Yksityiset kodinetsijät

Tällä sivulla ilmoitetut eläimet eivät ole Pesu ry:n hoidossa, vaan niiden uudelleensijoitusta hoitaa yksityinen henkilö, jonka yhteystieto on ilmoituksessa. Pesu ry ei osallistu eläimen luovutukseen tai hoitoon. Eläimen luovuttaja ja uusi koti sopivat luovutusehdoista keskenään.

Voit ilmoittaa kodin tarpeessa olevasta eläimestä tällä sivulla. Emme julkaise eläinsuojeluyhdistyksen arvojen vastaisia ilmoituksia. Tarkemmat tiedot: yksityisetatpesu.org.

Ohjeita uuden kodin etsimiseen:
Ilmoituksen laatiminen  (.doc-tiedosto)
Kun alat etsiä lemmikillesi kotia  (.doc-tiedosto)

Päivitetty viimeksi 23.10.2017


Masa

Koditon

Tässä on Masa. Lempinimeltään Massu. Masa on noin kaksi vuotias 5-kiloinen leikattu uroskissa. Masa rakastaa isoja ihmisiä, mutta samassa taloudessa asustavia lemmikkieläimiä tai pieniä lapsia ei suvaitse.

Masa on tottunut nyt ulkoilemaan vapaana, mutta osaa käyttää valjaita. Pärjää kyllä sisäkissanakin sillä edellytyksellä, että vaatii uudelta omistajalta varsinkin kaupunkialueella "valjaslenkille" lähtemisen päivittäin. Masa on kumminkin sen verran nuori kissa ja ulos pääsemiseen tottunut, että tarvitsee liikuntaa ulkonakin. 

Ulko- ja sisäloiset on häädetty viimeksi elokuussa. Syy luopumiseen on meillä se, että hyökkäili muiden lemmikkien kimppuun, ja samaa riskiä ei voi ottaa kun perheeseen on tulossa vauva. Tällä hetkellä Masa asustaa Sastamalassa. Luovutusmaksu on 50€, tästä toki voidaan neuvotella, mutta ilmaiseksi emme kissaa luovuta. Meille olisi kovin tärkeää, että Masa pääsisi hyvään aikuiskotiin.

Annamme mielellämme lisätietoja aluksi sähköpostitse; sepvanatgmail.com


Cola

Koditon

Heippa! Olen Cola, 1,5-vuotias kaunis ja ystävällinen tyttökissa. Olen leikattu, rokotettu, sirutettu ja madotettu. Jäin pentuna siskoni kanssa orvoksi, mutta riemukseni pääsin rakastavaan kotiin. Tulen hyvin toimeen lasten sekä siskoni kanssa, mutta muihin kotieläimiin en ole vielä tottunut. Ajan kanssa hyväksyisin varmasti myös uuden eläinkaverin.

Rakastan ulkoilua, puissa kiipeilyä ja päästäisten metsästystä. Valitettavasti naapurini ei tykännyt seikkailuistani enkä ole päässyt sen takia enää ulkoilemaan ja se tekee minut tosi surulliseksi. Ollakseni onnellinen, minun pitäisi päästä kotiin, jossa saan ulkoilla vapaasti. Olen terve ja sisäsiisti enkä ikinä pure tai raavi ihmiskavereita. Leikeissä toki käytän hampaitani ja tassujani, mutta silloinkin hellästi. Olen kaikkiruokainen. Asun Tampereella ja minua voi käydä täällä tapaamassa. Toivoisin, että perheeni pääsisi myös tutustumaan uuteen kotiini. Nykyisessä kodissani minulle luvattiin, että voin tarvittaessa tulla tänne hoitoon milloin vain. Kantokoppani, valjaani ja rakas peittoni tulevat mukaani uuteen kotiin.

Luovutusmaksu: 100€. Yhteydenotot: Outi Jaatinen p. 050 532 1212 tai outi.jaatinenatiki.fi


Manta

Koditon

Manta on n. 17-vuotias kreikankilpikonna, naaras. Se oli tulitikkuaskin kokoinen tullessaan meille syksyllä 2001 ja kilpikonnia ym. matelijoita harrastava eläinlääkäri sanoi, että se on joko 1-vuotias tai saman kesän poikanen. Nyt sen kilpi on n. 13 cm pitkä. Manta on kilpikonnaksi melko aktiivinen, pyörii jaloissa ja osallistuu mm. imurointiin. Pienenä se asui laatikossa, jossa oli lämpömatto ja tarvittavat valot, mutta ennen pitkää se muutti asumaan vapaasti huoneen lattialle, koska se alkoi aktiivisesti pyrkiä pois laatikostaan. Se ei ole koskaan horrostanut talvella, vaikka kilpikonnilla luonnossa on tapana horrostaa.

Kesällä Mantan voi viedä ulos, kun on tarpeeksi lämmintä, kylmää se ei kestä. Ulkona Mantaa on kyllä tarkasti vahdittava tai se lähtee omille teilleen. Manta on täysin kasvissyöjä, vettä se tarvitsee juodakseen, mutta ei osaa uida. Juodessaan Manta menee kokonaan lautaselle, jossa sen vesi on. Vesi vaihdetaan päivittäin.

Kilpikonna tarvitsee lemmikkinä ollessaan UV-valon, joka annetaan mukaan uuteen kotiin. Samoin ruuan sulatukseen se tarvitsee lampun, joka lämmittää, sekin annetaan mukaan. Piilopaikkana konnalla on pahvilaatikko, jonka kyljessä on aukko, mistä se menee laatikkoon ja siellä on pieniä pyyhkeitä, joita se ”järjestelee” niin, että rapina kuuluu. Mantaa saa tulla meille katsomaan, asumme Tampereella.

Meiltä on lapset lentäneet maailmalle ja vanha pari muuttaa uuteen, pienempään asuntoon. Haluaisimme nyt löytää Mantalle uuden, hyvän kodin. Tarvittaessa neuvomme kyllä konnan hoidossa.

Lunastushinta varusteineen on 90€. Lisätiedot puhelimella (ei tekstareita), Zoe: 045 1861 083


Sulo

Koditon

Sulo on vuonna 2013 syntynyt, rekisteröimätön, rokotettu ja kastroitu uroskissa, jonka rotua kutsutaan usein perinteiseksi siamilaiseksi tai thaikissaksi. Sulo on utelias, seurallinen ja erittäin leikkisä, ja osoittaa hellyyttä runsain pesuin sekä puskuin. Kyseessä on sisäkissa, joka ulkoilee silloin tällöin valjaissa.

Sulo asuu parhaillaan kahden muun kissan kanssa – yli 10-vuotiaan rotutoverin ja 3-vuotiaan ragdollin – ja kolmikko elää suurimmilta osin sovussa vierekkäin nukkuen. Sulon tarve leikkiä ja painia on kuitenkin aivan eri tasolla kuin muiden kissojemme, eikä nuori herra malta antaa lajitovereilleen rauhaa niiden sitä kaivatessa. Tämä selvästi stressaa, hyvistä hetkistä huolimatta, kissojamme ja johtaa ajoittain liian rajuihin jahteihin. Lisäksi meille syntyy ensimmäinen lapsi lokakuussa, ja meitä huolettaa tuoda esikoistamme samaan talouteen Sulon kanssa. Vauhdikkaimmillaan kissa ei nimittäin oikein osaa varoa sitä, mistä juoksee tai mihin tassunsa heilauttaa.

Muiden haasteidensa lisäksi Sulolla on astma, minkä johdosta hänen pitää hengittää lääkettä 1-2 kertaa päivässä. Kissa on tottunut ottamaan lääkkeen tietyllä metodilla ja lemmikin mukaan annamme AeroKat-inhalaattorin sen antoa varten. Lääkitseminen ei ole suuri vaiva, mutta Sulo vaatii silti keskivertokissaa säännöllisempää huolenpitoa ja lääkeresepti uusimista.

Kissakatraamme stressaavan yhteiselon ja tulevan vauvamme vuoksi olemme nyt raskain sydämin luopumassa Sulosta. Kissa on äärimmäisen rakas, mutta sopisi paremmin perheeseen, jossa ei ole muita lemmikkejä tai pieniä lapsia. Sulo on vaativa ja vauhdikas leikkimasiina, joka saattaa keksiä ajoittain tihutöitä, mutta on myös kaikessa mukana ja erittäin luonteikas. Rahaa emme Sulosta halua, vaan tärkeintä on löytää sille aidosti rakastava omistaja.

Mikäli tunnet voivasi tarjota Sulolle uuden kodin tai kaipaat lisätietoja, ole ihmeessä yhteydessä mailitse osoitteeseen niko.haikalaatgmail.com. Asumme Uudellamaalla ja kissaan voi tulla tutustumaan kotiimme. Hankintapäätöksen jälkeen voimme tarvittaessa auttaa kissan kuljetuksessa, myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.


Rocky

Koditon

Hei! Nimeni on Rocky, vuoden ikäinen leikkaamaton kääpiöluppa harjas mix. Etsin uutta kotia, koska edellisellä omistajallani ei ollut enää aikaa, tilaa saati rahaa pitää minua ja hänen lapsensa kohtelivat minua kuin räsynukkea suurimman osan ajasta, enkä tullut perheen muiden kanien kanssa toimeen, minkä vuoksi minut eristettiin pieneen tilaan, joten lopulta minut haettiin tilapäiseen kotiin odottamaan sitä uutta loppuelämän kotia.

Olen alkuun arka ja varauksellinen kaikkea uutta kohtaan, mutta kun minulle annetaan aikaa sopeutua ja tutustua ympäristöön ja ihmisiin omaan tahtiini, olen varsin utelias, työnnän pääni joka paikkaan ja vauhdikas pikku kaveri, joka tykkää iloloikista yli kaiken, suorastaan tumma ja tulinen casanova :) Tykkään rapsutuksista ja nautin hiljaisista silityshetkistä. Minussa on kuulemma myös kanimaailman pelle hermannia, joten hauskoja tilanteita on tiedossa. Loppujen lopuksi olen varsin seurallinen tapaus kun olen kotiutunut, en viihdy yksikseni.

Rocky ei sovellu aivan pienten lasten talouteen, koska pelkää selvästi lapsia ja kovaa meteliä. Rocky tarvitsee kärsivällisen kodin, jossa osataan antaa kanille virikkeitä ja aktiviteettia, muuten turhautuu ja alkaa merkkailemaan ja tuhoamaan paikkoja.

Rocky majailee tällä hetkellä Tampereella kissataloudessa, jossa pääsee turvallisesti turvaportin takaa seuraamaan ja tutustumaan kissoihin. Rockya ei luovuteta häkkieläimeksi, vaan hän tarvitsee tilaa ollakseen tyytyväinen nuori herra.

Jos kiinnostuit tästä tummasta hurmurista, kerrothan minkälaisen kodin voit Rockylle tarjota, kanikokemus, perhetilanne, asumismuoto ja miksi juuri Rocky; sähköpostiosoitteeseen ninjasakkiathotmail.com.

Ilmaiseksi Rocky ei lähde, luovutusmaksu on 80e, jotta taataan ettei kania olla ottamassa hetken mielijohteesta vaan hankintaa ollaan oikeasti mietitty ajan kanssa.


Sulo

Koditon

Sulo on monirotuinen, vahtiviettinen, voimakastahtoinen, mutta kuitenkin herkkä uros (synt. 01.03.2014) Hyvinkäällä.

Sulo etsii loppuelämän kotia (ei ensimmäiseksi koiraksi) omistajan pahentuneiden allergia- ja astmaoireiden vuoksi. Sulon tiedossa olevat rodut ovat: saksanpaimenkoira-leonberg-mustaterrieri-mäyräkoira-lapinporokoira.

Strategiset mitat ovat n. 25 kg ja 40 cm. Luonteeltaan Sulo on energinen ja rakastaa noutaa palloa ja frisbeetä, myös nenän käyttö on mieleen, koska Sulo rakastaa etsiä leluja ja nameja piilosta. Kesällä Sulo ui mielellään.

Sulo tykkää lapsista, mutta vieraat miehet aiheuttavat jännitystä, joka ilmenee pääasiassa haukkumisena. Miehen täytyy olla ”Koiramies” eli tykätä koirista ja olla oikeudenmukainen sekä varma otteissaan. Sulo alkaa komentaa, mikäli aistii epävarmuutta ihmisissä ja saattaa tulla haukkumaan ja näykkimään. Hihnassa Sulo kulkee pääsääntöisesti nätisti, mutta urokselle tyypillisesti hajut ja muiden urosten ohittamiset ovat hieman haasteellisia (namien/koulutuksen avulla selvitettävä juttu).

Sulon ruoka on vehnätön, koska tassut punoittaa muutoin. Sulo on sisäsiisti eikä merkkaile. Sulolla on pentuna ollut etujalassa luutumishäiriö, mikä ei kuitenkaan ole vaatinut leikkaushoitoa. Etujalkojen lisäksi myös lonkat on kuvattu ja puhtaiksi todettu (dokumentit löytyy). Ontumista ei ole esiintynyt pentuajan jälkeen. Ennen uuteen kotiin siirtymistä rokotukset ja madotukset hoidetaan kuntoon.

Ei ilmainen, mutta hinta neuvoteltavissa ;) Yhteydenotot s-postilla Merja Järvinen: goldengwennaatgmail.com. Kerro koirataustasi, perhetilanteesi, asumismuotosi ja miksi haluaisit tämän koiran, puhelinnumero ja nimi viestissä olisi PLUSSAA!


Nöpi ja Kaisa

Koditon

Hei! Olen kääpiöluppa Nöpi ja tässä pikkusiskoni Kaisa. Olen 2 v 2 kk ja Kaisa syntyi minun ollessa n. 6kk vanha, eli meillä ei ole paljon ikäeroa. Minut kastroitiin ennen Kaisan tuloa ja meillä on mennyt alusta asti tosi hyvin yhdessä. Asuimme aluksi sisällä, jossa saimme liikkua vapaasti huoneessa häkin ollessa aina auki. Emme tykkää olla teljettynä häkkiin vaan haluamme päästä leikkimään yhdessä ja tutkimaan paikkoja. Sisällä asuessamme teimme pissat aina omaan wc-laatikkoon, mutta papanoita pääsi välillä häkin ulkopuolellekin. Jos näimme johdon purimme sen heti rikki. Maistoimme vähän myös lattialistaa, mutta muuten ollaan oltu aika kilttejä.

Nyt olemme asuneet kohta vuoden ulkona, jossa meillä on talvella lämmitetty koppi ja kesällä aitaus josta pääsemme omaan 2-kerroksiseen koppiimme. Talvikopissa käytämme kahta nurkkaa vessana, jottei koko koppi ole täynnä pissaa ja kakkaa. Itse en jaksa kaivella maata, mutta Kaisa on oikea kaivuri ja sen takia meidän kesäaitaukseen on kaivettu maahan verkko.

Meillä on kaksi ala-asteikäistä ihmissisarusta, joten olemme tottuneet kiltteihin ja meistä pitäviin lapsiin. Minä olen meistä se uskaliaampi Kaisan ollessa paljon varovaisempi. Kaisa vähän aristaa ihmisiä, koska hän on aina ollut minun kanssani. Minä tykkään ihmisistä, mutta en kyllä pitkiä aikoja jaksaisi sylissä olla. Meitä saa kuitenkin hoitaa ja haluammekin että meistä pidetään hyvää huolta. Minä ehdin pienenä tottua isoon koiraankin, mutta en enää muista siitä ajasta niin paljoa.

Nyt meidän pitäisi löytää uusi perhe, sillä nykyinen perheemme joutuu muuttamaan tänä keväänä emmekä haluaisi muuttaa enää sisälle. Ainakaan pieneen huoneeseen. Kivointa olis päästä asumaan yhdessä jollekin kivalle pihalle, jossa olis kiva iso aitaus ja koppi.

Meidän äiti lähettää mielellään lisää kuvia ja kertoo myös lisää meistä :)
Luovutusmaksu: 140€
Sijainti: Tammisaari
Terveisin, Kati Sell kati.sellatgmail.com