Aamulehden suurissa joulumyyjäisissä Tampere-talolla la 16.12.2006 Pesu myi monenlaisia käsintehtyjä tuotteita. Myyjäisissä oli mukana noin 130 eri yhdistystä ja seuraa. Lämmin kiitos tuotteiden tekijöille, lahjoittajille, ostajille ja muille myyjäisiä varten ahkeroineille!

al_myyjaiset06Pesu oli mukana Eläinten viikon yleisötilaisuudessa Kohti eläinystävällistä tulevaisuutta la 7.10.2006 Tampereen Vanhalla kirjastotalolla. Tilaisuuden juonsi tutkija Salla Tuomivaara ja järjesti Animalia.
Tilaisuudessa esittäytyi Tampereen seudun kansalaisjärjestöjä. Puhujina ja aiheina olivat
  • tiedetoimittaja Helena Telkänranta: Eläinkuva mediassa
  • kalastaja Pentti Linkola: Eläinten ja ihmisten vuorovaikutus
  • Animalian toiminnanjohtaja Kati Pulli: Kansalaisjärjestötoiminta ja Animalian tavoitteet


Pesulla oli info-myyntipöytä Tampereen keskustorin tuntumassa kansainvälisenä Eläinten päivänä 4.10.2006


Pesu oli mukana Tampereen yliopiston Aatemarkkinoilla esittelemässä toimintaansa ti 26.9.2006 yliopiston päätalolla.


kokisnayttely06kokisnayttely06_2

Pesu osallistui info-myyntipöytää pitämällä Kotikissayhdistyksen näyttelyyn la 23.9.2006 Lempäälän Manttaalitalolla, Teollisuustie 1. Pesu kiittää lämpimästi Kotikissayhdistystä näyttelyn yhteydessä saamastaan tuesta!elsutilaisuus06

Pesu järjesti eläinsuojelutilaisuuden 3.4.2006 Tampereen pääkirjastossa Metsossa. Eläinsuojeluvalvoja, lintuhoitolaa pitävä Markku Alanko opasti loukkaantuneiden/sairaiden luonnonvaraisten eläinten hoidossa ja käsittelyssä.heinola05_3heinola05_4

Tutustumiskäynti Heinolan lintutarhalle

Pesu järjesti jäsenilleen  tutustumiskäynnin Heinolan lintutarhalle sunnuntaina 22.5.2005

Lintutarhoilta löytyvät lähes kaikki Suomessa tavattavat petolintulajit. Lintutarhan näyttelytilassa esitellään luontoa vaihtuvin luontokuvanäyttelyin ympäri vuoden, ja Talvitarha on trooppisten lintujen lintutalo, jossa voi ympäri vuoden käydä katsomassa siivekkäitä ystäviämme.

heinola05_2heinola05_1


Pesu esitteli toimintaansa Tampereen Mahdollisuuksien torilla 4.6. sekä Pirkanmaan Nakertajien kevätnäyttelyssä 29.5. Lempäälässä.


Pesu järjesti yleisötilaisuuden perinteisellä Eläinten viikolla 5.10. pääkirjasto Metsossa Tampereella. Tilaisuudessa kunnaneläinlääkäri Olli Soininen kertoi eläinsuojelutyöstä kunnaneläinlääkärin näkökulmasta.


innila1Tutustuminen Innilän luomutilaan

Kävimme tutustumassa Innilän luomutilaan Lempäälässä 5.6. Innilän tila on luomulihakarjatila, jossa eläimillä on luomusäädösten mukaisesti väljemmät ja paremmat oltavat kuin tehotuotantotiloilla. Tilalla on 30–35 emolehmää sekä näiden vasikoita. Pääsimme katsomaan sekä laitumella olevia lehmiä että väljissä karsinoissa majailevia eläimiä.     

Innilän tilalla emolehmät vasikoineen ovat laitumella yhdessä koko kesän, ja vasikat vieroitetaan emoistaan vasta syksyllä. Luomutiloilla eläimiä ei saa kytkeä kytkyellä, ja niitä hoidetaan muutoinkin nin, että ne voivat käyttäytyä lajille tyypillisesti. Vasikoiden tulee saada juoda emonsa maitoa kolmen kuukauden ikään asti.

Tilalla oli myös kaksi hevosta, joita pääsimme rapsuttelemaan.     

Luomutuotannon vaatimuksista voi lukea lisää täältä.innila3innila4innila2ratsutila04Tutustuminen Hovin ratsutilaan

Kävimme tutustumassa Hovin ratsutilaan 23.5. Meille kerrottiin arabihevosten taustasta ja historiasta sekä yleisesti hevosista Suomen lähihistoriassa. Arabeja on useita erityyppisiä, ja eri maiden arabeilla on perinteisesti omat erityispiirteensä. Suomessa näitä upeita hevosia on noin 400 yksilöä.
Pesu oli mukana myös

  • Animalian järjestämässä Eläinten viikon yleisötilaisuudessa Kohti eläinystävällistä tulevaisuutta 9.10. Tampereen Vanhalla kirjastotalolla
  • Pirkanmaan rotukissayhdistyksen kansainvälisessä rotukissanäyttelyssä 15.–16.5. Pirkkahallissa.
  • Tampereen kansainvälisessä koiranäyttelyssä 20.–21.3.2004 Pirkkahallissa.
  • Match Showssa Sammonkadulla 7.3.2004


ymparistopaiva04Ympäristöpäivä yliopistolla

Tampereen yliopiston ympäristöpäivillä järjestettiin 27. tammikuuta järjestöesittelytilaisuus. Pesu oli mukana jakamassa eläinsuojelusta tietoa. Paikalla kävi paljon kiinnostuneita.elsutilaisuus03Kesäkuussa järjestettiin eläinsuojelullinen yleisötilaisuus, jossa kansanedustaja Pia Viitanen kertoi eduskunnan suunnitelmista eläinsuojelutyön kehittämiseksi sekä Nanna Karlsson eläinsuojelutyöstä ja Pesun tavoitteista. Tilaisuus onnistui hyvin keräten paikalle kolmisenkymmentä eläinsuojelutyöstä kiinnostunutta ja median edustajaa.
Heinäkuussa Pesu esitteli toimintaansa kauppakeskus Koskikeskuksen eläinten päivässä, ja elokuussa osallistuimme Pirkkahallissa järjestettyyn jyrsijänäyttelyyn.
lintuilta03Lintuilta Metsossa. Pesu järjesti syyskuussa Tampereen pääkirjastossa lintuillan, jossa puhujana oli Markku Alanko. Alanko pitää Valkeakoskella lintuhoitolaa, jossa hän hoitaa vuosittain kymmeniä eri lajeja pääskysistä ja puluista joutseniin ja huuhkajiin; onpa hoitolassa vieraillut kuningaskalastajakin. Potilaina on loukkaantuneita lintuja, karanneita lemmikkilintuja ja apua tarvitsevia poikasia. Suurin osa Alangon potilaista pystytään palauttamaan takaisin luontoon; osa sijoitetaan mahdollisuuksien mukaan eläintarhoihin. Lintuilta keräsi salin täyteen kiinnostunutta yleisöä, ja hienon diaesityksen jälkeen jäi aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Suurkiitokset Markulle onnistuneesta illasta!