Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. 
Pirkanmaan alueella suosittelemme yhteydenottoa ongelmakoirakouluttaja Jenny Frantsiin.

Luovutukseen tulevia

 

  • 1-vuotias sekarotuinen (Doberman/Pitbull) poika
  • 3-vuotias shetlanninlammaskoira/kultainennoutaja -mix narttu

 k mokkaMokka

k mokka

Mokka on 11/2006 syntynyt uros, josta löytyy lk-Collieta, Lapinporokoiraa ja Saksanpaimenkoiraa. Mokka on leikattu, rokotettu, sirutettu sekä madotettu.

Mokka on hyvin hellyydenkipeä herrasmies, joka kaipailee yhtä tai useampaa rapsuttajaa. Mokka kaipaa rauhallista ympäristöä, sillä liika hälinä stressaa häntä helposti. Stressiherkkyyden takia Mokka kaipaa maltillista omistajaa, joka järjestää hänelle sopivaa rauhoittavaa aktivointia, kuten vaikkapa namien etsintää.

Mokka on hyvä lenkkikaveri, eikä vedä hihnassa. Läheltä ohikiitäviä pyöriä tai autoja kannattaa kuitenkin varoa, sillä niiden perään Mokka saattaa yrittää sännätä. Mokka haukkuu toisia koiria, mutta niitä kohti ei vedetä. Jonkin verran käytöstapoja Mokalta siis löytyy ja uusien tapojen opettelu varmasti onnistuu, kunhan koulutus tapahtuu positiivisen vahvistamisen kautta.

Mokka on tilapäiskodissaan tottunut kissoihin. Narttukoirien kanssa tulee toimeen, mutta koska Mokka arvostaa hyvin rauhallista elämää, voisi olla Mokan kannalta parempi, ettei uudessa kodissa ole muita koiria, ei ainakaan kovin villejä. Uusia ihmisiä kohtaan Mokka saattaa aluksi olla hieman varautunut, mutta tutustumisen jälkeen hänestä saa loistavan kaverin.

Mokalle paras paikka olisi varmaankin omakotitalo rauhallisella alueella. Mokka saattaa yksin jäädessään haukkua hetken aikaa, mutta osaa muuten olla rauhassa yksin kotosalla.

Luovutusmaksu: 200€
Sijainti: ValkeakoskiRusko

k ruskoRusko on sympaattinen 2008 syntynyt Saksanpaimenkoira herra. Hänet on leikattu, rokotettu, sirutettu sekä madotettu.

Rusko on kotioloissa ihanan rauhallinen ja läheisyydenhaluinen koira. Hän on hyvin kiltti, leikkisä, hellyydenkipeä ja toisinaan äärettömän pentumainen. Rusko rakastaa palloja ja tennispallot ovatkin parasta maailmassa. Yksinollessaan hän viettää aikaa rennosti köllien sängyssä ja kotiin palaavat ihmiset hän ottaa vastaan suurella rakkaudella ja innostuksissaan saattaa hyppiä kohti. Pitkiä aikoja Rusko ei ole kuitenkaan tilapäiskodissaan joutunut yksin olemaan ja toiveena olisikin, ettei hänen tarvitsisi koskaan ollakkaan. Hihnassa kulkemista Ruskon kanssa vielä harjoitellaan ja edistystä onkin tapahtunut. Hiomista käytöksessä kuitenkin on, koska esimerkiksi Ruskolle sana "tänne" tarkoittaa ihan syliin asti :D. Ruskon koulutuksen tulee tietenkin tapahtua vain ja ainoastaan positiivisillä metodeilla ja palkitsemisen kautta. Rusko tulee mukavasti juttuun useimpien koirien kanssa, mutta joskus ensitutustumisella hän saattaa näyttää toiselle urokselle hampaita ja murista. Hän ei kuitenkaan ole agressiivinen muita koiria kohtaan.

Ruskolle toivotaan kotia ensisijaisesti omakotitalosta, josta löytyisi aidattu piha. Muita asumismuotoja voidaan kuitenkin harkita tapauskohtaisesti. Pihakoiraksi/vahtikoiraksi Ruskoa ei luovuteta, vaan Ruskon täytyy saada elää normaalina perheenjäsenenä ja hänen aktivointiinsa tulee panostaa niin sisätiloissa, kuin ulkonakin. Hellyyttä kaipaava Rusko viettää mielellään aikaansa kivojen koirien kanssa, mutta hän saattaisi olla kaikkein onnellisin ainoana koirana ja hellyyden keskipisteenä. Koirakavereiden seuraa hänen on silti säännöllisesti saatava ja päästävä toteuttamaan itseään. Täysin poissuljettua ei ole kuitenkaan luovuttaa Ruskoa koirakotiin.

Uudella omistajalla tulisi olla entuudestaan koirakokemusta, rotutuntemusta sekä ymmärrystä koiria kohtaan. Lapsiperheeseen luovutusta harkitaan vain, jos lapset ovat entuudestaan tottuneet koiriin ja osaavat käyttäytyä fiksusti näiden seurassa. 


Luovutusmaksu: 250€
Sijainti: Tampere