Yksityiset kodinetsijät

Tällä sivulla ilmoitetut eläimet eivät ole Pesu ry:n hoidossa, vaan niiden uudelleensijoitusta hoitaa yksityinen henkilö, jonka yhteystieto on ilmoituksessa. Pesu ry ei osallistu eläimen luovutukseen tai hoitoon. Eläimen luovuttaja ja uusi koti sopivat luovutusehdoista keskenään.

Voit ilmoittaa kodin tarpeessa olevasta eläimestä tällä sivulla. Emme julkaise eläinsuojeluyhdistyksen arvojen vastaisia ilmoituksia. Tarkemmat tiedot: yksityisetatpesu.org.

Ohjeita uuden kodin etsimiseen:
Ilmoituksen laatiminen  (.doc-tiedosto)
Kun alat etsiä lemmikillesi kotia  (.doc-tiedosto)

Päivitetty viimeksi 29.6.2017


Darris

Koditon

Darris on 10.10.2016 syntynyt belgianjätti naaras. Tottunut asumaan kerrostalossa, niin että pääsee valjaissa ulos purkamaan energiaa. Häkissä Darris ei koskaan ole ollut, ja häkkikaniksi hänestä ei myöskään ole, liikaa energiaa tuhottavana.

Sisäsiisteys on melkein mallillaan, pääasiassa tarpeet tehdään puruastiaan, ainakin rajatulla aluella pysynyt astiassa, jos isompi tila saattaa riittää vain toinenkin astia muistuttamaan minne papanat kuuluu.

Todella sosiaalinen tyttö, eikä pelkää juurikaan mitään. Hakee itse rapsutuksia, ja pomppii jalkojen ympärillä. Antaa ottaa syliin ja kantaa rappuset ulos. Itse syliin ollaan tultu vasta muutamia kertoja, mutta ajan kanssa varmasti enemmän. Kynsien leikkuu on vielä vähän haastavaa, kun sitä on alettu vasta opettelemaan.

Tykkää kissoista ja koirista, joiden kanssa tälläkin hetkellä asuu. Jos rauhallinen koira talossa, hakee itse leikkimään. Luovutusmaksu 80€, jotta tätä ihanuutta ei otettais hetken mielijohteesta, vaan hän sais oikeasti loppuelämän kodin.

Kodin tarjoajat voi olla yhteydessä Eppu Mäntysaloon, puh 0407781267


Bancha

Koditon

Hei! Olen kohta 8-vuotias venäjänsininen sisäkissa. Minulla on maagisen vihreät silmät ja pehmeää pehmeäpi turkki. Etsin uutta pitkäaikaista kotia omistajani lapsen tullessa kissoille allergiseksi. Olen aika hellyydenkipeä ja tulen mielelläni leipomaan tassuillani syliisi. Nukun mieluusti ihmiseni kainalossa peiton alla yöt ja tulen mukaasi nukkumaan päiväunia mahasi päälle.

Tulen hyvin toimeen vieraiden ihmisten kanssa, vaikkakin minun täytyy ensin katsoa vähän kauempaa millaisia ihmisiä tuli käymään. Kun olen todennut, että nämä henkilöt ovat ihan kivoja, tulen etsimään parasta sylipaikkaa. Siedän myös aika hyvin lapsia. Olen oman arvoni tunteva, valpas, älykäs, sosiaalinen ja utelias kissa. En sovi retuuteltavaksi vaan minä pyrin määräämään tahdin.

Mieluisin kissakaveria itselleni, sillä tykkään paljon leikkiä ja juosta mutta myös nukkua lämpimissä paikoissa, kuten kaverini kainalossa. Olen aiemmin asunut kahden muun kissan kanssa, mutta nyt viimeiset neljä vuotta olen ollut ainoana lemmikkinä. Uteliaana kissana olen kiinnostunut muista kissoista kovasti, vaikka en ihan heti heille lämpene. Etsin myös kotia, jossa on ihminen tai useampi, joka leikkisi kanssani ja ei olisi kovin kiireinen vaan pitäisi minulle seuraa. Tykkään kyllä myös todella paljon vain kölliä ja olla omissa oloissani. En voi vastustaa auringon lämmittämää paikkaa tai kuumaa patteria. Mutta toinen kissakaveri tai leikkisä ihminen saisi minuun aina välillä vauhtia ja saisin pidettyä sulakat linjani jatkossakin samalla kun saisin älyllistä aktiviteettia.

Tykkään hirmuisesti kun minulle heitellään raksuja ja etsin niitä myös kuumeisesti jos niitä on piilotettu asuntoon. Jostain syystä huopatossut, kuten Reinot, ovat minulle heikko kohta. Niihin on ihana puskea etutassut sisään ja antaa pohjalliselle kyytiä. Hullaannun myös ruohosta ja tykkäisin käydä syömässä sitä ulkona. Ulkoilu kuitenkin myös stressaa minua kovasti ja siten ei ehkä oikein sovi luonteelleni. En myöskään pidä matkustamisesta, mutta lyhyet matkat sopivat kyllä ja tykkään kovasti tutkia uusia asuntoja. Sanovat, että olen kaikin puolin ihana, kiltti ja hellyyttävä kissa. Olen saanut entisiltä hoitajiltani aina ”hyvät suositukset”. Ainut haitta minulla on, että tarvitsen silmätippoja jatkuvasti kolme kertaa viikossa episkleriitin hoitoon (se on ihan ok juttu mulle) ja minulla on kissoille tyypillinen hammassairaus FORL eli hammassyöpymä, mikä on kylläkin pysynyt hyvin rauhallisena.

Jos olet kiinnostunt sydämet sulattavasta Banchasta, kerrothan millaisen kodin voisit hänelle tarjota ja mikä on mm. sinun perhetilanne ja asumismuoto.

Kaizahre Cafe Mocca, s. 11.6.2009, narttu, steriloitu, rokotettu, sirutettu, madotettu, rekisteröity
Luovutusmaksu 150e
Sijainti Tampere
S-posti: tuulaxheikkilaatgmail.com puh. 050-5360964 / Jyrki Heikkilä
Kuvia lisää Instagramissa #banchathecat https://www.instagram.com/explore/tags/banchathecat/


Rocky

Koditon

Hei! Nimeni on Rocky, vuoden ikäinen leikkaamaton kääpiöluppa harjas mix. Etsin uutta kotia, koska edellisellä omistajallani ei ollut enää aikaa, tilaa saati rahaa pitää minua ja hänen lapsensa kohtelivat minua kuin räsynukkea suurimman osan ajasta, enkä tullut perheen muiden kanien kanssa toimeen, minkä vuoksi minut eristettiin pieneen tilaan, joten lopulta minut haettiin tilapäiseen kotiin odottamaan sitä uutta loppuelämän kotia.

Olen alkuun arka ja varauksellinen kaikkea uutta kohtaan, mutta kun minulle annetaan aikaa sopeutua ja tutustua ympäristöön ja ihmisiin omaan tahtiini, olen varsin utelias, työnnän pääni joka paikkaan ja vauhdikas pikku kaveri, joka tykkää iloloikista yli kaiken, suorastaan tumma ja tulinen casanova :) Tykkään rapsutuksista ja nautin hiljaisista silityshetkistä. Minussa on kuulemma myös kanimaailman pelle hermannia, joten hauskoja tilanteita on tiedossa. Loppujen lopuksi olen varsin seurallinen tapaus kun olen kotiutunut, en viihdy yksikseni.

Rocky ei sovellu aivan pienten lasten talouteen, koska pelkää selvästi lapsia ja kovaa meteliä. Rocky tarvitsee kärsivällisen kodin, jossa osataan antaa kanille virikkeitä ja aktiviteettia, muuten turhautuu ja alkaa merkkailemaan ja tuhoamaan paikkoja.

Rocky majailee tällä hetkellä Tampereella kissataloudessa, jossa pääsee turvallisesti turvaportin takaa seuraamaan ja tutustumaan kissoihin. Rockya ei luovuteta häkkieläimeksi, vaan hän tarvitsee tilaa ollakseen tyytyväinen nuori herra.

Jos kiinnostuit tästä tummasta hurmurista, kerrothan minkälaisen kodin voit Rockylle tarjota, kanikokemus, perhetilanne, asumismuoto ja miksi juuri Rocky; sähköpostiosoitteeseen ninjasakkiathotmail.com.

Ilmaiseksi Rocky ei lähde, luovutusmaksu on 80e, jotta taataan ettei kania olla ottamassa hetken mielijohteesta vaan hankintaa ollaan oikeasti mietitty ajan kanssa.


Sulo

Koditon

Sulo on monirotuinen, vahtiviettinen, voimakastahtoinen, mutta kuitenkin herkkä uros (synt. 01.03.2014) Hyvinkäällä.

Sulo etsii loppuelämän kotia (ei ensimmäiseksi koiraksi) omistajan pahentuneiden allergia- ja astmaoireiden vuoksi. Sulon tiedossa olevat rodut ovat: saksanpaimenkoira-leonberg-mustaterrieri-mäyräkoira-lapinporokoira.

Strategiset mitat ovat n. 25 kg ja 40 cm. Luonteeltaan Sulo on energinen ja rakastaa noutaa palloa ja frisbeetä, myös nenän käyttö on mieleen, koska Sulo rakastaa etsiä leluja ja nameja piilosta. Kesällä Sulo ui mielellään.

Sulo tykkää lapsista, mutta vieraat miehet aiheuttavat jännitystä, joka ilmenee pääasiassa haukkumisena. Miehen täytyy olla ”Koiramies” eli tykätä koirista ja olla oikeudenmukainen sekä varma otteissaan. Sulo alkaa komentaa, mikäli aistii epävarmuutta ihmisissä ja saattaa tulla haukkumaan ja näykkimään. Hihnassa Sulo kulkee pääsääntöisesti nätisti, mutta urokselle tyypillisesti hajut ja muiden urosten ohittamiset ovat hieman haasteellisia (namien/koulutuksen avulla selvitettävä juttu).

Sulon ruoka on vehnätön, koska tassut punoittaa muutoin. Sulo on sisäsiisti eikä merkkaile. Sulolla on pentuna ollut etujalassa luutumishäiriö, mikä ei kuitenkaan ole vaatinut leikkaushoitoa. Etujalkojen lisäksi myös lonkat on kuvattu ja puhtaiksi todettu (dokumentit löytyy). Ontumista ei ole esiintynyt pentuajan jälkeen. Ennen uuteen kotiin siirtymistä rokotukset ja madotukset hoidetaan kuntoon.

Ei ilmainen, mutta hinta neuvoteltavissa ;) Yhteydenotot s-postilla Merja Järvinen: goldengwennaatgmail.com. Kerro koirataustasi, perhetilanteesi, asumismuotosi ja miksi haluaisit tämän koiran, puhelinnumero ja nimi viestissä olisi PLUSSAA!


Nöpi ja Kaisa

Koditon

Hei! Olen kääpiöluppa Nöpi ja tässä pikkusiskoni Kaisa. Olen 2 v 2 kk ja Kaisa syntyi minun ollessa n. 6kk vanha, eli meillä ei ole paljon ikäeroa. Minut kastroitiin ennen Kaisan tuloa ja meillä on mennyt alusta asti tosi hyvin yhdessä. Asuimme aluksi sisällä, jossa saimme liikkua vapaasti huoneessa häkin ollessa aina auki. Emme tykkää olla teljettynä häkkiin vaan haluamme päästä leikkimään yhdessä ja tutkimaan paikkoja. Sisällä asuessamme teimme pissat aina omaan wc-laatikkoon, mutta papanoita pääsi välillä häkin ulkopuolellekin. Jos näimme johdon purimme sen heti rikki. Maistoimme vähän myös lattialistaa, mutta muuten ollaan oltu aika kilttejä.

Nyt olemme asuneet kohta vuoden ulkona, jossa meillä on talvella lämmitetty koppi ja kesällä aitaus josta pääsemme omaan 2-kerroksiseen koppiimme. Talvikopissa käytämme kahta nurkkaa vessana, jottei koko koppi ole täynnä pissaa ja kakkaa. Itse en jaksa kaivella maata, mutta Kaisa on oikea kaivuri ja sen takia meidän kesäaitaukseen on kaivettu maahan verkko.

Meillä on kaksi ala-asteikäistä ihmissisarusta, joten olemme tottuneet kiltteihin ja meistä pitäviin lapsiin. Minä olen meistä se uskaliaampi Kaisan ollessa paljon varovaisempi. Kaisa vähän aristaa ihmisiä, koska hän on aina ollut minun kanssani. Minä tykkään ihmisistä, mutta en kyllä pitkiä aikoja jaksaisi sylissä olla. Meitä saa kuitenkin hoitaa ja haluammekin että meistä pidetään hyvää huolta. Minä ehdin pienenä tottua isoon koiraankin, mutta en enää muista siitä ajasta niin paljoa.

Nyt meidän pitäisi löytää uusi perhe, sillä nykyinen perheemme joutuu muuttamaan tänä keväänä emmekä haluaisi muuttaa enää sisälle. Ainakaan pieneen huoneeseen. Kivointa olis päästä asumaan yhdessä jollekin kivalle pihalle, jossa olis kiva iso aitaus ja koppi.

Meidän äiti lähettää mielellään lisää kuvia ja kertoo myös lisää meistä :)
Luovutusmaksu: 140€
Sijainti: Tammisaari
Terveisin, Kati Sell kati.sellatgmail.com


Armi

Koditon

VARATTU
Aktiivinen ja touhukas, vahvaluonteinen lagotto romagnolo "Armi" s. 25.5.2014 etsii uutta kotia perheenlisäyksen vuoksi. Armi viihtyisi arjessa, jonka voisi mahdollisesti jakaa toisen koiran kanssa perheessä, jossa ei ole pieniä lapsia. Armi on steriloitu, terve tyttö. Lonkat B/B.

Armi kärsii eroahdistuksesta, joten koiran kanssa tulee aloittaa harjoitukset eroahdistuksen kitkemiseksi. Haukkuherkkyyden ja osakseen yksiolon pelon vuoksi levoton Armi sopii omakotitaloon ja vain kokeneelle koiraihmiselle.

Armi rakastaa metsässä juoksemista, vapaana olemista ja tulee kutsuttaessa luokse. Armi osaa paljon erilaisia käskyjä ja on opetettavissa nappuloilla. Jämäkälle ja johdonmukaiselle isännälle/emännälle Armista saa vauhdikkaan ja ketterän harrastuskaverin, joka ei esteitä pelkää.

Hp. 600 € / hinta sovittavissa kunhan sopiva omistaja ja rakastava koti löytyy. Essi Salminen, 040 769 4646, essi.a.i.salminenatgmail.com, Kangasala