanssa), mutta toisinaan hihnakäytöstavoista täytyy vielä muistuttaa hajujen viedessä ajatukset mukanaan. Yksin ollessan Nova voi haukkua ja kengät saattavat liikkua kuin "itsestään" paikasta toiseen poissaollessasi. Lyhyitä aikoja osaa olla nätisti, mutta harjoitus tekee mestarin! Ulkona ei ole ilmennyt haukkuherkkyyttä.k nova
Koirien, koiriin tottuneiden kissojen ja lasten kanssa Nova on tottunut olemaan ja osaakin olla nätisti.

Nova oppii nopeasti uusia asioita, kunhan koulutus sujuu rauhallisesti ja positiivisen vahvistamisen kautta.

Luovutetaan rokotettuna, madotettuna, steriloituna ja sirutettuna.

Sijainti: Nokia
Luovutusmaksu: 400€