Lähde tilapäiskodiksi

PESU ry etsii uusia koteja lemmikkieläimille, jotka ovat eri syistä jääneet tai jäämässä kodittomiksi. Pesun vastaanottamat eläimet asuvat yhdistyksen perehdyttämissä tilapäiskodeissa, joissa niistä pidetään huolta siihen asti, että niille löydetään pysyvät kodit.Kodinhankintatoiminnan tarkoituksena on auttaa eläintä ja ehkäistä tilanteen johtaminen terveen eläimen tarpeettomaan lopetukseen tai hylkäämiseen. 


Yhdistyksen vastaanottamia kodittomia eläimiä hoidetaan yhdistyksen aktiivijäsenten tarjoamissa tilapäiskodeissa, joissa niistä pidetään huolta, kunnes niille löydetään pysyvät kodit. Tilapäiskoti on tavallinen, eläinystävällinen koti, joka huolehtii eläimen tarpeista yhteistyössä Pesun yhteyshenkilöiden kanssa.

Tilapäiskoti tarjoaa lemmikille hyvän paikan asua ja eläimen tarpeiden mukaisen, vastuullisen perushoidon: ravinnon, terveydenhoidon, tarvikkeet, mahdollisen ulkoiluttamisen, virikkeitä ja seuraa. Yhdistys kustantaa eläimen tarvitseman eläinlääkärihoidon ja lääkkeet, sekä auttaa tarvittaessa ruuan, hiekan, purun ja tarvikkeiden hankinnassa.

Pesu tarjoaa perehdytystä ja neuvontaa eläinten hoidossa ja uusien kotien valinnassa ja toimii taustatukena sekä tilapäiskodille että eläimille.

Tilapäiskodilla toivotaan olevan...

  • turvallinen, rauhallinen ja riittävän tilava asuintila hoitoeläimelle
  • mahdollisten omien lemmikkien terveydenhuolto kunnossa
  • tarvittaessa hoitoeläimen eristysmahdollisuus
  • kokemusta/tietoa eläinten kanssa toimimisesta
  • kärsivällisyyttä ja tervettä järkeä sekä yhteistyökykyä eläinten ja ihmisten kanssa
  • kohtuullinen tavoitettavuus puhelimitse
  • aktiivisuutta tilanteen mukaan toimimisessa

Voisitko ryhtyä tilapäiskodiksi? Ota yhteyttä! 


Tilapäiskoti esittäytyy


tpk_merviTervehdys kaikille! Olen Mervi Valjus-Seppälä, ja olen toiminut Pesun tilapäiskotina nyt reilun vuoden verran. Luonani on majaillut tähän mennessä muutamia  kissoja ja kaneja. Halu auttaa kodittomia eläimiä sai minut ryhtymään tähän hommaan. Koen tämän vapaaehtoistyön mielekkäänä siitä syystä että näin voin tehdä konkreettisesti jotain eläinten hyväksi, ja pystyn omin silmin näkemään sen muutoksen mikä eläimissä tapahtuu kun ne saavat tarvitsemansa perushoidon ja huolenpitoa. Luottamus ja elämänhalu lisääntyvät silminnähden.

Pesun kautta tilapäiskotina toimiminen on helppoa. Olen saanut tarvittavan perehdytyksen kulloisenkin eläinlajin hoitamiseen. Myös tarvikkeet tulevat Pesulta, samoin  eläinlääkärikäynnit hoituvat sulavasti. Ruokakulutkaan eivät kasva suuriksi, järjestämme aina mahdollisuuksien mukaan ruokakeräyksiä, joilla saadaan kotihoidossa oleville eläimille murkinaa. Ongelmatilanteissa olen saanut aina apua ja tukea ihanilta koordinaattoreilta, jotka jaksavat kuunnella murheita kiireidensä keskellä.  

Omaan karvaiseen laumaani kuuluu kaksi sekarotuista rescue-koiraa, Rona ja Lenni. Kolmivuorotyö hoitoalalla ja koirien kanssa puuhastelu vie suuren osan ajastani. Lisäksi harrastan ratsastusta ja joogaa aina kun aika antaa myöden. Toivotan kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan Pesun toimintaan! Erityisesti sitoutuneista tilapäiskodeista on jatkuva pula.