Eläinsuojeluilmoitus

Eläinsuojeluilmoitus on tarpeen tehdä silloin, kun eläimen hyvinvointi on vaarassa.

Miten teen eläinsuojeluilmoituksen?

Lahjoita kodittomille eläimille

Eläinsuojelutoimintamme pyörii lahjoitusvaroin - jokainen sentti auttaa!
Lahjoita tilille FI37 8000 1170 9224 06. Rahankeräyslupa RA/2021/85.

Lisätietoa rahalahjoituksesta

Löytöeläimet

Miten toimin, kun löydän lemmikin ilman omistajaa? Mitä teen, jos lemmikkini karkaa? 

Katso talteenottopaikat

orbi1


Orbi on vuonna 1992 syntynyt punakorvakilpikonnanaaras, joka tuli Pesulle kotia etsimään vuonna 2007 ja uudestaan vuoden 2008 alussa. Orbia hoidettiin vitamiinikuurilla silloisessa tilapäiskodissa heti sen tullessa, myöhemmin meille siirryttyään eläinlääkäri vahvistikin, että konnarouva ei ainakaan koko siihenastista ikäänsä ole elänyt parhaassa mahdollisessa elinympäristössä ja/tai ravinnolla, sillä kilven epämuodostumia oli päässyt syntymään. Komean kokoinen konnarouva Orbista kuitenkin on kasvanut, painoa n. 2,4 kiloa ja kilven mittakin n. 24 cm. Nykyään Orbi on hyvin terve ja vahva konna.
Orbi muutti meille hoitoon kesällä 2009, olimme jo viides tilapäiskoti konnalle. Orbin seurana muutti Trek-konna, mutta rouvat eivät oikein tulleet toimeen keskenään. Onneksi Trekille löytyikin oma allas ja tilapäiskoti suhteellisen pian ja Orbi sai jäädä meille omaan rauhaan.

Jo keväällä 2010 ilmoitin Pesun eläinkoordinaattorille, että voisimme adoptoida Orbin, mikäli kesään 2010 mennessä ei kotia ole rouva löytänyt. Olin tutustunut siihen mennessä jo melko hyvin punakorvakilpikonnien hoitamiseen ja tullut siihen tulokseen, että saattaisi olla erittäin vaikeaa löytää konnalle osaava ja omistautunut koti, missä olisi lisäksi tilaa kaksimetriselle altaalle. Punakorvakonnat kun elävät parhaassa tapauksessa jopa 60-vuotiaiksi! Toisaalta tähän toisinaan ärripurri-konnaan oli jo ehtinyt kiintyäkin. Niinpä Orbista tuli sitten meidän oma konna kesällä 2010.

Orbi syö itse tekemääni "konnan barffia" hyvällä ruokahalulla ja toisinaan konnien omia pellettejä. Näin talvisin Orbille maittaa ruoka vain harvakseltaan, mikä on konnalle ihan normaalia. Orbi on muuten melko rauhallinen ja utelias konna, talvisaikaan sitten vähän kärttyisempi.

Orbin jaloitellessa sisällä sillä on tietyt, tarkatkin reitit, mitä pitkin se lenkkeilee. Kesäisin ulkona jaloitellessaan se suuntaa aina pohjoiseen, tiedä sitten, mikä kaipuu Orbilla sinne on. Viime kesänä valmistui pihaamme n. 9 metriä pitkä puutarha-allas, johon laitoimme kesän ajaksi myös pieniä kaloja. Siellä Orbi välillä nautti vapaasta uimatilasta ja tarkkaili kaloja kiinnostuneena. Ja jos Orbi osaisi puhua, se varmaan sanoisi, että "ensi kesäksi voisin vaikka muuttaa sinne!"


orbi2

Tutustu myyntituotteisiimme

Tuotteiden ostaminen on kiva tapa tukea toimintaamme! Voit ostaa tuotteita tapahtumista tai tilata postitse.

Katso myyntituotteemme

Tee lahjoitus

Rahalahjoitus on helppo tapa auttaa kodittomia eläimiä. Pienelläkin summalla on vaikutusta. Voit kohdentaa rahalahjoituksen viitteellä haluamaasi kohteeseen.

Lue lisää lahjoittamisesta