Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran Pesun määräämässä paikassa määräaikana. Pesu kustantaa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta. 


Koiranpennut I

Nämä ihanan vilkkaat ja todella aktiiviset koiranpennut ovat syntyneet 6.2.2016 ja heistä löytyy Bordercollieta, todennäköisesti Tanskandoggia, mahdollisesti  Ajokoiraa/Dobermannia tai jotain ihan muuta.. Pennuista tulee kasvamaan isoja, hyvin fiksuja ja paljon aktivointia vaativia.
Nämä riiviöt tarvitsevat ehdottomasti liikunnallisen ja mielellään koirakokemusta omaavan kodin ensisijaisesti omakotitalosta. Uudessa kodissa voisi olla seurana kiltti koirakaveri tai muutoin lähipiiristä olisi hyvä löytyä leikkikaveri.
Näillä lapsosilla on jo hyvin pienenä ollut monia erikoisosaamisia. He pystyvät hienosti repimään mm. mattoja, huonekalujen kulmia ja muutenkin kaikkea eteensä tulevaa. Osaavat kyllä rauhoittuakin pikkuriikkiseksi hetkeksi riehuttuaan aivan järjettömän pitkiä aikoja! Kynsien leikkuu ja muu käsittely sujuu ongelmitta ja kaikki ihmisen antama läheisyys ja huomio onkin näille todella tärkeää.
Näiden pentujen uusilta kodeilta vaaditaan pitkää pinnaa ja huumorintajua. Pentujen koulutuksen on ehdottomasti tapahduttava vain positiivisen vahvistamisen ja palkitsemisen kautta.
Pennut luovutetaan lääkärin tarkistamina, kertaalleen rokotettuina (ylimääräinen rokote), madotettuina ja sirutettuina. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan steriloimaan/kastroimaan tämän määräaikana Pesun määräämässä paikassa. Pesu ry maksaa toimenpiteen.

Snadi
Snadi ei ole se pentueen pienin tai ketterin poitsu ja esimerkiksi portaiden kulkeminen ei vielä onnistu askelmaakaan. Suuresta koostaan huolimatta Snadi pärjää hyvin painileikeissä sisarustensa kanssa ja nopea juoksijakin hän on. Vauhti tosin pysähtyy yleensä vasta tahtomatta tehtyyn kuperkeikkaan tai seinän tullessa yllättäen vastaan :D
k snadik snadi2

Sokka
Sokka on oikea hurmuripoika! Hänen anteeksipyytävä katseensakkin saa juuri tehdyt tihutyöt unohtumaan ja sydämen sulamaan. Sokka ei viihdy sylissä niin paljoa, kuin hänen sisaruksensa, mutta läheisyys on toki Sokallekkin hyvin tärkeää ja sen näyttääkin.
k sokkak sokka2

Luovutusmaksu: 400€
Sijainti:
Nokia


Koiranpennut II

9.2.2016 syntyi maailmaan nämä suloiset "ajokoira"mixit. Pentujen todelliset rodut ovat arvoitus, mutta heistä näyttäisi kasvavan keskikokoisia/isoja. Näiden pentujen elämän alkutaival oli taistelua ja useasti näyttikin ettei heistä kaikki tule selviytymään emon vakavan aliravitsemuksen takia. Vaikeiden alkuviikkojen jälkeen alkoi aurinko kuitenkin paistamaan ja pennut rupesivat reipastumaan ja kasvamaan silmissä! Nykyisin pennut ovat ärsyttävän energisiä ja touhukkaita! Ruokakin maistuu oikein hyvin ja tuhoamisvimmaakin löytyy :)
Vaikka Nämä pennut ovatkin todella energisiä, rakastavat he sylissä oloa! Syli on paikka, jossa rauhoitutaan ja viihdytään pitkiäkin aikoja hellittävinä.
Pennuille etsitään liikunnallista ja koirakokenutta kotia ensisijaisesti omakotitalosta. Koirakavereiden seura on näille tärkeää ja toivommekin uudesta kodista tai lähipiiristä löytyisi mukava koirakaveri.
Pentujen koulutuksen tulee tapahtua vain positiivisen vahvistamisen ja palkitsemisen kautta.
Pennut ovat lääkärin tarkastamia, madotettuja, sirutettuja rokotettuja (ylimääräinen rokote). Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan tämän määräaikana Pesun määräämässä paikassa. Pesu ry kustantaa toimenpiteen.

Helmi
Katsokaa nyt tuota katsetta! Voiko vastustaa?
Helmi on oikea kullannuppu, vaikka riittävästi tästäkin tytöstä löytyy riiviömäisyyttä.
k Helmi1k Helmi2

Halo

Halo on niin älyttömän nätti ja hänen katseensa valoinen. Hän on sisarustensa lailla villi, mutta toisinaan hän myös istahtaa ihmettelemään vilinää ja odottaa kauniisti syliin pääsy vuoroaan.
k Halo

Hachi
Hachi on pentueen rohkein ja ketterin poika. Hän on utelias ja aina tutkimassa kaikkea uutta. Hachi osallistuu kaikkiin puuhiin ja osaa hienosti ilmoittaa itsestään, jos huomiota ei meinaa tulla.
k Hachi1k Hachi2

Haba
Tämä poika on vain niin mahdottoman lällykkä vintiö. Hän on touhukas ja innokas leikkijä. Haba on aavistuksen raskasrakenteisempi mitä monet hänen sisaruksistaan.
k Haba

Hero
Hero on rohkea poika, joka on yksi pentueen suurimmista. Hän on rohkea ja hyvin utelias. Hero on laikukkain pentu ja mustia kohtia näyttäisi tulevan hieman vielä lisää. Hero on vain ihana!
k Hero

Hippi VARATTU
Hippi yksi pentueen pienimmistä. Hän on todella ihmisrakas tyttö ja tykkää maharapsuista. Hippi on kaikkeen osallistuva kaunokainen.
k Hippi

Luovutusmaksu: 400€
Sijainti: Nokia


Väiski

k Väiski

Väiski on kiltti 6-vuotias hellyyttä rakastava, mutta hieman ujo ajokoiramix uros. Se suhtautuu uusiin ihmisiin ja tilanteisiin aluksi varoen, mutta kotioloissa tuttujen ihmisten parissa se on rento ja luottavainen sohvankuluttaja. Väiski viihtyy hyvin myös omassa rauhassaan eikä stressaa yksinolosta, mutta omat ihmiset toki toivotetaan aina iloisesti tervetulleiksi kotiin, oli poissaolo sitten pitkä tai lyhyt!

Lenkillä Väiski on satunnaista vetämistä lukuunottamatta hyväkäytöksinen. Liian vilkkailla kadunvarsilla kulkeminen on välillä sen mielestä jännittävää, mutta rauhallisemmilla alueilla ja etenkin metsäpoluilla se on hyvin rento. Ajokoiraverestään huolimatta Väiski ei ole osoittanut riistaviettiä, ja haukkuakin on kuultu ainoastaan koirapuistossa. Koirakavereihin se on suhtautunut aina ystävällisesti ja innokkaasti, eikä se ole koskaan osoittanut aggressiivisuutta ihmisiä tai muita koiria kohtaan, edes pelkotilanteissa.

k Väiski1Väiski etsii rauhallisessa ympäristössä sijaitsevaa kotia, jossa osataan ottaa huomioon, että monet asiat ovat sille vielä kovin jännittäviä. Kärsivällisyys, rauhallisuus ja lempeys ovat avainsanoja. Koulutuskeinona vain positiivinen vahvistaminen on vaihtoehto, mutta namit kiinnostavatkin niin paljon ettei tässä ole ongelmia!

Väiskiä hirvittävät etenkin suurieleiset ja kovaääniset miehet, eikä se nauti hälisevistä ihmisjoukoista tai lasten seurasta. Vaikka autossa matkustaminen sujuu ongelmitta, ovat esimerkiksi bussi ja juna sille vielä aivan liian jännittäviä matkustustapoja. Ulkoiluun Väiskistä saa kuitenkin mitä mainioimman kaverin sekä rauhalliseen samoilemiseen, että vaikka juoksulenkille! Väiski on jopa vaeltanut Lapissa teltassa yöpyen.

Olisitko juuri sinä Väiskin uusi lenkkikaveri?

Väiski on rokotettu, sirutettu ja kastroitu.
Sijainti: Tampere
Luovutusmaksu: 350€


Luna

k Luna3Huupelonhöppänä!
Se kuvaa hyvin tätä tanskandogin ja ajokoiran mixausta, joka touhuaa kaikessa arkipuuhailussa tiiviisti mukana, mutta jolla välillä nuo päässä lepattavat laput ovat vain koristeena ja korvat eivät toimi yhtään. Hän on arviolta 5-6v. isokokoinen tyttönen.

Luna on kotoisin olosuhteista missä se ei ole saanut riittävästi rakkautta, huolenpitoa, lämpöä eikä koulutusta. Vaikean alkuelämän jälkeen Luna on osoittanut kuinka pohjalta ponnistetaan kohti parempaa elämää ja hän on oppinut jo parissa kuukaudessa ruokailemaan rauhallisesti, kulkemaan hihnassa kohtuullisesti (okei, okei, ylilyöntejä on ja varsinkin alkumatkan innostus mennä eteenpäin on suurta) ja ymmärtämään ihmisen suullista kommunikaatiota.

Luna rakastaa rapsutuksia sekä suukotteluita ja änkeääkin mielellään syliin hellittäväksi. Luna on kuitenkin omistushaluinen joten toiset koirat ajetaan välittömästä läheisyydestä pois. Luna myös vartioi asuntoa ja voit olla varma että teille ei kukaan tule ilman että Luna siitä haukulla ilmoittaa.

Luna on madotettu, rokotettu, sirutettu sekä steriloitu tyttö. Hän on kokenut rankan elämän, mutta uskoa ihmisiin häneltä löytyy yhä. k Luna1
Lunalle etsitään kotia ensisijaisesti omakotitalosta ja aidattu piha olisi tietysti mahtava lisä. Uudella kodilla tulee olla koirakokemusta ja taitoa kouluttaa Lunaa vain ja ainoastaan palkitsemisen kautta. Pienten lasten talouteen häntä emme luovuta, koska haluamme tarjota Lunalle elämän rauhallisessa ja tasapainoisessa ympäristössä, missä ei ole enää aihetta pelkoon. Emme myöskään pysty varmuudella sanomaan Lunan pieniin lapsiin liittyvistä aikaisemmista kokemuksista.
Luna etsii ihmistä, keneen hän voi vihdoin luottaa, ja pyyteettömästi rakastaa.

Lunasta pääset ihailemaan myös videoita! Käyhän kliksutellen: täältä ja täältä.

Sijainti: Pirkanmaa
Luovutusmaksu: 300€


Roosa

k Roosa3Roosa on arviolta noin kuusivuotias, ihana Tanskandoggi-mix. Roosa on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu.
Roosan säkä on noin 75+cm ja paino vielä aivan liian alhainen.

Luonteeltaan Roosa on vahvasti ihmiseensä leimaantuva ja rakastava sylikoira. Hän on kiltti ja rauhallinen, mutta kaikkeen uuteen ja vieraaseen hän suhtautuu hieman pelokkaasti, hakien turvaa ihmisestään. Äkkinäiset liikkeetkin saattavat Roosaa pelottaa, joten uudella kodilla tulisi olla kokemusta ja ymmärrystä arkaa koiraa kohtaan. Pelokkuudestaan huolimatta Roosa ei ole kuitenkaan kertaakaan näyttänyt merkkejä agressiivisuudesta. Roosalla ei ole taipumusta tuhota paikkoja, mutta oman ihmisen poistuminen asunnosta saa hänet vielä ahdistumaan, mikä purkautuu haukkumisena ja ulvomisena. Uudella kodilla tulee siis olla aikaa ja kärsivällisyyttä yksinolon harjoittelulle, ja taitoa kouluttaa koiraa vain palkitsemisen kautta.k Roosa4
Roosa on elänyt elämää, mitä yhdenkään koiran ei pitäisi kokea, ja jonka muistona Roosalla on vartalossaan lukuisia arpia. Arpien kohdalla karva kasvaa valkeana, mikä saa Roosan näyttämään huomattavasti iäkkäämmältä. Roosan toinen korva on useammasta kohdasta revennyt ja arpeutunut, joten korva saattaa repeytyä helposti uudelleen. Roosalla oli tullessaan myös vanha kivulias vamma hännässään, ja hännän amputaatio oli ainoa vaihtoehto.

Roosa on todella ihana koira ja etsimme hänelle kärsivällistä ja rakastavaa loppuelämän kotia ensisijaisesti omakotitalosta, rauhalliselta alueelta. Pienten tai villien lasten talouteen Roosan luovutusta emme harkitse. Uudessa kodissa voisi myös mielellään olla Roosalle kiltti koirakaveri.

Luovutusmaksu:
300€
Sijainti: Pirkanmaa


Hele

k hele2Olen Hele ja asun tällä hetkellä tilapäiskodissa, mutta hakusessa olisi oma ihana perhe. Ikää minulla on kuulemma 1-2 vuotta ja olen monirotuinen (mahdollisesti ajokoiraa, saksanseisojaa, vinttikoiraa, liito-oravaa..). Saatan ensikohtaamisessa olla varauksellinen, mutta rauhoitun nopeasti, varsinkin jos saan herkkuja mieltä tasaamaan. Luonteeltani olen innokas, aktiivinen ja leikkisä. Olen kiinnostunut kaikesta mitä tapahtuu ja mielelläni kaikessa toiminnassa mukana. Tilapäiskodissa olen opetellut monia uusia juttuja, joita toiset koirat ovat opetelleet jo pennusta lähtien. Monet äänet ovat hämmentäviä ja täytyyhän silloin haukkua. Ruokahalu ongelmia ei minulla ole. Olen tarvittaessa ruoan suhteen hyvinkin omatoiminen, mutta tämä minun huoltoporukka ei oikein arvosta omatoimisuutta tässä asiassa ja yritänkin opetella odottamaan ja olemaan ottamatta itse suoraan pöydästä. Huoltoporukka vie minua yhtenään ulos ja olenkin alkanut miettimään, että se liittyisi jotenkin tuohon juttuun, josta porukka puhuu ”sisäsiisteytenä”. Ja hei – minähän en itse pyydä ulos. No, okei täytyy tunnustaa, että ulkona on välillä aika pelottavaa, etenkin pimeällä. Siellä on nimittäin aika paljon outoja juttuja, joita en ole aikaisemmin kohdannut. Mutta on minulla haave, että jonain päivänä noita kaikkia juttuja ei tarvitse pelätä vaan voisin ihan vaan juosta ja peuhata ulkona ja harrastaakin jotain. Liikunta on minulle tosi tärkeätä.  Mutta jos teillä on ymmärrystä ja kärsivällisyyttä kannustaa ja tsempata minua, niin takaisin päin saatte loputtomasti hellyyttä ja kiintymystä. k hele1

Hele on ihana ja energinen tyttö, jota ei vihaisena näe. Hän on fiksu koira ja makupaloilla motivointi onnistuu helposti. Toisinaan ulkona kuitenkin pelko/kiihtymys ylittää herkkujen voiman. Pelkotilojen kanssa tehdäänkin jatkuvasti töitä. Helellä on myöskin massakausi päällä ja ruokintatiheydet sen mukaiset. Helen säkä on arviolta noin 65cm ja paino ehkä jo päälle 20kg.

Hele etsii kotia ensisijaisesti omakotitalosta.  Luovutusta lapsiperheeseen harkitaan tapauskohtaisesti, mutta lasten on oltava ennestään koiriin tottuneita ja käytökseltään rauhallisia. Helellä on etutassussa vanha puremavamma, joka saattaa vaatia jatkossa säännöllistä lääkitystä/pistoksia. Vamma ei tällä hetkellä  aiheuta kipua Helelle tai haittaa hänen elämäänsä.
Hele luovutetaan madotettuna, sirutettuna, rokotettuna sekä steriloituna.

Luovutusmaksu: 350€
Sijainti: Pirkanmaa


Viia

k Viia2Viia on todella kaunis tyttö ja ikää häneltä löytyy 3-6 vuotta. Viia ei heti saanut jakajalta niitä parhaita kortteja elämään, mutta on kuitenkin nyt saanut uuden mahdollisuuden onnelliseen elämään ja hiljalleen alkaa päästä jyvälle koiranelämän kaikista hienouksista, kuten ruuasta, vedestä, rakkaudesta sekä puhtaasta lämpimästä pedistä. Viia on useamman rodun risteytys ja hänestä saattaa löytyä ajokoiraa, Dobermannia, Tansksndoggia, vinttikoiraa yms.
Viian säkä on ehkä noin 70cm ja paino vasta nousussa.
Viia on madotettu, sirutettu, rokotettu sekä steriloitu.

Luonteeltaan Viia on lojaali, hellyydenkipeä, ihmisläheinen ja leikkisä. Vieraat ihmiset hän tervehtii varauksellisella murinalla, mutta kilttinä koirana hän ei tarkoita pahaa. Viia on helppo tutustuttaa kaikkeen uuteen namien avulla.k Viia1

Viia on miellyttämishaluinen koira, joka rakastaa hellittelyjä. Hän on fiksu ja oppii nopeasti uusia asioita. Energisenä koirana Viia nauttii pitkistä lenkeistä, mutta hihnassa kulkemisen kanssa myös uusi koti joutuu vielä tekemään töitä.  Viia on tottunut tilapäiskidissaan kouluikäisiin lapsiin ja hän on osoittanutkin uskomatonta kärsivällisyyttä ja lempeyttä heitä kohtaan. Taaperoikäisiin suhtautumista emme kuitenkaan tiedä.
Viia kiintyy voimakkaasti naisiin ja jos uudesta kodista löytyy naispuolista aikuista, tulee varautua Viian itkeskelyyn tämän poistuttua ulko-ovesta.

Viialle etsitään koirakokenutta kotia mieluiten omakotitalosta. Viian kannalta hienointa olisi, jos uudessa kodissa oli vielä piha aidattuna, koska Viia rakastaa juoksemista ja ilman aitaa hän tuskin pysyy vapaana.
Viia on kehittynyt huimasti yhdistyksellä ollessaan ja hänestä on tullut mitä mahtavin koira! Viia ansaitsee itselleen rakastavan ja häneen sitoutuneen kodin, joka osaa kouluttaa koiraa ilman rankaisuja, positiivisen vahvistamisen ja palkitsemisen kautta.
Viian luottamustaan ei saa pettää!

Luovutusmaksu: 350€
Sijainti: Pirkanmaa


Ada

k Ada3      
"Moi! Mun nimi on Ada ja mää oon kolmen vanha shetlanninlammaskoira/kultainen noutaja - mix. Ei kuitenkaan kannata antaa ulkomuodon hämätä, oon aika räväkkä pakkaus.

Mulla on vähän huonoja kokemuksia toisista koirista, pysyvänä muistona on korvan halkeama ja väittävät, että käytöstavoissa olisi kohentamista. Lenkillä tykkäsin mennä omaa vauhtia, narun toisen pään mielestä mulla on koko ajan kaasu pohjassa. Mun mielestä, jos kerta lenkille on lähdetty, niin mennään sitten kanssa. Mä varmuuden vuoksi myös huutelen törkeyksiä vastaantulijoille, jotta ne ei varmasti tuu mun iholle. En tykkää lähentelijöistä. 

Pienet ihmiset saa mut vähän varautuneeksi, enkä välitä liian innokkaista lähestymisyrityksistä. Kissat on mun mielestä aika yhdentekeviä, kunhan ne ei liikaa tee tuttavuutta. Parasta elämässä mun mielestä on, kun pääsee sohvalle kylkeen kiinni ja rapsuteltavaksi. Pihassa vähän juoksentelen, mutta kuka sitä nyt yksinään ulkona olis, jos voi olla sohvalla kainalossa. Jos mut päästettäis vapaaksi, niin varmasti tutkisin kaikkien eläinten jäljet ja jahtaisinkin niitä, jos tilaisuus tulisi. 

Oon mä täällä väliaikaisessa kodissa jo vähän uusia temppujakin oppinut, erityisen esimerkillisesti kuulemma odotan ruokakuppia ja ulospääsyä. Mussa on ilmeisesti paljon potentiaalia, mitä ikinä se tarkoittaakin."

Ada luovutetaan madotettuna, steriloituna, sirutettuna ja rokotettuna. Omakotitaloon tai vastaavaan rauhalliseen ympäristöön. Ainoaksi koiraksi, eikä pienten lasten kanssa samaan talouteen. Uudella omistajalla tulee olla kiinnostusta, halua ja aikaa Adan kouluttamiseen. 

Luovutusmaksu: 350€
Sijainti: Pirkanmaa