Eläinsuojeluilmoitus

Eläinsuojeluilmoitus on tarpeen tehdä silloin, kun eläimen hyvinvointi on vaarassa.

Miten teen eläinsuojeluilmoituksen?

Lahjoita kodittomille eläimille

Eläinsuojelutoimintamme pyörii lahjoitusvaroin - jokainen sentti auttaa!
Lahjoita tilille FI37 8000 1170 9224 06. Rahankeräyslupa RA/2021/85.

Lisätietoa rahalahjoituksesta

Löytöeläimet

Miten toimin, kun löydän lemmikin ilman omistajaa? Mitä teen, jos lemmikkini karkaa? 

Katso talteenottopaikat

vilma1Vilma

Vilma-kissa sai kodin kesäkuussa: olimme eläinrakkaina ihmisinä jo kauan haaveilleet kissasta ja koirasta, sekä omakotitalosta maalla. Viimeiset 6 vuotta opiskelijaelämää 39 neliön kaksiossa ei kuitenkaan antanut sopivia puitteita, niin eläinten, kuin ihmistenkään viihtyvyydelle. Lopulta unelmamme kuitenkin toteutui maaliskuussa 2007, jolloin ostimme talon maaseudulta. Tällöin oli itsestään selvää, että kissan ja koiran hankkiminen oli ajankohtaista.

Ensiksi ajattelimme ottaa kissanpennun, mutta netissä "surffaillessa" päädyimme Pesu ry:n sivuille. Ensimmäisenä kotia etsivien kissojen sivulla komeili valkoinen 2-vuotias kissaneiti, Vilma. Koska kissaa hauskan värityksensä lisäksi luonnehdittiin kiltiksi ja koiriin tottuneeksi, sekä ulkoilua rakastavaksi, oli päätöksemme lopulta aika selvä. Niinpä otimme yhteyttä Pesuun ja kävimme katsomassa Vilmaa sijaiskodissa. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä.

vilma2Neiti saapui meille perjantaina 8.6. ja aloitti heti uusien tiluksien kartoituksen. Neiti tutki tilat noin tunnissa, jonka jälkeen se alkoi syödä ja "hyppypuskea" uutta isäntäväkeään. Kotiutuminen tapahtui niin hyvin kun mahdollista. Vilma oli alusta lähtien sisäsiisti (muutamaa protesti-merkkausta lukuun ottamatta) ja viihtyi nukkuen sohvalla, isäntäväen seurassa.

Alusta asti Vilma on viettänyt lähes kaikki yöt meidän sängyn jalkopäässä nukkuen. Aamuisin se herää aina ensimmäisenä ja toivottaa hyvää huomenta tepastellen ja kehräten ympäri sänkyä. Vilman "pikkuveli", berninpaimenkoiranpentu Roope, tuli taloon 13.7. Vilma suhtautui alusta asti Roopeen äärimmäisen suvaitsevaisesti. Pennun kohellus tosin raastaa ajoittain sekä Vilman, että meidän hermoja. Vilma on kuitenkin ollut meistä se pitkäpinnaisin, kestäen koiran riehumista lähes äärimmäisyyksiin asti. Nyt jo 5 kertaa suurempi koira yrittää hetkittäin leikkiä kissan kanssa hieman liiankin rajusti, mutta kissa ei ole tästä hermostunut ja poistuu paikalta yläkertaan vasta, jos tassu/kynsi-yhdistelmäkään ei tehoa. ... jatkuu ...

Kirjoittajana Vilman uusi lauma: Sanna, Juhana ja Roope

Tutustu myyntituotteisiimme

Tuotteiden ostaminen on kiva tapa tukea toimintaamme! Voit ostaa tuotteita tapahtumista tai tilata postitse.

Katso myyntituotteemme

Tee lahjoitus

Rahalahjoitus on helppo tapa auttaa kodittomia eläimiä. Pienelläkin summalla on vaikutusta. Voit kohdentaa rahalahjoituksen viitteellä haluamaasi kohteeseen.

Lue lisää lahjoittamisesta