Auta paikallista eläinsuojelutyötä

Tee testamentti PESU ry:n hyväksi!

Valtaosa suomalaisesta eläinsuojelutyöstä tehdään vapaaehtoisten organisoiman yhdistystoiminnan kautta. Tekemällä testamentin paikallisen eläinsuojelutoimijan hyväksi autat PESU ry:tä pitkäjänteisessä eläinten auttamistyössä.

Testamentilla voit määrätä itse kenelle ja miten omaisuutesi jaetaan. Yleishyödylliset yhdistykset kuten PESU ry, eivät maksa testamenteista perintöveroa, joten lahjoituksesi käytetään täysmääräisesti eläinten hyväksi eläinlääkärikuluihin ja toiminnan kehittämiseen. Testamenttilahjoitukset ovat meille arvokkaita, koska ne antavat meille mahdollisuuden turvata ja suunnitella toimintaamme pitkällä aikavälillä. PESUlla kukaan toimija ei saa palkkaa, vaan varat käytetään aina PESUn eläinten hyödyksi!

Ilman testamenttia omaisuutesi luovutetaan perimysjärjestyksen mukaisesti tai tilanteessa, jossa sinulla ei ole perillisiä, valtiolle. Voit määritellä itse, minkä omaisuuden tai osuuden haluat testamentata paikallisen eläinsuojelutyön hyväksi: esimerkiksi tietyn rahasumman, tietyn omaisuuserän tai koko omaisuuden. Pienikin lahjoitus auttaa: voit halutessasi testamentata vaikka 500 euroa!

Autamme myös mielellämme sinulle tärkeimmän osa-alueen valinnassa, mikäli haluat, että testamenttisi käytetään esimerkiksi tietyllä tavalla yhdistyksen toiminnassa (esim. kissojen, koirien, muiden lemmikkien hyväksi).

Miten toimin?

Testamentin voit laatia itsekin määrämuotoisena asiakirjana. Tällöin tarvitset kaksi täysivaltaista todistajaa sekä turvallisen talletuspaikan, kuten pankin tallelokeron. Monesti testamentin laatimiseen käytetään asianajajaa, varsinkin jos testamentti halutaan kohdentaa usealle eri taholle.

Jos haluat tehdä testamentin PESUn hyväksi, otathan yhteyttä. Kerromme mielellämme mitä olemme tehneet ja miten käyttäisimme testamenttivaroja.

Ota yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

» Lue lisää testamenttaamisesta yleishyödylliselle yhdistykselle 

 

Yhteistyökumppani: Lakitoimisto Kunnes Oy

Lakitoimisto Kunnes Oy:n lakimies, yrittäjä Niina Kosunen on erikoistunut perhevarallisuus- ja perintöoikeudellisiin kysymyksiin. Hän auttaa asiakkaitaan muun muassa testamenttien, avioehtosopimusten, edunvalvontavaltuutusten laadinnassa sekä erilaisissa perunkirjoituksiin, perinnönjakoihin ja osituksiin liittyvissä kysymyksissä. 

Lakitoimisto Kunnes Oy tarjoaa PESUn kautta tulleille asiakkaille -10 % hinnanalennuksen testamenteista, joissa yhdistys on edunsaajana, sekä muista perheoikeuden töistä ja asiakirjoista. Asiakkaiden täytyy mainita yhteydenotossa saaneensa yhteystiedot yhdistyksen kautta, jotta alennus voidaan laskea hintaan. 

» Tutustu Lakitoimisto Kunnes Oy:n nettisivuihin