Muut lemmikit

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Huom! Otathan huomioon, että kani, kuten muutkaan eläimet, ei ole häkkieläin. Kanilla on valtava liikunnantarve eikä se saa toteuttaa lajiominaista käyttäytymistä, jos se joutuu istumaan häkissä. Katso ennen eläimen hankintaa brittiläisen kaniyhdistyksen RWAF:n (Rabbit Welfare Association & Fund) video »


Tulossa luovutukseen

- Kaneja


Kauko ja Xena

m xena2Kauko ja Xena ovat ihastuttavat risteytyskanikaverukset, jotka etsivät nyt yhteistä uutta kotia. Molemmat pitkäkorvat ovat leikattuja ja syntyneet vuonna 2016. He ovat siis varsin nuoria ja aktiivisia kaneja.
 
Pariskunnan uudessa kodissa tulisi olla tarpeeksi tilaa temmeltää ja riittävästi virikkeitä. Kaukon ja Xenan lempipuuhia ovat mm. oksien nakertelu, tunneleissa ja pahvilaatikoissa loikkiminen, erilaiset aktivointipelit ja oman kaverin seurassa laiskottelu. Nyt kesällä puput ovat päässeet välillä myös tilapäiskodin pihalle ulkoilemaan aitauksessa. Kauko ja Xena osaavat käyttää vessalaatikkoa, joten pupujen kämpän siivoaminen käy helposti.m kauko2
 
Xena on luonteeltaan aavistuksen ujompi kuin Kauko, mutta molemmat kanit hakeutuvat kyllä mielellään ihmisten seuraan ja ovat melko helposti käsiteltävissä. Tutustuttuaan Kauko hyppii muitta mutkitta ihmisten syliin ja nauttii silityksistä. Kauko ja Xena pitävät välillä yöaikaan melkoista meteliä, joten paras ratkaisu varmaankin olisi, jos heillä olisi uudessa kodissa käytössään ihan oma huone. Tilapäiskodissa kanit ovat tottuneet koirien ääniin ja tavanneet myös lapsia. 

Luovutusmaksu: yhdessä 140 €
Sijainti: AkaaMollamaija (eli Mollis)

m mollisHei, olen täysikasvuinen parta-agama neiti. Etsin loppuelämäkseni kotia, joka olisi mieluiten liian iso kuin liian pieni, eli yli 150x50x50. Toivoisin kotiini paljon monipuolisia kiipeilypaikkoja sekä muita virikkeitä. Olen erittäin aktiivinen ja tykkään tarkkailla kaikkea mitä ympärilläni tapahtuu. Tarvitsen myös monipuolisen ruokavalion, joka koostuu kasviksista ja hyönteisistä. Minua saa tulla katsomaan!

Luovutusmaksu: 60 €
Sijainti: KangasalaSalli, Floora, Salama ja Martti

m ankat
Salli neiti, Floora, Salama ja Martti ovat maan mainio ankkasakki. Potpottavat iloisesti tulijoille, joilla on herkkuja mukanaan, mutta eivät silti ole käsikesyjä. Vesimelonin hakevat kyllä kädestä, mutta siliteltäviä he eivät ole, tai ainakaan vielä.

Tämä ankka joukkio lähtee uuteen kotiin vain laumana joko toisen lauman seuraksi tai niin että uudessa kodissa laumaan lisätään muutama naaras. Salli neiti on kovin suosittu ukkojen keskuudessa ja siksi onkin suositeltavaa lisätä lauman kokoa akoilla.

Kyseessä ei ole mitkään kesälinnut, ankat luovutetaan ainoastaan lemmikeiksi ja paikkaan, jossa on mahdollisuus lajityypilliseen käyttäytymiseen ja talviasumisen puitteet kaikin puolin kunnossa. Ankkojen tarkkaa ikää ei ole tiedossa, mutta arviolta he ovat noin parin vuoden ikäisiä.

Luovutusmaksu: kaikki yhdessä 80 €
Sijainti: NokiaVader, Ozzy ja Jack Sparrow

m OzzyNämä silkkikukkot ovat arviolta parivuotiaita, ehkä jopa hieman vanhempia. Mycoplasma testattu negatiiviseksi. m jacksparrow
Kaikki ovat hieman arkoja, eivät pyrähtele juurikaan kovin korkealle.  He ovat eläneet yhdessä viiden kanan ja parin muun kukon kanssa, mutta muodostavat keskenään oman jengin. Kaikki osaavat kiekua ja muodostavatkin hienon trion. He eivät tappele muiden kukkojen kanssa, mutta pitävät silti puolensa. Jack Sparrow uhittelee joskus, mutta säntää karkuun ennen kuin mitään tapahtuu.

Nämä kukot tarvitsevat silkkikanoja seurakseen. Heidät luovutetaan vain terveiden kanojen seuraan, joko yksittäin tai yhdessä. Kyseessä ei ole mitkään kesäkukot, nämä herrat luovutetaan ainoastaan lemmikeiksi ja paikkaan, jossa on mahdollisuus lajityypilliseen käyttäytymiseen ja talviasumisen puitteet kaikin puolin kunnossa.
m vader
Luovutusmaksu
: yksin 25 €, kaikki yhdessä 60 €
Sijainti: Valkeakoski


m herra arraHerra Ärrä

Herra Ärrä on arviolta parikymppinen punakorvakilpikonna, syntynyt joskus 90-luvun lopulla. Herra R. on ilmeisesti löytynyt järvestä ja sitten asustellut liian pienessä altaassa. Nyt hänellä on hyvät oltavat, ja hän kaipaa jatkossakin osaaviin käsiin ja isoon altaaseen. Tykkää jaloitellessaan kulkea emännän/isännän perässä eikä ole moksiskaan kissoista tai koirista.

Herra on hyvin seurallinen ja kiltti, tykkää mm. uida rinnalla kun joku kulkee altaan ohi. Ärrä on erityisen ihastunut pyöreisiin kiviin, joita tanssittaa altaassaan joka ilta. Ruokahalu on hyvä, herkkua ovat muikut ja kesäkurpitsa. Kilpi uusiutuu normaalisti ja silloin konna tykkää kun selästä rapsutetaan.

Luovutetaan vain kotiin, jossa ollaan valmiita sitoutumaan moneksi kymmeneksi vuodeksi vaativan suokilpikonnan hoitoon. Aikuinen punakorva tarvitsee vähintään 700-litraisen altaan, jollainen on mahdollista lunastaa konnan mukana tarvikkeineen.

Katso video Herra Ärrän touhuista!

Luovutusmaksu: 60e
Sijainti: Kangasala


m hilmaHilma

Hilma on kaunis ja kiltti naaraspunakorva. Ikää Hilma-rouvalla on jo 40 vuotta, mutta energiaa riittää siitä huolimatta. Hilma on tottunut ihmisiin, on helppo käsitellä ja osaa syödä nätisti kädestä, lempiruokaa on tuore muikku.

Luovutetaan vain kotiin, jossa ollaan valmiita sitoutumaan moneksi kymmeneksi vuodeksi vaativan suokilpikonnan hoitoon sekä hankkimaan konnalle hänen tarvitsemansa ison altaan lämmittelyalueineen. Hilma rakastaa uiskentelemista ja tarvitsee noin 700-litraisen altaan, jossa on hyvin tilaa polskutteluun.

Katso videoni!Luovutusmaksu: 60e
Sijainti: Tampere


 

Pontus ja Putrina