PESU ry polkaisi kaksi viikkoa sitten käyntiin Voi viiksi! -kampanjan, jonka tavoitteena on saada kerättyä 100 kissan perustoimenpiteisiin rahat, jotta yhdistys voi tänä vuonna ottaa 300 uutta kissaa sisään etsimään uutta kotia. Yksi perustoimenpidepaketti maksaa keskimäärin noin 262 euroa ja sisältää leikkauksen, sirutuksen, FIV/FELV-testauksen ja 1-2 rokotusta. 

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys, PESU ry:n puheenjohtaja Annika Salomaa kertoo, että varsinkin kissapuolen menot ovat kasvaneet rajusti viime vuosien aikana.

- Viime vuonna 2017 PESU ry:n kissapuolen pelkät eläinlääkärikustannukset olivat 106 755 euroa. Vuonna 2016 luku vastaava luku oli 72 638 euroa. Kustannukset nousevat, mutta rahaa ei saada kerättyä yhtä paljon, vaan vaje kasvaa vuosittain. Kasvu johtuu useista eri tekijöistä, kuten esimerkiksi kissamäärän nousemisesta, mutta myös yleisen hintatason kallistumisesta.

Kampanjassa on jo kerätty noin 14 kissan perustoimenpiteisiin tarvittavat varat eli noin 3600 euroa. Kampanjan keräysaikaa on 30.6.2018 saakka ja kampanjaan ovat tervetulleita myös yritykset. Lue lisää kampanjasta Voi viiksi! -sivulta!

Jaa kampanjaa myös Facebookissa: