Koirat

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. 
Pirkanmaan alueella suosittelemme yhteydenottoa ongelmakoirakouluttaja Jenny Frantsiin.

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »


lempi 1Lempi

Lempi on alle 2-vuotias Bullmastiffi neito. Hänet on leikattu, rokotettu, madotettu ja sirutettu.
 
Luonteeltaan Lempi on täysi kymppi. Hän on lempeä, innokas ja mukavan energinen koira. Hän hallitsee peruskäskyt ja harkintansa mukaan noudattaakin niitä. Lempi on myös fiksu koira ja ruokaa rakastavana osaakin omatoimisesti tarkastaa pöydän antimet.
Sisällä ollessaan Lempi käyttäytyy yleensä rauhallisesti ja pääsääntöisesti vain makoilee lattialla. Halipulan yllättäessä tosin syli on hanelle se paras paikka. Tällä neidillä on myös mahtava ääni ja hän osaakin sitä komeasti käyttää halutessaan esimerkiksi huomiota. Lempi on hyvin sosiaalinen koira ja hän hyväksyy kavereikseen niin kissat, kuin toiset koiratkin.
 
lempi 2Lempi on elänyt kaukana kaupungista, joten ihmisvilinään ja rauhattomaan ympäristöön häntä ei luovuteta. Lempi siis pysyy "maalaisena" myös uudessa kodissaankin. Lempille mahtavin koti löytyisi koirakokemusta omaavasta perheestä, jossa ulkoillaan paljon. Perheessä ei saisi olla pieniä lapsia tai villiä lapsilaumaa. Uudesta kodista tulisi löytyä iso piha ja mieluiten aidattu sellainen. Uuden kodin tulisi myös tiedostaa ison lörppähuulen mukanaan tuomat "ihanuudet", kuten vaikka kuolavanat vaatteilla tai parhaimmillaan seinillä, verhoissa, ikkunoissa... Suurena plussana täytyy mainita, että Lempi osaa juoda hyvin siististi. Hänen jäljiltään ei siis jää lainehtivaa lattiaa vaan kupin ympäristö pysyy suhteellisen kuivana.
 
Lempi on aktiivinen koira ja hän tarvitsee kaikenlaista aktivointia. Olisikin suotavaa, että uusi koti panostaisi koiran virikkeistämiseen ja harrastaisi tämän kanssa.

HUOMIOITAVAA! Lempin steriloinnin yhteydessä huomattiin ongelma veren hyytymisessä sekä paikoin paksusti kalvoittunut perna. Ei ole täysin poissuljettua, etteikö tulevaisuudessa pernaa jouduttaisi poistamaan ja tällöin on varauduttava verenhyytimisongelmaan ja useisiin seurantakäynteihin operaation jälkeen.

Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Orivesik beaBea

Bea on 2007 syntynyt tyttö Hovawart, jolle etsitään nyt liikunnallista kotia. Bea on leikattu, rokotettu, sirutettu sekä madotettu.

Bea on luonteeltaan hyvin tasapainoinen, ihmisrakas, lojaali ja aurinkoinen leidi. Hän on pehmeä yksilö ja helposti jopa perheen pienimpien hallittavissa. Bea on lempeä koira, joka seuraa uskollisena ihmistään. Hänellä ei ole tarvetta karkailla tai käyttäytyä sopimattomasti. Vieraisiin ihmisiin tai koiriin Bea suhtautuu välinpitämättömästi, mutta tulee kaikkien kanssa kuitenkin hyvin juttuun. Bealla ei tuntuisi olevan myöskään voimakasta suojeluviettiä. Hän on mitä mahtavin kotikoira. Bea on pitkäkarvainen koira ja hänen turkkinsa vaatii säännöllistä harjaamista. Turkin hoitamatta jättäminen saattaa aiheuttaa koiralle kiristäviä takkuja.

k bea2Bea oli tullessaan vaarallisen ylipainoinen, mutta liikunnalla häneltä on saatu mukavasti kiloja karisemaan. Painon kanssa on kuitenkin tehtävä töitä vielä pitkään, koska neidissä on vielä liikaa rakastettavaa.
Bealla pelättiin diabetestä ylipainon takia, mutta sitä ei tutkimuksissa onneksi löytynyt. Bealla oli myös korvissa ongelmaa, mutta nekin on saatu hoidettua.

Bea luovutetaan rakastavaan ja tasapainoiseen kotiin, jossa ulkoillaan paljon ja jaksetaan antaa myös Bealle aivojumppaa.
Toivomme Bean löytävän kodin omakoti- tai rivitalosta.

Luovutusmaksu: 200€
Sijainti: TampereKodaKoda

"Moi! Mun nimi on Koda. Mä oon 5-vuotias herrasmies. Säkää mulla on noin 60 cm ja painoa vajaat 30 kiloa. Ihan en oo misterin mitoissa, mutta tykkään kovasti lenkkeillä, että eiköhän pari kiloa tipahda lähes itsestään.

Haen kumppania tositarkoituksella, olisitko sinä juuri oikea minulle? Tykkään lenkkeillä, leikkiä ja erityisesti kaipaan rapsutuksia. Olen toisinaan hieman itsepäinen, vaikka kuuntelen kyllä jos on tärkeetä asiaa. Tykkään ruuasta ja säännölliset ruoka-ajatkin alkaa pikkuhiljaa tuntua mukavilta. Lenkkeilyssä mukavinta on haistella ja siirtyä vauhdikkaasti hajujen välit. Oon mä joskus käynyt juoksulenkeilläkin ja ihmisen pyörän vierelläkin kulkenut. Välillä sijaisemäntä huomauttelee mun vauhdista ja kyllä mä sen mieliksi aina löntystänkin jonkun aikaa.

Mulla oli aikaisemmin kissakaveri ja kivasta sellaisesta voisin tykätä uudessakin kodissa. Tykkään keskustella kavereiden kanssa silloin kun ihmiset ei oo paikalla, eihän niiden nyt kuulu kaikkia hienon koiran salaisuuksia kuulla. Väittävät minua vähän äänekkääksi, mutta luulen että ovat vain kateellisia komeasta kaikukopastani. Toiset koirat mua kauheesti kiinnostaa ja ilmaisen sen aika äänekkäästi. Kyllä mä kuitenkin vilkuilen emäntääkin, että olinko senkin mielestä reipas.

KodaAinoo mistä mä en oikein välitä on pienet ihmiset. Ne liikkuu vähän omituisesti ja mun mielestä niitä pitäis paimentaa kasaan. Niin no oikeastaan vaan, jos ne on mun kodissa. Ulkona mua kiinnostaa lähinnä myyräjahti ja oravien kyttäys. Näkyillään!"

Kodalle etsitään kotia mieluusti omakotitalosta ja lapsettomasta tai isompien lasten taloudesta. Kissoihin Koda on tottunut ja tulee toisten koirien kanssa toimeen. Koda tarvitsee jämäkän ja johdonmukaisen omistajan. Peruskäskyjä Koda hallitsee jonkun verran ja on erittäin perso nameille, joten koulutuksen eteenpäin vieminen onnistunee helposti. Koda luovutetaan leikattuna, rokotettuna ja sirutettuna.

Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Akaa

 


k moksaMöksä

Möksä on 2010 syntynyt uros Rottweiler, joka etsii itselleen omaa rakastavaa kotia. Uudella kodilla tulisi ehdottomasti olla koirakokemusta ja mielellään kokemusta myös kyseisestä rodusta. Möksä on saanut edellisessä elämässään peruskoulutuksen, mutta ongelmia saattaa ilmetä mahdollisen "kielimuurin" takia. Hänen koulutuksensa yksityiskohdista ei ole myöskään tietoa.

Luonteeltaan Möksä on rauhallinen, perhekeskeinen, oppivainen ja valpas. Suojeluvaistoja häneltä löytyy ja aikaisemmin aika suljetun elämän takia hän suhtautuu hieman varauksellisesti uusiin ihmisiin. Onneksi kuitenkin Möksä on hyvin perso kaikelle syötävälle ja koiran motivoiminen sekä luottamuksen saaminen onnistuu suhteellisen nopeasti herkuilla. Möksä on omistajalleen äärettömän lojaali ja uskollisen kumppani, mutta väärällä kohtelulla hänestä voi helposti saada hyvinkin arvaamattoman.

Hänen uuden kotinsa toivotaan löytyvän omakotitalosta hyvin tasapainoisten ja rauhallisten ihmisten luota, jotka jaksavat panostaa koiran hyvinvointiin ja aktivoimiseen.
Möksä ei osaa välttämättä suhtautua toisiin koiriin aivan oikealla tavalla ja kissojen kanssa hän ei ole ollut tekemisissä. Lapsiperheeseen häntä ei luovuteta.
Möksä luovutetaan leikattuna, rokotettuna, madotettuna sekä sirutettuna.

Luovutusmaksu: 300€
Sijainti: Lempäälä