Yksityiset kodinetsijät

Tällä sivulla ilmoitetut eläimet eivät ole Pesu ry:n hoidossa, vaan niiden uudelleensijoitusta hoitaa yksityinen henkilö, jonka yhteystieto on ilmoituksessa. Pesu ry ei osallistu eläimen luovutukseen tai hoitoon. Eläimen luovuttaja ja uusi koti sopivat luovutusehdoista keskenään.

Voit ilmoittaa kodin tarpeessa olevasta eläimestä tällä sivulla. Emme julkaise eläinsuojeluyhdistyksen arvojen vastaisia ilmoituksia. Tarkemmat tiedot: yksityisetatpesu.org.

Ohjeita uuden kodin etsimiseen:
Ilmoituksen laatiminen  (.doc-tiedosto)
Kun alat etsiä lemmikillesi kotia  (.doc-tiedosto)

Päivitetty viimeksi 19.1.2018


Viiru ja Bali samaan kotiin

Koditon

Viiru ja Bali ovat n. 4,5 vuotiaita Cardigan Corgeja ja etsivät loppuelämän kotia emännän pahentuneen allergian vuoksi. Nämä kaverukset ovat sisarpuolia (sama isä mutta eri äiti) ja heillä on n. 3kk ikäeroa. Kaverukset kaipaavat paljon aktiviteettia, liikuntaa ja kupsutusta. Ideaalinen paikka on omakotitalo tai maatila jossa on paljon tilaa juosta ja temmeltää, ei kerrostaloon. Kummatkin ovat tottelevaisia, seurallisia ja iloisia kavereita. Tällä hetkellä huomaa kuitenkin, että paijausta ja liikuntaa ei ole välttämättä saaneet tarpeeksi emännän sairauden vuoksi.

Bali on leikattu uros, suloinen ihana koira. Bali on aluksi arka ja tutustuminen uusiin ihmisiin tai koiriin ei tapahdu ihan hetkessä. Hän tarvitsee aikaa ja rauhaa tutustuakseen, mutta kun tutustuminen on tapahtunut hän on seurallinen kaveri. Ei ole tottunut pentukoiriin. Urokset ovat Balille myös haastavampia tuttavuksia, johtuen siitä että sekä Viirun että Balin kimppuun on hyökännyt irrallaan ollut vihainen iso uroskoira. Säikähdyksellä selvittiin, mutta jonkinlaisen jäljen tapahtuma on jättänyt.

Viiru on musta ja narttu. Myöskin leikattu. Hän on hyvin seurallinen, tulee heti viereen ja pusuttelemaan. Ottaa oman paikkansa samoin tein ja tulee toimeen kaikkien ihmisten kanssa heti kättelyssä. Viiru on hyvin viksu koira, pitää kovasti irrallaan olosta ja tottelee todella hyvin. Kummallakin on paimennus viettiä, Viirulla se on vahvana ja perusluonteeltaan paimenkoiria. Perustottelevaisuutta ollaan harjoiteltu ja jotain siitä on jäänyt heille myös veriin. Toisten koirien kanssa tulee vaihtelevasti toimeen. Jotku koirat hyväksyy heti, toiset tutustumalla. Kun on liikaa virtaa niin sitten kyllä voidaan haukkua toisia koiria, mutta yleensä se vähenee mitä pidemmälle on lenkki edennyt. Remmikäyttäytyminen on remmin toisesta päästä riippuvainen. Jos on jämpti ja rauhallinen, he käyttäytyvät hyvin. Mutta yrittävät kokeilla myös huonolla käytöksellä aina välillä rajoja. Itse olen sortunut namittamaan, joskus ehkä hieman liikaakin.

Sirutukset ja rokotukset on kunnossa. Eläinlääkäri on todennut kummatkin terveeksi. Lonkkia ei ole kuitenkaan kuvattu, koska siihen ei ole ollut tarvetta. Kummallakin on paperit ja passi olemassa. Mukana tulee kaikki tarvittava. Jos sinulla on antaa kaveruksille koti, otathan yhteyttä niin kerron lisää.

Sijainti: Hyvinkää. Luovutusmaksu 300€. Yhteydenotot Suvi / 040 920 1689


Aino ja Reino

KoditonKoditon

Olen Aino, syntynyt v. 2008, joten täytän 10 v ensi kesänä. Olen kuulemma ¾ norjalaista ja ¼ Pyhää Birmaa, mikä kertoo hieman luonteestani. Tulen mielelläni syliin hyväiltäväksi, mutta mieluummin silloin kun itse haluan.

Olen paljon ulkona vapaana, koska asun maalla, mutta myös sisällä olen mieluusti. Olen terve, kaikkiruokainen, leikattu tyttö. Olen erittäin tottunut koiriin ja lapsia siedän. Osaan tehdä asiani laatikkoon, joten minusta saa kyllä sisäkissan. Rakastan rapsuttelua ja nukkua vatsan päällä.

Olen Reino (Reiska), syntynyt 2008 ja löytölapsi, joka pelastettu imeväisikäisenä maantieltä yksin ja kasvanut Ainon emän nisällä, joka oli keinoemoni. Olemme siis Ainon kanssa eläneet koko elämämme yhdessä. Vaikka välillä sähisemme toisillemme, olemme myös paljon yhdessä. Olemme hyvin erilaiset luonteeltamme, minä olen maatiaiskissa, leikattu kollipoika, jolla iso ego ja suuri sydän. Rakastan kaikkia ja olen kova kehräämään. Syön kaikkea ja olen kaikinpuolin terve poika. Olen myös erittäin tottunut koiriin ja lapsia siedän. Olen Ainon lailla elänyt sekä ulko- että sisäkissana.

Asumme Pirkanmaalla. Nyt kun perheeseemme tuli kolmas koira, joka on metsästyslinjainen, ei omistajamme ole uskaltanut pitää meitä sisällä ja haluaisi meidät antaa hyvään kotiin yhdessä! Siis samaan kotiin! Koira ei siis ole este, kunhan se hyväksyy kissat ja on tottunut meihin. Koska olemme perusterveitä kisuja, uskomme että meillä on vielä toinen puoli elämää edessä. Meidät annetaan vain omakotitaloon tai paikkaan, jossa on luontoa. Valjaisiin emme ole tottuneet, mutta sisäkissoiksi kyllä totumme helposti.

Yhteydenotot 050 3737173/ Raija


Kaksi koiraa yhdessä tai erikseen

KoditonKoditon

Minulla on kaksi ihanaa sekarotuista koiraa. Wille 6-vuotias kastroitu uros, Wanda 2-vuotias naaras, myös steriloitu. Oma elämäntilanteeni on muuttunut sellaiseksi, että en pysty koiria hoitamaan.

Asumme Keravalla omakotitalossa. Koirani vahtivat kovasti ja haukkuvat kaikki tuntemattomat äänekkäästi. Naapurit eivät tykkää. Sisällä ovat rauhallisia, eivät räksytä. Wille on iso ja lenkkeillessä riuhtoo.

Koirani ovat kilttejä, eivät pure, lapsiin ovat tottuneet, Wanda vähän arka vielä. Näillä kullannupuilla ei ole allergioita, niillä on passit, sirut ja rokotukset. Ovat matkanneet kanssani ympäri Eurooppaa ja tottuneet siihen. Kummankin olen tuonut Bulgariasta pentuna.

Nyt toivoisin, että näille ihanille karvakuonoille löytyisi uusi koti tai uudet kodit. Luovutusmaksu 200€
Ystävällisin terveisin Merja Suojanen merjas063atgmail.com


Koira-veljekset

Koditon

Kaksi veljeä rodultaan mäyräkoiran ja spanielin sekoitusta etsii nyt uutta kotia. Mikään kiire ei ole. Koda ja Mosse ovat 6v uroksia molemmat ja veljeksiä keskenään. Koirat tulivat perheeseemme niiden ollessa vain muutaman viikon ikäinen ja ovat siis pennusta asti olleet erottamattomat.

Luonteeltaan Mosse (vaaleampi) on hieman arka ja enemmän ison "egon" omaava poika. Rähistä pitää hihnassa toiselle koiralle mutta kohdalle osuessa iskee ujous. Mosse on myös omistajansa koira. Kaipaa läheisyyttä ja fyysistä kosketusta usein. Sohvalla et todennäköisesti makaa vain sinä. Mosse on leikattu uros.

Koda (tummempi) on todella kiltti luonne. Kodalla on tarve aina olla se kiltein osapuoli ja mielyttää tarvittaessa. Koda on arka akkinäisille äänille kuten myös mosse. Kodalla on alapurenta. Se tarkoittaa fyysisesti sitä, että kodan alaleuka on 2cm lyhyempi kuin yläleuka. Tästä ei ole minkäänlaista haittaa ollut ja syöminen ja juominen täysin normaalisti onnistuu. Ainoastaan pusua antaessa voi olla, että se sattuu sinuun enemmin :).

Koirat ovat siis 6v. ja koko elämänsä olleet yhdessä. Asuimme vuoden pentuaikana kerrostalossa ja se ei todellakaan ollut koirien paikka. Kaikki ylimääräiset äänet laittavat haukkuvaihteen päälle ja naaureilta varmasti tulee sanomista. Lisäksi yksinäisyys laittaa laulattamaan ja sitä ei ehkä naapuri suo. Koirat asuvat tällä hetkellä rivitalossa ja vieressä on metsä, jossa käydään juoksemassa.

Nyt elämäntilanteen muuttuessa isosti toivon, että pojat saisivat hyvän kodin mielellään rauhalliselta asuinalueelta tai maalta. Pojat ovat yhdessä siis muuttamassa. Poikien mukana tulee kaikki tarvittavat tarvikkeet. Kysellä saa lisää ja tulla katsomaan heitä. Luovutusmaksu 200e. Tiedustelut työaikojen vuoksi mielellään sähköpostiin n.kaleviatgmail.com


Rumpali

Koditon

Rumpali 5v. sekarotuinen uroskani etsii uutta kotia omistajan astman vuoksi.

Rumpali ei ole sylipupu, mutta tykkää oleskella ihmisten läheisyydessä. Se tykkää löhöillä sohvalla ja hyppiä vapaana sisällä. Se ei pidä käsiteltävänä olemisesta.

Kani on tottunut pieneen poikakoiraan ja tulee sen kanssa toimeen. Edellisessä kodissaan sen kanssa asui toinen uroskani ja kanit eivät kuulemma tulleet toimeen. Uudesta kodissa pitäisi olla omistaja, joka pystyy pitämään Rumpalia vapaana ja antaa sille omaa tilaa, eli lapsiperhe ei luultavasti käy.

Pyydän Rumpalista 50e maksua, jotta varmistuu että uusi omistaja on tosissaan ja valmis sitoutumaan lemmikin omistamiseen. Mukana saa kaiken tarvittavan kanin hoitoon; häkin, vessa-astian, ruoka-astiat, juomapullon, harjan, jäljellä olevat häkkitarpeet kuten ruoan, vessatarvikkeet ja heinän.

Yhteystiedot: Kiira Väätäinen, Helsinki. Ota yhteyttä sähköpostitse mikäli olet kiinnostunut: kiira.vaatainenatgmail.com


Sulo

Koditon

Sulo on vuonna 2013 syntynyt, rekisteröimätön, rokotettu ja kastroitu uroskissa, jonka rotua kutsutaan usein perinteiseksi siamilaiseksi tai thaikissaksi. Sulo on utelias, seurallinen ja erittäin leikkisä, ja osoittaa hellyyttä runsain pesuin sekä puskuin. Kyseessä on sisäkissa, joka ulkoilee silloin tällöin valjaissa.

Sulo asuu parhaillaan kahden muun kissan kanssa – yli 10-vuotiaan rotutoverin ja 3-vuotiaan ragdollin – ja kolmikko elää suurimmilta osin sovussa vierekkäin nukkuen. Sulon tarve leikkiä ja painia on kuitenkin aivan eri tasolla kuin muiden kissojemme, eikä nuori herra malta antaa lajitovereilleen rauhaa niiden sitä kaivatessa. Tämä selvästi stressaa, hyvistä hetkistä huolimatta, kissojamme ja johtaa ajoittain liian rajuihin jahteihin. Lisäksi meille syntyy ensimmäinen lapsi lokakuussa, ja meitä huolettaa tuoda esikoistamme samaan talouteen Sulon kanssa. Vauhdikkaimmillaan kissa ei nimittäin oikein osaa varoa sitä, mistä juoksee tai mihin tassunsa heilauttaa.

Muiden haasteidensa lisäksi Sulolla on astma, minkä johdosta hänen pitää hengittää lääkettä 1-2 kertaa päivässä. Kissa on tottunut ottamaan lääkkeen tietyllä metodilla ja lemmikin mukaan annamme AeroKat-inhalaattorin sen antoa varten. Lääkitseminen ei ole suuri vaiva, mutta Sulo vaatii silti keskivertokissaa säännöllisempää huolenpitoa ja lääkeresepti uusimista.

Kissakatraamme stressaavan yhteiselon ja tulevan vauvamme vuoksi olemme nyt raskain sydämin luopumassa Sulosta. Kissa on äärimmäisen rakas, mutta sopisi paremmin perheeseen, jossa ei ole muita lemmikkejä tai pieniä lapsia. Sulo on vaativa ja vauhdikas leikkimasiina, joka saattaa keksiä ajoittain tihutöitä, mutta on myös kaikessa mukana ja erittäin luonteikas. Rahaa emme Sulosta halua, vaan tärkeintä on löytää sille aidosti rakastava omistaja.

Mikäli tunnet voivasi tarjota Sulolle uuden kodin tai kaipaat lisätietoja, ole ihmeessä yhteydessä mailitse osoitteeseen niko.haikalaatgmail.com. Asumme Uudellamaalla ja kissaan voi tulla tutustumaan kotiimme. Hankintapäätöksen jälkeen voimme tarvittaessa auttaa kissan kuljetuksessa, myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.


Rocky

Koditon

Hei! Nimeni on Rocky, vuoden ikäinen leikkaamaton kääpiöluppa harjas mix. Etsin uutta kotia, koska edellisellä omistajallani ei ollut enää aikaa, tilaa saati rahaa pitää minua ja hänen lapsensa kohtelivat minua kuin räsynukkea suurimman osan ajasta, enkä tullut perheen muiden kanien kanssa toimeen, minkä vuoksi minut eristettiin pieneen tilaan, joten lopulta minut haettiin tilapäiseen kotiin odottamaan sitä uutta loppuelämän kotia.

Olen alkuun arka ja varauksellinen kaikkea uutta kohtaan, mutta kun minulle annetaan aikaa sopeutua ja tutustua ympäristöön ja ihmisiin omaan tahtiini, olen varsin utelias, työnnän pääni joka paikkaan ja vauhdikas pikku kaveri, joka tykkää iloloikista yli kaiken, suorastaan tumma ja tulinen casanova :) Tykkään rapsutuksista ja nautin hiljaisista silityshetkistä. Minussa on kuulemma myös kanimaailman pelle hermannia, joten hauskoja tilanteita on tiedossa. Loppujen lopuksi olen varsin seurallinen tapaus kun olen kotiutunut, en viihdy yksikseni.

Rocky ei sovellu aivan pienten lasten talouteen, koska pelkää selvästi lapsia ja kovaa meteliä. Rocky tarvitsee kärsivällisen kodin, jossa osataan antaa kanille virikkeitä ja aktiviteettia, muuten turhautuu ja alkaa merkkailemaan ja tuhoamaan paikkoja.

Rocky majailee tällä hetkellä Tampereella kissataloudessa, jossa pääsee turvallisesti turvaportin takaa seuraamaan ja tutustumaan kissoihin. Rockya ei luovuteta häkkieläimeksi, vaan hän tarvitsee tilaa ollakseen tyytyväinen nuori herra.

Jos kiinnostuit tästä tummasta hurmurista, kerrothan minkälaisen kodin voit Rockylle tarjota, kanikokemus, perhetilanne, asumismuoto ja miksi juuri Rocky; sähköpostiosoitteeseen ninjasakkiathotmail.com.

Ilmaiseksi Rocky ei lähde, luovutusmaksu on 80e, jotta taataan ettei kania olla ottamassa hetken mielijohteesta vaan hankintaa ollaan oikeasti mietitty ajan kanssa.


Nöpi ja Kaisa

Koditon

Hei! Olen kääpiöluppa Nöpi ja tässä pikkusiskoni Kaisa. Olen 2 v 2 kk ja Kaisa syntyi minun ollessa n. 6kk vanha, eli meillä ei ole paljon ikäeroa. Minut kastroitiin ennen Kaisan tuloa ja meillä on mennyt alusta asti tosi hyvin yhdessä. Asuimme aluksi sisällä, jossa saimme liikkua vapaasti huoneessa häkin ollessa aina auki. Emme tykkää olla teljettynä häkkiin vaan haluamme päästä leikkimään yhdessä ja tutkimaan paikkoja. Sisällä asuessamme teimme pissat aina omaan wc-laatikkoon, mutta papanoita pääsi välillä häkin ulkopuolellekin. Jos näimme johdon purimme sen heti rikki. Maistoimme vähän myös lattialistaa, mutta muuten ollaan oltu aika kilttejä.

Nyt olemme asuneet kohta vuoden ulkona, jossa meillä on talvella lämmitetty koppi ja kesällä aitaus josta pääsemme omaan 2-kerroksiseen koppiimme. Talvikopissa käytämme kahta nurkkaa vessana, jottei koko koppi ole täynnä pissaa ja kakkaa. Itse en jaksa kaivella maata, mutta Kaisa on oikea kaivuri ja sen takia meidän kesäaitaukseen on kaivettu maahan verkko.

Meillä on kaksi ala-asteikäistä ihmissisarusta, joten olemme tottuneet kiltteihin ja meistä pitäviin lapsiin. Minä olen meistä se uskaliaampi Kaisan ollessa paljon varovaisempi. Kaisa vähän aristaa ihmisiä, koska hän on aina ollut minun kanssani. Minä tykkään ihmisistä, mutta en kyllä pitkiä aikoja jaksaisi sylissä olla. Meitä saa kuitenkin hoitaa ja haluammekin että meistä pidetään hyvää huolta. Minä ehdin pienenä tottua isoon koiraankin, mutta en enää muista siitä ajasta niin paljoa.

Nyt meidän pitäisi löytää uusi perhe, sillä nykyinen perheemme joutuu muuttamaan tänä keväänä emmekä haluaisi muuttaa enää sisälle. Ainakaan pieneen huoneeseen. Kivointa olis päästä asumaan yhdessä jollekin kivalle pihalle, jossa olis kiva iso aitaus ja koppi.

Meidän äiti lähettää mielellään lisää kuvia ja kertoo myös lisää meistä :)
Luovutusmaksu: 140€
Sijainti: Tammisaari
Terveisin, Kati Sell kati.sellatgmail.com